51 Comments

 1. Hier het n paar goeie skole bygekom. Volgens ons vrinne in die Noorde, gaan die Rooi Bulle van HTS Middelburg volgende jaar n meneer span hê. Ek ken natuurlik nie die krag van almal nie (en dit wissel mos maar ook jaarliks). Sal dit waardeer indien iemand, met kennis van die skole, n bydrae kan lewer oor van die skole se verwagtinge vir volgende jaar.

  Alhoewel hulle maar onder die radar is, kan julle maar gerus ook kennis neem van Hermanus. Hulle rugby het die laaste klompie jare geweldige verbetering getoon, en hulle lewer nou gereeld n hele aantal spelers op vir die Bolandse provinsiale skool spanne. Verlede jaar het hul blink loskakel, Lionel April, dan ook die SA Skolespan gehaal.

  ReplyReply
 2. @Kattes-Strofes: Ek wag ook om te hoor van die wat op hoogte is met volgende jaar se groep.Hier in PTA verstaan Ek as ek rumours kan glo en tussen die lyne van die blog lees,dat Menlo die span is om te klop volgende Jaar.Kloof, Garsies en Affies naby aan mekaar.So Menlo 1,Affies 2,Kloof 3 en Garsies 4.Weet Oos-Moot gaan weer sterk wees,as iemand ons kan help met die Suid skole se sterkte…Die res van die land n mistery Vir my.Glo NV sal Monnas weer die span wees met HTS,Menlo,EG en Helpies die ander gunstelinge.Bou Jaar Vir Garsies.

  ReplyReply
 3. @Smallies: O/16 uitslae gee seker ‘n aanduiding, maar kan ook misleidend wees. Daai Menlo span het ook teen Waterkloof verloor wat op hul beurt ‘n honderdtal teen hulle gekry het teen Grey

  ReplyReply
 4. @boerboel: Ek stem dat PR nog volgende jaar gaan top wees. Daarna le maer jare vir hulle voor. Seker die dat die koop gerugte so sterk loop.

  ReplyReply
 5. @Smallies: So gemeet aan hierdie Jaar,hoe sterk gaan Grey wees?Is jou seun die Jaar oop spanne?Ek verstaan die Kwaggas, Oakdale en Glenwood sterk.Wat van Boland en Grey PE?

  ReplyReply
 6. @Grizzly: my seun is matriek die jaar… Ek dink Grey sal sterk wees die jaar ons hou baie gr 11 spelers oor en daar is n paar lekker manne by die o 16 span… Ouens soos Jan Hendrik Wessels, Danwich Beukes, Andre Hugo Venter en George Cronje gaan egter hulle stemme moet dik maak voorlangs…

  ReplyReply
 7. Ek verneem dat n aantal skole ingeskrywe is by n maatskappy genaamd Pro Stats. Hulle doen ontledings van Skole rugby wedstryde. Dit sal nogal interresant wees indien n paar stats gedeel kan word op hierdie platform. Wonder of Beet weet van die stats?

  ReplyReply
 8. @Smallies: Hulle is hoofsaaklik nog bymekaar … twee kwaliteit spelers weg … een by julle en een HJS. Daar is egter serious hand op gesteek deur ander spelers toe die twee weg is.

  Menlo behoort goed kompeterend te wees.

  ReplyReply
 9. @AbsolutMenlo: Wats jou take op PTA spanne volgende jaar,weet Garsies het n paar aanvullings gekry maar gaan n bou Jaar wees.Hoe lyk by julle,Paar EG Manne die afrigter gevolg of nie nuwe troepe gekry nie?Kloof behoort beter te wees met Affies dieselfde?

  ReplyReply
 10. @Grizzly: Garsfontein is die “pro” span in Pretoria en gaan weereens moeilik geklop word. Affies se getalle en diepte is soos altyd nie vergelykbaar in Pretoria nie, net jammer hulle gaan weereens nie getoets word in Pretoria nie.
  Menlo en Waterkloof gaan sterk kompeterend wees.

  Wat Virseker/Noordvaal aanbetref voorspel ek ‘n nog meer kompeterende seisoen in 2019.

  ReplyReply
 11. @AbsolutMenlo: Ons gaan vir Affies toets 8-O .

  Hoor nogsteeds dat julle ‘n paar spelers na Monnas verloor (die een waarvan ons gepraat het by 7’s bly by julle :lol: ).

  Volgende jaar gaan lekker taai wees. Moenie vergeet van Transvalia – hulle gaan baie sterk wees.

  ReplyReply
 12. @Leelu: Julle gaan Affies nie toets nie julle gaan hulle klop! :lol:

  … jy hoor reg! Veral jammer oor een, maar dit is wat dit is. (Sal nog met jou praat)

  Jip volgende jaar gaan beslis taai wees. Verwag ook baie van EGJ.

  ReplyReply
 13. @AbsolutMenlo: So jammer dat skool rugby semi professioneel geraak het. Om kinders wat jy van o/14 ondersteun en bygestaan het in hul matriek jaar te verloor is hartseer. Gelukkig het julle die diepte, talent en afrigters om volgende jaar te presteer. Sal julle volgende jaar teen almal behalwe Waterkloof ondersteun. :mrgreen: :twisted:

  ReplyReply
 14. @Grizzly: Wil net se “papeer” was saterdag goed en op die langduur die antwoord op no9.
  Ek dink wat julle seisoen gaan bepaal is wie julle by gekry het en die praatjies loop maar al wat ek weet julle sal wel onder die top drie tel.
  Ek glo Menlo gaan die jaar onstuitbaar wees.,

  ReplyReply
 15. @sewes: Sien almal is al in Kersfees bui. Net komplimente waar jy kyk. Menlo gaan glo al onstuitbaar wees vir die volgende seisoen vir solank ek al die blog lees.
  Kan iemand dalk bevestig of Monnas vs Affies gaan plaasvind volgende jaar?

  ReplyReply
 16. @Hooit: Noordvaal se top-spanne kom almal blykbaar uit Pretoria volgende jaar. Wil my voorkom of Snorcity nou ook sy eie Republiek geword het, nes die Weskaap.

  ReplyReply
 17. @Hooit: :lol: :lol: … gaan lees mooi is altyd die ander Pretoria skole wat Menlo so heuning smeer … dalk om die fokus van hulle self te hou.
  Almal in NoordVaal weet Monnas is die GROOT hond!!

  Sien geen Monnas op Affies se program …

  ReplyReply
 18. @sewes: Ek hoor daars n Paar manne by maar gaan nie wereldse verskil maak nie..wag ook maar om te Sien….@Die Ken: Soos Reeds gese sal Monnas weer die span wees om te klop in NV,veral noudat Tjaart en Marrayfield saam werf,infact Ek dink Monnas verdien DREAM TEAM status volgende Jaar…@Hooit: Hulle gaan deliver volgende Jaar,top 3 NV.

  ReplyReply
 19. @Hooit: SANRAL mag dalk winsgewend raak indien hul die paaie rondom Monnas begin tol :-D . Hoor julle het ‘n gros nuwe en talentvolle spelers vir 2019 gewerf. Daar word gespekuleer dat die 2019 span dalk jul beste span in jare gaan wees. Sterkte

  ReplyReply
 20. @Leelu: Hoe baie is n gros? Wil nou nie spekuleer oor n gros nie. Spekulasies kan nogal baie verskil veral as dit daar uit floubul wereld kom.

  ReplyReply
 21. @Hooit: Ek dink nie eers Tjaart sal presiese totale kan gee. My comment was ietwat tong in die kies, sonder om afbrekend te wees soos jou “floubul” dwarsklap.

  In wiskunde is ‘n gros = 144.

  ReplyReply
 22. Almal weet Monnas koop elke jaar ‘n tros spelers, ‘n tros is net so groot soos ‘n gros. Wie gee regtig om?

  ReplyReply
 23. Garsies gaan volgende jaar ‘n goeie span hê, ongeag hoeveel nuwe spelers van waar ookal kom. Ons hoor elke jaar van Menlo se goeie eerste span, raak nou al moeg vir die storie,tyd dat hulle begin perform. Miljoene spandeer maar geen resultate nie. Volgende jaar gaan seker maar dieselfde wees.

  ReplyReply
 24. @Leelu: Floubul verwys na die Bulle senior span asngesien jul in die Bulle streek val. Nie na skole nie maar as hy dit so verstaan het dan vra ek omverskoning.

  ReplyReply
 25. @Wonder: Ek gee nie om nie. Ek gasn maar net saam met die gesprek. Ek het nog nooit omgegee wie koop wie en hoeveel nie. Deel van die spel deesdae.

  ReplyReply
 26. @Hooit: n man moet maar doen wat vir jou self die belangrikste is, soos ek altyd se die oomblik as saru en sy strukture betrokke raak is daar maar net n flokop….

  ReplyReply
 27. @Hooit: Good luck. Is he going to join a Scottish club? My son was in the Ireland u20 squad earlier this year but he did not make the final 2018 u20 RWC team, as he’d just changed position and had not played in the 2018 u20 6-Nations championship. At least your son won’t have either of those problems.

  ReplyReply

Leave a Reply