Wildeklawer 2018 – fixtures

SLOT DATE SCHOOL SCHOOL INFO
1 Fri.27Apr Affies Boland Landbou
1 Sat.28Apr Invitation XV Wildeklawer SARU
2 Sat.28Apr Outeniqua Drostdy
3 Sat.28Apr Stellenberg Glenwood
4 Sat.28Apr Grey College EG Jansen
5 Sat.28Apr Paul Roos Menlopark
6 Sat.28Apr HJS Paarl BH Waterkloof
7 Sat.28Apr Monument Paarl Gim
8 Sat.28Apr Noord-Kaap Oakdale
9 Sat.28Apr Diamantveld Helpmekaar
1 Mon.30Apr Stellenberg Noord-Kaap On Supersport
2 Mon.30Apr EG Jansen Oakdale On Supersport
3 Mon.30Apr Diamantveld Invitation XV On Supersport
4 Mon.30Apr Paarl Gim Menlopark On Supersport
5 Mon.30Apr Glenwood Outeniqua On Supersport
6 Mon.30Apr Paul Roos Waterkloof On Supersport
7 Mon.30Apr Grey College Monument On Supersport
8 Mon.30Apr HJS Paarl BH Affies On Supersport
9 Mon.30Apr Boland Landbou Helpmekaar On Supersport
10 Mon.30Apr Drostdy Wildeklawer SARU On Supersport

The core teams have been retained for the annual Wildeklawer 2018 (probably on Sat 28 and Mon 30 April). Changes see HTS Middelburg and Garsfontein exit while Drostdy and Menlopark are back in.

There’s still the excitement of the finalised fixture list to come. In most parts 2018 fixtures including the St John’s Festival fixtures haven’t been finalised yet so based on info available here’s an idea of many of the clashes (crosses highlighted in red) that the Wildeklawer organisers will have to sidestep when they produce their own fixture list.

 

200 Comments

 1. Sal graag wou weet hoe di kriteria gewerk het?

  Gaan moer tough wees om di wedstryde uit te werk. Jammer vir Garsies. Lyk my politiek speel seker eeer n rol.

  ReplyReply
 2. @Hooit: Looks like some great rugger that week. May find myself in the area of the Groot Gat, me and my 2 buddies. 1) My best golfing buddy 2) My best school buddy

  ReplyReply
 3. @Murrayfield: Tragic that politics are taking over Wildeklawer. Garsfontein was in on the original list – and then the big boss decided they are out.
  Nevertheless, we now know the role of politics in Wildeklawer with some people making judgments based on false information and then using their power to overrule the original list.
  Fortunately Noord-Suid is becoming bigger and better and so too Virseker and Tuks, so Garsies will still have the opportunity to participate against top schools.

  ReplyReply
 4. @Grizzly: Daar was groot chaos wat die bekendmaking van die skole vooraf gegaan het. Kom ons volstaan by een persoon wat besluit het om die lys te verander toe hy op die “verhoog” stap om die skole aan te kondig.

  ReplyReply
 5. @Djou: Dis baie eenvoudig.Die oogmerk van Wildeklawer is om die beste skole op die week te he.Dis nie meer die geval nie.Hierdie is die eerste ketel water by die koue emmer mbt tot die padda storie.Soos alles sal politiek SBR ook nog vernietig.Bly my seun maak klaar volgende jaar,ek saam met hom.

  ReplyReply
 6. @Grizzly: Hartseer, maar mens moet jou nie te veel daaraan steur nie. Dis net belangrik dat sulke goed uitgewys word – a-la Bell Pottinger, McKinsey, KPMG, ens sodat mense kan weet wie vertrou kan word. Ongelukkig is Wildeklawer ook nou op die lysie.
  Ons is in elk geval nie van Wildeklawer afhanklik nie – beide vir skolerugby en groente.
  Sterkte aan die spanne wat wel speel. Speel net die wedstryd, maak vriende en vergeet die politiek en uie. :lol:

  ReplyReply
 7. @Djou: Djou ! Het jy miskien vir my n kontak persoon en tel no. vir die orginiseerder van Noord/Suid ? Indie n jy dit nie op hierdie forum bekend wil maak nie, kontak my gerus by 0834602006.

  ReplyReply
 8. @Djou: Dit sal n groot jammerte wees indien julle reg is dat daar politiek ook by Wildeklawer betrokke is. Ek het verstaan dat die skole streng genooi word op hul “rankings”, behalwe die twee plaaslike skole Diamandveld en Noordkaap.

  ReplyReply
 9. Fantastiese nuus vir Menlo 2018 graad 12 groep. As juniors het hulle nie ‘n wedsryd op Wildeklawer verloor nie en na hulle 2017 uit gemis het dink ek dit is wel verdiend dat hulle 2018 weer die geleentheid kry. Kan ‘n great jaar vir Menlo rugby wees.

  @Grizzly: @Djou: Voel jammer vir ons buurskool … maar soos Djou se Wildeklawer define nie ‘n skool se seisoen nie.

  ReplyReply
 10. Wel ek het nou net na die rankings gaan kyk, en gesien dat die skole beslis nie genooi word op daardie statistiek nie. Selbourne, Menlo en EG Jansen tel nie een onder vanjaar se top 30 nie. Beslis ook nie die gasheer en Noordkaap nie. En gegewe die feit dat die oorwegend Engelse skole, met die uitsondering van Glenwood (wie se rugby span meestal gewoonlik uit Afrikaans sprekendes bestaan, sorry Hopper!), en Selbourne, nie gewoonlik die uitnodigings aanvaar nie, kan skole soos Centurian, Framesby, Nelspruit, Eldoraigne en Brackenfell, wat almal onder die top 30 tel, ook beslis afgehaal voel.

  ReplyReply
 11. @Murrayfield: Miskien is jy reg. Maar dan kan hulle mos nie aanspraak maak daarop dat dit net die top skole is wat genooi word nie. Goeie junior spanne is geen waarborg vir goeie senior spanne nie. Dit is al oor en oor bewys. Ja ! Die verwagtinge is daar, maar telkemale het puik junior spanne in die hek geduik op senior (o/19) vlak. Indien die organiseerders wel op meriete wil nooi, en prestasie wil beloon, is ranglyste die enigste betroubare maatstaf. En ons almal weet natuurlik dat omtrent alle skole se senior rugby krag verskil van jaar tot jaar. Dit is net die sogenaamde groot rugby skole (Boishaai, Grey, Paarl Gim, Paul Roos , Affies en Monnas) wat bykans jaarliks n top span het. Skole soos Boland, Grey PE, Selbourne, Outeniqua, Oakdale, EG Jansen en in die jongste tyd Glenwood, is gewoonlik ook baie
  kompeterend.EG Jansen en Glenwood was nie op hul beste vanjaar nie.
  Volgens my kan die organiseerders gerus kyk om die ses groot honde altyd te nooi. Dan die vier skole wat volgens my verdienstelike vertonings oor n tydperk gelewer het t.w. Boland, Outeniqua, Oakdale en EG Jansen. Laasgenoemde vier moet darem steeds kompeterend bly. Die twee Kimberley skole is seker n gegewe. Dit los agt spanne oor wat hulle dus op rankings kan nooi. Dit sou beslis nog meer aansien aan die toernooi gee.

  Nieteenstaande my opmerkings hierbo, voel ek steeds dat dit verreweg die beste skole rugby toernooi is in die land. Geluk en sterkte aan al die genooides. Sien klaar uit na die fees !

  ReplyReply
 12. Jy praat regtig sin Kattes. Stem saam. Onregverdig teenoor Garsies!

  Dit is beslis di beste skoletoernooi in di land! Noordkaap en Diamantveld behoort egter nooit n ” free ride” te kry ni!!

  Ek glo nog egter steeds in ” Home Grown Heros!”

  ReplyReply
 13. What I have heard during a conversation from a Wildeklawer ‘person’ last year. The juniors and seniors are not dependent on each other but is helps to get the whole school. The seniors are selected by taking 3 of the top 20 rankings for 2017. The usual top schools are paid to commit for 3/5 years. The rest are invited according to the list except for Diamantveld and Noordkaap. They go outside the list only if a school declines like Grey PE and Framesby due to other commitments. Based on this info I cannot explain Garsfontein. Maybe Rugbyman can shed some light on it.

  ReplyReply
 14. @Hooit: Well if that info is correct, and one take into account the six schools that declined the invite, but features in most rankings amongst the top 20 schools,one can find two schools i.e. Nelspruit and Brackenfell that features in the top 30 of the most reliable rankings of BoishaaiPa, Rugby 365 and School of Rugby.Then Centurion, Garsies, Eldoraigne and Welkom Gim also features in two of these rankings. These six schools should therefore have been included according your contacts info.

  ReplyReply
 15. @CharlesZA:Ons het regtig gedink dat daar n zero% kans is vir ons om in 2018 aan di Wildeklawer deel teneem. Moes self n paar ” jaggies” afslaan om di skok te te verwerk!

  Djou, al hoekom ons toe gedink het ons genooi is omdat ons juniors presteer het di jaar.

  ReplyReply
 16. @Garsies:Dis werklik n gat slag vir julle seuns my meegevoel met hulle ons seuns weet VIRSEKER hoe dit voel.Gevaarligte flikker wie is dit volgende jaar? Kan Kloof wees miskien is hulle besig met n rotasie van PTA skole ek weet nie maak nie sin nie.Wildeklawer is egter n privaat geborgde toernooi en die ouens kan dan seker maar nooi wie hulle wil.Wat ek wel kan se en dis my oppinie en ek wil nie weer n blik wurms oop krap nie maar garsies sal moet besin oor hulle werwings praktyke dit maak meer as die twee pta skole ongemaklik maar miskien is dit nie eers waaroor dit gaan nie ons moet maar wag en sien.

  ReplyReply
 17. @sewes: Soos gewoonlik praat jy strooi. Jy het nie ‘n clue van wat gebeur nie maar wil kwansuis nie ‘n blik wurms oopmaak nie. Jy wil die kan wurms oopmaak. En dit het niks met werwing te doen nie. En daar is niks verkeerd met Garsies se werwing nie.
  Eerder met Waterkloof se liegery en julle doen dit steeds. En wou terugkom in Virseker volgende jaar maar is in terme van die reels verbied. En as julle wil terugkom moet julle onder begin, d.w.s. in liga 3 en jul plek oopspeel. So daar het jy jou kan wurms.

  ReplyReply
 18. @Djou:Ek weet eientlik nie hoekom ek jou antwoord nie wat ek met die kan wurms bedoel is die hele gesprek rond om die werwing ek vewys nie na een of ander samesweering of onderdiumse dinge nie.As jy so voel oor julle werwing los dit dan daar, daar is mos niks om te verdedig nie so hou jou speelgoed in jou kot.As ons in afdeeling drie begin sal ons elke jaar kan se ons wen die Virseker beker(se nie watter een nie) en jy weet jy praat nou sommer k@K.

  ReplyReply
 19. @sewes: Jou kannietjie wurms verwys seker na die “konfidensiele” brief wat waterkloof as sedebewakers van skole rugby aan wildeklawer gestuur het oor garsfontein se werwing… Dis glad nie so konfidensieel nie… dis jammer dat julle brief nie ook vir monnas, grey, boishaai, paarl gim en meeste ander topskole se name ingesluit het nie… of werf hulle nie?

  Al wat jy en jou mede kloof trawante in slaag is om garsfontein net meer gefokus en doelgerig te rat…

  ReplyReply
 20. @Rugbyman:JY is net so flipedup soos jou maatjie Djou.Ek se weer die wurms waarvan ek praat is die gesprek rondom Garsie/Kloof wat al almal verveel en tot die dood toe bereddeneer is op die blog as jy meer daarvan wil maak sterkte.Om die wildeklawer se organieseerder so vlak te kyk en te beweer Kloof het eenige iets daar mee te doen is lagwekkend en weer kan al waarmee julle uitkom is Dis Kloof wat lieg maar dankie dat julle ons so hoog ag dat dit eindelik Kloof is wat bepaal watter spanne genooi word.Kloof en sy afrigters is oor die CW gebraai wat het nou met die sewes gebeur te veel Affies en Garsies in die span ek het mos gese moet nie te gou vinneger wys nie.Miskien en net miskien het die uitnodiging iets te doen met werwing in die Noord-Kaap.As dit so is wat ek betwyfel is dit nie maar dieselfde wat garsies met Virseker gedoen het nie so hou op kla.

  ReplyReply
 21. @Murrayfield: Is there any truth to suggestions that SARU will take control of the Wildeklawer Skouspel from 2019 onwards, or no truth to that suggestion.

  ReplyReply
 22. @sewes: Net een vraag: Het waterkloof ‘n “konfidensiele” brief aan wildeklawer gestuur of nie?

  Ek het geen idee waarvan jy praat in terme van noordkaap werwing nie…

  Ek kan nie onthou dat ek die CW afrigters gekritiseer het nie… ek het my opinie vir myself gehou, maar siende dat jy dit nou opbring (no pun intended) was jy tevrede met die CW span se samestelling en vertoning?

  ReplyReply
 23. @beet:Diamantveld bied WK(wildeklawer as borg) aan en dis niks anders as ST Jhons of die KES Festivals nie so ek hoop as saru wil voorskryf sit hy geld by sy woorde so ek betwyfel dit.

  ReplyReply
 24. @Djou: Ek sien dis die einde van WK so geen stres as ons nie daar speel nie.As ek tussen die lyne reg lees sien ek Boishaai weet dit ook so miskien kyk hulle na ander opsies.Wat die Kloof ding nou aanbetref,as dit waar is dat daar so brief is moet Garsies maar regsmening inwin.Ek weet ons verkies om die praat werk op die veld te doen maar genoeg is genoeg.Ek dink bestuur by Garsies is ook nou net so gatvol soos die ondersteuners vir hierdie arogante aanvalle.Dis blykbaar nie genoeg om jou eie instelling op te neuk nie.Ek se weereens as dit die waarheid is.Indien so,wat staan in die brief.Het enige iemand n idee?

  ReplyReply
 25. @Kattes-Strofes: Hi Kattes. I don’t believe Glenwood had a bad year. I accept that the remark would be based on the one game against Grey. I would like these big games to be moved to earlier in the year. Its like going on holiday but I have to wait till the bell rings. The interest is just not there in the third term with one game to play. I am not saying they would have done better but could have. Just my personal opinion. They lost 4 games against good teams. Hopefully KZN will sort out their politics so we can have more games at home. I reckon with a 70 to 80 % carry over from this year’s first to next year will be telling. :mrgreen:

  ReplyReply
 26. 2017 was Menlo se 1stes nie geag as sterk genoeg te wees om na WK genooi te word nie, alhoewel hulle juniors van die beste in die land is.

  Mag dit dalk wees dat WK ag dat Menlo se eerstes weens hulle sterk juniors wat vgl jaar behoort deur te kom dalk sterker kompetisie kan bied en vandaar is Garsies nie genooi nie?

  Hou in gedagte dat Menlo ae juniors wel by WK was.

  ReplyReply
 27. Garsfontein kan hulself ongelukkig ag. As ek luister na die Pretoria skole se gesukkel verstaan ek waarom hul skolespanne en senior Bulle so sukkel. Hul 7’s skolespan het net so swaar geleef hier in die dorp die afgelope naweek. Daar was groot teleurstelling met hul ontrekking teen Noord Kaap in n vriendskaplike wedstryd vroeer die kwartaal. Verstaan dit was buite Garsfontein se beheer en vertrou dat dit nie n rol gespeel het in hul weglating nie. Hoop die WK toernooi oorleef al is gerugte dat dit die laaste jaar is baie sterk. Dalk maar betyds sorg dat jou skool in is by Noord Suid toernooi. Dit klink in elk geval of daar groot rugby is vroeg in 2018.

  ReplyReply
 28. Indien dit Garsfontein of Menlo was vir deelname … 2017 speel Garsfontein 8 wedstryde by WK en verloor 8 … Menlo speel 6 en wen 6.

  This is such a high profile tournament and the organizers decisions should be respected.

  ReplyReply
 29. @Rugbyman:Dis wat ek bedoel met die kan wurms oop krap julle siening is dat die CW fiasko voor Kloof gele moet word ek stem nie saam en gaan dit ook nie weer debateer nie gaan lees my posts die selfde geld vir die sewes fiasko voor wie se deur gaan ons die skuld le.
  Of daar n brief is weet ek nie ek is nie so betrokke by die skool nie maar as jy werklik glo dat as daar so n brief bestaan dit die eenigste rede is waarom julle nie genooi is nie en dat Kloof soveel invloed het op wie genooi word en wie nie leef julle in n nagmerrie wereld met Kloof die boogyman wat heel tyd jag maak op julle.

  ReplyReply
 30. Dit lyk my Sewes moet nou eens gaan uitvind oor die brief – as dit wel die geval is, en ek het geen rede om nie vir Rugbyman te glo nie, dan het hy sy naam met ‘n plank geslaan.

  Indien waar is dit seker die kleingeestigste optrede van enige skoolhoof of beheerraad ooit.

  ReplyReply
 31. @sewes: Soos ek gesê het, ek kannie onthou dat ek op die blog die coaches aangevat het nie, ek twyfel sterk… jy was seker die afgelope 2ure besig om daarna te soek…

  Eks nie bang vir die boogyman nie en kry beslis nie nagmerries oor waterkloof nie. Ek het veel groter dinge in my lewe as om wakker te lê oor ‘n skool soos waterkloof. Ek het wel min tot geen respek vir julle leierskorps maar dis my persoonlike opinie en nie noodwendig die van garsfontein nie…

  Die brief bestaan en of dit enigsins ‘n rol gespeel het in die besluit al dan nie is eintlik irrelevant… dat die brief gestuur was en veronderstel was om konfidensieel te wees is teleurstellend… lyk my ons is dalk eerder die boogyman waaroor julle leier wakker lê…

  Ons beweeg aan… maar ek sê weer: Julle inspireer ons nogal tot hoër hoogtes en help ons om ons fisier net al hoe fyner in te stel! Rustige nag vir jou… pak dalk maar bakstene onder daai bed mens weet nooit waar die boogyman wegkruip nie!

  ReplyReply
 32. @Rugbyman:Ek het nooit gese jy het die afrigters af gekraak nie lees mooi ek het gese hulle is gebraai in die algemeen dit was wel een van die Clan (ek sal more soek wie dit gese het as dit jou sou behaag)en ek het die M Net movie gekyk het beslis nie tyd om al die stront wat kwyt geraak word te gaan opsoek nie.En jou en ou rainier wat niks anders het om te doen as om stront kwyt te raak nie die brief as hy bestaan is niks segens nie maar as julle dit as die main rede wil gebruik lekker vir julle, julle moet seker kwaad wees vir iemand en natuurlik is Kloof n baie gerieflike verskooning.
  Ek sal net graag wil hoor as die brief bestaan wat maak dit anders as die klaag brief van julle aan die BB unie die wiel draai stadig maar seker.
  Laastens ek moes hoor van hoeveel kinders ons gaan verloor ens ens ens nou speel julle nie WK nie en slegs tuks en virseker teen al die selfde spanne oor en oor so ons het geen rede om wakker te le nie.

  ReplyReply
 33. @sewes: Jy raak onsamehangend as jy so emosioneel raak.

  Tik stadiger, bou die sinne mooi, gebruik kommas en paragrawe en jou boodskap sal makliker wees om te verstaan.

  ReplyReply
 34. @Rugbyman:Die Boogeyman gaan dalk n leer he om op te klim…

  Ek het ook gehoor van n ” brief”

  Glo my di blinde sambok gaan di ” briefskrywer” hard slaan!!!

  ReplyReply
 35. @Rugbyman: Jy moet ophou om jouself so op te werk my maat. Jou integriteit is van so n fantastiese aard en jou passion vir wat jy doen is meer as enige persoon wat ek ken om nie eers te praat van die manne op die blog nie.

  Daar was wel n brief gewees soos ek verstaan maar dit daar gelaat.

  Dat julle weg gelaat is uit Wildeklawer is vir my een moerse skok en kan dit nie regtig verstaan nie en dit water die toernooi nog net verder af.

  Ek het al vir myself baie gramskap op die hals gehaal oor my stelling van tradisionele rugby skole. Sodra n skool sy koppie uisteek en kompeterend raak is dit asof die messe uitgehaal word om hulle weer van die map af te haal. Net soos politiek en al die ander negatiwiteite in die spel die spel vernietig is hierdie beginsel van ek speel net derbys en elite toenooie besig om die vlak van vernietiging verder terug te skuif na skole vlak.

  net ter kennis EGJ word elke jaar van u15 vlak af getarget deur die groot honde. Sover ek verstaan is daar nie minder as 25 seuns wat gekontak was nie. Sover my kennis strek gaan niemand darem weg sover nie.

  ReplyReply
 36. @MikeSt: En weereens wil jy die blaam voor die deur van tradisionele skole le en blykbaar ook die stand van rugby in die algemeen. Jy het een of ander probleem met tradisionele skole wat jy maar self moet probeer aanspreek, maar jou stellings tov hulle is ver verwyderd van die waarheid en op absoluut geen feite gebasseer nie! Sover ek weet is die “brief” wat geskryf is ook nie van n tradisionele rugbyskool afkomstig nie. Jy moet maar asb die foute iewers anders gaan soek en ophou met die heksejag. Tradisies en geskiedenis van sekere skole het nog nooit n bedreiging vir ander skole ingehou nie, eerder n baken waarna gestreef kan word!

  Hoe die toernooi ook verder “afgewater” word indien presies dieselfde spanne nog speel wat in 2009 daar begin het asook verskeie nuwe sterk toevoegings gaan my verstand te bowe. Een skool se deelname of afwesigheid bepaal beslis nie n toernooi se meriete nie!

  ReplyReply
 37. @BoishaaiPa: nee Mnr ek het glad nie n probleem met hulle nie en ek moet byvoeg die manier hoe julle in die Kaap operate baie beter is as enige ander provinsie.

  Wat klassifiseer volgens jou n skool as n tradsionele rugby skool?

  Dit is verder geen heksejag of probleem nie.

  Ek se weer soos laas. Hoekom wil n kom ons se dan maar eerder groot skool 45 -60 u13 CW seuns in sy sisteem opneem?

  Hoekom word sekere skole toegelaat om selektief deel te neem?

  Stelling van afgewater WORD DAAR VERWYS NA N SKOOL SOOS NELSPRUIT BV.

  Krag in 2009 nie altyd krag in 2017 nie.

  ReplyReply
 38. @BoishaaiPa: net terloops ek as n gebore kapenaar and trotse Tygerberg Tiere Skolier (ongelukkig nie daar klaar gemaak nie) het nog altyd net die hoogste respek vir die PBH, PG, PRG gehad. So moenie elkekeer alles persoonlik aantrek nie.

  ReplyReply
 39. @AbsolutMenlo: Ek kan nie onthou waneer laas Garsfontein teen n pta skool verloor het nie.Ek praat van die 1stes.Ek dink dit was 3 jaar na van Riebeeck in die Kaap geland het.Met al die 1000 dae rekords ens sal dit nogal intresant wees om daai een na te slaan.As organiseerdes van Wk sal ek liewers kyk wat is skole se uitslae as om in n kristalbal te kyk en te predict wat hulle moontlik kan doen in die toekoms.Garsies is bly dat julle daar is,ek glo nie dis ten koste van ons nie.Sien julle by BerePark,as ek so lees oor julle jnrs is ons die underdog volgende seisoen…@Tussen die lyne: Weet jy van die brief en wie hom geteken het.

  ReplyReply
 40. @MikeSt: Ek trek dit glad nie persoonlik aan nie..debatteer net oor feite. Ek hou nie van die “blame game” speel nie en dink eerder dat skole voor hulle eie deur moet vee voordat hulle ander blameer vir probleme. Jy kan net jou eie lot bepaal, moenie worry oor wat die ander doen nie, behalwe as jy die goeie wil nastreef! Ek hou ook nie van die term “Tradisionele Rugbyskool” nie in dat dit die skole in n mate “label” terwyl hulle baie meer as net n rugbyskool is. Sommige skole is net al baie jare meer suksesvol as ander en nie net op die gebied van rugby nie. Daar is baie skole wat ook baie oud is en tradisionele skole is, maar nie oor n tydperk konstant kon presteer op die gebied van rugby nie. Dit bly nog steeds n tradisionele instelling met waardes en tradisies. Ons hang maar labels aan skole omdat ons rugby ingesteld is, maar ek glo nie werklik daarin dat daar deesdae n verskil is in “tradisioneel” en gewone skole nie. Rugby is rugby, en as jou span sterk is, moet jy kan meeding!

  ReplyReply
 41. @BoishaaiPa: Stem saam met jou oor wat jy se.

  My bekommernis le net in die feit dat daar na die goeie / great skole soos Grey,Affies en al julle manne in die Kaap die die pool van talent leeg trek van laerskool na hoerskool.

  Ouers is n groot probleem want almal will hulle kinders daar sit agv van geskiedenis. Ek het dit self oorweeg met my eie 2 seuns.

  Die groot honde sit met massiewe Old Boys befondsing wat aangewend word vir finansiering van leerlinge. Jou gewone skooltjie soos bv EGJ van Boksburg sal nooit daardie luxury he nie.

  Ek sal altyd maar baklei vir die dagskool gewone skool opset en die challenges wat hulle op n daaglikse basis moet deurgaan.

  ReplyReply
 42. @Grizzly: :mrgreen: :mrgreen: … jy weet mos op eesrste span vlak is julle die tone setters in Pretoria … jy ken Menlo ons altyd up for a challenge … skryf nie briewe nie … daarom sien ons ook uit na Berepark 2018!!!

  Sal graag ook wil sien wat in die brief staan …

  ReplyReply
 43. @BoishaaiPa: Wow..!Tienie Halgryn sou trots op daai een gewees het!Ek wou jou nog vra,wat was die uitslae van die wynlandskole se 0/16 groep wat volgende jaar gr12 is?Het julle enige vars werwings van note gekry vir volgende seisoen?Wat die Affie sage aanbetref,dis ongelooflik.Mens kan net jou kop in ongeloof skud.Ek hou by my argument dat dit nooit onder iemand soos Prof. Fritz Ellof sou gebeur het nie.

  ReplyReply
 44. Kan jul net gou ‘pause’ vir so 10 minute. My popcorn en coke is klaar. Wil gou nuwes maak en skink.

  ReplyReply
 45. Ok grappie op n stokie. Ek ook stom geslaan dat Garsfontein nie in WK is nie. Storie altyd n stertjie en die sal ons seker nooit weet nie. 8-O

  ReplyReply
 46. @Grizzly: Ons fokus nie veel op ouderdoms uitslae nie…speel natuurlik om te wen maar daar is al baie bewys dat daar geen korrelasie is tussen jou O/16 uitslae en 2 jaar later sn nie. Nie een van die Boishaai spanne van laaste 3 jaar was onoorwonne of naastenby so suksesvol as o/16’s nie….met 99% dieselfde spelers.

  ReplyReply
 47. @CharlesZA: agree – my son’s school was founded in 1553 – it would have been a new school compared to a school like eton that was founded in 1440 – but still it has the age difference between paarl and say tygerberg, a traditional school compared to stellenberg etc – all a question of perspective

  ReplyReply
 48. @CharlesZA: Ek vermoed meer dat dit die geval is van “meer bekende” skole…Ek was in die vroee 80’s op skool toe skole nie naastenby dieselfde publisiteit of media dekking gekry het nie..tog het ek “by word of mouth” geweet van skole soos Affies, Paul Roos, Grey (altwee), Paarl Boys, Paarl Gim, Maritzburg College, Bishops, Rondebosch, SACS ens…Seker omdat hierdie skole tot op daardie stadium die meeste Springbokke opgelewer het, ek weet nie die presiese rede nie, maar ek het geweet van hulle bestaan en hulle was bekend vir goeie rugby oor baie jare. Dit maak hulle nie beter of slegter nie..net meer bekend.

  ReplyReply
 49. @BoishaaiPa: Ja, ek trek sommer n paar bene hier want ek weet daar is ouens wat lekker sensitief is as ander manne praat van historiese/tradisionele skole. Dink ons moet ook onthou dat die skole is dalk net bekend vir die wat in rugby belangstel, die wereld is ongelukkig groter as die game waarvoor ons almal so lief is.

  ReplyReply
 50. Sover ek kan sien is daar 7 skole in die BHP top 20 nie daar nie, KES(4), Grey PE(8), SACS(11), St Andrews(15), DHS(16), Hilton(19) en Centurion(20). Gegewe Diamantveld en en Noord-Kaap se tuisveld uitnodiging en die standaard WK Uitnodigingspan (en die feit dat NK in Top 20 ge-eindig het) is daar eintlik dus net plek vir 6 ander spanne oop…EG Jansen, Selborne, Waterkloof, Outeniqua en Oakdale is al 5 al n rukkie betrokke by WK en mens kan aanvaar hulle het dalk n drie jaar kontrak, dus laat dit eintlik net spasie vir een span oop..en dit moes op meriete gegaan het na Nelspruit (21), of Framesby(22), of Dale(24), of Eldoraigne (25)…Hoe die besluit op Menlo geval het sal net die WK mense kan antwoord en dit is sekerlik hulle goeie reg om te nooi wie hulle wil. Ek twyfel darem of n brief van een skool hulle besluit sou verander om bv vir Garsies nie te nooi nie…anders betwyfel julle die organiseerders se integriteit darem kwaai!

  ReplyReply
 51. @BoishaaiPa: Hulle kan nooi wie hulle wil… Ek het geensins gesê die brief het hulle die besluit laat neem nie. Die brief bestaan wel en dis net vir my interessant hoe graag ons buurskool ons wil seermaak waar hulle ookal gaan. Die agbare leier van die buurskool het dan selfs laasjaar vir menlo gaan sien en aan hulle gesê om nie teen ons te speel nie…

  Ek dink mnr de kock nooi wie hy wil en dis sekerlik sy reg. Die enigste skole wat 3 jaar ooreenkomste het volgens my kennis is Grey, boishaai, gim, paul roos en affies. Wat die swaarste teen ons getel het was omdat ons moes onttrek teen noordkaap vroeer die jaar op baie kort kennis agv die gautengse dpt van onderwys se belaglike reels… so hy het seker maar alles opgeweeg en besluit. Wat wel interessant was, was dat hy net 17 name gelees het. Ons vind toe uit dat ons wel in is… so uur later toe is ons nie meer in nie… daar is iets snaaks aan die besluit. Maar dit is wat dit is. Dalk spring daar nog ‘n haas uit die hoed uit… wie weet…

  ReplyReply
 52. @BoishaaiPa: Jip, Cassie is nog betrokke. Het vandag met hom gesels, en insigewende inligting gekry. Ongelukkig kan ek die stadium nie meer hieroor sê nie. Hopelik later.Weet egter wel dat die organiseerders nooi skole gebaseer op 5 verskillende rankings, en dan laastens ook op hul eie “gut feeling”of moet ek liewer sê gesonde verstand.

  ReplyReply
 53. @sewes: As jy daardie ding tussen jou ore gebruik wat mense ‘n brein niem, sal jy weet dat Waterkloof agteraf is. Met Virseker het Garsies en ander skole briewe geskryf met een vraag. Wat gaan gebeur as Waterkloof teen Garsies te staan sou kom? Net dit – om inligting te kry. Nie om ‘n ander skool agteraf te diskrediteer nie.
  Waterkloof se brief aan Wildeklawer was agteraf en daarop gemik om Garsies te diskrediteer – en dit is gelukkig nou daar vir almal om te sien watter tipe mense aan bewind is by Waterkloof.
  Kan jy die verskil insien? Nee!! Het so gedink, want jy wil nie.

  ReplyReply
 54. @BoishaaiPa: Jou noukeurige rekords het my laat dink. Beteken dit dat Garsies nou amper 1600 dae onoorwonne is teen skole in Pretoria. Nou nie so ‘n groot ding soos Boishaai se rekord nie, maar dit kan dalk naby aan ‘n rekord in Pretoria wees. :wink:

  ReplyReply
 55. @Kattes-Strofes: Ek kan nie wag vir daai een nie.Met alle respek,ek kan gou n lot nonsens kwyt raak hoekoem n sekere skool daar moet wees of nie.So as Boishaai nie genooi was nie sou ek kamstig se dat niemand teen hulle wil speel nie omdat hulle te sterk is,so ons kry nie games vir hulle nie.Almal kan maar hoe lag en koppe skud na die tyd,die besluit sal staan.

  ReplyReply
 56. Wildeklawer Stats vir die wat belangstel…Al die skole wat al deelgeneem het. Eerste groep is die wat 6 of meer wedstryde gespeel het (Drie jaar WK of meer)

  Team Played Won Lost Draw WinRatio
  Grey College 16 15 1 0 93.75%
  HJS Paarl 16 13 3 0 81.25%
  Paul Roos 16 11 5 0 68.75%
  Monument 18 11 5 2 61.11%
  Paarl Gim 18 11 6 1 61.11%
  Affies 18 11 6 1 61.11%
  Outeniqua 18 9 9 0 50.00%
  Glenwood 14 7 7 0 50.00%
  Maritzburg C 6 3 2 1 50.00%
  Oakdale 12 6 6 0 50.00%
  Boland L 18 8 10 0 44.44%
  Framesby 10 4 5 1 40.00%
  Diamantveld 18 7 9 2 38.89%
  EG Jansen 18 7 10 1 38.89%
  Waterkloof 18 6 12 0 33.33%
  Noord-Kaap 10 3 7 0 30.00%
  Selborne 8 2 3 3 25.00%
  HTS MiddelB 16 4 11 1 25.00%
  HTS Louis B 6 1 5 0 16.67%

  Groep wat minder as 6 wedstryde gespeel het (2 jaar WK of minder)

  Team Played Won Lost Draw WinRatio
  Helpmekaar 2 2 0 0 100.00%
  Stellenberg 4 2 1 1 50.00%
  KES 2 1 1 0 50.00%
  Wildeklawer 2 1 1 0 50.00%
  Welkom Gim 4 1 3 0 25.00%
  Garsfontein 4 1 3 0 25.00%
  Grey PE 4 1 3 0 25.00%
  HTS Drostdy 4 1 3 0 25.00%
  Menlopark 4 0 4 0 0.00%
  Harmony 2 0 2 0 0.00%
  Ben Vorster 2 0 2 0 0.00%

  ReplyReply
 57. Die volgende is die enigste skole wat al die WK toernooie sedert die begin in 2009 bygewoon het.

  Monument
  Paarl Gim
  Affies
  Outeniqua
  Boland Landbou
  Diamantveld
  EG Jansen
  Waterkloof

  ReplyReply
 58. @BoishaaiPa: Dit is maklik vir n seunsskool om te se ons fokus ni op juniors se uitslae ni!

  Ja jou eerstespan se uitslae is di NBste maar jou skool se rugbytradisie word gebou van graad 8 af. Hoekom sal ek my seun dan daarna to wil stuur as dit di geval is dat di juniors se uitskae minder nb is!

  ReplyReply
 59. @Murrayfield: Miskien het ek my verkeerd uitgedruk..Die spanne is nie minder belangrik of hulle uitslae nie…Die verlore is net nie issues waaroor getob word nie..ons weet daar gaan n paar verlore wees want die spelers ontwikkel nog, dit ly egter nie tot groot bekommernis nie. Dis selde indien ooit dat die span van 0/14 tot 0/19 dieselfde lyk.

  ReplyReply
 60. @BoishaaiPa:Lyk my jy het n probleem omdat Menlo genooi is!

  Ons het ni gevrae om genooi te word of briewe geskryf ni.

  By ons skool is rugby n deel van alle sportsoorte en ni di alfa en omega ni!

  Ons juniorspanne het wel almal vir Paarl Gim gewen.
  Ons 014 en 015 spanne het vir Booishaai gewen.
  Ons o15 en o16spanne het vir Grey Bloem gewen
  Ons 014 en 016spanne het vir Monnas gewen
  Ons o14 en o16spanne het vir Glenwood gewen
  Ons juniorspanne het vir Garsfontein gewen
  Ons 014 en 016 spanne het vir EG gewen
  Ons 014 en o15spanne het vir Waterkloof gewen ( NOGAL MOER VER OOK!)

  Kan vir jou ook vertel dat skole soos Booishaai en Grey Bloem ons o16 spelers gekontak het om hulle “te koop”!
  Ons sien dit nogal n eer as tradisionele rugbyskole ons spelers “jaag”

  En ja ons eerstespan het ni so goed gedoen soos ons wou ni.

  Ons maak ni staat op instant sukses n!

  Jou koek wen ni net di prys vir di kersie ni..die onderlaag moet ook lekjer proe en stewig wees!!

  EN ONS SAL BAIE GRAAG WOU GEHAD HET GARSIES MOES DAAR WEES! HULLE VERDIEN DIT!

  ReplyReply
 61. @Rugbyman: Terrible news for you guys and for schoolboy rugby. I expect your first team will be excellent next year and those kids will be a joy to watch. They will play like men possessed, feeling that they have everything to prove. I am sure you will use this to your advantage next year. Good luck for the season.

  @AbsolutMenlo: Your youngsters seem to be a class apart. Hope they use this opportunity. I remember as a kid having to face Menlopark….daunting to say the least.

  ReplyReply
 62. @Murrayfield: Hoe jy enigsins daardie afleiding kan maak van my kommentaar is seker maar jou opinie. Al wat ek genoem het is die feite soos dinge staan, ek het nie enige voorkeur of afkeur wie genooi word of nie. Ek ontleed stats en kyk of ek n afleiding daaruit kan maak oor hoekom sekere besluite geneem is en volgens my was daar dus nie n statistiese besluit geneem nie. Dis al..wat jy daarin wil lees is seker maar jou reg.

  Ja, die “koop” en “jaag” en kontak storie klink nogal mooi as mens hom so rondgooi..net jammer wie vir wie gekontak het is nie altyd duidelik nie !..dankie tog vir tegnologie en selfoon rekords!

  Daars niks fout met ons onderlaag of koekresep nie..Van A tot E spanne..regdeur die bank op alle ouderdomsgroepe..Dit is waar jou sukses vir 0/19 gekweek word, nie net A span suksesse nie. miskien moet julle dalk na daai reseppie gaan kyk!

  ReplyReply
 63. @Murrayfield: Tradisie word gebou op die trots waarmee jou o14/15/16D spanne deelneem, nie die sukses van o14/15/16A spanne nie en die feit dat almal in daardie laer spanne altyd ‘n gelyke kans het om ‘n a-span of 1stes trui oor die kop te trek. Daar is geen ruimte vir dream teams, gunstelinge en gatkruip pappies wat kom en gaan nie. Almal het ‘n gemeenskaplike doelwit, ‘n kompiterende 1ste span elke jaar en die sukses van die skool is belangriker as enige speler, ouer, onderwyser of afrigter, ongeag wie hulle is. Dis juis hierdie onbaatsugtige proses, en die feit dat jy welkom is om te waai as dit jou nie pas nie, waarop die mitiese etos en tradisie van rugbyskole gebou is. Langtermyn volhoubaarheid is die enigste doel en korttermyn sukses het eenvoudig geen waarde nie

  ReplyReply
 64. @Ploegskaar: Stem saam jou. Ons b en c spanne doen ook goed.

  Ons het n jong rugbykultuur en glo ons is op di regte pad. Boland Landbou is natuurlik n voorbeeld vir my in terme van n great rugbyskool. Neem Stellenberg se vooruitgaan di afgelope paar jaar. Dit is n bewys dat daar altyd plek gaan wees vir ” jong skole” wat rugby wil bevorder en laat groei en tradisies kan skep.

  Ek was op St Stithians in 2005 toe Monnas vir Boland Lanbou ” geMurrayfield” het..44 – 0. Ek was ook op Wildeklawer in 2017 toe Boland Landbou Monnas gewen het!

  Dis mos n voorbeeld van volhoubaarheid!!

  ReplyReply
 65. @Quagga: Agree with you Garsfontein first team is going to be exceptional next year.
  The pressure will be on Menlo to show that they deserve the spot. The 2018 grade 11 and 12 groups were the first Menlo home grown heroes to be Noordvaal (Virseker beker) winners and I believe they will give it their all … and that is all we ask!

  ReplyReply
 66. @Murrayfield: Janee… die goedjies gebeur, en dit gebeur al ‘n geruime tyd desnieteenstaande al die ontkenning… ‘n Werknemer wat werwing dien vir ‘n tradisonele ou seunskool met baie tradisie en ouderdom het laasjaar vir ons die volgende gesê: “As ons iemand wil hê gaan haal ons hom, maak nie saak in watter skool hy is nie…” ‘n ander tradisionele seunskool met baie tradisie en ouderdom het ‘n ouer genader wat BAIE ver van die skool is en gevra hoeveel vliegkaartjies die ouers soek en hoeveel geld hulle vir karhuur en petrol benodig as hulle, hulle seun wil kom ondersteun op saterdae…

  So ja… die goedjies gebeur al word skole soos ons uitgekryt staan daar ander skole agter die deur… ek vermoed meeste van die bloggers is nie bewus daarvan nie, maar ons manne wat op die grond operate weet vd waarheid…

  Dit pla my nie, ek word net moerig as obs aangeval word nogal deur partye vd skole wat dit ook doen…

  ReplyReply
 67. @Rugbyman: Jip die spreekwoord ” Steek my eerder in die maag as in die rug” geld blykbaar nie in skolerugby nie!

  Meeste ouers, mede kollegas, sg rugbyvriende ens is net daar vir hulle eie egos!

  Lekker kuier in Botswana!!

  ReplyReply
 68. Ek is seker dat die uitslae van Garsies laas jaar op WK nie gehelp het nie.

  Dit bly die beste skole rugby byeenkoms vir my, maar as dit nie verder gaan nie sal Noord/Suid lekker kan instaan.

  ReplyReply
 69. @BrotherBear: Volstaan by dinge wat agter die skerms gebeur het wat liefs nie hier bespreek moet word nie. Kom ons vergeet dit want niks gaan dit verander nie. Ons fokus nou op wat ons kan doen volgende jaar.

  ReplyReply
 70. @Djou: Dit is wat dit is.Enige ander skool met Garsies se geskiedenis die afgelope 5 jaar in rugby deur AL die ouderdomsgroepe sou daar gewees het.Garsies sal namens ons op die veld praat volgende seisoen.Dis n belofte.Die alreeds rooi gesigte sal dan tamatierooi wees,nog n belofte.Ek sien ons krieketspan het amok gemaak daar in Durban.Any Westville BH or Northwood bloggers who attended the matches?

  ReplyReply
 71. @Grizzly: Gegewe jou vorige versoek dat ons skole vir 2018 moet gradeer, hier is wat hulle behoort te doen indien hulle vertonings op juniorvlak in ag geneem word.

  1. Menlopark (hulle het in 2016 en 2017 die Virseker gewen – dus ‘n dream team uit twee kampioenspanne en daar is heelwat nuwelinge – veral uit my kontrei).
  2. Monnas (in 2016 in semi-finaal en 2017 in finaal gespeel). Close verloor en sal weer ‘n krag wees met heelwat nuwe spelers.
  3. Helpmekaar (weliswaar in groot skole gespeel, maar het teen topskole gewen).
  4. Transvalia (een van die beste 0.16-spanne in 2017 en hul eerstespan wat in finaal gespeel het bestaan bykans net uit graad 11’s).
  5. Garsfontein (het in 2016 in finaal en 2017 kwart-finaal gespeel).
  6/7. Nelspruit/EG (kwart-finaal/semi-finaal in albei jare).
  8. HTS Middelburg – altyd omgekrapte span en kan op die dag enige skool wen.

  Ek sou Affies op 3 gesit het en Waterkloof op 9 of 10 (indien hulle sou meeding).

  Bovermelde is hoe die spanne behoort te presteer en gegrond op vorige uitslae is Menlo by verre die gunsteling. Ek dink egter Transvalia is die sterk buiteperd.

  ReplyReply
 72. @Djou: Goeie post,goeie huiswerk gedoen.Ek mag verkeerd wees maar ek gaan meer met my gut.Menlo gaan nog n jaar moet wag.Affies sou ek net bo kloof sit op so 7 tot 9.Ek ken die spelers wat daar speel.Volgens my by Noordvaal
  1Monnas
  2Garsies
  3Menlo
  4Nelspruit
  5Helpies
  6Transvalia
  7Affies
  8Kloof
  9Noordheuwel
  10HTS Middelburg
  Nou gaan die blog darem weer lewe kry :lol:

  ReplyReply
 73. @Djou: Goeie werk, enigste groot verskil is dat Garsies se eerstespan al n groot wenkultuur het Sal hulle tweede plaas. EG se 015 span is baie goed alhoewel Menlo , Garsies en Monnas goeie 015 spanne het.

  Menlo se toets op senior vlak is volgende jaar.

  Die nuwe Virseker Beker gaan beslis die kaf van die koring skei!

  ReplyReply
 74. @Djou: @Grizzly:
  1 – Monnas – Alhoewel Menlo 2016 Vireseker gewen het kon die groep nooit vir Monnas wen nie. Garsfontein het hulle in semifinaal uitgeskakel.
  2 – Garsfontein – Stem saam @Murrayfield: reeds ‘n wen kultuur veral teen Noordvaal skole. Baie spelers bly agter ‘n ervare groep.
  3 – Menlo – top seuns baie karakter en talent!!! GoMenloBoys!!!
  4 – Transvalia – Harde manne met goeie couching – sterk groep seuns wat deur kom.
  5 – Helpies
  6 – EGJ
  7 – Nelspruit
  8 – Kempton – Sien hulle word nie genoem … my gevoel dinge is aan die gebeur by Kempton en my voorspelling vir wenners division 2.
  9 – Middelburg – Die groep was as juniors konstant wenners teen HTS Middelburg.
  10 – HTS Middelburg.
  Noordvaal rugby gaan GROOT wees 2018!!

  ReplyReply
 75. @AbsolutMenlo: @Murrayfield: @Grizzly: @Djou: Slim manne met dik brille sien ek… o/16 uitslae beteken nie veel nie… 1ste span rugby is ‘n ander cup of tea… ek hoor die affies manne reken hulle het hule beste span in jare… so hulle behoort ook bo te wees… in my opinie gaan monnas weereens baie sterk wees maar volgende jaar is daar geen maklike games nie! Die nuwe formaat gaan die skole se diepte baie toets… diepte sal die beker op die ou einde wen…

  ReplyReply
 76. @Rugbyman: Stem saam,diepte en X-faktor spelers.Heyneke het gese om die super 14 te wen moet jy 5 spelers in jou span he wat die wereld 15 tal sal maak.Dan diepte,oor die bench het hy gese al hoekom daai speler daar sit is oor die tipe game wat jy wil speel op die dag of omdat hy moet rus,nie omdat die ou op die veld noodwendig beter is nie.

  ReplyReply
 77. @Rugbyman: Ek stem gewoonlik saam jou…maar verskil vandag!

  By meeste skole waar rugby belangrik is speel o16 spanne n rol. Daarom gaan
  O16 diepte definitief tel. Menlo is nog glad ni op die vlak van Garsies nie.

  ReplyReply
 78. @Murrayfield: ek dink jy verstaan my bietjie verkeerd… ek sê dat ‘n skool se o/16 resultate nie noodwendig gelyk is aan die 1ste span resultate 2 jaar later nie… baie gebeur in 2 jaar met seuns in terme van ontwikkeling

  ReplyReply
 79. Soos ek reeds in n vroeër “post” genoem het ! Boishaai se 2015 1ste span, wat onoorwonne was in 21 wedstryde, het in hul o/16 jaar (2013), slegs 9 van hul 16 wedstryde kon wen. Hulle het o.a met 38- 3 teen Grey Bloem verloor (eerste Boishaai span wat toe in 2015 vir Grey in Bloem kon wen met 21-19). Ook teen Oakdale pak gevat (31-15), maar wen in 2015 met 25-19.
  Dit vertel mens mos ook n storie, of hoe ?

  ReplyReply
 80. @Kattes-Strofes: Hoeveel gr11s en/of ander spelers van buite HJS het in die 2015 eerste span gespeel? Sal dink dat Moerat, Gianni en Manny enige span sou versterk. Weet jy hoe hulle as junior span gevaar het die 2016 groep?

  ReplyReply
 81. @Rugbyman: @Murrayfield: @Grizzly: Julle maak almal geldige punte. Ek het bloot geoordeel aan die 2016 en 2017 vertonings. Daarvolgens moet Menlo die topspan wees, gevolg deur Monnas.
  Natuurlik is daar ander faktore soos ontwikkeling, ervaring om reeds in ‘n eerstespantrui te gespeel het, diepte, beserings, rekrute, ens., maar die faktore se impak moet groter wees as die impak van die 2016 en 2017 uitslae om die “ranking” (soos gemeet op 2016 en 2017 se uitslae) te verander.
  Vir sommige spanne sal die faktore groter wees en vir ander nie. Maar op die stadium is daar nie genoegsame inligting om die impak van die ander faktore te bepaal nie.
  Ons sal wel aanstaande jaar sien wat die impak van die ander faktore is, m.a.w. indien die ranking soos gegrond op 2016 en 2017 uitslae anders is as die werklike uitslae, dan weet ons die impak van ander faktore was groter.

  ReplyReply
 82. @Djou: Well said…again.Dis presies my gevoel.Die 2016 en 17 0/16’s is slegs n verwysingsraamwerk.Ons is ingelig daaroor maar nie oor die ander faktore soos jy noem nie.Die groei en ontwikkeling,wie by gekom het en wie weg is,afrigting ens sal ons uitvind volgende jaar.So my predictions is net op gut geskoei….Ek gaan 10-1 moet humble paai eet…

  ReplyReply
 83. @Djou: Well said…again.Dis presies my gevoel.Die 2016 en 17 0/16’s is slegs n verwysingsraamwerk.Ons is ingelig daaroor maar nie oor die ander faktore soos jy noem nie.Die groei en ontwikkeling,wie by gekom het en wie weg is,afrigting ens sal ons uitvind volgende jaar.So my predictions is net op gut geskoei….Ek gaan 10-1 moet humble pei eet…

  ReplyReply
 84. @CharlesZA: Gianni het nie in die 2015 span gespeel nie. Dit was net Manny, Moerat en Khanya wat die span versterk het. Ja ! Hule was/is puik spelers. Maar hulle kon wragtig nie so n ma se veskil maak nie.
  Die onoorwonne 2016 Boishaai span het as o/16 verloor teen Grey (19-9) en teen Gim (20-17), maar toe beide hierdie wedstyde gewen in hul senior jaar.
  Ek het ook genoem dat sekere “Dream teams” al telkemale (bykans sonder uitsondering) vasgeval het in hul senior jaar.
  Niemand “rate” op die stadium vir Boishaai se 1ste span van volgende jaar besonders hoog nie, moontlik weens hul uitslae op junior vlak. Ja! En dit pas ons ook! But watch this space !!!

  ReplyReply
 85. @Grizzly: Brombeertjie ! Afrigting speel beslis n groot rol. Maar verreweg die grootste impak is die fisiese,sowel as die geestelike ontwikkeling wat na 0/16 plaasvind. Jong seuns word skielik manne/menere !!

  ReplyReply
 86. @Kattes-Strofes: Wie is die niemand wat hulle span van volgende jaar rate nie? Hulle gaan wilder as die wildtuin wees. Daai gr11 seccies span het nie vernier die jaar ner 1 game verloor nie.

  ReplyReply
 87. @Hooit: You have naming rights on naming a team “Dreamteam” what you say is law. You started it and if you say they are a dream team then basta with the rest. “Dreamteam” it will be. :wink:

  ReplyReply
 88. @CharlesZA: 13?!!.That’s basically playing against Provinse.A tall order for tradisional rugby schools such as Grey Bloem,Affies and kie.Impossible for cod schools like Monnas,Garsies and kie.If ever there was a dream team!

  ReplyReply
 89. @BoishaaiPa: Evan Roos was beseer-hy sou dit seker gemaak het.Hjs gaan n baie groot en harde pak voorspelers he met diepte volgende jaar.Agterspelers meer dun maar daar is genoeg talent.maar dis rugby,die bal is ovaal,skeidsregters is wispelteurig ens ens.Ons moet onthou hierdie is net n game :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  ReplyReply
 90. @Grizzly: I am not fighting anything..just showing out the obvious flaws..until I have brought the team to the attention of the blog, no-one rated them in any case..that self same people cannot now start labeling them as a dreamteam!

  ReplyReply
 91. @Grizzly: Whoopa. They the dream team. The cheese man have spoken. GO @Hooit. Hooit ek en jy sal more n kaas broodjie eet. Sien jy glo nou die kaas man ook.

  ReplyReply
 92. @BoishaaiPa: Dit is alles maar net tong in die kies, oom Kattes het gese niemand rate hulle. Jy sal stupid moet wees om nie julle span van volgende jaar te rate nie. Veral nou dat hulle die Dream Team is van 2018.

  ReplyReply
 93. @BoishaaiPa: Cant compare to Grey. There are no other schools in FS to pick from 😈. However in the Winelands…….. 2 – 3 Boishaai. 2 – 3 Dreamteam.

  ReplyReply
 94. @Hooit: Listening to my youngsters it sounds like Garsies will be the dream team up north next year, and Paul Roos the real dream team down south. Can’t see Garsies beating the real dream team of the Woesrand though. Heard a rumor that Andrew Kota will wear a white jersey next year? Hard to believe after I spoke to his ‘caretaker’ recently. Any truth to that from your sources?

  ReplyReply
 95. @Quagga: The youngsters always knows best.I consult them often before I post my predictions here.Garsies will be better for it next year,no question.The thing is so will most of the top contenders with maybe the exclution of Helpies,they had a very good team this year.All the others will be stronger,with Monnas the one to beat.As for the National dream team,with all the new information received,it can only be Boishaai :mrgreen:

  ReplyReply
 96. Seker al ou nuus…Boishaai se 150 Fees toernooi

  According to schoolofrugby.co.za, the 10 South African schools taking part will be the hosts, Paarl Gym, Paul Roos, Grey College, Affies, Monument, Boland Landbou, Outeniqua, Oakdale Landbou and Glenwood.

  New Zealand will be represented by Hamilton Boys’ High, Christchurch Boys’ High, Otago Boys’ High and Napier Boys’ High.

  There will also be two teams from England – Hartpury College and Millfield School – a combined team from Africa and the Pacific Islands, a French team, a regional team from Mendoza in Argentina and a regional team from either Italy or the USA.

  ReplyReply
 97. @Grizzly: So Boishaai will sit with that irritating monkey on their young shoulders?

  Just think teams should not make a mistake to completely underestimate Helpies next year. Expectations are lower than this year and correctly so, but their grade 11 brown jerseys have grown a lot as players (mentally), surrounded by the best of the matric group this year. There are at least 6 capped forwards that will be back. Six guys that could start any game this season already with confidence, and in key positions as well. That pack improved as the season developed, and the improvement did not come from the seniors but from the juniors (in my opinion). In the backline 3 brown jerseys will return to carry on where they left off. Their depth of choice should be better than in 2017 (which was not even really testing at any stage to be honest), so they may well become a force to be reckoned with as the 2018 season develops. Perhaps not a top 10 side at this stage, but for sure a top 20 side next year at 1XV level.

  ReplyReply
 98. @Quagga: Doubt very much that they will withdraw after making a commitment, that is not their style. They will rather bite the bullet, so I think it is probably just a rumour.

  ReplyReply
 99. @Quagga: Just to clarrify.I’m not underestimate Helpies at all.Most bloggers who made predictions for next season have them as a top 10 side including myself.It was more a comparisment between this years teams vs next year.So my prediction is Monnas will be stronger,so will Garsies,Nelspruit,Transvalia, Kempton,EG and Menlo(significantly),compared to this years teams.I know there is mutch debate surrounding the 0/16 issue but in my book it must count for something.That’s my only concern as Garsies beat Helpies comfortable in the 2 games they played last season.I agree much can change and should with the top schools in 2 years so let’s wait and see…

  ReplyReply
 100. @CharlesZA: Stem saam dat Salmaan en Manny beslis n baie goeie toevoeging tot die span was. Khanya het egter nie so n groot impak gemaak nie. nietemin ! Dit is darem seker vir almal duidelik dat drie spelers , al is hulle hoe goed, nie sommer n ommekeer kan maak dat n verloor op 0/16 vlak van 38-3 (teen Grey) omgesit kan word in n sege van 21-19 nie, asook n verloor van 31-15 (teen Oakdale) omgesit kan word in n sege van 25-19 nie.
  Die werklike feite is dat daardie seuns geweldige groei getoon het op fisiese, en geestelike vlak. Ek was bevoorreg om eestehands te beleef hoe daardie seuns bykans oornag in manne ontwikkel het. En dan saam met dit ! GREAT COACHING !

  Die slotsom van daai vrotterige 0/16 span, wat niemand (insluitend die Boishaai gemeenskap) geglo het goed sal vaar op senior vlak nie, is dat die hele eestespan (met die uitsondering van hul inspireerende kaptein, wat reeds toe 0/19 was), het , tesame met nog 3 Seccies spelers, kontrakte en beurse by die verskillende unies gekry het.

  ReplyReply
 101. @Kattes-Strofes: Ons sal maar moet saamstem om nie saam te stem nie.

  Manny en Salmaan was seker die beste spelers in hulle posisies gewees in die land – dit sal ‘n moerse verskil maak aan enige span.

  ReplyReply
 102. @Hooit: Ons weet die burgers was tops,hoe was die rugby?Wat het jy en Rieme wys geword?Ek dink nie almal verstaan heeltemal my punt omtrent volgende jaar nie.Ek gaan nou terug na my punt van die ouderdomsgroepe.Wat was die jaar se groep(Matrieks) se rekord vs volgende jaar se groep(matrieks) in hul onder ouderdoms se uitslae?Ek hoor wat jy se en jy is baie beter op hoogte wat by jou skool aan gaan.Maar in n baie meer kompeterende groep,en baie beter(in my opinie) vs hierdie jaar se groep,het hulle net 1 game,baie close verloor teen Noordvaal spanne van 0/14 tot 0/16.In my opinie gaan hul die span wees om te klop as jy Virseker wil wen.Tensy daar iets drasties gebeur het die jaar,goeie spelers verloor,of vorm,beserings ens is dit my gevoel.Ek kan verkeerd wees…

  ReplyReply
 103. @Grizzly: Burger was/is altyd lekker. @Hooit vir myne betaal. Het seker lotto gespeel. Dankie @Hooit.
  Wat die rugby aanbetref was dit maar tipiese tipe proef games. Die twee spanne was vir my mooi gelykop gedeel en nie een van die twee spanne het n ander oordonder nie. Die spelers gereeld van posisies gewissel om hul vernuf in verskillende posisies te toon.
  In my beskuie opinie het niemand regtig uitgestaan nie. As ek gedwing word op n naam te noem, sal ek se Charles Goedhals. Maar moet by se. As mens se kind self deelneem dan volg mens hom maar so let nie altyd op na ander spelers nie. @Hooit was buitestaander so sal miskien n beter objetiewe opinie kan gee.
  Weet dit was warm en meeste was ontfiks aangesien meeste seker nie vir amper 2 maande nie rugby gespeel het nie en hopelik geleer het vir rekord eksamens.
  Tyd sal tel en ek dink hulle is n klomp talentvolle spelers. Meeste hopelik ook nou besef dat jy nie meer deel van n skoolspan is nie en dat slegs hardewerk nou jou toekoms gaan bepaal… :wink:

  ReplyReply
 104. @Grizzly: Ek verstaan jou redenasie en dit klink reg. Ek kyk vanuit n ander oogpunt.
  Gister se proewe kommentaar gaan my nou nie help om n gewildheids kompetisie te wen nie. Stem saam met Riempies maar ek het egter meet verwag van n paar name. Dit was ook opvallend dat sekere spelers volgende jaar gaan sukkel ivm self dissipline en hard werk. Hele paar outjies erg uit shape uit.
  Vanaf die kantlyn het dit glad nie fisies gelyk nie en met die tipe spelers daar jet ek meer verwag. Soos met SA se Curriebeker spanne lyk dit if verdediging n verlore eienskap raak en almal wil net aanval.
  Beytell het slegs 10 min gespeel en is toe afgehaal. Seker om hom te spaar vir die o/19 span maar hy was 1 van 2 op die dag wat vir my uitgestaan het. Die ander uitstaan speler was Charls Goedhals. Goed gedoen op 10 en 12 en orals waar hy was.
  Marnus potgieter is ook vroeg afgehaal so kon nie veel van hom sien nie maar weet hy is alreeds by die o19 span. Dan nog 2 way die oog gevang het in my opininie was Jaco Labuschagne op 7 en Sebastian Job in agterlyn.

  ReplyReply
 105. @Riempies: @Hooit: Onthou die manne is soos verwag word van hulle op die stadium in bulking stage met baie gym werk en absoluut geen hardloop werk nie.

  Die o19 seisoen skop eers in Julie af en glo my hulle gaan hulle self van Jan tot Jul disnis hardloop en die manne verloor so tussen 4 en 8kg in daardie tyd.

  Wat die doel was van so n game weet ek nie regtig nie en kan julle glo as julle se dit was nie indrukwekkend nie.

  ReplyReply
 106. @Hooit: @Riempies: Dankie vir die terugvoer.Ja ek dink al daai seuns het talent.Nou gaan dit afhang van wie die honger die grootste is.Ouens soos Naas,Danie en Joost het net nooit vol geraak nie,hulle het eintlik harder aan die einde van hul loopbane gewerk.Sterkte vir al die klonge daar especially vir julle seuns.

  ReplyReply
 107. Beet kan jy assblief vir ons uitvind hoe die juniors se wedstryd bepalings lyk. Dis die eerste keer in ‘n ruk wat Outeniqua weer hulle juniors saam vat.

  ReplyReply
 108. Ek het geen idee wat om van die eerstes te verwag r nie. Toe die matrieks, 0/16 was het hulle ‘n paar groot tellings teen hulle gekry. Ek het wel in die laaste kwartaal van verlede jaar ‘n paar groot seuns by die skool gesien wat nie voorheen daar was nie…. (geen idee waar hulle vandaan kom nie)

  Die 0/16 van die jaar het die afgelope twee jaar net een wedstryd verloor, dit was die laaste wedstryd verlede jaar teen Paarl Gim

  Die 0/15 het as 0/14 my verbaas met hulle diepte, iets waarmee ons gewoonlik sukkel. groot wenne teen Menlo en Paarl Boys.

  Kan nie wag vir die jaar se 0/14 nie. Hulle eerste wedstryde sal ook van die grootstes wees by die Kwagga week. jy moet goed doen op jou eie toernooi.

  ReplyReply
 109. @AntonT: Saterdag
  Affies – Oakdale
  EG – Grey
  Glenwood – Stellenberg
  Helpies – Uitnodiging span
  HTSM – Diamantveld
  Menlo – Kwaggas
  Monnas – Drostdy
  Kloof – HJS

  Maandag

  Affies – Drostdy
  EG – Oakdale
  Glenwood – Kwaggas
  Helpies – HJS
  HTSM – Uitnodiging span
  Menlo – Stellenberg
  Monnas – Grey
  Kloof – Diamantveld

  ReplyReply
 110. @AntonT: Ek was die vakansie weer in George en julle is darem gelukkig dat julle die hele Mosselbaai tot Knysna het om van te kies en manne sonder te veel moeite te nader. Seker moontlik dat julle in Oudtshoorn ook manne kan gaan haal.

  ReplyReply
 111. @Djou: Ons vul maar ons spens aan uit die kleuterskole hier in Jbay.

  Egter moeilik om rugby talent te evalueer aangesien hulle nou eers 5 jaar regop loop.

  8-O

  ReplyReply
 112. @Rugbyman: Dink wat hy probeer vra het is of die scrummy wat laas jaar o15 gespeel het by Durbanville nou by julle in die skool is.

  ReplyReply
 113. @CharlesZA: Geen idee nie… as hy is wou hy seker kom… ek vra egter nie vir hom watse nuwe gesiggies daar in boishaai is nie… eks seker elke skool het maar so paar nuwe gesiggies… who cares?

  ReplyReply
 114. @Hooit: I think all parents and good educators should “care”. Your answer; “Almal wil net rugby speel”; depicts a rather short sighted approach to a child’s education. It may be said in jest or just mirror a flippant approach, but it is exactly what these players should not be doing. Many of the easy movers and/or their parents tend to focus on short term gains and forget about the value of pursuing a good education. Attending a good school does not guarantee you a good education. You have to willingly participate and work hard in all spheres of life.
  I am surprised that you do not share your own experiences in this regard, or at least the lessons learnt.

  ReplyReply
 115. @CharlesZA: Probleem van werwing is die ontkenning dat dit gedoen word terwyl mens met die bewyse sit. Vertel baie van die integriteit. En vir een keer moet ek met @BrotherBear: saamstem. Mens werf nie net vir rugby nie maar vir totale ontwikkeling. En as die kind slegter daaraan toe is en seun slaag nie matriek dan het jy hom onguns gedoen.

  ReplyReply
 116. @BuiteBreek: Ek weet daar is geld maar geld fix nie alles nie.

  @RM ek vra meer omdat ons interskole teen hulle speel en hy is n goeie speler. Sal in ons guns tel as hy noord getrek het.

  ReplyReply
 117. @CharlesZA: Dis waar dat geld nie als regmaak nie. Maar hoe fantasties is dit nie dat nog n skool in die Noordelike Voorstede begin om stem dik te maak nie. Dit kan net goed vir kompetisie wees. By Durbies se o14s is n paar oulike spelers vir 2018. Van die ander skole kan dalk hul oogtande gee vir 1 of 2 van hul. Ek is seker almal van ons wil wedstryde kyk waar jy tot 5min voor endfluitjie nog wonder wie gaan wen. Ek wil nie halftyd belangstelling verloor nie. Niemand leer iets uit n 30+ verloor of wen nie.

  ReplyReply
 118. @boerboel: This is a bit like the AA – outing ourselves as poachers, so help us God. The confessions of a rugby poacher.com

  ReplyReply
 119. @Djou:Ongelooflik,jy hoef nie n kind se naam tenoem nie.Meeste van ons weet nou danksy jou wie dit is.
  @Rugbyman:Ek het die jaar besluit ek gaan glad nie reageer op julle belaglike stellings nie.Ons speel mos nie teen julle nie so julle kan doen wat julle wil
  en se wat julle wil.
  @Rainier:Menswerf in Gr7 daarna is dit poaching.
  @Mc Culleys Workshop;You are a wise man indeed.

  ReplyReply

Leave a Reply