Noord-Suid 2021 – Barloworld Toyota Menlyn

SLOT SCHOOL SCHOOL BROADCAST
DAY 1 : Tue 27-Apr-2021
08h15 HTS Middelburg 2nd XV 22 23 Duineveld 2nd XV
09h30 EG Jansen 2nd XV 51 17 Welkom Gim 2nd XV
10h45 Garsfontein 2nd XV 00 43 Paarl Gim 2nd XV
12h00 Monument 2nd XV 26 27 Stellenberg 2nd XV
13h15 Affies 2nd XV 43 13 Oakdale 2nd XV
14h30 EG Jansen 38 07 Welkom Gim
16h00 Garsfontein 00 84 Paarl Gim
17h30 Monument 33 34 Stellenberg
19h00 Affies 21 46 Oakdale
DAY 2 : Wed 28-Apr-2021
08h15 Marais Viljoen 2nd XV 17 49 Durbanville 2nd XV
09h30 Noordheuwel 2nd XV 05 64 HJS Paarl BH 2nd XV
10h45 Helpmekaar 2nd XV 10 32 Outeniqua 2nd XV
12h00 Menlopark 2nd XV 12 45 Grey College Cherries
13h15 HTS Middelburg 21 39 Duineveld
14h30 Marais Viljoen 08 85 Durbanville
16h00 Noordheuwel 07 79 HJS Paarl BH
17h30 Helpmekaar 14 41 Outeniqua
19h00 Menlopark 19 51 Grey College
DAY 3 : Fri 30-Apr-2021
08h30 Nelspruit 2nd XV 27 30 Duineveld 2nd XV
09h15 HTS Middelburg 2nd XV 00 39 Stellenberg 2nd XV
10h30 Noordheuwel 2nd XV 19 15 Durbanville 2nd XV
11h45 Marais Viljoen 2nd XV 07 29 Outeniqua 2nd XV
13h00 Garsfonetin 2nd XV 05 28 Oakdale 2nd XV
14h15 Affies 2nd XV 67 03 Welkom Gim 2nd XV
15h30 Helpmekaar 2nd XV 09 34 Paarl Gim 2nd XV
16h45 Monument 2nd XV 08 44 HJS Paarl BH 2nd XV
18h00 HTS Middelburg 10 19 Stellenberg
19h30 Garsfontein 12 41 Oakdale
DAY 4 : Sat 01-May-2021
07h45 EG Jansen 2nd XV 07 50 Grey College Cherries
09h00 Noordheuwel 05 36 Durbanville
10h30 Helpmekaar 05 52 Paarl Gim
12h00 Monument 18 34 HJS Paarl BH
13h30 Nelspruit 34 07 Duineveld
15h00 Marais Viljoen 03 62 Outeniqua
16h30 EG Jansen 15 43 Grey College
18h00 Affies 31 26 Welkom Gim

208 Comments

 1. Wow what an exiting number of games on this program ! Boishaai vs Monnas, Paarl Gym vs Garsfontein , Helpmekaar vs Kwaggas and Paarl Gym, Oakdale vs Affies and Garsfontein just some of the big games on the menu ! Cannot wait !

  ReplyReply
 2. Dankie Beet,
  dit is goed om weer te hoor van jou.
  Vertrou dat jy en gesin ook gesond en veilig is en was.

  Onttrekking simptome – dit is wat ons almal seer sekerlik nog tans onderlede het na die hele petalje.

  Ek glo ons almal sien baie uit na enige rugby in Suid-Afrika tans en kan nie wag vir die opkomende “Vodacom Super Rugby Unlocked” kompetisie asook die Curriebeker later vanjaar nie.

  ReplyReply
 3. @Ooorkant Loftus: Moenie vuurwerke verwag nie..
  Omtrent elke speler denkbaar in SA speel die naweek in die bokproewe.
  Indien jy nie die naweek speel nie moet jy dalk n ander beroep oorweeg..

  ReplyReply
 4. @Ooorkant Loftus: Na dit wat saru gister gedoen het is ek amptelik klaar met saru, ek sal Grey as skool ondersteun en die Cheetahs waar hulle ook al op endig, vir die res van saru en sy franchises en spanne wens ek net mislukking toe…. Kruisig my as julle wil I don’t give a damm

  ReplyReply
 5. @Strepie: Basies het saru gemaak met die Cheetahs soos wat carinat met Boishaai in die world rugby festival gemaak het….. Hulle deur die ore gesp@ker

  ReplyReply
 6. @Smallies: Dit is baie tragies en groot terugslag vir Cheetahs . Net nie seker wat ander opsies was nie . Probleem is dat die saamgestelde spanne ( onthou die Cats ) net nie werk nie . Maar Cheetahs verdien dit nie om so behandel te word nie.

  ReplyReply
 7. @Smallies – Hoe jy ook al daarna kyk, erens gaan daar altyd n verloorder wees. Kon SARU nie geprobeer het om al 5 spanne Noordelike Halfrond toe te gevat het nie?

  En om nou weer n verdere afgewaterde toernooi te reel vir die ander 8 spanne in die Suidelike halfrond klink net na n onnodige gemors van tyd en veral kostes. Maar ek besef ook hul moes n alternatief daar gestel het vir sekere spanne wat dit nie gemaak het nie.

  ReplyReply
 8. @Smallies: Ek stem saam met jou. As SARU gesê het die beste 4 spanne gaan PRO16 speel, was dit miskien meer aanvaarbaar, maar om sommer net die Cheetahs weer weg te gooi, is belaglik!!!

  ReplyReply
 9. Om terug te keer na Noord-Suid. Weet enigiemand hoekom PRG nie gaan nie? Hulle sou vanjaar gaan.

  ReplyReply
 10. @Ooorkant Loftus: ek gee nie regtig meer om nie, soos ek gese het ek ondersteun nou slegs skole rugby en die Cheetahs
  Ek wens saru net mislukking toe elke liewe saru inisiatief hoop ek misluk….

  ReplyReply
 11. @Ooorkant Loftus: Thank you. Much appreciated. I’m all good. I hope everyone is keeping well.

  Agree that first prize would a Pro17 which includes the Cheetahs.

  Having the Cheetahs as a stoandalone SA representative in the Super Rugby tournament would be a logistical death sentence. The team would have to spend a great deal of time in Aus/NZ.

  ReplyReply
 12. @Smallies: Mens kan net jou kop vir die nàrre skud.Die rugby fabriek van SA kom elke keer terugslae van SARU ten bowe.Daar gaan n dag kom waar hulle resources op droog en hulle nie meer kan nie ..niemand dink aan die gevolge nie…..

  ReplyReply
 13. Volgens n paar bloggers het Gym n monster span gehad laas Jaar,ona Strepie as ek reg kan onthou.

  Garsies weet ek sou self laas Jaar n Baie goeie span in die veld kon stoot.Soos reeds gese het 10 van hulle bul kontrak gekry.

  Ek belowe ek het absoluut geen maar geen idee hoe die span hierdie seisoen lyk nie.As enige iemand oor die spanne,enige spanne se sterkte kan berig sal dit wardeer word.

  ReplyReply
 14. my voorspelling vir die jaar

  1/2 gcb/boishaai

  3/4/5 gim/affies/boland landbou

  6 -10 monument prg bishops garsfontein helpmekaar

  ReplyReply
 15. @boerboel: Gaan kyk na die “rankings” van 2019. Die 0/16 en 0/15 groepe, van 2019, is vanjaar die 0/19 groepe. Dit gee ‘n relatiewe idee van die verwagte sterkte van die spanne, alhoewel dit onderworpe is aan twyfelagtige statistiese modelle en vooroordele.

  ReplyReply
 16. @Jan Kriel: Ek dink niemand weet regtig nie . Rugby het ‘n jaar terug tot stilstand gekom . Wie weet wat intussen gebeur het . In my opinie het almal ‘n gelyke kans .

  ReplyReply
 17. Ek het so lank laas iets hier te sê gehad dat ek vanoggend amper my login password vergeet het.

  In elk geval. Ek is so bly rugby gaan weer begin op skole vlak. Lyk my die span wat ek ondersteun is in vir ‘n ding. Volgens Boerboel speel hulle reeds volgende week teen twee “top tien” spanne nl Affies en Garsfontein. Daarna volg Paul Roos en Grey. Ons sal maar moet sien hoe dinge uitspeel. Niemand weet regtig hoe sterk en goed voorbereid die spanne is nie.Go Bulle!!!!

  ReplyReply
 18. Oakdale gaan moeilik geklop word die jaar.
  Die rumour is dat Oakdale vir Paarl Gim lelik getrap het in hulle opwarmings game.
  Kwaggas met hulle groot pak gaan sterk wees en die drie dominante manne Grey, Paarl Gim en HJS gaan uitstekend wees.
  Buiten vir Affies teen Welkom Gim sie ek nie n enkele eerste span wen vir noord teen suid nie.
  Ek dink werklik Suid gaan die jaar alles wen.

  ReplyReply
 19. Speel Menlo slegs 1 wedstryd by Noord/Suid?

  Kan ons die wedstryde iewers live stream as jy nie DSTV het nie ?

  @gatskop ek wil met jou verskil ek sien so paar wenne vir Noord. Indien ek wel die ligging reg verstaan.
  My call
  Eg wen Welkom Gim
  HTS Middelburg wen Duineveld
  HTS Middelburg wen Stellenberg

  Hierdie HTS Middelburg span het mos die O/16 Virsekerbeker gewen met n paar punte teen Noordheuwel. Dalk kan Noordheuwel vir Durbanville ook klop. En as Outeniqua speel soos hulle Saterdag gespeel het sal Helpmekaar ook n kans kan he. Verder dink ek jys reg, suid vat die beker huistoe manne.

  ReplyReply
 20. EG Jansen have come here to jol today. Not sure you going to see them play a much better 1st half than that in terms of intensity, variation and tempo

  ReplyReply
 21. EG down a few notches down in the second half but still really good. Welkom Gim went backwards from the HJS game.

  ReplyReply
 22. Its hard to pinpoint the one area where Gim are exceptional. They have a good balance between forwards and backs and just seem able to bring a never-ending intensity in all facets of play. They generate good front-foot ball and their backs focus on quality passes ahead of blinding speed. Most of their players looked like they have filled out. They have bodies that look more like men than teenagers. This upperbody strength counts for a lot in their playing patterns and on defence.

  Garsfontein have to lay better platforms to give themselves a chance. They look like they have exciting players out wide and the distributors to create something but they just can’t seem to get the time to come up with better structure.

  ReplyReply
 23. Beet you nailed it. I cant see why Gim is so good, but they sure are exceptional in everything they do.
  Well done boys.

  ReplyReply
 24. Wow…….. Paarl Gim was next level vandag teen Garsfontein… Well done boys.

  ReplyReply
 25. Unreal score 84-0 to Gim and Garsies are by no means what you would call a weak team. Different type of performance. Have seen Grey College with superior conditioning, play high tempo and run teams off their feet. Gim are just physically too strong to handle. Liam Koen had plenty of good ball to work with but there is little to doubt his pedigree. His decision-making and execution is near perfect, not to mention his exceptional boot. It looks like he is going to go a long way in rugby.

  ReplyReply
 26. HT Stellenberg 22-12 Monument. An interesting second half awaits. So far the old adage about having a good schoolboy rugby backine over a dominant pack applies here. Stellies used this lethal weapon to put Helpmekaar away and have found used it to great effect to advance the scoreboard in this half. One star player in 12. On the reverse side Monnas have lacked team cohesion. They need to calm down and focus, focus, focus on the strong points in their game and try to exploit the weaknesses in their opponents’ game. The way the first half ended will give them confident. Their no 6 is the go-to player.

  ReplyReply
 27. Wow…. What a game. Well done both Monnas and Stellenberg.
  Stellies was just to good in the end…well coached and well conditioned.

  ReplyReply
 28. Stellenberg 34-33 Monument Monnas took control of the second half with composed play, using their assets. Both props were good contributors and hulk putting aside his Marvel commitments to play no8 for the Witbulle really came to prominence. It really looked like only one team were going to win as it was Stellenberg who were panicking like Monnas did in parts of the first half. In the action-packed ending, Stellenberg defied the odds to score a late try and repeat the feat of the 2nd XV that also won by a single point. Inside centre Markus went from hero to zero and back to hero in a rollercoaster ride but he was the difference-maker in the game and should have been player of the match. Well done to the JADE BRIGADE.

  ReplyReply
 29. Oakdale in full control against Affies at halftime. This is the Oakdale team that only lost twice coming up through the age-groups. They have lost 4 players from that team who have left the school but they are still on fire. Before the match I thought Affies having a competitive match under the belt would serve them well but it has been Oakdale who have played with far better understanding and execution. A generational team for Oakdale vs perhaps one of Affies weaker sides. Very difficult to see what Affies can do to turn things around apart from hope Oakdale runs out of steam. HT score 29-9 to the Oakdale “Blou” Bulle.

  ReplyReply
 30. That big pack of forwards from Monument is not paying of the dividends they thought they would achieve. Trying to bulldoze their opponents but just not getting their game going. Any team like Stellenberg who do not stand back with their forwards against Monnas, while feeding a potent backline, will give the mighty Monnas a tough time. Well done Stellenberg.

  ReplyReply
 31. What happened to Garsfontein today. Paarl Gim probably have their best team in years, brilliant performance, but putting up 80 points against Garsfontein who had some powerful teams the last few years, the margin is too big. I think Garsies had a win over Paarl Gim in the Noord Suid just a few years back

  ReplyReply
 32. Affies needed a better second half and produced it with much improved play, making it into a good contest to watch. Oakdale may not end up as the top school team this year but based on this performance they quite possibly have the best player in SBR in their no. 9 Neil le Roux. The Affies 9 was good and represents the standard we are used to but the Oakdale was absolutely brilliant on the evening. A very good 6 in the Oakdale team as well amongst several other standouts in the match. Final score 46-21 to Oakdale.

  ReplyReply
 33. @jakes: Garsfontein probeer seker nog hulle nuwe High Performance center verstaan! Werwing is een ding in die Kaap, rugby en skills iets anders. :lol:

  ReplyReply
 34. @beet: for me the standout were the 8! That boys skill level are much more superior than every 8 I have seen since Monnas start. The 8 of Grey not even close, that normally happen when you try to make a player something else! A sprinter and a 3000m athlete is not the same. :wink: :wink:

  ReplyReply
 35. @jakes: stem saam! Monnas het BAIE werk oor! Werwing is een ding, skills, speel en afrigting iets anders. Moet ook sê, die Monna groep gaan bymekaar kom. Ek glo dit. Sterkte Wit Bulle! Leeus het julle nodig.

  ReplyReply
 36. @Arend: I cannot disagree with you about his ability. I was saying to a mate that when you recruit players for after school, the Oakdale no.8 is exactly the type of player a union should look to invest in. He is big and mobile.

  We live in a country that produces many excellent big loose-forwards. I don’t know that we produce that many scrumhalves of the highest order. If the Oakdale player plays like that every game, he is surely one of the best rugby players in the world for his age.

  ReplyReply
 37. After watching the first two games of Paarl Gim … that is not a SBR team, that is a professional team that will give the Varsity Cup teams a run for their money.

  How many 0/19’s in the respective 2021 teams? Will be interesting to know.

  Well done to EGJ on a very good performance especially in the first half.

  Oakdale my team of the day … they showed a lot of skill and attitude.

  All the best to Menlo against Grey College later today!

  ReplyReply
 38. @boerboel: Jy sal blykbaar weer moet dink oor jou voorspelling vir die jaar se Top 10. Ek sê glad nie Oakdale gaan Top 10 wees nie, maar dit lyk ook nie op die stadium of Affies, Monnas, Garsfontein of Helpmekaar Top 10 spanne is nie. Paarl Gim moet die vroëe voorloper wees as no 1 kanidaat.

  ReplyReply
 39. @Strepie: Dag 1 … Noord wen 2 en verloor 3. Twee van die verlore is met 1 punt … nie vir my “val uit die bus nie”.

  … maar ja rugbyspelers raak al hoe minder. Kudos vir die skole wat nog effort in sit.

  ReplyReply
 40. @Smallies: Ongelooflik sterk volgende jaar.

  Wat my meer pla is, dit lyk of party spanne/skole kliphard geoefen het in die Covid tyd en ander skole/spanne was op vakansie.

  ReplyReply
 41. Durbanville’s backline were sublime against Marais Viljoen who are new to the VB Cup having been promoted at the end of 2019. It was a no contest for most of the match. Two u19 players who joined from other schools were unbelievably good in this match. No.11 scored 6 tries and I’m sure the viewer’s choice for MotM with the flyhalf in second place. Numerous other Durbies backs also excelled. MV were without their talented first choice 9 and 10, who are part of SA cricket at the moment, so they should be stronger when the VB Cup starts in the 2nd term. Final score Durbanville 85 Marais Viljoen 8

  ReplyReply
 42. @Strepie: Eish its about to get worse. This one-sidedness will turn this year’s NS into the worst one in its short history at this rate.

  ReplyReply
 43. Boishaai systematically dismantled Nories. Final score 79-7. Nories who had given a very good account of themselves against Outeniqua over the weekend were no match but to their credit they never gave up.

  ReplyReply
 44. Well played Grey,ek wil my nek uitsteek en se dat Grey op die staduim n bietjie aan die nuwe coach jitters lei….Jannie is egter n baie goeie afrigter en hy en die span sal hulle voete kort voor lank vind ..
  .n paar ongedwonge foute foute aan Grey se kant ,maar moet ook vir Menlo krediet gee hulle het heel game lank getry ….over all n nice game Grey se loskop is n yster welverdiende motm toekenning

  ReplyReply
 45. A bit of a scrappy game between Outeniqua and Helpmekaar. Outeniqua looked like the better team throughout but needed a bit of luck and opportunism to create big difference on the scoreboard. Centre Simeon Oosthuizen had a remote control to regulate the bounce of the ball and scored a hat-trick from plays that on a different day might have seen him come away emtpy handed. He was one of the better players on the pitch though. Two matches in and Helpmekaar are still looking to find constructive higher percentage play form. As difficult as things seemed at times, it was encouraging to see HMK play to the end. 41-14

  ReplyReply
 46. It was back to business for Grey against a resilient Menlopark team. Grey tried to up the tempo and their conditioning started to show up more in the second half. They scored a number of tries and each one seemed to show the variation they have in their play. With that variation came shared responsibility so although certain players stood out during parts of the match, they were able to count on different personnel to help create or finish opportunities. Menlo struggled to get their own attacking game going but they did disrupt a lot of things Grey tried to get right and the Grey boys will know they had a tough physical match even though the scoreboard might not suggest it. Final score Grey 51-19 Menlo.

  ReplyReply
 47. Geluk Grey … welverdiend!

  Well done MenloBoys teen een van SBR se SuperPowers. Menlo forwards het hulle man gestaan wat goed lyk vir die res van die seisoen. Tot aan die einde probeer en druk ook die laaste drie wat nie sommer gebeur teen Grey.

  Well done Menlo seccies wat ook tot die einde probeer en ook die laaste drie teen Grey druk.
  MenloTrots!!

  Vroeg in die seisoen vir die Noordvaal spanne en goei voorbereiding vir Virsekerbeker wat hopelik gaan afskop.

  ReplyReply
 48. Wow, it’s amazing how the tide has turned. Ten years ago, the groot kannonne from Noordvaal were evenly matched with the powerhouse schools from the Cape Province. However, the latter have subsequently pulled away from the former to reach the current Grand Canyon divide. Does anyone have any ideas why that has happened? I think that the decline of Affies (plus them pulling out of the Beeld) and the infighting amongst many of the top rugby schools in Pretoria have not helped. Also, the economic decline of the country district powerhouses like Nellies and HTS has not helped their rugby programmes.

  As mentioned in a separate article by beet earlier this week, the Free State schools have also declined significantly…other than Grey, who remain the national benchmark of rugby pedigree in most seasons.

  ReplyReply
 49. @Vleis: Vleis i think its got more to do with mass participation.
  If you dont have at lest 6 or 7 o/19 teams thats actively coached and you dont have a culture of sports participation thing will slowly go backwards untill you only have strong A teams and 2 strong o/19 teams.
  Its a deadly state of mind that is taking over so many schools. The secret source that makes a school great is not having a great sports program or great academic program or culture program…. Its getting every kid to buy into participating in every aspect. Suddenly kids are proud of their schools…
  So many schools dont get that.

  ReplyReply
 50. @Smallies: Jannie is outstanding coach and Grey will without any doubt continue to improve. Form is temporary, class is permanent.

  ReplyReply
 51. @Gatskop: Yes, I think that is a valid point in many instances. It does not apply to schools like Affies, which encourages mass participation. That is one of the reasons why Affies plays KES, Jeppe, Glenwood, Maritzburg, etc, as those schools also encourage mass participation and so can provide games for most of Affies’ teams.

  Another point (raised by my wife 8-O :lol: ) is that the Cape schools are mostly boarding schools, which have been in a much better position to ameliorate the impact of Covid on sport. Let’s see how the Noordvaal schools perform in a month. I’m sure that we will see much improvement.

  ReplyReply
 52. Baie opvallend is die min diepte by die Noordvaal skole.
  Slegs n A-span wat kompeterend is, daarna sukkel dit maar.

  ReplyReply
 53. Please find better commentators for next years tournament. Haven’t heard so much bias and hard-ons in commentary in a long time – especially during the monnas / Stellenberg game. Awesome rugby being displayed though. Well done to all boys involved

  ReplyReply
 54. @vleis @gatskop not true.
  Affies has a hostel, menlo has a hostel, garsies has a hostel, monnas has a hostel, Noordheuwel has a hostel, waterkloof(not playing) has a hostel, Helpmekaar has a hostel, HTS Middelburg has a hostel, and EG has a rugby house. So only Marais Viljoen currently playing in Noord/Suid does not have a hostel.

  ReplyReply
 55. @kantako: It takes more than a few years to create a successful rugby culture, that is why Affies has stood the test of time.

  ReplyReply
 56. @Strepie: As jy nie Monnas ,Middelburg Tech ,Klofies,Helpies ,Nelspruit ens se rugby geskiedenis ken nie dan moet jy bietjie gaan opleees oor die Administrateurs beker ,die skole is almal skole wat deur die jare diep spore in Transvaal rugby getrap het ,saam met ander soos Hugenote Springs ,Brandwag en Kemptonpark het hulle al baie baie profinsiale spelers en Bokke op gelewer,jy hoef nie 150jaar oud te wees en in die Kaap te wees om n baie ryk rugby geskiedenis te he nie,van die skole in die ou Transvaal is enige tyd net so ryk in tradiesie as Boishaai of Grey en verdien die respek wat aan hulle toegeken word ,Monnas is bv die ENIGSTE skool in die geskiedenis wat nog ooit 5 in n ry teen Grey kon wen en Grey wen gereeld 5 in n ry teen die kaap skole …

  ReplyReply
 57. @kantako: Yes, but there is a big difference between a school that offers a bit of boarding compared to one that is a boarding school. My eldest daughter was a boarder at St Mary’s (Jhb) and her cousins were boarders at DSG (Grahamstown) and their respective boarding experiences were completely different. I suspect that the Noordvaal schools on your list are predominantly day schools that offer a bit of boarding, while the Paarl schools are either boarding schools, or have a strong boarding school culture. On your list, I suspect that only Affies (and maybe HTS?) would be regarded as a proper “boarding school”….so given their great history and facilities, I’m sure that they will return to being a national rugby powerhouse with the right focus in future. Also, a strong Affies will improve the Noordvaal in general.

  ReplyReply
 58. @Smallies: Gaan kyk na meer as net eerste span uitslae asook oor n lang tydperk.
  Het Gauteng skole ooit in doerie jare teen kaapse skole gespeel?

  ReplyReply
 59. @Strepie: dis nie die punt nie ,daardie skole het in baie gevalle net sulke goeie rugby tradiesies as die kaap skole ,ek weet want ek het teen hulle gespeel….net omdat hulle manier van doen anders is is dit nie noodwendig slegter nie

  ReplyReply
 60. @Smallies: Ek nooit gese hulle is slegter nie.
  Ons moet gaan kyk na 100 jaar se resultate en kyk waar die skole rugbykrag in SA oor n eeu lank le.
  Dit sal ons n aanduiding gee, want hierdie kriekettellings wat ons op die oomblik sien kan GLAD nie gesond wees vir die voortbestaan van die spel wat ons so lief voor is nie.

  ReplyReply
 61. @Strepie: As jy dan so daaroor wil redineer dan is die antwoord seker in Bloemfontein, 91 persent wenrekord oor 160 jaar ,Maak dit van Monnas wat 100 jaar oud is die jaar n swak skool ,nee ,jy praat van n lang tyd ,Monnas en Affies is ewe oud ….Monnas het in die Tranvaal n rekkord wat baie min kan nadoen ,gee die skole die krediet wat hulle toekom

  ReplyReply
 62. @Strepie: Hoe gereeld speel Boishaai teen Selborne ?Maak die feit dat Selborne nie gereeld teen die wynland skole speel dat hulle nie n ryke en lang rugby tradiesie het nie,in teen deel hulle is n hele paar jaar ouer as al die wynland skole ,so hulle tradiesies is selfs dieper en ouer as Boishaai sin ek sal so ver gaan om te se in terme van tradiesie en geskiedenis is Selborne Grey Kollege ,Grey High,en Saints by verre die top skole in SA….buiten die twee Engelse skole in die Kaap

  ReplyReply
 63. @Strepie: moet dan nie kom met,n comment van it takes more that a few years to create a sucssfull rugby culture nie daardie skole is enige tyd in die selde klas as ander ,ek persoonlik sou gebars het van trots as my seun Monnas 1st team kon speel onthou form is temporary class is permanent en daai skole het tonne klas dit belowe ek jou

  ReplyReply
 64. @Strepie: nee ons praat nie by mekaar verby nie ,ja die Noorde sukkel die jaar ,maar dis nie nodig om met crappy aanmerkings te kom oor ouderdom en jare lange rugby sukses waneer hulle in die selfde afdeling is as ander nie ,dis net so n klein bietjie condescending volgens my

  ReplyReply
 65. @Smallies:Ek bly by my punt dat dit jare neem om daardie rugby kultuur te skep. Dit is hoekom Menlo, Garsfontein ens kleitrap.
  Ek hoor die bulle (of is dit wit bulle) gaan kom vir Boishaai more. Sien uit.

  ReplyReply
 66. @Smallies: Gaan kyk na die uitslae oor die jare. Die noorde sukkel n paar jaar al, en ek bedoel dit nie neerhalend nie. Ek dink die ranglyste is hier erens op SchoolBoyRugby.

  ReplyReply
 67. @Strepie: al wat ek se is moenie met bog aanmerkings kom as jy nie die noorde se rugby geskiedenis ken nie ….hulle is enige tyd net so geldig en relevant as die kaap skole ,in teen deel die speler wat die mees invloedrykste speler in die 2019 WB wen span was kom van Nelspruit…..

  ReplyReply
 68. @Strepie: oi vei waar was hy op skool ,ons praat oor rugby geskiedenis en die laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang tydperk wat volgens jou nodig is om n suksesvolle rugby program te kweek

  ReplyReply
 69. @Smallies: Jy behoort mos nou al te weet wat die kriteria is waarvolgens die spanne gekies word. Totaal verskillend van n skoolspan, so dit is mos nou glad nie n goeie maatstaf om te gebruik nie. Ek sou dink jy weet van beter Smallies.

  ReplyReply
 70. @Strepie: van die Oos Kaap kan jy my nie veel vertel nie ,ek bly immers in die Oos Kaap,en ja ook skole met baie geskiedenis in skole rugby ,alhoewel ek twyfel of dit laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaank genoeg volgens jou is

  ReplyReply
 71. @Strepie: my vraag is as die noorde so sukkel hoe het hulle in die finaal van die CW gekom ,dis dan skole wat glad nie n laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang perigee het nie

  ReplyReply
 72. @Strepie: ag my ou jy kan hulle maar vra,feit is jy het n redelike crappy aanmerking gemaak en dis eintlik maar wat my so effe af gesit het soos ek al reeds gese het dit was net so n bietjie condescending van jou part en nie juis in die gees van goeie sportmanskap nie ,of die skole in die noorde nou swaar kry of nie beteken nie dat hulle nie die nodige respek verdien nie ,ek persoonlik dink dat die ou Tranvaal skole van Zeerust in die weste tot Hoedspruit in die ooste ,van Vereeniging in die suide tot in Beitbrug in die noorde net so veel geskiedenis as die ander skole in Suid Afrika het en net so veel repek verdien as al die ander

  ReplyReply
 73. Strepie. Daar was jare wat Hugenote, Heidelberg Volkskool, Tom Naude, pietersbrug, HTS Springs en selfs Stofeberg goed was en admin bekers gewen het. Ongelukkig kan jy nie jou skool optel en skuif nie, en die omgewing waar jou skool gelee is speel n groot rol. Die Kaapse skole is baie bevoorreg dat daar wynplase rondom die omgewing is, wie se seuns lankal nie meer op skool is nie maar steeds sorg dat die area gesogd bly. Maar die omgewing laat toe dat die skool met sy koshuis nog goeie spelers kan trek. Natuurlik saam met die tradisie en geskiedenis en ek self gaan my dogter na die Top skool in Paarl stuur. Maar ongelukkig het Hugenote en Heidelberg en Pietersburg ens se omgewing verswak weens verskeie redes. Die omgewing brei nie uit nie en daar kom nie nuwe bloed nie, so waar moet daardie skole top spelers kry om nog op hoogste vlak te speel. Slefs HTS Vereniging en HTS springs speel nie eers meer rugby nie en hulle was twee top skole.
  Gim se Bokke (Pieter Rossouw en Louis Koen) stuur hulle seuns weer Gim toe.

  Hugenote se bokke (Japie Mulder en Chris Rossouw) stuur hulle kinders Helpmekaar toe

  Monnas se Bokke (Brendan Venter) se seun was in Paul Roos.

  Bakkies Botha (HTS Vereniging) gaan defnitief nie sy kids in n skool in Vereniging sit nie.

  Daarom dink ek het Garsfontein en Menlo so opgetel die laaste 10 jaar want die omgewing in Pretoria brei uit en doen goed. Ongelukkig sit Monnas in die ander bootjie en 100 jaar se geskiedenis was vir hulle goed en hulle het puik presteer, maar ek sien nie dat hulle dit vir veel langer kan uithou in daardie omgewing nie, n oud Monumentaar kan nog net so lank sy kind daar laat skoolgaan voor dit nie meer veilig is nie en dan sal hulle seker ook Gim toe skuif, dieselfde vir Helpmekaar, hulle 100 jaar was goed maar in die hartjie van JHB met al die stakings wat daar aangaan en 90% van hulle leerlinge wat per bus aangery word skool toe weet ek nie hoe lank dit kan aanhou nie, ek sal wragtig nie my dogter 6 uur die oggend op n bus in JHB middestad instuur nie.

  In die verlede (kom ons se 20 of 30 jaar gelede) het ouers van reg oor die land hulle kinders na die Kaapse skole se koshuise gestuur en selfs na Grey ook. Niks het verander nie. Dit is nogsteeds so.
  Ouers in die stad het hulle kinders na plaas skole gestuur na koshuis vir verskeie redes (Pietersburg, Tom Naude, HTs Middelburg, ens) selfs die boere op die plase se kids was in die koshuis want dit het hulle dissipline en spanwerk en en en geleer. Vandag is dit anders, ouers in Pretoria stuur nie sy kind Pietersburg toe nie want dis te blerrie gevaarlik, selfs boere in Limpopo huur n huis in die dorp en boer net op sy plaas deur die dag, en stuur sy kind Pretoria toe vir skool.

  Op die stadium lyk dit my met die covid jaar kon die Noorde nie lekker recruit nie en hulle sukkel. Op die stadium is die Suide besig om amok te maak en Vrydag en Saterdag sien ek nog groter tellings teen die Noorde.

  ReplyReply
 74. @Smallies: Jy maak aannames. Gaan kyk na die resultate die laaste klompie jare. Die Noordvaal is besig om lelik uit te sak en dit is hartseer om te sien. Volgens my het dit wel te doen met n rugby kultuur in die betrokke skole vs in die Kaapse Wynland. Dit daargelaat, ons gaan nie mekaar oortuig nie.
  Ek het geensins enige van my aanmerkings as disrespekvol bedoel nie.

  ReplyReply
 75. @kantako: Dankie, DIT is mos nou n mooi volwasse antwoord, nou verstaan ek dit ook beter.
  Klink my die Noordvaal skole moet begin wingerd plant!

  ReplyReply
 76. @strepie 🤣 hulle het dit probeer, toe word die wingerde ge-CLAIM en nou is daar onkruid wat groei.

  ReplyReply
 77. @Strepie: Maar dan moet jy net so n bietjie na die geskiedenis van rugby in die noorde gaan kyk,Ek weet van drie op die toernooi wat lang en baie suksesvolle programme het,skole wat al baie sprinbokke opgelewer het en nog baie gaan oplewer ,en of die kapenaars dit nou wil erken of nie Garsfontein het flippen ver gekom in n baie baie kort tydjie so ook EG Jansen ek haal my hoed vir hulle af hulle gaan nog baie baie diep spore in SA rugby trap ….

  ReplyReply
 78. @Strepie: Dis waar jy begin ,of dink jy Boishaai het in 18voertsek 20 spanne van gehalte gehad,net vir inligting Garsies se seccies het die Grey Cherries in 2019 geklop

  ReplyReply
 79. @smallies hahaha was n great span Stoffberg 78/79 ek baie van hulle gehoor deur familie en die coach mnr Wollie of so iemand. Daai goeie skool van Stoffberg het ook darem geskuif hulle word nou net genoem EG Jansen 🤣🤣

  Dit sal goed wees vir Helpmekaar om te skuif, hulle is die enigste AFRIKAANSE privaatskool op daardie vlak met sport en die Afrikaanse pappas wil tog mos langs n braaivleis vuurtjie kan se sy kind is in n privaatskool 😊.

  ReplyReply
 80. @kantako: Ja Stoffies is steeds een van die beste allround skole in die Oos Rand en is nog gereeld een van die top akademieae skole in die provinsie….trots om hulle my alma mater te noem…

  ReplyReply
 81. @kantako: In my jare daar was ons liga bepalings gewees Hoagland, Brakpan Tech, Springs Tech,Noord Oos Rand,Brandwag ,Hans Moore,EG,Kempies ,Volkies Heidelberg ,en nog n paar wat ek nie kan onthou nie,Maar die drie tegniese skole was altyd kliphard

  ReplyReply
 82. @Strepie: so 5 jaar terug in rugby geskiedenis is 2015 Die Shimlas was varsity cup kampione na n onoorwonne seisoen…..ja nee hulle het hulle gatte af gesukkel

  ReplyReply
 83. @Strepie: Ek vermoed dat die Shimlapark vuisgeveg tussen die fees must fall en ander ondersteuners n groot aandeel in die Shimlas se propbleme tans het,ek kry die idee dat Shimla rugby tans baie baie laag op die bestuur van kovsies is,maar by gese die poletiek op kampus is amper ondraaglik en baie kinders wat vroer kovsies toe sou gaan kies nou die Pukke

  ReplyReply
 84. op n ernstiger noot

  gim oakdale en grey defnitief die frontrunners sonder duidelike swakhede

  hjs se agterlyn bietjie lig alhoewel hulle 2 ster backs nog nie speel nie-ek dink enige van die top 5/6 7 skole kan mekaaar op die dag klop

  ReplyReply
 85. @boerboel: Ek se jou wat ne kry jy eers maar jou ou Boishaai truitjie terug voor jy iets vir my te se het ,en is jou kids nie tans nog op skool nie ,die prentjies op jou FB dui so iets aan

  ReplyReply
 86. @boerboel: Boishaai het nog n paar spelers wat nie speel nie:
  Keagan Smit, Luke van Schoor, Fanie Prins, Neil Goosen, Hanno Wessels en Hakeem Kunene.
  Langtermyn beserings maar ja, GLAD nie op volsterkte nie, so ons moet maar speel met wat ons het tot ons beskikking.

  ReplyReply
 87. @smallies die 87/88 Hoogland span was goed met die Scheepers tweeling boeties. Dink Pierre Britz was in Stoffberg daai jaar. Maar Hugenote sou dan goed wees met Japie en Chris en later Jason de Kok en HTS Springs met Wickus Venter en Bannister Erasmus selfs Roland Reid. Oosrand was sterk daai jare.

  Stoffberg sukkel nou ek dink hulle het 600 leerlinge en speel in die laagste liga van Virsekerbeker, krieket, atletiek en netbal is nog laer.

  ReplyReply
 88. Ek het n sterk vermoede dat die sterkte van jou oudskolier bond n helse invloed op die sukses van n skool het.

  ReplyReply
 89. @kantako: Die tweeling was giftig ,hulle het so 200 m van ons af gebly ,Pieter en Danie as ek reg onthou.Stoffberg het in 87 n bul span gehad en het ouens soos Andries Pries Pieterse ,Lowtjie Mulder,en Stepanus Van Huysteen in die span en het Hoogland goed gewen,Een van die tweeling is verle jaar tragies oorlede ,ek en hulle kleinboet is tot vandag goeie vriende

  ReplyReply
 90. @smallies yes Pieter en Danie. Ek en Pieter chat gereeld. Hulle kleinboet Ferdi se seun speel vir Gim heelagter hy was verlede jaar Oakdale se O/16 losskakel. Sarel Louw n baie goeie vriend van my. Pries is so paar jaar gelede aangeval by Carnival City en is in die geveg oorlede.

  @boerboel ek wil met jou saamstem, Gim, Oakdale en Grey baie goed, ek ken nie Booishaai so goed nie maar as hulle nog sterker moet word kry ek die ander spanne jammer. Gim het mos reeds 2 naweke terug vir Oakdale op die plaas gewen in n “oefening” so Oakdale kan slegs speel vir n 2de plek op ranglys vanjaar. Dan is dit nog net HJS wat vir Gim kan wen.

  STEEDS se die manne van Helpmekaar, Monnas en Noordheuwel vir my dat die Kaap skole nie so goed is nie net akkuraat en @strepie dit is die rede dat die Suide die Noorde verwoes want die Noorde lewe in n droomwereld, afrigters is arrogant en daar is altyd n verskoning vir die verloor of dit met 1 punt is of 70

  ReplyReply
 91. @kantako: Klink of jy nie baie ooghare of tyd vir die NoordVaal spanne het nie.
  Ek sien Grizzly en die manne is bitter stil deesdae.
  Oorkant Loftus ook..

  ReplyReply
 92. @strepie nee eintlik het ek, en dink ek dat hulle goeie rugby kan speel maar hulle is vasgevang in die Virsekerbeker en dan word die afrigters arrogantvas hulle die trofee wen maar hulle het nie perspektief van hoe goed n Oakdale of Boland of Westville en Glenwood of Durbanville en Stellenberg is nie. Dan praat ek nie eers oor HJS, Grey, Gim en die manne nie.

  ReplyReply
 93. @strepie my broer se seun is kaptein van een van die Noorde se spanne en dis al waaroor hulle praat

  ReplyReply
 94. @kantako: Miskien is juis dit waar die probleem le. @Smallies dalk is die tradisie en geskiedenis daar, maar die bonde is afwesig of die fokus is te veel op bekerrugby?

  ReplyReply
 95. @Strepie: …en voor ek gekruisig word, ek wil maar net weet hoekom van die bloggers wat altyd so baie gesels nou afwesig is.

  ReplyReply
 96. @kantako: Ek en Ferdie was sam in matriek in Stoffberg ,is saam voorgestel en het saam op Kovsies geswot,sy seun is nuitstekende sportman SWD klere in atletiek ,krieket tennis en rugby as ek reg is

  ReplyReply
 97. Ek dink die swakker kwaliteit skool rugby is baie normaal , na die eerste ooit (???) Geval waar die spel stil gestaan het vir meer as n jaar en ja dit sal sekerlik die meeste sigbaar wees by die bestes
  Enigste twee TRADISIONEEL BETER SKOLE, wat goeie rugby speel is Paarl gim en oakdale , alhoewel affies op so n afdraande pad is die laaste 3-4 jaar dat ons sal sien wat oakdale teen garsfontein vrydag maak ( Glo oakdale gaan met 40-50 wen) Lanklaas vir grey bloem so swakker spel sien speel, so ook paarl bois. Wat noordvaal skole aanbetref lyk dit of dit maar is kom ons kyk wie is die swakste want nie een verdien die term “beste” nie.

  ReplyReply
 98. @Wondermaar: Hou in gedagte dat Paarl Gim altyd tops is vroeg, want hulle speel PRG en Grey altyd vroeg in die jaar.
  Daardie spreiligte van hulle brand letterlik elke aand deur die somer, en jy kan dit op die veld sien, n goed geoliede masjien! Daardie pak forwards dons in soos onder die spreekwoordelike kombers.

  ReplyReply
 99. @Strepie: ek dink jy is nou op die regte pad met hierdie stelling, oldboys maak n skool,as ek darem kyk na n Grey, Boyshaai of Grey, PRG interskole….

  ReplyReply
 100. @kantako: waar was jy op skool jy bring daren nou name op wat net sekere mense ken wat op n sekere tyd in n sekere area gebly het,Jy ken mense wie ek ook geken het destyds…..

  ReplyReply
 101. @smallies ek was in Laerskool Morewag, maar in Hoerskool so bietjie rond getoer, jy weet mos ons Brakpanners het nie baie geld gehad nie, maar ek ken n paar goeie Brakpan mense, Sarel Louw se kinders was ook in Gim, en ek ken Mnr George Nell wat hoof was by Tek en Giepie van Wyk en Sue (hartman) van Wyk.

  Dis maar van die Oosrand wat ek ken. Ek weet nie te veel van rugby nie, hou net van skole rugby in SA

  ReplyReply
 102. @Smallies: Ek gaan nog n paar name na jou kant toe gooi
  Louis Victor,Janneman Mulder,Gerhard Janneke,Frikkie Bosman,Pieter Boshof,Tertuis Wessels,Nic Cronje ,Rudie Rohrs….

  ReplyReply
 103. @kantako: Norrefok….. ek was ook in morewag 1985 George Nel ken ek ,hy was op Stoffberg ook ,Hartman is ook n baie bekende van in Brakpan ,linda was saam my in st 5

  ReplyReply
 104. Smallies. Hahahah ken al daai name en Linda baie goed. Kry by Beet my nommer dan kan ons whats app sonder om die ander te irriteer.

  ReplyReply
 105. @Wondermaar: EG Jansen is die enigste Noordvaal span wat nog nie die jaar aan die verloorkant was nie by Monnas centenary en by Noord Suid lyk dit vir my. Hulle het redelik goed gespeel teen Welkom Gim en groot voorsprong opgebou. En basies al hul reserwes in die tweede helfte gebruik om hul spelers te rus seker. Die groot toets sal Saterdag wees teen Grey College natuurlik dan sal ons kan bepaal hoe sterk hulle ook is. Sterkte EGJansen teen Grey College. Dit gaan ‘n goeie toets wees vir EGJ.

  ReplyReply
 106. @jakes die EG Jansen span is warm, die 8ste man was verlede jaar onderhoofseun by HTS Brakpan en het vir die Valke O/18 gespeel in 2019 op Grey. Ek was verbaas om hom vanjaar weer in n skoolspan te sien. Ek rate ook die senter en die heelagter baie hoog, EG gaan virseker n contender wees vir die Virsekerbeker, ook 2 briljante afrigtets.

  ReplyReply
 107. @ strepie. Nee ek gee op, se maar ?

  Maar ek dink nie jy moet die KAAP heeltemal weg gooi nie. Die Krugersdorp barabarians of altans Durbanville het ook maar net so baie seuns wat verlede jaar nog uitgedraf het vir Monnas, en HTS MIddelburg, selfs die seun wat al daardie driee gedruk het was nog in aksie in die Virsekerbeker vir Monnas.

  ReplyReply
 108. 8-O 8-O 8-O @Smallies: ja dit gaan lekker wees om te sien hoe EG Jansen teen Grey College opmeet. Hoop hulle staan nie terug nie skrik nie vir die magtige Grey nie en gee hulle ‘n goeie game.Kantako EGJ se game teen Grey College behoort goeie voorbereiding te wees vir hulle net so voor die Virseker beker. Sien ook baie uit na die Monument/ Paarl Boys game. Daai Monnas se pak voorspelers is amper 900KG volgens kommentator nou die dag. Die pak is amper groter as baie SNR spanne😨😨

  ReplyReply
 109. Wonder if games will be played in Pretoria today? Rain and extremely cold weather predicted for the whole day.For now no rain predicted for Saturday,just cold weather

  ReplyReply
 110. @Strepie: Die fokus is natuurlik op beker rugby in die Noorde en dit is hoe dit moet wees.
  Kom beleef een jaar die playoffs dan sien jy vir jouself.

  ReplyReply
 111. @jakes: EGJ vroeg seisoen lyk die beste voorbereid van die Noordvaal spanne.
  Ja, sterkte vir die manne Saterdag!!

  ReplyReply
 112. @jakes: Monnas gaan met elke wedstryd beter word en gaan moeilik geklop word later die jaar.
  Interessante Virsekerbeker wat wag.

  ReplyReply
 113. Met n totale modderbad op Affies se velde behoort die tellings redelik nader aan mekaar te wees.
  Nie noodwendig n ware weerspeling van die vermoens van die spanne en respektiewelike kragte nie.

  ReplyReply
 114. @strepie. Gaan dit nie nog n groter voordeel vir die Suide wees nie. Ek het al n paar interskole bygewoon met gumboots aan, waar die Noorde gewoond is aan droe wit harde velde.

  ReplyReply
 115. As daai modderkolle oor nag uitdroog en hard word gaan daar in die eerste twee games more baie grass burns wees🤣🤣🤣

  ReplyReply
 116. Ek hoor daar word gesoek na ons Noord ondersteuners – @strepie.
  Gee ons asb nog kans, ons het tyd nodig om te herstel na Dinsdag se wedstryde!!

  Baie geluk aan Oakdale, wat n span !!
  Ons hou jul met groot afwagting dop verder die jaar, baie sterkte vir julle.

  En ook aan al die ander Suid spanne, Gim, Stellies, Boishaai en Outeniqua.
  Ek het die opmerkings nou gelees van die anner bloggers en ja ons Noorde is ver agter.
  Dinsdag gedurende die vroee wedstryde het ons almal opgemerk die dringendheid, korrektheid en samespel van die suid spanne wat myle voor ons noord spanne was.
  Ek gaan glad nie hier iemand kritiseer nie want om na ongeveer 400 dae weer kontak sport te begin speel gaan iemand vinniger uit die blokke wees as sy opponent.
  Duidelik opmerklik dat ons innie Noorde wel diegene is wat stadig uit die blokke was en wat die spesifieke redes hiervoor mag wees kan legio dalk wees.

  As dit nie in 21 reggestel gaan word nie gaan dit wel gebeur dan in 2022 sal ek so glo dan.
  Skole / kinders / afrigting is nie een dieselfde nie en reageer almal verskillend.
  En Grey gaan n faktor wees ook weer die jaar, moet hul nie afskryf nie!!

  Ek sien verder baie uit na wedstryde later vanjaar wanner Gim, PRG, Boishaai, Oakdale, Grey & Outeniqua gaan swaarde kruis. Gaan baie interessant wees.

  Sterkte aan al die Noord skole, werk hard en hou jul koppe omhoog seuns.

  @Smallies – dankie, ek het jou redenasies ook waardeer en begrip daarvoor.

  ReplyReply
 117. Die tiere van Affies met n oortuigende oorwinning van 67-3, herstel bietjie die ewewig.

  ReplyReply
 118. @Ooorkant Loftus: Mens kan sien die antwoord kom van n tradisionele seunsskool ouer/pa/ondersteuner. Knap gedaan.

  Affies gaan net beter raak soos die seisoen vorder, sal julle vordering baie beslis dophou – sterkte met die seisoen!

  ReplyReply
 119. @Strepie: ek verstaan nou nie so lekker nie….wat presies is dan nou verkeerd met gemengde skole? Komende van n ouer wat kinders in n gemengde en n tradisionele seuns skool gehad het….Is die ouers van kinders in gemengde skole dan nou van n swakker gehalte as ander ouers of is die ouers van kinders in seuns skole dan nou beter as ander mense ,weereens ietwat condescending aan jou kant mnr.

  ReplyReply
 120. @Smallies: Ek is gewoonlik tevrede om terug te sit en die plasings van die ander SBR ondersteuners te geniet, maar hier moet ek saamstem dat Strepie, wie help om die blog lekker aan die gang te hou, se woordkeuses miskien bietjie ongelukkig was. Maar toemaar strepie, my vrou is gereeld van mening dat ek my aan dieselfde “sonde” skuldig maak. Vir die rekord, ek betaal skoolgeld aan die gemengde skool in die Noorde van Paarl :wink:

  ReplyReply
 121. @Carpe diem: Ja nee die besigheid om neer te kyk op gemengde skole is klein bietjie simpel,albei tipe skole lewer n groot en gewaardeerde bydra tot die opvoeding van ons kinders,en ek check nie regtig mense wat hulle neuse so half optrek omdat jy kinders in n gemengde skool het nie……dis maar my hele storie met ou strepie van gister af al

  ReplyReply
 122. I hope the Affies field holds up on Saturday. It took a bit of a pounding today especially this evening.

  ReplyReply
 123. Wow… Wat n ongelooflike lekker game tussen Oakdale en Garsies… Altwee spanne werklik uitstekend gespeel. Op n modder veld met buie reen wat val slaan Oakdale net 2 keer die bal aan en Garsies bietjie meer.
  Mag enige kommetator wat verskonings maak oor dou op die velde as die profesionele manne speel n pyn in sy gat kry.
  Die seuns wys wat passie en harde oefening is.
  Well done met die wen Oakdale.

  ReplyReply
 124. Overall HTS Rooibulle did well to contain Stellenberg. HTS has a hard season ahead and hopefully the players gain some encouragement from their gutsy display. After two thrilling performances which led to wins against Helpmekaar and Monument, it was perhaps asking a bit much for the overachievers to put in another praise-worthy performance. Grinding out a win when not playing well also says a lot about a team. Final score Stellies 19 – 10 HTSM. Lightning stopped the game for a while.

  ReplyReply
 125. @Gatskop: Yes agreed. Under trying circumstances hats off to Garsies and Oakdale for making a good entertainment package out of it. Nice to see how the players did their best to adapt to the adverse pitch conditions. A few Garsies players got to show their worth which is encouraging and I’m sure that once the VB gets into full swing, a few of the boys will be delivering big performances. The Garsies 9 is under 17. Looks like a player worth keeping an eye over the next two seasons. His opponent tonight is off the charts good – he’s double ticking all the boxes. The Bulls have got themselves another good signing there. In the end my favourite player in the game was the Oakdale TH prop and I think it’s what paved the way for the Riversdal Bulle to win this match 41-12: their key players coming to the party. I enjoyed the little space seeking passes by the Oakdale players, especially when the forwards were involved. They are not just a team of physicality, they have skills as well.

  ReplyReply
 126. @beet: so true Beet. I know most of them from the U/13 level. There these special group of players skill level, were a notch above there competition.

  ReplyReply
 127. @beet agree fully very nice game to watch, that number 9 is so special, I think the last 9 playing that good (passing, kicking, decision making) was maybe Fourie du Preez for Affies back in 2000.

  The Oakdale 8 is a little monster, and he does not just steam roll he links up and tackles and pass just as well as running over people.

  But a player I would like to mention in that Oakdale team that has impressed me in both games is the 15. This boy should not be overlooked and teams playing against him should think twice before just kicking the ball down his neck.

  # I wonder how he played against a good kicking 10 like the one from Gim in their warm up match 🤣🤣🤣🤣 ok ok training match🤣🤣 ok sorry trials☺☺ I mean in the practice session weekend that Gim took in Riversdal 🤔😉

  Tongue in cheek guys I dont know what happened and I dont care because Gim and Oakdale will still have played this good even with a week less rugby as everyone is saying these two groups habe been special since grade 8.

  ReplyReply
 128. :oops: Jammer oor die reen, maar miskien kan daardie pragtige krieketblad so teen 2 uur vanmiddag bietjie droër wees, maar tog lyk dit hierdie jaar of die top 10 eerste spanne nie genooi is nie😎 miskien is dit boys high oorkant die pad , hoekom speel hulle nie hier nie?

  ReplyReply
 129. Baie geluk Oakdale, julle speel regtig baie aantreklike rugby
  Die span gaan nog ‘n paar groot name die jaar wen
  Baie beindruk

  ReplyReply
 130. Baie geluk Oakdale, julle speel regtig baie aantreklike rugby
  Die span gaan nog ‘n paar groot name die jaar wen
  Ek voel ook daar is ‘n paar uitblinkers maar weet ook dat dit ‘n span vat om iemand goed te laat lyk
  Baie beindruk

  ReplyReply
 131. Is die kanaal 246 en 247 net op selfone en computers en nie op die actual DSTV TV nie?

  ReplyReply
 132. Daar is n onverstaanbare verskil in talent, motivering, lus of ???????? in skole rugby, kom ons noem dit gauteng en die… noem dit wes en oos kaap??????? al wat ek kan dink is daar is baie beter ???? Afrigting of wat ?????? daar. Antwoord iemand my asb, dit gaan nou nie die hemel laat val nie , maar daar moet n sinvolle antwoord wees ????

  ReplyReply
 133. So ek is nou maar n ou stupid vaskop ,maar ek verstaan nie waarom Monument die heeltyd vir hulle scrummie wag by die rucks nie ,dit het hulle so pas die game gekos ,as jou scrummie nie beskikbaar is nie MOET iemand anders daai pass kan maak….of is ek maar net stupid en weet nie waarvan ek praat nie

  ReplyReply
 134. Durbanville were slow to adjust to the difficult field conditions early on. It took them a while to get into their stride. Once the opposition got a little tired, the game opened up a bit more for Durbies. The introduction of the at times Beaudon Barret like Herschelle Goodman added impetus to the attacking game. He really stood out during the time he was on. In the end a convincing 36-5 win for the South team. The game will possibly be best remembered for Durbies dropping the ball over the line twice in the act of scoring, the first resulting from a player being Robbie Flecked from behind.
  Like in their previous match Paarl Gim were initially subjected to resistance by the opposition in the form of Helpmekaar from Braamfontein this time. It was probably the Helpies best match of the season to date, as one started to see better team work, more structure, fewer errors and probably most importantly less focus distracting frustration being shown by their players. Gim are the top rated school in South Africa at present and it showed. They don’t necessarily play the fastest game of the SBR teams on display at this festival but they are the most composed, the best balanced and physically the strongest team. The responsibilities get shared around and many players make noteworthy contributions. That said their hooker Luca Bakkes and flank Joe du Toit where inspirational as carriers in the thick of things. Final score Gim 52-5 Helpies.
  The HJS Paarl vs Monument game is always a high profile match on the calendar. The last couple of meetings have been very exciting close matches. This match had the ingredients to be the same as it produced one of the better contests at NS 2021. It just looked like when it mattered Boishaai had the extra gears to create and finish while Monnas do not yet have that diversity to their game with ball in hand. So Boishaai always looked in control of their destiny and the match was theirs to lose if anything, because they could cope with most of what Monnas threw at them. The Boishaai pack is solid. Left wing Isaacs danced his way into the limelight and flyhalf von Ludwig has the creative play to make things happen. Towards the end they created a bit of selection headache for themselves ahead of the big Grey game with the intro of flyhalf Louw who did his bit to help the score advance to HJS 34-18 Witbulle. Monnas fought to the bitter end so there is nothing wrong with the character of the team. It’s down to coming up with a more lethal finishing package now as the Boishaai defence proved to be the high standard that could not be unlocked most of the time.
  Fortunately the beaten up Affies main field is drying out and allowing for underfoot conditions = better ball in hand play.

  ReplyReply
 135. Splendid game between Grey College 43 and EG Jansen 15. The scoreline might suggest otherwise but the Grey boys will know they were in a tough battle when they wake up tomorrow morning. EG came at Grey with everything they had and one has to say that of all the top Noord schools at NS, they were the most impressive. They have numerous go to players who have proven and will continue to prove that they are game changers. Grey continue to improve and can be clinical even when they just have the smallest sniff of an opportunity to turnover/counter-attack/finish. It sounds like repetition but Grey’s pace cannot be praised enough. Along with their conditioning which comes to the fore in 2nd halves, its been the key to unlocking just about every defence in the country over the years. Flyhalf Jean Smith showed his potential today. He looked a bit hesitant to take on the defence in the last match but this time around when he saw the chances he quickly exploited the gaps.

  ReplyReply
 136. Wie ook al die EG Jansen Afrigter is…..well dine sir ,jy het jou hakker gecouch om actually te hak vir n vaskop ,fokkit ek is regtig beindruk deur dit ….jy het my respek
  En Ja die jitters is verby Grey brakke dis ssos ek julle ken greyt wen….

  ReplyReply
 137. @Smallies: They have two heavyweights at EG. Regharht Botha and Rudi Dames. Rudi served under Sean Erasmus, then replaced him as Glenwood head coach, he joined and helped Pretoria BH point their rugby in the right direction again. Along the way he was on the Bulls most wanted list to head up their prestigious heavy investment junior rugby program, a role now occupied by the former Grey Bloem successful coach Wessel Dup. Currently Rudi also has a Varsity Cup coaching role. I think he is one of a handful of IRB level 3 coaches as well.

  ReplyReply
 138. @beet: Do you realize how rare a hooker is who actually strikes for the ball,it impressed the hell out of me EG will go far this year for shure they are wery well coached

  ReplyReply
 139. A nice close match to end NS 2021. Welkom Gim finally got to show a bit of what they are capable of and never gave up on chasing down the Affies lead. In 2019 I thought Calla Pienaar was destined for good things based on his form then so happy to see a more of the same now and hopefully he can up his game a few more notches. Testimony Dodo showed his versatility and then some. He had done a pretty decent job as a 12 but to step into a specialist role like hooker and still look convincing was great. For Affies, I know there die-hard support base wished is last week or so had gone better. Affies is one of the Big 5. Expectations are high. They have some useful players, so now the emphasis should be on consolidating and producing the same winning result in the matches coming up everyone expects Affies to win. No.8 Smith is an impressive unit who would add value to any SBR 1st XV team in SA this year. Scrummy Horn backed up his form from the Oakdale game with another good performance and must be in race for CW honours. 31-26 to Affies in the end.

  ReplyReply
 140. All-in-all the best NS production ever. Good advertising for the title sponsor Menlyn Toyota as well. The Affies lights made the night matches work out well. Just a pity about the cricket pitch but mother nature cannot be controlled. But I do think the NS festival, which for a few years now has been vying for no.1 spot overall against the often assumed no.1 Wildeklawer, hit a speed wobble in 2021 and may be better remembered for a few big victories rather that the quality of the teams on display.

  ReplyReply
 141. Brilliant,exciting and hard game between EG Jansen and Grey College today. As Beet say the score is not a true reflection of what happened on the day. A little bit of ill discipline like late tackles which was turned into penalties which lead to 2 tries for Grey indirectly. Also one or two handling errors while on the attack very close to the tryline by EGJansen could have made a big difference with a few extra tries. Just some final touches breaking here and there but overall a very good performance.If they can sort these small errors out and keep up this performance, they will have a very good season ahead in 2021. This team is well coached.

  ReplyReply
 142. Very good rugby from school boys. So glad that they could get on to the field again. Some big wins and some huge losses but in every game in every team there was at least one good player that played his heart out and made his family watching proud. Imagine if you can pick a team from just this tournament and take them to the 2027 RWC in Russia. Most of them will be about 24 years old (most Gim players will be 23 and most EG players will be 25 😉). Then South Africa will win another RWC.

  Some great players. My team of the tournament
  1-Grey
  2-Gim
  3-Oakdale
  4-Gim
  5-Grey
  6-Oakdale
  7-Gim
  8-Oakdale
  9-Oakdale
  10-Gim
  11-Durbanville
  12-Gim
  13-Gim
  14-EG (11)
  15-EG

  ReplyReply

Leave a Reply