Noord-Suid 2019 – unbelievable line-up

NOORD SUID
Affies Boland Landbou
EG Jansen Durbanville
Garsfontein HJS Paarl BH
Helpmekaar Outeniqua
Menlopark Paarl Gim
Monument Stellenberg
Waterkloof Grey College

On from 15-19 March 2019

93 Comments

 1. @Grizzly: Absoluut fantasties om Affies en Helpies en Boishaai te verwelkom…Ek dink Grey het vir ons n goeie woordtjie gaan insit…Hulle sou nie teruggekom het as dit nie vir hulle gewerk het nie!Ek glo die venue is by Berepark,nou net vir PRG en Glenwood,en Oakdale!

  ReplyReply
 2. Bly om te sien Helpmekaar kry erkening vir die afgelope paar jaarvse harde werk. Eers Wildelklawer en nou Noord Suid. Baie geluk aan die afrigters.

  ReplyReply
 3. Ongelooflike line-up!
  Sien uit na die match-ups!
  Dit word nou ‘n behoorlike Noord-Suid toernooi.
  Die organiseerders moet net leer by Wildeklawer. Laat die seuns speel en hou die politiek so ver weg moontlik.

  ReplyReply
 4. Welgedaan, altyd lekker om iets nuuts aan te pak. Gaan baie lekker rugby wees. Moet egter noem, AHS sal nie sommer teen Grey of Paarl Gim speel nie, dit is ons interskole, en HJS Paarl wag elke jaar by Wildeklawer vir ons as ek so na die laaste paar jaar se bepalings kyk.
  Sal lekker wees om teen Boland, Durbanville, Outeniqua of Stellenberg te speel.
  Sien uit!

  ReplyReply
 5. Now things are moving in the right direction…. Well done to all concerned….

  ReplyReply
 6. This is a good line-up for the north. The NV schools close to their best schools, just a pity the south are not represented by their strongest schools. The south will be without the first and third strongest teams in South Africa at the moment, I guess Grey will just have to do? Grey, PRG, Gim, Boishaai, Glenwood, Boland and Oakdale would be closer to the best from the south.

  ReplyReply
 7. @Stier: Al wat ek gaan se is kyk na die top 50 rankings vir 2012 tot 2017 hier langsaan. Uit jou “sterkste spanne uit die Suide” is Glenwood, Boland lanbou en Oakdale laer gerank as Outeniqua. Ek voorspel dat Outeniqua vir 2019 tot 2021 ‘n baie sterk eerste span sal he. Gaan kyk na ons juniors se uitslae. Jy kan nie net op een jaar ‘n mening vorm nie.

  ReplyReply
 8. @AntonT: Moenie worry oor sommige mense se kommentaar nie. Hulle kan net kerm en kla.
  En hulle weet nie dat Glenwood in die ooste is nie, hoewel dit ‘n Noord-Suidtoernooi is.
  En party gaan verder kla omdat daar geen engelse skole is nie.
  So, los maar die kermgatte want hulle kan nie deur die lewe kom sonder om te kerm nie.
  Verdra hulle net!
  Ek dink dit is ‘n great toernooi – wat terloops deur persone uit die Suide van die land gereel word – veral as mens in ag neem waar dit begin het en hoe die toernooi jaarliks groei.

  ReplyReply
 9. @OudAffie: Moenie jou geld daarop sit nie. Affies kan maklik in Noord-Suid teen Boishaai speel. Dit is nie ‘n eksklusiewe Wildeklawerbepaling nie.
  Dinks so daaraan – as sommige skole elke jaar teen dieselfde skole speel op ‘n toernooi gaan dit later vervelig word want dan speel meeste skole elke jaar teen dieselfde skole – en dit gaan tog ook oor rotering sodat almal geleentheid teen mekaar gaan kry.
  So sommige jare by Wildeklawer en ander jare by Noord-Suid!
  En dit gee ook aan skole meer geleentheid om teen sterker teenstand uit ander provinsies te speel.

  ReplyReply
 10. Die groot honde sien kans vir strawwe kompetisie aan die begin van die seisoen……

  ReplyReply
 11. Beste Rugbytoernooi op Skolevlak vir O19A en B.

  Hoor dit gaan dalk by Tuks wees in 2019!

  ReplyReply
 12. Ek aanvaar dan is HJS, Helpmekaar, Monnas en Affies uit die St Johnn’s feestoernooi, aangesien dit normaalweg oor dieselfde tydperke geskeduleer is.

  Is daar al bevestiging van die spanne vir die Noord-Suid?

  Gaan dit slegs twee wedstryde wees of kan dit drie wees? Hoekom ek vra is omdat St Johnn’s drie wedstryde gehad het.

  Sluit dit weer A- en B-spanne in?

  Sien is glo, maar ek verkies hierdie toernooi bo St Johnn’s. Baie meer krag teen krag. Ek hoop regtig hulle trek hom so deur.

  Ek speel eerder HJS hier bo as in Kimberley. Ons kan Garsies en Menlo in Kimberley speel. Lol!

  ReplyReply
 13. @Cappie: Hi @Cappie: moenie bang wees vir my nie. :wink:
  Maar al is dit tong in die kies – Garsies is nie welkom by Wildeklawer nie, so die kans dat dit gebeur is nul. Trouens, dit is ‘n negatiewe waarskynlikheid.
  Ek voorsien dat Paul Roos binnekort deel gaan wees van die kompetisie – hulle moet net vroeg genoeg in kennis gestel word – en dan sal daar ‘n ekstra span van Noord ook wees.

  ReplyReply
 14. @Djou: Glad nie bang nie, net versigtig. Ek probeer maar net opinies lewer sonder om iemand ooit aan te val. Garsies sal verseker nie elke jaar oor die hoof gesien kan word by Wildeklawer nie.

  ReplyReply
 15. @Djou: In elk geval, ek hoop regtig eintlik nie dat Affies en Garsies mekaar daar moet speel nie. Indien, inteendeel wanneer hulle ‘n interskole tussen die twee gereël gaan kry, sal dit een van die grootste trekpleisters van die dekade wees. Almal wag vir die ontmoeting en hy sal kom! Ek glo selfs so naby soos in 2020 as dit nie reeds volgende jaar kan gebeur nie.

  ReplyReply
 16. @Murrayfield: Nee… die toernooi vir 2019 is reeds aan garsies aangebied en hulle moet besluit of hulle dit wil aanbied of nie… ek vermoed die toernooi sal maar altyd tussen garsies, menlo en waterkloof aangebied word siende dat Barloworld Toyota Menlyn daardie skole ook borg…

  Maar dis nou werklik volgende jaar ‘n top toernooi met die nuwe gesigte wat bykom… gaan great rugby wees… ek verstaan dat die gedagte is om volgende jaar die 1ste en 2de spanne te alternate… bv. 2de spanne vrydag en maandag… 1ste spanne saterdag en dinsdag… goeie idee vd organiseerders dink ek…

  ReplyReply
 17. @Djou: Ek stem saam met jou kommentaar aan @AntonT. Die meeste kommentaar is positief en afkomstig van ondersteuners uit die Noorde. Ek dink almal behoort die uitbreiding van hierdie toernooi te ondersteun. Die groot waarde van die toernooi IMO is steeds die feit dat O/19A en B-spanne daar kan speel. Die 2 rusdae tussen wedstryde is ook ‘n groot voordeel

  ReplyReply
 18. WOW!!! WOW !!! WOW !!!…ek dink dit sal seker in orde wees om die organiseerders te bedank dat hulle Affies toegelaat het om deel te neem aan die toernooi. Wat ‘n lekker vooruitsig om na uit te sien. ‘n Fees van goeie rugby.

  Maar met die heerlike vooruitsig is daar ook ‘n paar uitdagings welke nie net beperk mag wees tot Affies nie. Noord-Suid is tydens Maart skool vakansie. St Johns week is tydens paasnaweek op 20 April 2019. Skole wat dus genooi word na St John’s week sowel as Wildeklawer het dalk ‘n probleem aangesien die toernooie ‘n week uitmekaar is.

  Geskat aan ‘n algemene gevoel van te veel rugby in ‘n kort tydperk wat op die blog gevoice is die jaar sal skole seker moet besluite neem….

  ReplyReply
 19. Glo dit sal weer by Garsfontein wees .. sien nie die rede hoekom dit by TUKS aangebied moet word nie .. toernooi is afgelope 3 jaar SUKSESVOL aangebied deur Garsies, Menlo en Kloof.

  ReplyReply
 20. Weet iemand wat die status van die World Schools Rugby Festival vir volgende jaar is? Laas gehoor dit word vir 24 tot 29 Maart 2019 beplan. Indien dit voortgaan sal die groot honde maar mooi oor hulle program in Maart moet besin – beserings vroeg in die seisoen kan ‘n span vir die res van die jaar lelik byt, veral as jy ook kompeterende beker- of groot derbyrugby later in die seisoen wil speel.

  ReplyReply
 21. Ek sal graag vir Prg en Nelspruit ook wil insluit. Die gedagte om die tweedes en eerstes op verskillende dae te speel is great.

  ReplyReply
 22. @AntonT: Like I said it is possible the strongest teams, just like Jeppe this year and KES last year some schools will be better than others on that list by next year, I just looked at this years standings. If you are going to argue like @BuffelsCM:,@Djou: that PRG, Glenwood and Oakdale are worse than some of the schools that are representing the south I have to disagree some of those schools play “B” league in the Cape, how that is negative only they will know. Grey is now more north than Glenwood? My geography must be wrong…lol. I suppose these two also don’t rate PRG? Nobody is saying it’s not a improvement but it’s still not where it could be, the NV sides are not far of but the south could be much stronger in my opinion. Funny how some had so much to say about the world schools fest, but now one of the best schools in SA counts for nothing? The hypocrisy is rife on this blog. @Djou: I guess calling people racist is the easiest way to argue? I will be at my son’s title fight on the 23rd of this month at Carnival City if you want to meet to discuss racism with us please we are waiting. Just contact beet I will see if I can get tickets for you.

  ReplyReply
 23. @Smallies: @Djoke knows what I am on about. The man is quick to call schools, principals, festival’s and other bloggers out and call them all kinds of things. He has no time for other opinions other than his own.

  ReplyReply
 24. @Stir: There is a huge difference between an informed opinion and opinions with the sole purpose of belittling through the spreading of lies. You belong to the latter category.

  ReplyReply
 25. @Stier: Please don’t put words into my mouth. Where have I stated that those teams are worse than the current ones taking part? It seems that certain bloggers like to complain instead of giving credit where it’s due. Rome wasn’t built in a day….
  Obviously you need to negotiate with schools whether they are available or not. Oakdale’s annual tournament for example takes place at the same time as the North South tournament. Do you expect them to give up their own tournament? I think not.
  Somebody has already mentioned the number of tournaments being held during March and April. Obviously schools decide which ones they can attend or not. I’m sure everybody would like to see PRG at the tournament though

  ReplyReply
 26. @Djou: So you think those teams are the best in the south and Grey is south but not Glenwood? Your logic is a @djoke. Should I get you a ticket?

  @BuffelsCM: I am not putting words in your mouth. What do you make of @ djokes criticism of wildeklawer or the criticism about the schools world tournament? Hypocrisy is a bastard.

  ReplyReply
 27. Geen twyfel dat hierdie besig is om top toernooi in land te word nie. Jammer vir Kimberley maar dit is duidelik dat Noord Suid tog die beste spanne uiteindelik gaan trek. Sal graag ook wil weet hoe Noorde hul beste span bepaal aangesien net sommiges teen mekaar speel. Sien Garsfontein vandag vir Monnas op Monnas se veld geklop.

  ReplyReply
 28. @Stier: Good advice. Go and cry another river. And when have finished procrastinating you can go to sleep.
  Ps. Yor racist comments are still there for all to see.

  ReplyReply
 29. @Tussen die lyne: Ek dink daars plek vir altwee.Die compos moet nie in kompetisie met mekaar raak nie.Ek was maar net suur vir WK oor Garsies.As jy na BHP se top 15 kyk is daar 3 nie by WK gewees nie en 5 sal nie by NS wees nie.Die verdagtes agter Garsies se nie by Wk was nie wel by NS 8-O Dis agter ons en ek dink @Cassie hulle sal Garsies nooi volgende jaar.Ek dink maklik om nou NV se top spanne te bepaal met nuwe Virseker Beker afdeling,Transvalia blyk volgende in lyn te wees….As n ou luister na Transvalia bloggers gaan volhoubaarheid hulle grootste uitdaging wees,hulle jnrs wat moet voortbou op die goeie span van hierdie jaar.Dit is egter vir al die skole n uitdaging so ek hoop en glo hulle sal dit kan manage.Hou van die inoverende move van dat die seccies op die af dae speel..dit los plek vir meer spanne met rugby elke dag.Thanks vir jou positiewe kommentaar.

  ReplyReply
 30. @Djou: Come say it to my face coward. Your dumbass arguments don’t make others racist. Do you want that ticket?

  ReplyReply
 31. Sorry! Maar ek dink steeds Wildeklawer is die beste plaaslike skole rugby fees ! My redes is eenvoudig. 1) Verseker die meeste top skole wat deelneem 2) Die grootste byeenkoms van agente en scouts van unies 3) By vêrre die meeste blootstelling deur die media (tv, gedrukte media (koerante) en sosiale netwerk).

  Die World Schools Festival het ook groot potensiaal weens sy internasionale deelnemers. Iemand moet net behoorlik hul huiswerk doen, en die fees kan wereldwyd, veral in die rugby spelende lande, n groot sukses word.

  Die Noord/ Suid toernooi toon jaarliks verbetering. Ek besef dat die sukses van die fees hang baie af van die gehalte van die deelnemende skole. Daarom is dit van kardinale belang om seker te maak van wie genooi word.Volgehoue goeie vertonings deur skole behoort hier die deurslag te gee. Daar is tans verskeie “rankings” wat die organiseerders kan gebruik om n ranglys op te stel. Indien n skool vir die een of ander rede nie n uitnodiging aanvaar nie, sal dit dan maklik wees om die volgende op die ranglys te nader.

  Daar is verseker n hele paar top skole, veral in die Suide, wat tans nie deelneem nie.Ek gun egter vir n skool soos Stellenberg hul deelname as vergoeding vir hul harde werk. Die uitnodiging aan skole soos Durbanville (ek wil hulle nie te na kom nie want het goeie vriende daar), asook die weglating van iemand soos Transvalia laat mens egter wonder oor die kriteria wat deur die organiseerders gebruik word met hul uitnodigings.

  Ekself is mos nou by Brakkies betrokke, en het bietjie Beet se statistiek (wat vanaf 2015 dateer) gebruik om te bepaal of n skool soos Durbanville op meriete genooi is. Wel ! Brakkies het in 2015 4de in die WP se Premier B liga ge-eindig, teenoor Durbies se 6de. (Durbies wen egter 18-17). In 2016 eindig Brakkies 1ste in die liga en Durbies 3de(Brakkies wen 18-15). Verlede seisoen (2017) eindig Brakkies 2de in die liga en Durbies 7de (Brakkies wen 84-17). Tog word Durbies reeds in 2017 genooi. Maak dit enigsins sin? Ek weet verseker dat Brakkies nooit genooi of genader is nie.

  Laaste punt. Die toernooi sal ook meer aansien geniet indien die aanbied daarvan jaarliks wissel tussen die Noorde en die Suide.

  ReplyReply
 32. @Kattes-Strofes: ‘n Verdere vraag rakende die kriteria is watter gewig die “potensiële” sterkte van ‘n span volgende jaar dalk by die organiseerders dra. Durbanville is spesifiek hier ter sprake want hoewel hulle insluiting moeilik geregverdig kan word op hul (1ste XV) vertonings van die afgelope 2 of 3 jaar, sal hulle baie sterk /16 groep van 2017, van wie ‘n hele paar spelers reeds hierdie jaar 1ste span diens doen sover ek weet, in 2019 seker die kern van hulle 1ste XV uitmaak. Volgens 2017 se /16 rankings (wat ek kon opspoor) was hulle #6 in die land en was net PRG, onder die Wes Kaap skole, hoër as hulle gerank. Dalk verklaar dit hul insluiting….?

  ReplyReply
 33. @Stier: jong, @Djou bly op sy eie planeet. Volgens my het jy bloot jou mening gegee. @Djou weet toe nie wat om te se en gooi sy eie label na jou. Hy moet dalk dink aan hoe hy voel oor die politici wat die rassekaart so mildelik gebruik. Dalkertjies dink mense nou so van hom?

  ReplyReply
 34. Stem saam met @Kattes-Strofes: WK het nie sy gelyke en die WK brand is gevestig. Dink ook nie die idee van Noord/Suid was enigsens om in kompetisie met WK te wees nie.

  Noord/Suid anker skole van die begin was Menlo, Kloof en Paarl Gim en moet verkieslik so bly en so ook die aanbieding daarvan in Pretoria. Ons sien die Kaap genoeg, veral die Paarl met al die junior toernooie daar.

  ReplyReply
 35. @Stier: You will never win with the circus part of Garsfontein … best to ignore them!
  I’ll take two tickets!😀

  ReplyReply
 36. @AbsolutMenlo: Stem. Wil darem goeie ruggas ook in Noordvaal sien. Noord-Suid en dan Wildeklawer….wees kan rugby. Ek vermoed St John’s gaan dalk in die slag bly by groter rugby skole

  ReplyReply
 37. @4×4: Gaan veral great wees om Affies ook in die toernooi te sien … tradisioneel die beste in Noordvaal saam met Monnas.

  Indien Menlo 1ste genooi word na WK sal ek nie omgee vir ‘n Menlo/Affies bepaling daar nie. Dink ons is reg daarvoor, veral volgende jaar. Die belangstelling sal groot wees!

  ReplyReply
 38. @Stier: I will say it in your face. Anytime.
  Some further advice.
  Get the relevant info before you form a distorted opinion.
  Then if the facts don’t correspond with your narrative, accept it. Keeping with a distorted viewpoint will only hurt you further. But by accepting the facts will make you a more balanced and well principled person.
  Also don’t put words in other peoples mouths for the sake of winning an argument. Sound reasoning is always the best way of getting to a solution.
  Don’t get emotional. If you don’t like a person it is ok. But when you side with that person’s enemy because you don’t like the person – especially if the enemy is wrong – you will sacrifice the truth and your own principles. It is not worth it.
  Now take the advice or carry on with your current way. Your choice.
  I am now finished with you and will focus on the topic.

  ReplyReply
 39. @Djou: Sjoe – kan julle asb julle verskille op n ander platform bespreek – julle maak dit onplesierig vir van ons…

  ReplyReply
 40. @AbsolutMenlo: Wat praat jy! Jou opmerking ” Noord Suid Anker skole???” Dit was darem ‘n bietjie te dik vir ‘n daalder!! Nie volgens die hoofborg nie .. en dit is ‘n absolute feit :roll: :roll:

  ReplyReply
 41. @Djoke listen to @bloues:. Like I said get my details from @beet then you can say it to my face and I will educate you as to the real facts, which you obviously has no clue about.

  ReplyReply
 42. @Hastings: Gaan kyk maar gerus waar en met watter skole het Noord/Suid begin dan praat ons weer. Garsfontein het later bygekom en dit ook aangebied. Baie bly daaroor!

  ReplyReply
 43. @AbsolutMenlo: Helaas!Die borg het bevestig dat jou opmerking gemaak is in ‘n onbewaakte oomblik .. kom agter jou kommentaar op hierdie forum is ‘n bietjie te dik vir ‘n daalder!

  ReplyReply
 44. @Hastings: gaan verseker nie met jou argumenteer waar dit begin het en met watter skole nie. Gaan doen net bietjie navorsing sommer hier op die blok. Egter bly die borge maak dit groter en beter!

  Indien jy nie met my saam stem nie … gee dan die “ware” geskiedenis van Noord/Suid!?

  ReplyReply
 45. @AbsolutMenlo: Jy weet mos jy is besig met Janus-politiek :roll: jou onbewaakte oomblikke wat jy kry is ‘n groot bron van ergernis op hierdie forum .. dit gaan hoe langer hoe erger .. ek herhaal weer jou kommentaar op hierdie forum is ‘n bietjie te duk vir ‘n daalder. :roll: :roll: :roll:

  ReplyReply
 46. @AbsolutMenlo: … nogal n suksesvolle sirkus die afgelope paar jare teen Menlo….@stier….. everything is not always about the traditional rugby schools and the old boys club …..heavyweight or flyweight title ?

  ReplyReply
 47. Manne waar Noord Suid begin het is irrelevant. Dit is ‘n fenominale toernooi en bring mooi ruggas na Pretoria. Ek wil net seker maak dat ek al gemeld het dat Affies hulle 9 en 10de Bokke opgelewer het. Well done met julle deelname in die Bokke Poms game RG en Ivan. Hopelik sal die Garsie, Embrose Papier ook sy kans kry, maar was daai oud Klofie Faf darem nie aan die brand gister aand nie.

  ReplyReply
 48. @Bere007:
  Ja op 1ste span vlak verloor ons sleg die laaste paar jaar teen Garsfontein, maar dit is mos nie die topic nie of stem jy saam met @hastings dat Menlo, Kloof en Paarl Gim nie van die begin daar was nie!?

  Moet my nie verkeerd verstaan nie … verwysing na sirkus is na paar Garsfontein bloggers en verseker nie na die skool.

  ReplyReply
 49. @4×4: Idee agter my eerste post was verseker nie om iemand te na te kom nie … net so bietjie trots dat Menlo deel was va die begin!

  En baie bly dat dit so groot word!

  ReplyReply
 50. @4×4: RG het ‘n paar ervare manne gewys hoe om rugby te speel met als wat jy het. Hulle kan hom sommer pp vleuel indpan met sy spoed.
  En Faf was ‘n klein monstertjie.
  Ons sukkel nog bietjie op vaskop.

  ReplyReply
 51. @Mountainview:@BuffelsCM: Die kwessie van staatmaak op juniors is mos ook al op hierdie forum deeglik bespreek. Goeie juniors is geensins n waarborg van sukses op senior vlak nie. Daar is net te veel faktore wat n invloed het op skole se vertonings vanaf 0/16, tot senior vlak. Behalwe die gewone kwessies soos fisiese en geestelike groei van seuns in hierdie tydperk, is daar ook die kwessie van “poaching”, wat veral die sogenaamde kleiner rugby skole baie harder tref, as vir die groot honde, met hul ongelooflike diepte van gehalte spelers. Vra maar vir Durbies hoe hul ster junior spelers geteiken word (hulle het reeds n paar verloor aan ander skole). Die Brakkies, wat ook n heel skaflike o/16 groep het, is ook nou swaar getref met die werwing van 2 van hul sterre noorde toe.

  Dan sal Ploegie be-aam dat n skool soos Boland, se junior spanne, nie jaarliks tel onder die room van die skole “rankings” nie. Maar Boeta! As hulle seniors word,sien mens net k.k, stof en hare soos daai manne jol !

  Sogenaamde “dream teams” op junior vlak, het al talle kere hul allies op senior vlak gesien. Boishaai se span vanjaar was ook sekerlik as juniors beskou as n “dream team”, nadat hulle as o/14 span almal groot slae gegee het en na 16 wedstryde onoorwonne ge-eindig het. Hulle het n ongelooflike 669 punte aangeteken en net 64 afgestaan. Hulle het ondermeer vir Grey Bloem toe met 43- 13 getroef en vir Paul Roos met 15-5. Beide laasgenoemde skole het vanjaar as seniors die bordjies verhang.

  ReplyReply
 52. Wou byvoeg ! Indien mens kyk na Boishaai se senior span van vanjaar se tellings teen Grey en Paul Roos as o/14 manne (Boishaai 43 Grey 13 en Boishaai 15 Paul Roos 5) , teenoor vanjaar se uitslae teen beide (Grey 34 Boishaai 20 en Paul Roos 44 Boishaai 8), kan mens duidelik die verskil sien hoe die seuns vanaf juniors tot seniors ontwikkel het. Soos Gerrie Nel aan “my lady” sou sê: “I rest my case”

  ReplyReply
 53. @Kattes-Strofes: Baie goeie opsomming en insigte , Kattes…. Ek stem 100% saam met jou stellings , veral t.o.v. die Kaapse skole landskap en hoe dit verander het die afgelope paar seisoene. …… veral noudat die res van die land die Kaapse talent so jag. Wat “great” is van Noord / Suid en waar Stellenberg baie gebaat het is die blootstelling wat die 2 de span kry en dit vul jou 1 ste span so goed aan soos wat die seisoen vorder en beserings in die 1 ste span ter sprake kom. Net vir interessantheid , Stellenberg neem volgende jaar vir die 4 de jaar deel aan Noord / Suid en hul 2 de span het nog nooit by Noord/ Suid verloor nie en dit sluit goeie oorwinnings die jaar in oor Monument en Menlo. Dit het ook n groot invloed op die res van die seisoen gehad , soveel so dat hul die jaar nog net een wedstryd en dit was teen Drostdy verloor het en hierdie span is grootendeels graad 11’s.

  ReplyReply
 54. @Kattes-Strofes: Ek poog geensins om enige argument tot die teendeel voor te hou nie en stem 100% saam – soos jy noem is dit al oor en oor bewys. Die vraag is egter wat die organiseerders se kriteria was en dit is moeilik om aan enige iets anders, meriete gewys, te dink.

  ReplyReply
 55. @Mountainview: Kyk ! Ek wil nie die organiseerders sumier afskiet nie.Die toernooi is besig om mooi te ontwikkel. Ek voel egter sterk daaroor dat hulle moet poog om die beste beskikbare skole te lok. Daar is oorgenoeg statistieke betrokke om hiervan seker te maak bv. ranglyste , uitslae ens. Ek kan ook nie dink dat juniors so n groot rol kan speel nie, want hulle neem mos nie deel aan die fees nie.

  Volgens my word die gehalte en aansien van die fees in gedrang gebring indien dit blyk dat daar n boetie-boetie storie is by uitnodigings. Ek wil nie hiermee deurgee dat Brakkies genooi moes word nie. Daar is volgens my n hele aantal Wes-Kaap skole wat eerder genooi behoort te word. Ek weet van Oakdale se eie fees. Maar die Suidelike voorstede Premier A skole en Drosdy verdien almal sekerlik oorweging. En indien hulle almal nie beskikbaar is nie,en daar na Premier B skole gekyk word, sou ek verseker sê dat Brakkies se vertonings die afgelope 3 jaar, na Stellenberg, die volgende op die lys behoort te gewees het. Ek is seker dat Brakkies maar teen die groot honde van die noorde sal knor, soos ek ook glo Durbies, en in n mindere mate ook Stellenberg. Die feit dat Transvalia nie genooi is nie, blyk ook vreemd te wees, in die lig van hul vertonings vanjaar.

  Ek kan nie glo dat organiseerders plaas hul hoop op die vertonings van junior spanne nie, om toekomstige uitnodigings te bepaal nie. Gee liewer erkenning aan skole wat in die jongste tyd goeie vertonings lewer. Selfs die groot honde het so elke dan en wan n af seisoen.Hulle sal egter altyd (en ek stem daarmee saam) genooi word. Die geheim is dan om die beste beskikbare ander skole te lok.

  ReplyReply
 56. @Kattes-Strofes: Ek ken nie die skole in die Kaap goed genoeg om ‘n mening te kan lig oor wie genooi moet word en wie nie. As die bedoeling is, wat dit blyk te wees, dat die beste skole genooi moet word, dan moet ek vra wat van WK? Almal sê die beste skole in die land is by WK, beslis nie waar nie. Garsies en Transvalia was nie daar nie, ek voel ek kan inligte mening lig oor die NV skole. So is die bedoeling dan dat albei die toernooie die beste skole moet lok? Is dit regtig die doel vd toernooi?

  ReplyReply
 57. @Kattes-Strofes: Ons is op dieselfde bladsy…die besluit is ietwat vreemd, wat ookal die oorwegings was. Nietemin, dit is ‘n great toernooi vir baie redes, soos @Atlantic: ook genoem het, dus is ‘n “geluk en sterkte” aan al die spanne seker in orde!

  ReplyReply
 58. @Kattes-Strofes: Ek het darem ook nie gesê die juniors is die enigste maatstaf nie maar mens moet darem ook probeer om ‘n “deurloop” van juniors na seniors op ‘n redelik konstante basis te verseker. 2 Jaar gelede het ons bv teen Brackenfell gespeel en die O/15-afrigter het vir my gesê dat hy slegs 18 of 19 spelers tot sy beskikking gehad het. Dit is bitter moeilik om so ‘n jaargroep baie te versterk as jy met so min spelers begin.
  Ek sal maar nie kommentaar lewer oor die “boetie-boetie” storie nie behalwe om te sê dat dit effens neerhalend is.
  Op hierdie stadium is dit slegs Wildeklawer wat die meeste topskole kan akkommodeer en dit sal uiteraard moeilik wees om alle topskole te trek

  ReplyReply
 59. @Wonder: Persoonlik dink ek nie dit is werklik die doel van elke fees of toernooi (wat darem bietjie aansien het) om slegs en by uitstek vir ‘n uitgelese groepie te wees nie. WK en Noord/Suid is bewys daarvan dat ‘n toernooi nie sy glans verloor net omdat dit geleenthede aan aan skole bied wat dalk nie die “beste” is nie maar tog op verdienste hulle deelname regverdig. Dit sal in elk geval gou eentonig raak as dit bloot ‘n “travelling roadshow” word van ‘n handjie vol spanne. Balans is waarskynlik die wagwoord.

  ReplyReply
 60. @Mountainview: Stem saam. Miskien is daar plek vir ‘n skool soos BV by N/S. Ek het hulle nog nooit sien speel nie. N/S kan neter beter wees met sulke skole daar. Hul uitslae die jaar vir eerstes en 0/16 is werklik goed. Hulle kan tog teen Suid van hul porteer speel. Die doel van my post is nie om weer debat oor hoekom Garsies nie by WK was te begin nie, ek is moeg vir daai rubish. Die “beste” is in elke geval relatief. Goeie krag teen krag rugby beteken vir my baie meer.

  ReplyReply
 61. @Kattes-Strofes: Oom Kattes, niemand het die feite nie maar daar is ander moontlikhede. Dalk is probeer om Paul Roos te kry maar hulle was dalk nie beskikbaar nie. In so geval hou die organiseerders by die vorige span nl. Durbies.
  Ek weet Drostdy en Transvalia was vanjaar by ‘n ander Noord-Suid betrokke. Dalk het hule weer verbind vir 2019. En ons weet Oakdale het hul eie toernooi.

  ReplyReply
 62. Ek stem saam met alles wat julle hier gesê het oor die toernooi en die skole wat genooi is/behoort genooi te word. En ja! Dit is altyd goed om nuwe gesigte by feeste te sien. Al die top feeste/toernooie het ook skole genooi wat nie rerig op dieselde speel standaard is as die groot honde nie. En meestal probeer hulle die program so opstel dat daar krag teen krag sal wees.

  My versoek is dus net dat organiseerders darem ook skole moet beloon wat goeie vertonings gelewer het, en nie vreemde keuses maak wat vir vrae sal sorg nie. Dit is maar die lank en die kort van die storie.

  ReplyReply
 63. Die heading se alles “Unbelievable line-up” Baie geluk aan die organiseerders om ‘n unbelievable line-up daar te stel.

  Al die skole weet ook nou vroegtydig en kan dus goed voorberei vir ‘n GROOT spectacle!

  Dit is ook so dat nie almal genooi kan word nie so daar sal altyd die een of ander kritiek wees … that’s life!

  ReplyReply
 64. @AbsolutMenlo: alles is nie kretiek nie…ek stem dat daar moet ook reward wees vir opkomende spanne om kans te bied om teen van groot skole te speel.

  ReplyReply
 65. @Skopgraaf243: …. dit is presies wat hier gebeur al die skole wat genooi is gaan kans kry en word beloon. Nie almal kan genooi word nie.
  Ek dink Menlo moet genooi word en ‘n ander dalk Transvalia … wie is reg?

  Punt is die spanne wat daar is gaan deel wees van ‘n “unbelievable line up” … gun dit vir hulle en dalk kry ‘n ander skool volgende jaar die geleentheid.

  ReplyReply
 66. @AbsolutMenlo: verseker gaan dit groot rugby opdis.
  Mens kan so reeks vir u17 aan die einde van seisoen ook hou soos ou coke-reeks wat in Transvaal gespeel was

  ReplyReply

Leave a Reply