Afgri Prestige Schools Rugby Day 2019 at Loftus

SLOT DATE SCHOOL SCHOOL BROADCAST
07h45 Tue.05Mar Ben Viljoen <5> <30> Sentraal
08h40 Tue.05Mar Curro Heuwelkruin <10> <30> Witteberg
09h35 Tue.05Mar St Alban’s <20> <15> Potch Gim
10h30 Tue.05Mar Noordheuwel <45> <10> Zayo Academy
11h25 Tue.05Mar Monument <65> <0> Goudveld
12h20 Tue.05Mar Zwartkop <10> <30> Duineveld
13h15 Tue.05Mar Pretoria BH <10> <20> Frikkie Meyer
14h10 Tue.05Mar EG Jansen <35> <10> Diamantveld
15h05 Tue.05Mar Montana <10> <15> Drostdy
16h00 Tue.05Mar Waterkloof <30> <15> Ben Vorster
16h55 Tue.05Mar Jeppe <20> <15> Kempton Park
17h00-B Tue.05Mar Pietersburg <> <> Overkruin
17h50 Tue.05Mar Oos-Moot <15> <20> Welkom Gim
18H45 Tue.05Mar Menlopark <30> <5> Voortrekker (Beth)
19H40 Tue.05Mar Affies <30> <5> HTS Middelburg
20H35 Tue.05Mar Garsfontein <15> <15> Boland Landbou

179 Comments

 1. Indeed a great line-up!

  No Monnas, Transvalia and Helpmekaar … would have loved to see their early form as well.

  Interesting the Blue Bulls/Boland Landbou connection …
  Boland Landbou/Garsfontein will definitely be the big one for the day.

  Menlo/Welkom Gim will also be a good matchup. Welkom Gim is always a very well coached team.

  Great to see Ben Viljoen in the line-up!! Things already start to happen at Ben Viljoen … Mr Booysen!

  ReplyReply
 2. @AbsolutMenlo: Welkom Gimnasium should have a very competitive team next year.

  During a conversation with one of their coaches a couple of weeks ago, I was told that they expected to lose only 5 of their first team players at the end of the year. They also had a very strong second team in 2018 of which the bulk will be still available in 2019.

  Welkom Gimnasium has amongst others played against Grey College, Glenwood, Paarl Gim, Drostdy, Monument and Marlow this year and competed with dignity. They won the major trophy in Central South Africa, the Shimla-league final, with 61-7 against Duineveld – although Grey College didn’t participate.

  The low category points of most of their competitors in the local leagues probably cost them in terms of their position on the final SBR-rankings for 2018. This logistical factor could make it very difficult for their team to eventually break into the top 15 on the rankings.

  Be that as it may, in 2019 the majority of their team would already have had the benefit of running with some of the big dogs in 2018. I am thus optimistic that they will do well next year and look forward to an entertaining game against Menlopark!

  ReplyReply
 3. @Herakles: Menlo will also have a competitive team next year with quite a number of players with first team experience and a strong u/16 group coming through. Welkom Gim will be a good start … especially in the Blue Bulls early season format.

  … maybe they should extend Virseker to include Central South Africa :idea:

  ReplyReply
 4. Sien Affie en HTS Middelburg gebruik die dag om al die spanne teen mekaar te laat speel. Die laer ope – en onderouderdomspanne speel op Affies se velde waarna hulle sal oorstap Loftus toe vir die eerste span wedstryd.

  ReplyReply
 5. Waar is al die Garsmanne?Hoor dinsdag het daar n minibus vol gr10 en 11 leerders vars van uit die kaap daar op gedaag of is dit net hoorse?

  ReplyReply
 6. Stenig my maar maar net die laaste game gie moeite werd. Bulle kon baie beter doen. Seker n paar goeie games tussen kleiner skole maar nie die moeite werd vir my nie.

  ReplyReply
 7. @Grizzly: Vir so n groot dag met soveel groot skole is daar slegs 1 moontlike watertand lekker game. Ek dink hul kon baie beter wedstryde tussen selfde spanne gereel het. Ek verstaan dat van die kleiner skole as groot wedstryde gesien word en ook reg so maar vir my moontlik nie die moeite werd nie

  ReplyReply
 8. @Hooit: Sien jou punt en stem daar Kon seker beter matchups gewees het.Ek dink Monnas se laat deelname Kan invloed he.Stem saam Garsies vs Boland beloof n cracker te wees maar sien baie uit Na Affies vs HTS wat volgens rumours baie sterk gaan wees.In die vroe ‘oo Affies se sterkte teenstand in Noordvaal,weet daars baie respek tussen die 2 skole.Dan behoort Menlo vs Voortrekker na aamleiding van die Voortrekker blogger dat hulle n decent span gaan he ook goed wees.Menlo te sterk daar.Jeppe vs Kempton as Kempies weer hulself kan wees,Oos-Moot wat top 5 Pretoria kan wees vs Welkom Gym en Kloof wat n baie indrukwekende Ben Vorster aan vat die ander games waarna ek uitsien.Verstaan @Cappie het gese die losie is oop die aand😬

  ReplyReply
 9. @Oakdale supporter: Ek dink nie Welkom Gimnasium neem vanjaar daar deel nie. Ek sien dit nie onder hul bepalings nie en dui Schoolofrugby in ‘n berig gedateer 4 Februarie 2019 aan dat Oakdale hul eerste wedstryd teen HTS Middelburg speel. SBR het ook in hul berig van 11 November 2018 aangedui dat Welkom Gimnasium nie vanjaar weer aan die betrokke rugby-week deelneem nie.

  My laaste seun het in 2015 uit Welkom Gimnasium gematrikuleer en het ek nie meer presies my vinger op die pols van wat tans hul binne-werkings is nie. Ek weet nie hoekom hulle klaarblyklik dan nie vanjaar deelneem nie, want daar word geen wedstryde vir hulle in daardie tyd op SBR se bepalings-lys aangedui nie.

  Ek weet wel dat die seuns vantevore hul tyd op die plaas terdee geniet het.

  ReplyReply
 10. @Herakles: Nee, weet nie wat is die rede vir die verandering nie. Sien uit om die vroee vorm van die spanne te sien.

  ReplyReply
 11. @AbsolutMenlo: Bietjie atletiek. Nou dat Pilditch nie meer hierdie jaar aan gewerk gaan word nie, waarom skeduleer Menlo nie weer die interhoër terug soontoe nie in stede daarvan om dit by die skool te hou nie? Deur dit te doen kan hulle weer almal akkomodeer en atlete staan ‘n beter kans om beter te presteer aldus die tartan vs gras. Ek verneem elke skool mag nou net 300 toeskouers nooi. Dis hartseer, want dit was altyd skouspelagtig om elke skool in hulle duisende daar te sien.

  ReplyReply
 12. @Cappie: snaaks n skool wat so lank atletiek domineer nie eers tartan baan het nie.
  As pilditch issue het wat van Tukkies?
  Ek bedoel selfs Noordheuwel het tartan baan :twisted:

  ReplyReply
 13. GROOT TELEURSTELLING, MOERSE LEEMTE IN LEERDERS SE ERVARING BY ATLETIEK 2019 :-x

  ReplyReply
 14. @Skopgraaf243: @Die Ken: I remember Dempers running an incredible time for the 200m when he was still very young. I’m guessing that like Jannie Viljoen the hamstrings just didn’t hold and the early promise was never fulfilled on the international stage.

  ReplyReply
 15. @beet: @skopgraf243:@Die Ken: Geez, I remember running against Jannie Viljoen, wasn’t pretty from my point of view… Ken, he was in Driehoek if I remember correctly ?

  ReplyReply
 16. Julle manne is lyk my nog snuiters
  Ek moes in my dae teen Thinus van Wyk en Erich Essmann gehol het en as ou man n jong Vinnig Vinniger Venske hakskene gewys

  ReplyReply
 17. @Cappie: Menlo skuduleer nie atletiek interhoër nie ons bied dit net aan op ons top gronde en top grasbaan waarop elke ware Menlopark ondrsteuner trots kan wees.
  Ek kan jou waarborg as die weer hou sal elke atleet steeds ‘n top ervaring beleef. Jammer dat al die toeskouers nie geakommodeer kan word nie, maar daar is geen skool in Pretoria wat dit sal kan doen nie.

  For the record daar is geen skool in Pretoria met ‘n tartan nie … die naaste is Menlo se grasbaan.

  Go team Menlo!

  ReplyReply
 18. @The O: I remembered he was from Valia, but could be wrong. Let’s agree he was in Vanderbijlpark at school?

  ReplyReply
 19. @AbsolutMenlo: Nee wat die is n klad o julle naam.Daar word slegs een ouer per atleet toe gelaat did nou om by die 300 kaartjies te kan hou dan die vermeeteldheid om R50 rand te vra.Die B C D afdeeling word op tartan gehou niks minder as belaglik nie.
  Spaar duidelik om volgende jaar so te koop dat julle die domineerende skool kan bly.Ek het gehoor so interhoer kos by die twee honderd duisend rand.

  ReplyReply
 20. @sewes: Ek wou ‘n dag se verlof vat om te gaan kyk! Vir die eerste keer ooit stem ek saam jou. Net een vraag, R 200 000? waarvoor sou die geld nodig wees?

  ReplyReply
 21. @Herakles: Great start for you guys at Welkom Gimmies!
  A good win over Sarel Cillier 31-0
  Looking forward to Blue Bulls day!
  …even so we not playing anymore :roll:

  ReplyReply
 22. @AbsolutMenlo: Weet jy dalk hoe ek ‘n kaartjie kan bekom vir die atletiek? Ek gaan al sedert Affies se deelname aan die toernooi elke jaar en nou blyk dit te wees net uitgesoekte gaste gaan geleentheid kry om te gaan. Ek wil dit baie gaag bywoon soos altyd.

  ReplyReply
 23. @Cappie: Bel maar iemand by ‘n skool wat jy ken. Kaartjies word daar verkoop soos ek verstaan, alhoewel ek dink dit is uitverkoop.
  @sewes @skopgraaf243 Ek glo ook nie dis Menlo se skuld dat die Atletiek Inter by hulle gehou word nie. Is dit ideaal om n A Bond Inter te hou by Menlo ter wille van toeskouers….dalk nie, maar ten minste kan die atlete deelneem en hulle harde werk van die seisoen op die proef stel, teen top kompetisie op ‘n goeie kwaliteit atletiekbaan.
  Ek wou ook bywoon en ook teleurgesteld dat ek moontlik nie eers kan bywoon nie (het nog nie kaartjie in my hande nie), maar die positiewe vir my is, die atletiek gaan voort en die wat daar is sal dit geniet.

  Go Team Menlo.

  ReplyReply
 24. @Dinkskrum: Ek weet julle dryf die “almal is wenners” konsep, na afloop van die dag kom die sport tweede en kinders derde!
  Absolute kontras met enige atleet se doelwitte vir inter!
  “CITISM-ALTIUS-FORTIUS”

  ReplyReply
 25. @Skopgraaf243: Ja, lyk my kanse vir ‘n kaartjie is maar skraal. Dis jammer, nie net vir my nie maar vir al die ander ouers en 70% tot 80% van die skoolkinders wat nie inter kan bywoon nie. Ek hoop die inter word volgende jaar in ere herstel en dat dit weer sal kan voortgaan op Pilditch. Sterkte aan al die skole en mag Menlo weer die gesamentlik wen en Affies seuns en dogters weer soos altyd hulle onderskeie afdelings. Ek grap sommer! Mag die beste spanne wen!

  ReplyReply
 26. @Cappie: het n kaartjie Vir n duisend rand :lol:
  My Seun en die een van ahs het Al reeds die rekord in die 800 en 1500 oortref maar op gras is dit so te se onmoontlik.

  ReplyReply
 27. @sewes: Baie dankie Sewes, kan ek sewe kry asb? Grap net, ek dink ek gaan dit maar ‘n skip gee. Sal weer volgende jaar opvang as alles terug na normaal is.

  ReplyReply
 28. @AbsolutMenlo: in my skool dae was die oos rand interhoer op Pam Brink gewees, ek dink dit was so iets soos 20 skole, Pam Brink het hulle plus die mammies en pappies met gemak gehuisves, seker 25 000 mense gewees

  ReplyReply
 29. @4×4: Dis hoe ek dit het.Pilditch was aanvanklik nie beskikbaar agv onderhoud,dit in die atletiek seisoen :roll:
  Daar is later laat weet die baan is beskikbaar vir al die skole,die B bond interhoer is juis vandag.Menlo het dit glo af gewys omdat hulle toe reeds te veel kostes aan gegaan het onderandere n moerse olimpiese stndaard net vir die diskus ens.
  Wat ek gehoor het so stadion kos so R120000 elke skool dra R10000 by.Kloof het na wat verneem word laas jaar na n baie suksesvolle interhoer n klein wins getoon.Is dit nie wat ons van ons top skole verwag nie.

  ReplyReply
 30. @sewes: Onthou Menlo het 2 super heavyweights as sponsors verloor,om daai /14 program en Al daai beurse vol te hou moet hulle geld iewers vandaan kry, sorry vir die atlete en hulle ondersteuners.

  ReplyReply
 31. @Grizzly: Hy en die seun van AHS het 1.52 op die 800 en 3.57 op die 1500 seuns o17 gehol my seun was in al twee gevalle tweede.
  Dit se baie as jy feite ignoreer en eerder skole simple naam noem.

  ReplyReply
 32. @4×4: LC het nog minder sitplekke as Menlo. Die totaal ongegronde kritiek deur ‘n paar on ingeligte leë blikke gaan geen afbreek doen aan die byeenkoms nie. Die Menlo groen gras lyk fantasties … geluk aan almal betrokke.

  Intussen het Menlo die A-bond swem interhoër gewen. So ook dogters en seuns afdelings.

  ReplyReply
 33. @AbsolutMenlo: Baie sterkte met julle aanbieding van die inter, weet julle sal dit suksesvol aanbied. Dan ook baie sterkte aan al die atlete wat deelneem, geniet elke oomblik!!!

  ReplyReply
 34. @AbsolutMenlo: …dit gaan nie oor die hoeveelheid sitplekke nie. Dis die atlete se tye gras vs tartan, maar soos goeie onderwyser(es) wat jy is, plaas jy die skool wéer eerste en die belang van die kinders tweede in jou argument! Absoluut fantasties.
  Is daar nie plek by Monnas vir jou en watt alles nie? Jy was mos hoeka groot verkleurmannetjie in die skaduwee van die beursie wat geloop het!

  ReplyReply
 35. @Grizzly: Affies seuns en dogters net net dink hul dae is getel.Menlo algeheel ver eerste Kloof 2,Zwatrkop 3,Prestige 4,Garsies 5, Montana 6,Oos moot 7.
  1500 3.58 en 800 1.55 albei, Edmund van AHS eerste.

  ReplyReply
 36. Geluk Menlopark algehele wenners! Geluk Affies seuns algehele seuns wenners … klop Menlo met 17 punte.
  Well done MenloBoys!!

  ReplyReply
 37. @sewes: Ek dink jou stelling dat Affies se atletiek dae getel is, is ‘n baie premature stelling. Daarmee saam moet Menlo geluk gewens word weens hulle vermoë om ‘n leemte raak te sien by middelafstande en dit aan te spreek. Myns insiens is dit waar die groot verskil rus en kan ek openhartig ‘n stelling maak dat ek Menlo het ‘n baie sterk boodskap gestuur en ek vermoed Affies het notisie geneem

  ReplyReply
 38. @AbsolutMenlo: Ek het die puntestand gevolg op julle whatsapp, dankie daarvoor anders was ons heeltyd in die duister. In retroperspektief kon dit ook dalk ‘n geleentheid gewees het om SSL Sport in te kon span

  ReplyReply
 39. @4×4: Spot on re middelafstande! Geen twyfel dat Affies nie sal gaan lê nie, inteendeel ek dink die Menlo challenge word verwelkom. 2020 gaan baie interessant wees.

  Sal graag wil hoor hoe was AffieOuer se ervaring by die groen baan … sien hy was self besig op Twitter …!?

  Nou vir die Rugby!!

  ReplyReply
 40. @Grizzly: Ag asseblief, Gapsfontein wat bo-oor hulle lokale kinders met talent te kyk om leerplan aan kapenaars te offer

  ReplyReply
 41. Baie geluk Menlopark vir puik prestasie.
  Absoluut trots!

  @4×4:
  Affies volgende jaar se eeufeesjaar gaan grootte wees, ek sien uit!

  @AbsolutMenlo: persy hoeveel rekords vir interresantheid het gespat op die baan items?

  ReplyReply
 42. @Skopgraaf243: Wat is lokale kinders? Hoeveel van daai atletiek Sterre kom uit julle Pre ’94 grense?So n kind van Montana is volgens jou local?Daars honderde,you either in or out of the boundaries, distance doesn’t matter.Anyway baie geluk met die atletiek,swem,ens….Nou Vir die ruggas waar julle sonder jokes loshande die gunstelinge vir Virseker is🏆🏉🏉

  ReplyReply
 43. @Grizzly: Sien eers uit na Noord-Suid…gaan verbysterend wees. Gaan ook so bietjie travel die jaar Gim game in die Kaap en Wildeklawer. Jy en Rugbyman op dieselde Whatsapp Groep…..ons weet julle is altyd nederig oor Garsies prospects maar weet Garsies is die span om te klop, inteendeel ek sal tot verbasing staan as julle nie die jaar Top 5 is nie

  ReplyReply
 44. @4×4: Ja sien baie uit.Lief vir atletiek, krieket ens maar dis maar altyd die rugby wat nie gou genoeg kan begin nie.My verwysingsraamwerk verskil so bietjie noudat ek nie meer skin in the game het nie.As ondersteuner is ek op n 10 Vir Garsies,9 Vir Kloof met n 8 Vir Al die ander PTA skole.Ek hoop jys reg omtrent Garsies,belangriker is dat die Virseker Beker PTA toe Kom….Monnas en Tjaart het hom lank genoeg gehad…

  ReplyReply
 45. @AbsolutMenlo: Ja die sokkie wat ontaard het in n full blow disco was seker lekker vir die toeskouers maar probeer n 800 op die maat van “kala ratra” of “wys my jou lemoene” hardloop.Dis duidelik wie julle wou impress.Buitend daai moerse nette het julle bele in n kamera en tyd hou masjien wat nie gewerk het nie en was julle grootste beleging in die sound system om die gees kunsmatig aan te help.Wie het dit nou weer gese lee blikkies met n moerse geraas.

  ReplyReply
 46. @sewes: …. jammer dat julle so slegte ervaring gehad het … om ons naaste teenstander met meer as 500 punte te klop het die partytjie dalk bietjie vroeg begin … weereens baie jammer!

  ReplyReply
 47. Baie geluk aan Menlo. Weereens bewys daarvan dat MP ‘n skitterende atletiek, swem en onderouderdoms rugby skool is.

  ReplyReply
 48. @AbsolutMenlo: Wel weereens baie geluk julle is by verre die beste. Net jammer julle het die interhoer gekaap vir eie gewin ten koste van die baan atlete.

  ReplyReply
 49. @sewes: …. weet nie hoe kom jy by “kaap” uit nie aangesien W\Kloof deel was van die besluit dat Menlo dit sal aanbied …. mind boggling!

  …. maar nou ja as jy dink dit is gekaap … bel die polisie.

  ReplyReply
 50. @sewes: Kry elke A bond skool kans on dit aan te bied?Pildich was nie beskikbaar nie,almal se so…maar hoekom het ander skole daar deel geneem?Het dit eers later beskikbaar geword toe Menlo al reeds ver met hul reelings was?Dan LC,wie se Menlo het nie gaan vra nie?As al die feite op die tafel is en Menlo het fout begaan is dit een ding…maar Ek dink ons moet die feite eers he…is daar iemand wat die feite hier Kan plaas.@Beet as jy miskien Menlo se hoof n kans kan gee om sy kant te stel.

  ReplyReply
 51. Ek lees graag die blog, maar nou vind jul weer kritiek met atletiek. Ek volg graag atletiek en het persoonlik verneem dat die byeenkoms briljant aangebied is en nie gekaap is deur Menlo nie. Wonder of dit op selfde standaard sou wees as Waterkloof dit probeer aanbied het. Daar sou sekerlik weer n paar valskermspronge gewees het. Well done Menlo.

  ReplyReply
 52. @ Grizzly jy wil seker dat Menlo se hoof oor rugby en nie atletiek gesels nie. Ons sien dan uit om van Menlo se rugbyplanne te lees….

  ReplyReply
 53. @AbsolutMenlo: ek volg menlo op fb en as ek so so na die fotos kyk was dit n baie groot sukses gewees, well done aan julle…. En grasbane is nie so bad nie wade van niekerk se oefen baan pellies park by kovsies is n gras baan

  ReplyReply
 54. @Grizzly: Monnas gaan maar sukkel die jaar, talent is min.

  Jy is reg Menlo is by verre die gunsteling om VirSeker te wen asook vir Grey. Hulle het op junior vlak al die topspanne gewen.

  Hulle het top afrigters aangestel en behoort met n “mile” alles te wen!

  ReplyReply
 55. @Tussen die lyne: Ja,Soos ek verstaan was atletiek groot sukses.Ek dink net kritiek is baie gou sonder dat al die feite gehoor is.Hoop ook nou ons kan rugby praat.@Murrayfield: Soos Ek verstaan so vroeg en nou dat alle nuwe talent deur gekyk is,is Menlo die span in NV om te wen,sal bly wees vir hulle.

  ReplyReply
 56. @Tussen die lyne: … sommiges het mos maar ‘n probleem met alles.

  @Smallies: Great! en Menlo se grasbaan is iets besonders.

  @Murrayfield: :lol: :lol: wat het geword van Menlo werk nog aan ‘n rugby kultuur .
  Almal weet mos Monnas is die groot hond van die Noordvaal.

  Junior rugby is mos geen aanduiding.

  ReplyReply
 57. @AbsolutMenlo: Baie geluk aan Menlo met hul aambieding van die inter. Ek verstaan dat Menlo heelwat geld spandeer het aan die opgradering van hul veld voor dat daar verneem was dat Pildich weer beskikbaar is an vandaar die aanbieding van die B-honde. Myns insiens het die skole dit so aanvaar want ek het geensins verneem van enige bronne dat daar klagtes was van enige skool voor die inter nie. Die punteleer kon egter dalk anders daarna uitgesien het as Affies se steratleet kon deelneem maar agv die grasbaan nie kon nie. Ons kla egter geensins nie, elke sport het sy beserrings en is dit nou tyd om die.seuns van die muise te onderskei

  ReplyReply
 58. @AbsolutMenlo: Ek moet sê menlo se grasbaan is seker die beste wat enige grasbaan kan wees! My seun het daar gehol in laerskole byeenkoms so maand terug en die baan het beautiful gelyk… so well done daarmee…

  @Murrayfield: Ek stik toe nou amper aan my koffie… jy weet die underdog tag behoort aan my… Monnas het nie talent nie? Rerig… en ek het het laasweek die R235m lotto gewen… :wink:

  ReplyReply
 59. Baie geluk aan Menlopark met die aanbieding van die interhoër. Dit was uit die boonste rakke gedoen en die gees was aanloklik. Goeie atletiek gewees en goeie samehorigheid tussen skole waar almal op ‘n stadium saam gesing het. Sweet Caroline was ‘n treffer. Sien uit na volgende jaar.

  ReplyReply
 60. @Sewes: Hoe het die proewe verloop Saterdag?
  Het jou manne gespeel of doen hulle nog atletiek?
  @Rugbyman: is die seuns fiks en reg vir die seisoen wat voorle? Het jy al jou beginspan naastenby gefinaliseer?

  ReplyReply
 61. @Hanswors: Ons het eers laasweek begin oefen so die manne is maar onfiks… so op 80% seker oor hoe die span gaan lyk…

  ReplyReply
 62. @Rugbyman: Kom die ander 20% eers na die vakansie :twisted:, trek net jou been!
  Dis tipe probleem wat enige afrigter wil hê as hy sóveel talent het en nie weet watter moet plekke volstaan nie.

  Ek hoop van harte met hierdie vroëe harde games daar net nie beserings spook inkruip omrede fiksheid by die skole nie. Dis altyd sad om te sien veral so vroeg in seisoen waar die latte swaer gestrap is in week 1 of 2.

  Baie sterkte vir jou en jou span die seisoen en sien jou langs die veld.

  ReplyReply
 63. @sewes: Ek is ook nie so seker of Affies se atletiekdae net so getel gaan word nie. Die o’14s het hoeka nie te sleg gevaar nie, en so ook die ander jonger latte. Gaan besoek gerus Affies webblad vir die atletiekverslag.

  ReplyReply
 64. @Skopgraaf243: Ons het nou nie die talent wat monnas het wat ek hoor sommer 2 spanne in die Virseker kan inskryf nie… :wink: maar daar is strawwe kompetisie vir plekke in die span… dis gesond en behoort so te wees… Ons as afrigters probeer maar altyd die beste span kies en regverdig wees in die proses…

  Ek sal ook dankbaar wees as beserings bietjie wegbly…

  ReplyReply
 65. @AbsolutMenlo: Ag ek is miskien net suurgat oor die gras en toeskouers maar ek dink julle het n goeie job gedoen was n lekker interhoer gees was great net soos n week terug toe Kloof daar was inplaas van UJ.
  @Cappie: Wat ek bedoel is daar wag werk vir AHS want Menlo trek op welke manier die top kinders in atletiek vra die eens magtige kempies en in die seuns en dogters afdeeling het affies met minder as twintig punte gewen ek weet nie waneer laas ons dit gesien het nie.
  @Hanswors: Nee my seun gaan eers AGN en dan moontlik SA aanvat sl moontlik die eerste vier games mis en dan by die 4des inval hoop did n groot jaar want het nie veel hoop vir 2020 nie.Ons speel saterdag Montana as proewe voor Loftus en dan Helpies.

  ReplyReply
 66. @sewes: Ek moet sê dit was baie naby hierdie jaar. Ek dink so 3 of 4 jaar terug het Affies Menlo met net 5 punte gewen. Hoe dit ookal sy hierdie twee skole is myle voor die res. Dit is nou met die superinterhoër bewys toe Affies se seuns die res baie ver gewen het.

  Affies 455
  Prestige 367
  Garsfontein 327
  Helpmekaar 326
  Monnas 303
  Waterkloof 291
  Nelspruit 257
  Zwartkop 226

  Weet iemand dalk waarom Menlo nie in die superinterhoër deelneem nie?

  ReplyReply
 67. @sewes: Ek het so bietjie na die aflostye gekyk van die A-bonde inter wat by Menlo se grasbaan aangebied was en dit vergelyk met die tye by die superinterhoër by Ruimsig se sintetiese baan.
  Ouderdom gras tartan
  14 45:95 45:49
  15 44:23 43:81 was beide gevalle Affies
  16 43:54 43:30 was beide gevalle Affies
  17 42:19 41:49 was beide gevalle Affies
  19 42:09 41:63 Prestige College se tyd by tartan en hulle was derde by Menlo se grasbaan.

  Op middelafstande dink ek sal die impak nog groter wees.

  Dis maar net vir interessantheid.

  ReplyReply
 68. @Gifappel: Hulle het baie bekers. Victor en Victrix ludorums vir juniors en seniors. Bekers vir skole met beste middelafstande, beste worpe, beste spronge, beste naellope, beste aflosse en dan overall seunswenners, overall meisieswenners en dan gesamentlik.

  ReplyReply
 69. @Gifappel: Praat jy nou van rugby, atletiek, swem, hokkie, krieket of iets anders? Ek kan wel vir jou sê dat Grey en Affies omtrent in alles teen mekaar deelneem op ‘n jaarlikse basis. na aanleiding van die uitslae so ver is die wenners tussen hulle as volg:
  swem – Grey
  Krieket – Grey
  Atletiek – Affies
  Hokkie – to be determined
  Rugby – to be determined.
  Tennis, landloop, skaak, jukskei, en en en to be determined….

  ReplyReply
 70. @Cappie: jy het “per abuis” vergeet om te noem dat Helpmekaar die gekombineerde super interhoer gewen het. Welgedaan Helpies.

  ReplyReply
 71. @Cappie: Affies mag mos nie vir bekers deelneem nie,die kinders moes seker die bekers wegwys? Of het Menlo als gewen?😂😂😂😂

  ReplyReply
 72. @Grizzly: welgedaan aan ‘n gebalanseerde wen. Beteken dit dat Garsies seuns nie die mas kon opkom om sukses deur te trek?
  Moet net nie dat mens nou dink jy is chauvenisties en seksisties nie ;-).

  ReplyReply
 73. @BrotherBear: 8-O Waar val jy uit?Julle meisies het julle deur getrek.Seuns was 4de,die sarkasme was gemik na die seuns dat die meisies dit Vir julle moes doen.So inteendeel,komaan,as n CA en hipper inteligent moes jy dit kan sien. :idea:

  ReplyReply
 74. @Gifappel: na aanleiding van jou vraag oor atletiek. Paarl gimmies het aan Tuks se top 10 byeenkoms deelgeneem (so ok Boland landbou en La Rochelle)
  35 skole….Gimmies 14e , BL en laRochelle 30ste en 32ste
  Menlo myle voor.
  Die interessante is dat skole soos Klerksdorp, Wesvalia (ook in Klerksdorp ), Randburg, Noordheuwel, Montana, Voortrekker Bethlehem , Potch gimmies en Zwartkop gemaklik bo Paarl Gim en die ander suidelike skole geeindig het
  Dit reflekteer natuurlik slags die skole se absolutely top atlete se gemiddeld, maar is insiggewend.
  Ek sou se atletiek gewys het die noordelike skole die oorhand, met Menlo ongetwyfeld die top atletiek skool in land, met Affies en Menlo die top 2 in SA as dit by seunsspanne kom

  ReplyReply
 75. @Grizzly: eish, hoekom stel jy die obvious feite met soveel agressie? Jy hoef nie minderwaardig te voel met julle prestasie. Geniet dit;-) Ek het net feite gedeel wat dalk nie vir almal bekend was.

  ReplyReply
 76. @Grizzly: julle rugby beursies gaan blykbaar binnekort leegloop met die dat skole atletiekspanne nou 40% kwota MOET wees, ongeag prestasie. Of geld julle skool se koop strategie net vir rugby?
  On de udder hand, dit kan dalk goedkoop wees as prestasie now rol speel. ;-)

  ReplyReply
 77. @BuiteBreek: haha….my dogter se skool sal loshande nr 1 wees vir “most knock ons during a rugby game”….
  Gelukkig speel sy nie rugby nie , maar Hokkie en hulle het darem goed gewen vandag

  ReplyReply
 78. I hear that Monnas hammered Goudveld by 65 to 0! 8-O

  St Alban’s beat Potch Gim by 20 to 15. If memory serves, St Alban’s beat Potch Gim by 35 to 5 at last year’s event….although I’m not sure if one can read too much into these early season rugby days.

  Boys High lost 20 to 10 v Frikkie Meyer…so although one can’t read too much into this result, one can certainly say that Boys High have some work to do.

  ReplyReply
 79. @CharlesZA: The Ruggas website had it the other way around. However, the mycom website agrees with your score of 15 to 10 to Drosdty, so I presume that you are correct.

  ReplyReply
 80. @Vleis: Watched a bit of the game, Drostdy started quite a few of the players that were on the bench on Saturday. Never really got going and might be a tad lucky to win the game. They have some great backs and their hooker and 7 flank are sure things for CW.

  ReplyReply
 81. @sewes: meter pro ewe, jy kan 30;spelers inspan, teen skoppe pale toe nie, korter wedstryde etc.
  Kloof 30-15 Ben Vorster….telling ietwat misleidend, kloof het 2 Lang afstand onderskepdriee gedruk, wedstryd heel gelyk.
  Heide spanne was maar swak en verroes, maar dit sal verbeter met wedstryde

  ReplyReply
 82. Menlo se pak lyk goed 8-O
  Rolmaaldrie van kwartlyn teen Voortrekker Bethlehem

  ReplyReply
 83. Goeie, klpharde wedstryd tussen Garsies en BL…welgedaan aan beide spanne!
  Affies wen HTS Middelburg 30-5 in wedstryd voor dit

  ReplyReply
 84. AHS vs HTS Midddelburg

  O/14 A vs HTS A: AHS wen 18-7
  O/14 C vs HTS B: AHS 14-7 voor, Gestop a.g.v Weerlig
  O/14 E vs HTS C: AHS wen 27-7

  O/15 A vs HTS A: AHS wen 22-13
  O/15 C vs HTS B: Nie Gespeel, Weerlig
  O/15 E vs HTS C: AHS wen 72-0

  O/16 A vs HTS A: AHS 19-7 voor, Gestop a.g.v Weerlig
  O/16 C vs HTS B: AHS wen 60-7

  7e vs HTS 5e: AHS wen 45-0
  5e vs HTS 4e: AHS wen 50-0
  3e vs HTS 3e: Nie Gespeel, Weerlig
  2e vs HTS 2e: Nie Gespeel, Weerlig

  Witbulle vs Rooibulle: Witbulle wen 30-5

  ReplyReply
 85. Ek sien Welkom Gim het Oos-Moot met 20-15 gewen.

  Het enige iemand op die blog die wedstryd gesien? Indien wel, enige kommentaar daaromtrent?

  ReplyReply
 86. @Herakles: Ek het ja… Oos-Moot het ‘n lekker warm span! Dit was klipharde rugby en welkom gim het reg aan die einde gaan score om te wen… Persoonlik dink ek ‘n draw sou beter weergawe vd spel gewees het… Oos-Moot gaan paar manne skrikmaak die jaar… Baie warm 12…

  ReplyReply
 87. @Vleis: Did you watch the matches last night? Frikkie Meyer were way too strong for Boys High especially at the breakdown. Boys High didn’t look like a unit at all. It seemed like 15 individuals running around with little purpose.
  It is early days, but Boys High have a long way to go if they are going to have a half decent season.

  ReplyReply
 88. So last night was a small disaster.Not much one can do if mother nature steps in.No digi live streaming,no on site commentary,games goes past midnight.Thats more or less when rock concerts end on weekends.

  So hats off to the boys, coaches and orginicers for hanging in there… specially to Boland, couldn’t be easy.

  Difficult to judge the results with so little info,but if reading between the lines,Monnas the team to beat in NV,Menlo looking promising with Kloof and Garsies not out of it.

  Good to see Oos-Moot and Montana doing well.Early days and looking forward to a big season from the PTA schools…. don’t want to jinx,but this can be a huge season from the WIT BULLE from Pta… :lol:

  ReplyReply
 89. @Tang: I did not attend the festival, or watch the matches. Hopefully, Boys High’s problems will be sorted out when the season starts. They were a much improved team re game plan, discipline, cohesion, etc in 2017. Do they still have the coach from that year?

  ReplyReply
 90. @Grizzly: No, I wouldn’t say that just yet…but if the trends continue, then it won’t be long before you can say that. That said, I can’t believe that Boys High will allow their downward trend to continue for much longer.

  In 2014 and 2015, St Alban’s 1st team came very, very close to beating Boys High, but Boys High was a bit better. St Alban’s had comfortably the better 1st team in 2016. In 2017, Boys High hammered an injury ravaged St Alban’s 1st team, but they had similar seasons. On balance, I’ll give Boys High the nod for 2017. In 2018, St Alban’s had a terrible game v Boys High, but had a much better season overall, so on balance, I’ll give St Alban’s the nod in 2018. So…you could say that it’s been relatively even over the last four or five years, but you couldn’t say that St Alban’s have taken over the mantle.

  ReplyReply
 91. @Skopgraaf243: Jy is 100% reg, is lankal bewys. Ek sien Montana noem hulle ook Wit Bulle op hulle spanlys en die skoolondersteuners het kort kort Wit Bulle geskree.

  ReplyReply
 92. @Grizzly: Bietjie vroeg om te se die Monnas is gunsteling. Menlo en Garsies die span om te wen.

  Voortrekker was ni great kompetisie nie asook Goudveld.

  Ek sien daar is ex Transvalia spelers in beide Menlo en Garsies se span.

  Garsies was baie goed teen Boland. Dink hulle raak die f
  “Top dog”!

  ReplyReply
 93. @Murrayfield: @Grizzly: Ek stem. Daars nie ‘n manier dat Monnas gunstelinge kan wees nie. Menlo en Garsies was hul 1 oor as juniors, Monnas het teen ‘n gemiddelde span gespeel en beide die 2 Protoria spanne het nie met volsterkte spanne gespeel nie. Ek voorsien ‘n moeilike tyd vir Monnas by Noord-Suid.

  ReplyReply
 94. @Die Ken: Sien jy en Wynand probeer hard om perdepoef as vye hier te verkoop vandag 😂😂😂 Skud julle skouers, daai top dog juk kan swaar raak oor so ‘n lang seisoen 😊

  ReplyReply
 95. @Die Ken: @Murrayfield: Ag nee rerig manne… julle het Goudveld afgestof en hulle erg ordinêr laat lyk… om dit in perspektief te sit, Goudveld het Diamantveld die naweek gewen…

  Gelukkig weet ek so ietsie van rugby af… Monnas is die span in die noorde om te klop en ek sien swarigheid vir julle oposisie in NoordSuid…

  Mens kan geensins underdog speel met so span nie…

  @Ploegskaar: Spot on…

  ReplyReply
 96. @Rugbyman: As Diamantveld so sukkel gaan dit ‘n lelike mismatch wees teen Affies Saterdag.

  Rugbyman, julle het baie goed gelyk teen Boland. Paar onnodige laaste aangeë wat verlore gegaan het het die verskil gemaak. Ek was ook baie beindruk met julle verdedigingslyne toe Boland op ‘n stadium lank aangeval het. Julle het hulle verdedig van julle 5 treë af terug tot by julle 10 treë. Strafskoplynskoppe kan dalk ook bietjie nader aan die doellyn uitgeskop word om beter kans te gee vir ‘n dryfbeweging. Hoe dit ookal sy, Garsies lyk goed met ‘n paar goeie planmakers in die agterlyn. Vleueltjie (ek dink dis die ou wat so lekker spiesgooi) baie slim speler. Hy het goed vertoon op senter later aan. Sterkte vorentoe.

  En natuurlik, goeie gees op die paviljoen. Dis ‘n teken van ‘n gelukkige groep. Kinders sit tot 12 uur die aand daar om die span te ondersteun.

  ReplyReply
 97. @Grizzly: Based on the number of boys at each school, I would say St Albans have produced better results than Boys High. Boys High are falling behind traditional opponents.

  ReplyReply
 98. @Vleis: Methinks the fact that Paul Anthony is back at Pretoria Boys High from this year will make an enormous difference to the rugby program at the school. I think he is an extraordinary person and coach and if anyone can fix it he is the man to do it. It might take time but change for the better will happen.

  ReplyReply
 99. @Vleis: I believe the first team coaches are still in place. The big change has been the director of rugby. Rudi Dames moved to EG Jansen and Paul Anthony has come back to Boys High. He should have a big influence on the rugby programme at Boys High.

  ReplyReply
 100. @Rugbyman: @Ploegskaar: Diamandveld is swak, so dis nie te moeilik nie. Boland, met sy 80% o/17s gaan geweldig moeilik wees vanjaar en nog moeiliker volgende jaar. Miskien top 3 in 2020. Top dog juk is net van toepassing as jy dit self glo.

  ReplyReply
 101. @Rainier: @Tang: Yes, I have heard great things about Paul Anthony. I’m sure that he will turn the tide.

  @Tang: What happened to Boys High in the second half of 2018? They finished off 2017 with five wins out of seven, including wins over Jeppe and St Alban’s and started looking quite slick. The only losses were relatively narrow ones against KES (their best team in many years) and Affies. Then, 2018 started OK, followed by a good win over St Alban’s and a 3 point (and very unlucky) loss to the unbeaten Hilton…but then the wheels came off and a string of terrible results ensued?

  ReplyReply
 102. @Die Ken: 52% gr11 en dit het mos dadels uit te waai met 2020 😂😂😂 Ons is in 2019, die jaar van Monnas!

  ReplyReply
 103. @Vleis: A lack of depth. The boys are also finding it very hard to play, week in and week out, against schools who are more professional in their approach. Boys High have also become accustomed to losing games. Some of the u14 results last year were scary. The u14 A team lost the last three games by huge margins.
  The lack of rugby recruits is showing how difficult it is to compete.

  ReplyReply
 104. Ek bly my comment,Monnas the team to beat,plus,ek lek lippe af met n vol stadium wat Vir Monnas skreeu op NS teen HJS….Kan meskien net Monnas se Jaar wees.@Tang: All the best,one thing that’s far more important than winning rugby matches is what you stand for…Of all the top schools true out SA, everyone knows BH stand on werwing…the pride of PTA…

  ReplyReply
 105. @Grizzly: Ek dink die enigste manier hoe Affies ‘n goeie seisoen Kan hê die jaar is as die span vir mekaar aanhou speel. Daar is nie “stars” soos in die verlede nie, almal goeie ball players en dit is wat hulle gevaarlik Kan maak. Nog ‘n paar atlete wat moet begin speel en die vraag OP almal se lipper is hoe hulle spoedvraat op buitesenter gaan vaar….as by natuurlik die huidige 13 kan lig. Maar wat ek hoor is ons Noordvaal spanne gaan mooi maak die seisoen, sien uit na Noord-Suid OP Bere Park…Affies natuurlik my span van keuse maar gaan verseker die ander Noordvaal spanne ook ondersteun

  ReplyReply
 106. @4×4:Ja,dit gaan great wees.Partykeer is dit daai tipe spanne wat almal verras.Ek verstaan HTS het baie effort in die span gesit.Was goed deur die onder ouderdom groepe en almal het van hulle gepraat.So vir Affies om n verkorte game daai score op te sit wil gedoen word en teenstanders moet notisie neem.

  ReplyReply
 107. Manne ek moet vra, ek het paar manne deur die Agri dag sien af huppel.
  Is almal darem weer shapperig, of is daar reeds erge beserings.
  Ek weet Welkom Gim se 9 gaan rukkie uit wees, en Menlo se 9 ook.
  Daar was ook reeds paar latte swaer gestrap vir n eerste game.
  Sterkte vir almal die seisoen, ek sien uit na ‘n betowerende Noord-Suid by garsies, ek weet dit gaan sommer kookwater rugby wees.

  Ek moet sê ek was beindruk met HTS Middelburg, baie beter aanslag as 2018. Nie aldag wat span kan sê hulle 13 is grootter as die slotte nie :-P

  ReplyReply
 108. @Vleis: nonsense Vleis – KES’s best team ever was the one the put 50 past James Small’s Greenside at Ellis Park :wink:
  Go Green Go Side :twisted:

  ReplyReply
 109. @Roger: Previously, I had to take your word on that result, but now that I’ve found a copy of Greenside’s 1987 results, I can confirm that you are wrong. In fact, Greenside lost twice (the horror!) and drew once in 1987. They lost to KES by 13 to 23, but they did manage to beat Wynberg by 21 to 10, drew with SACS and hammered Haaalands North Boys by 39 to 6….so all is not lost! Was 1987 the year when the whole KES backline (bar one player) made the Craven Week team?

  ReplyReply
 110. @Roger: I agree old ROGG, Helpies beat the KES by 2 tries to 1 in the Lions trials. So their “best” side still a bit short of the “top dogs”. KES has steered well wide of Helpies since the “Rogering” they received at u/16 level in 2015 (official match). ;-)

  ReplyReply
 111. @Vleis: nope it was 1988 when the entire backline (bar the scrumhalf) made the Craven Week team. I’m sure it was 1986 when KES played Greenside at Ellis Park in a curtain raiser? How were Randpark, Northcliff, Bryanston, Sandown and Sandringham in those days? I remember Sandringham having a brilliant team in 84/85?

  ReplyReply
 112. @Roger: I’m pretty sure that James left Greenside in ’86 to attend Eden College, but returned in ’87, so I don’t think he would have played against KES in ’86. In ’87 Greenside beat Randpark by 18 to 0, Bryanston by 49 to 6, Northcliff by 26 to 0, Sandown by 13 to 4 and Sandringham by 18 to 6. That said, Northcliff and Sandringham were often very competitive in those days. Indeed, Sandringham beat KES in ’85. Bryanston became competitive in the early 90s (maybe very late 80s) when Greenside’s head coach moved there.

  ReplyReply
 113. @Vleis: I remember the coeds being very competitive at 1st and A team level in those days. Didn’t Roosevelt also have some decent teams in the early eighties – and Mondeor?

  ReplyReply
 114. @Roger: Roosevelt were competitive in the 60s and 70s and then started declining. Mondeor had some good teams in the 80s. In ’84, and unbeaten Greenside faced Mondeor away in our penultimate game of the season and were down at half-time, but came back to win fairly narrowly. We went and blew an unbeaten season the following week by losing to KES at home, despite being strong favourites. :cry:

  ReplyReply
 115. @Roger: facts old ROGG, all facts. Seems like Aus is not good for the memory and the sand pretty cozy to keep the head nice and warm ;-)

  ReplyReply
 116. @Vleis: strong favourites against KES in ’84 – come come Vleisie – surely you jest :wink:

  @BrotherBear: Helpies is like a strong co-ed school in the eighties – great 1st and A teams – nothing much beyond that :wink: Do Helpies and Monnas play each other in regular season? Seems a natural fit – both strong Afrikaans co-ed schools with 12-14 rugby teams? How’s Helpies hockey – is it better than Monnas?

  ReplyReply
 117. @Roger: Jest!? Some believe that rugby is a matter of life or death, but I’m very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

  ReplyReply

Leave a Reply