28 Comments

 1. Crying shame that JH Wessels might be on the bench. True prospect. Sad that these guys might be funneled directly to Montpellier and eventually Le Blues due to politics. Also feel for Franco Knoetse.

  ReplyReply
 2. The Freestate team will maybe feature 2 or at the most 3 players from other schools HTS is unfortunately not up to standard and i think schools like Sentraal Fichies and JF has eclipsed them in terms of quality of player and development of players

  ReplyReply
 3. @Smallies: FS are playing in the Central Bondedag this Saturday but against the Griquas City Academy Week team. Will be a good oppportunity for locals to assess the quality of the team.

  ReplyReply
 4. @Smallies: Ek het iewers gelees daai groot #11 van Grey (Muller) is nie ingesluit nie omdat hy glo nie by proewe opgedaag het nie….wat sal die rede wees, weet jy?

  ReplyReply
 5. Marcelle het nie gaan proewe speel nie omdat hy gekies het om saam met Grey se 7’s span na USA te toer dieselfde tyd wat CW is, waarskynlik omdat hy vermoed het hy gaan ‘n slagoffer van kwotas wees. Altwee die vleuels soos in FS span bo het heeljaar vir Grey se tweede span ( Cherries) gespeel. Dit is verseker tragies want Marcelle is loshande een van die top vleuels in die land. Daar is gerugte dat van die NFL spanne in USA sterk na hom vry.

  ReplyReply
 6. Smallies ek dink nie dis soveel die CW status wat geval het as wat die seuns besef hulle moet na hulleself kyk want die stelsel is so opgestel om gekleurde spelers te help dat dit die wit kinders baie erg benadeel en as hulle nie plan gaan maak en na hulleself omsien nie gaan niemand anders dit doen nie. Dit is waarheen ons talent verdwyn, want die wat nie vir hulself ander planne gemaak kry nie hou liewer op met speel as om hulself aan die diskriminasie van die sisteem oor te laat.

  ReplyReply
 7. @malhuis: @Smallies: Muller the top schools wing in SA by a country mile.
  And yes, Craven week status dropped to the lower bound. There are many innovative ways to improve transformation and excellence, but SARU stumbled at CW and got stuck right there as they forgot to think outside the box.

  ReplyReply
 8. Grey 7’s Squad to USA June 2019:
  1.Marcelle Muller
  2.Riaan Britz
  3.Boerie Strydom
  4.Luke Greyling
  5. Daniel Raath
  6. Joubert Schoeman
  7. Janco Cloete
  8. Cules van Dyk
  9. Pieter Joubert
  10. JD Odendaal
  11. Kyle de Villiers
  12. Nathan Raath

  Coach: Wessel du Plessis

  ReplyReply
 9. @Smallies: was op Kovsies ja maar nie in Malhuis. Is maar handle wat ek begin gebruik het na aanleiding van bynaam op skool ???

  ReplyReply

Leave a Reply