PUK Series 2018

DATE SCHOOL SCHOOL also
Sat.03Mar Ben Vorster Frikkie Meyer
Sat.03Mar Oos-Moot Bye
Sat.03Mar Klerksdorp Centurion
Sat.10Mar Ben Vorster Klerksdorp
Sat.10Mar Frikkie Meyer Oos-Moot
Sat.10Mar Centurion Bye
Sat.17Mar Ben Vorster Centurion
Sat.17Mar Frikkie Meyer Bye
Sat.17Mar Klerksdorp Oos-Moot
Sat.24Mar Oos-Moot Centurion
Sat.24Mar Frikkie Meyer Klerksdorp
Sat.24Mar Ben Vorster Bye
Sat.14Apr Oos-Moot Ben Vorster Virsekerbeker Div1 Shield
Sat.14Apr Centurion Frikkie Meyer
Sat.14Apr Klerksdorp Bye

22 Comments

 1. Beet: According to the final fixture list I received from the school last week, Centurion has a Bye on 3 March and is playing Klerksdorp away on 5 May.

  ReplyReply
 2. @oppimoot: Ja beslis. Dit is skole wat baie goed opweeg teen mekaar so dit behoort goeie rugby te wees. Hoe lyk julle span hierdie jaar? Julle het ‘n goeie span gehad verlede jaar. Ek dink ons was bietjie gelukkig om gelykop teen julle te speel. Was ons eerste wedstryd van die jaar met heelwat Gr 11s wat hulle eerste wedstryd gespeel het, so ons was maar jittery en het baie foute gemaak. :) En julle skopper klompie punte op die veld gelos. Sal die eerste keer wees dat ek rugby kom kyk by julle. Ons is elke jaar daar vir atletiek maar dis mos nie ‘n sport nie! :lol:

  ReplyReply
 3. @Vetseun: Ons het verlede jaar baie gr12s in die span gehad, so die jaar sal daar ‘n heel nuwe span op die veld draf (maks 5 seuns oorgebly van verlede jaar se eerste span). Die ou storie van gel tussen die gr12s en gr11s is ook weer belangrik. Moet sê oor die algemeen lyk die hele groep seuns lus vir die seisoen, maar hier in die Moot moet hulle eers klaarmaak met atletiek. Jy moet laat weet as ons dalk kan ontmoet langs die atletiekbaan.

  ReplyReply
 4. @oppimoot: Jy is reg oor die gel ding. Het al baie gesien hoe hierdie dinamika spanne met goeie individuele spelers pootjie. Dit was juis een van die redes hoekom ons verlede jaar so goeie seisoen gehad het. Sterkte vir die voorbereiding. Sal beslis laat weet as ek by die atletiek is.

  ReplyReply
 5. Dit is vir my persoonlik hartseer dat KHS (my Alma Mater) die Tuksreeks verlaat het en hier ingeskuif het. Nellies het self ‘n jare lange verbintenis met KHS gehad. Ek verstaan die redes vir die skuif en as ek deel van die besluitneming was sou ek dieselfde besluit het.

  Dit was altyd lekker om Klerksdorp toe te ry, op te vang met ou maters en my grootouers se grafte skoon en netjies te gaan maak en sommer net ‘n blommetjie daar te los.

  Ek wens KHS sterkte toe hierdie jaar. Daai Bulspan van 0/14 tot o/16 is nou deel van die opespanne en ek sien uit na hulle prestasies vir die volgende twee jaar.

  Ek hoop egter dat ek genooi sal word na die ‘lang tafel’ toe want ek sal dit nie graag wil mis. :lol: …Ek skimp Mnr Brand…..

  ReplyReply
 6. @Valkie: So gepraat van KHS wat Tuksreeks verlaat het vir Pukreeks, ek sien my alma mater, Lichtenburg, wat die afgelope twee jaar die Pukreeks gewen het deel nie meer mee nie. Sal iemand my dalk kan sê waarom nie? Dit kan tog nie wees as gevolg van hulle deelname in die C-afdeling van die Virseker-beker nie, of hoe?

  ReplyReply
 7. @Cappie: Daar is ‘n hele paar verskillende PUK-reekse. Hierdie is die ou PUK Interprovinsiale reeks, waarvan Lichtenburg inderdaad voorheen deel was, maar hulle speel die afgelope paar jaar in ‘n ander een.

  ReplyReply
 8. @tzavosky: 5 Skole neem in die groep deel, dan is daar 16 skole in die PUK prestige reeks? Ek wonder wat die kriteria is vir die onderskeie groepe en of dit werklik nodig is om twee groepe te hê? Wie sal ons kan sê?

  Hoekom kry ek die idee dat daar skole is wat die Tuksreeks vermy?

  ReplyReply
 9. @Valkie: PUK Interprovinsiaal was so 10 jaar gelede 12 spanne, maar mettertyd het spanne uitgeklim en ander het geskuif. Op ‘n stadium was net Ben Vorster, Frikkie Meyer, Montana en Oos-Moot oor. Verlede jaar het Centurion bygekom, maar Montana het PUK Prestige toe geskuif, soos Lichtenburg 2 of 3 jaar gelede gedoen het. Die jaar het Klerksdorp bygekom. Die kriteria lyk vir my maar bra lukraak.

  ReplyReply
 10. @Valkie: In opvolg op my “lukraak kriteria”, as jy die 16 spanne in Cappie se skakel vir PUK Prestige vergelyk met die 5 in PUK Interprovinsiaal in konteks van http://schoolboyrugby.co.za/?p=18385, dan volg:

  5 van Prestige in Virseker Plaat; 1 van Interprovinsiaal in Virseker Plaat
  4 van Prestige in Virseker Skild; 2 van Interprovinsiaal in Virseker Skild

  dus

  9/16 van Prestige in Virseker Afdeling 1, 3/5 van Interprovinsiaal; 9 speel in Virseker Afdeling 2 of laer = lukraak!

  ReplyReply
 11. @tzavosky: Ek vermoed ‘n skool kies maar ‘n kompetsie of groep waar hulle dink hulle die beste sal pas. Ek dink dis maar hoe die Tuksreeks ook werk.

  Mpumalanga se skole skuif ook baie rond die laaste paar jare want die provinsie het nie meer ‘n plaaslike kompetisie nie en daar word geskarrel om tuistes elders te vind. Ek vermoed die selfde geld ook vir Limpopo.

  ReplyReply
 12. @Valkie: Ek dink variërende vermoeëns speel ‘n groot rol in die rondskuiwery. Ek volg skole se uitslae en vertonings redelik intens en wyd vir die afgelope 10+ jaar en min skole se krag bly konstant.

  Bv in Mpumalanga het Ermelo en Standerton ooglopend agteruit geboer, terwyl Ligbron, Piet Retief en Secunda opwaartse kurwes toon. In Limpopo het Ben Vorster en Pietersburg min of meer konstant gebly (en in ‘n mate Ben Viljoen vir hulle grootte), terwyl Frikkie Meyer opwaarts neig; die res spring baie rond.

  Die nuwe Virseker struktuur is dus volgens my ‘n uitstekende uitkoms om te sorg dat skole teen hulle porture speel. BV en PHS gaan nou baie meer tuiswedstryde hê as wat hulle in die Beeld gehad het en daar gaan minder van ‘n gespook wees om genoeg gehalte opposisie deur die seisoen te hê.

  Ek is nie seker hoe die ander skole die PUK reekse sien nie, maar ek weet BV het dit tot dusver gebruik as verlengde proewe aan die begin van die seisoen om hulle spanne uit te sorteer voor die werklike liga begin.

  ReplyReply
 13. @oppimoot: Sien ek jou by die atletiek Vrydag? Ek kan ongelukkig nie die hele aand daar wees nie maar sal beslis van 3 – 5 daar wees. Laat weet of ons êrens in daardie tyd kan ontmoet.

  ReplyReply
 14. @Vetseun: Vetseun, beslis ek behoort ook so teen 3uur se kant daar te wees. Kom ons maak dit so 4uur by die Fisio se tent. Hy staan gewoonlik by die wenpaal se kant van die baan.

  ReplyReply
 15. Maak so! My seun begin half 4 met sy verspring maar die fisio tent is darem redelik naby aan die put. :wink: Ek sal my navy Woerie keppie dra. Lekker dag.

  ReplyReply

Leave a Reply