Paarl Interskole 2018

The big one between Paarl Gymnasium and Hoër Jongenskool Paarl Boys’ High is on at Faure Street Stadium in Paarl again this coming weekend of 04 August 2018.

What we know about it, is its huge!

The vibe is amazing.

The field is generally in a kak condition given the time of the year, which along with the occasion often means you don’t get to see the best brand of attacking rugby.

That said, what you are bound to get is a nail-biting finish in a match where neither set of supporters wants to carry the tag of favourites going in – and understandably why – an average of less than 6 points per game separate the two 1st XV’s in over 100 years of competition.

Period Matches Gimmies Boishaai Draw Avg Points Diff
2011-2017 7 4 3 0 4.57
2001-2010 10 6 3 1 12.00
1991-2000 10 4 6 0 6.10
1981-1990 10 4 4 2 6.10
1971-1980 10 5 5 0 5.90
1961-1970 10 6 4 0 5.70
1951-1960 10 5 5 0 5.70
1941-1950 10 3 4 3 3.70
1931-1940 10 6 2 2 2.40
1921-1930 10 2 5 3 2.30
1915-1920 6 5 1 0 7.83
OVERALL 103 50 42 11 5.61

2018 captains Adrian Alberts and Duffy Kellerman

140 Comments

 1. Die jaar gaan ek my onderrok ignoreer en voorspel dat Boishaai gaan wen. Hulle benodig die wen om hul rampspoedige 150ste jaar te red. Hulle gaan net hongerder wees op die dag.

  ReplyReply
 2. As ‘n mens die uitslae teen spanne waarteen albei skole gespeel het vergelyk, sal die ou stelling dat interskole ‘n gelykmaker is, werklik waar wees as Boishaai wen.

  ReplyReply
 3. 30 spelers + 16 PVs + 4 lyne + 70 minute = WENNER. ‘n Storie kan uitgemaak word vir elke moontlike scenario, maar die wenner sal bepaal word deur die vertoning op die dag + ‘n stukkie briljantheid van ‘n speler van wie jy dit nie verwag nie.

  ReplyReply
 4. Gim is sonder enige twyfel die groot gunsteling vanjaar, en ek sê dit nie om enige sielkundige voordeel hieruit te probeer kry nie. Hulle het vanjaar puik spel as n span gelewer, sonder hul gebruiklike jaarlikse groot aantal stêrre. Wanneer n span rerig vir mekaar speel, al is dit sonder n klomp groot name, behaal hulle gewoonlik baie sukses. Die tipe rugby wat Gim vanjaar lewer, is ook lekker op die oog, en hulle het bitter min, indien enige, sigbare gebreke.

  Ek sal egter nooit vir die Blou Trein afskryf nie, veral nie in interskole nie. Daar is net te veel trots in die skool, en ek is seker die manne gaan hul alles gee vir die blou en wit streeptrui. Weet ook dat die afrigters alles sal uithaal om die manne fisies en geestelik te bemagtig !

  Baie sterkte vir beide skole met hierdie wonderlike tradisie !

  Mag die Boishaai blou seëvier !! H.. J.. S…… !!!

  ReplyReply
 5. @Kattes-Strofes: Ek het verlede vrydag so proseduretjie by by my tandarts ondergaan.. Daai selfde ou wat vir Grey gespeel het wie se seun 2 jaar 1st team gespeel het.. Elk geval.. Hy het my onder bewuste sedasie geplaas en blykbaar het ek toe ek onder was gevra dat hulle my van die goed moet leen vir komende naweek want ek weet van die pyn wat kom maar voel pokkol😁😁.. So ek het selfs onder sedasie besef die naweek gaan dit maar moelik gaan vir die bloutrein en gaan dalk sedasie nodig hê.. Ek vat dus maar genoeg voorraad saam op vakansie!

  ReplyReply
 6. @PaarlBok: rampspoedig is n skool wat 150 word en nie eers daarin slaag om n gedenkboek te voltooi of 200 mense by n dinee te kry nie. Maar o ja, interskole gewen 10 jaar terug en daarom was 150 jaar viering volbring. En dit mnr onderstreeep die verskil tussen en n great rugbyskool en n great gebalanseerde instelling. Ons 1ste span was werklik teleurstellend die jaar, maar dit sal nie ons skool of ons 150 jaar definieer nie.

  ReplyReply
 7. @Kattes-Strofes: goed opgesom. Gim was van begin jaar af gefokus en goed ge-olie. BH was net nooit in daardie klas nie. Kon net nooit regkry om oor te skakel na volgende rat nie.
  Is seker die manne sal alles gee, maar is oortuig dat Gim hierdie 1 maklik gaan vat.
  My voorspelling. Op droë dag: Gim met 20+. Op nat veld: Gim met 10+
  Nie einde van wêreld nie. Waardevolle lewenslesse te leer.

  ReplyReply
 8. @Losbal: n Bietjie ongevraagd as ek die kommentaar reg interpreteer. Gim se feesjaar sal altyd vir hul briljante rugbyspan onthou word maar dit het ook nie die jaar ‘gedefinieer’ nie. HJS het volgens my ‘n puik feesjaar gehad, sonder rugby.

  ReplyReply
 9. @Losbal: Wat het geword van die wedersydse respek wat die skole vir mekaar het, jy is seker een van die Inkommers in die Paarl.

  ReplyReply
 10. @Losbal: Gim het nie net die interskole gewen in 2008 nie, hulle het n rekord telling opgesit in hul 150 ste jaar en alle 1ste spanne rugby, hokkie en netbal het skoonskip gemaak.

  Dit was ook die laaste jaar van Basjan Reinardt as skoolhoof gewees. Wat n legende was hy nie?

  Ek is meer as bereid genoeg om my onderrok vir hom te laat uithang.

  ReplyReply
 11. Ai manne, hoe gaan julle vir die Pretoria skole preek as julle die morele “high ground” nou afstaan met gesprekke soos hierdie?

  ReplyReply
 12. @Rainier: Boishaai se tradisionele naam van sover as 150 jaar terug is Galpil. Waar sou jy reken die naam vandaan kom?

  ReplyReply
 13. @Rainier: :-D Die lekkerste gedeelte van sport is dat daar altyd siklusse is, veral met interskole in die Paarl. Daai Galpil siklus is in volle swang in 2018. :twisted: Kom op die slegste jaar denkbaar.

  ReplyReply
 14. @PaarlBok: not according to pieter rossouw – he believes you won the previous two years too even though the score did not reflect it – so we are three years into that change…hopefully you (and in this case I refer to your gym rugby team rather than the paul roos hockey one) will win similarly tomorrow!

  ReplyReply
 15. Pity about the negative comments from Losbal, but not worth responding as there will always be people that feel the need to be destructive…My view on the 2 teams: Gym has exceeded all expectations this year. It is a team with very few stars, if any, but they are very well coached and play for each other. It should be noted that there are 7 grade 11s in the team and that our 0/16s lost by 30 points against HJS last year. In addition, the matric group lost comprehensively in all 3 age group years. They play a fast paced game with an emphasis on keeping the ball, which can be seen in the big scores they posted week in and week out. They have however been vulnerable defensively and concede far too many soft tries. As for Boishaai, I think critics have been harsh in stating that they are having a bad season as 2 of their 3 losses were against Paul Roos and Grey Bloem ( 2 of the best sides in many years). On paper Boishaai certainly have the stronger team with a massive pack boasting 3 SA Schools players. Their set pieces are excellent, they maul very well and they have a very good breakdown. There seem to have been uncertainty in back line selection which may have held the team back. A wet day will favor the bigger Boishaai pack but I think this one is too close to call. Good luck to both teams and I hope it will be a wonderful spectacle. Although we will be trying our utmost to break Boishaai s 3 year winning streak we all know that anything can happen on the day. It is remarkable that these 2 school can keep on producing excellent teams every year. The game of the weekend for me will be the 0/14As on Friday at 15h10, 2 exceptional teams very evenly matched. I expect Boishaai to win the 0/15 game easily ang Gym the 0/16A game.

  ReplyReply
 16. @Gimmie: Losbal se stelling dat HJS nie ‘n great rugby skool is nie het my onkant gevang, want toe ‘n blogger dit laas jaar as ‘n opinie gepost het was daar hope ongelukkigheid gewees.

  ReplyReply
 17. @BoishaaiPa: Ek het besluit om maar n comment te post om te sien of ons die 20 comments target kan haal op die topic van die grootste interskole in die wereld 8-O HJS met 5….Op die oomblik is my gunsteling uitvoerproduk van HJS egter Spoegwolf!

  ReplyReply
 18. Gim se old boys het gisteraand goed gedoen. Die Joubert/Barry kombinasie het goed gewerk. u13s vandag.

  ReplyReply
 19. @Gimmie: losbal was commenting on the statement that the 150 year celebrations were “rampspoedig” bc the first team lost 4 matches – as if that is the yardstick. on this blog it may be, but definitely not how the paarl community assesses the school, the celebrations and involvement on all spheres of school life and its history. whether the rest of the country regards the match itself as only hype, that is their prerogative – it is like the difference btw the contribution the chicken and the pig makes to breakfast – one only contributes and the other is fully committed. 20 000 to 25 000 spectators on saturday will be committed. it will be gym…the premier interschools preview shows how confident they are.

  ReplyReply
 20. Looking at the week so far Gim seem to have the edge but there is only one game that will count. I think it’s going to be a tight game considering the fact that rain is expected in the Paarl on Saturday morning. I think Gim has the edge and must be favorites but interschools is often the game where the underdogs perform. Gim has the upper hand at the u/14’s and u/16’s, the u/15’s is going to be very close and although Gim didn’t have the best results this year their u/15’s were one of the top teams last year and they have a lot of talent. Personally Boishaai might be slight favorites with the seccies but even there it’s going to be close. Good luck to both schools. GO BOISHAAI!

  ReplyReply
 21. Well done to Carl Snyman and his team! Stier, our 0/15s have really underperformed this year. I have watched all their games and they would have to lift their game by 200% to stand a chance. The Gym 0/16 backline is very good and the bigger field will suit them, unless it rains. I am looking forward to seeing whether they can perform to their potential on the big stage. 9, 12, 13 and 14 are very talented with a lot of pace. This team has had a remarkable unbeaten season thus far. Your 0/16s have however improved their form as the season progressed. Our 19 depth is not good this year so I expect our 0/19 B & Cs to struggle. Let the games begin…all the best for all teams from both schools, we contribute enormously to each other’s success…

  ReplyReply
 22. Ek en Carl ken mekaar al jare, toe hy nog by OP en ek by SWD se rugby betrokke was. Elmo en ek het saam op Wellington geswot. Ek gun albei van hul goeie seisoene toe ongeag hoe hul seisoene verloop. Ek dink albei is ongelooflike afrigters, wat beslis die beste uit hul beskikbare spelers kan kry. Beide het ek al gesien hoe hul met die seuns werk en die passie waarmee hul werk.
  As ek kon kies, sou n draw vir my die beste uitslag wees. Welgedaan aan albei. Geluk Carl. Goeie effort Elmo. Julle albei kan trots wees.

  ReplyReply
 23. @apple: Ek hou nie baie van alles in die die voorskou nie, die laaste gedeelte van die voorskou blameer een speler vir ‘n fout,. Dit was egter ‘n wedstryd wat oor 70 minute gespeel is , waarin baie spelers foute gemaak het wat die uitslag kon verander. En nee, dit is nie my seun nie, maar hy het wel daar gespeel.

  ReplyReply
 24. @PaarlBok: As ek reg onthou was Klein Gim, Elmo se 1ste pos voor hy Boishaai toe is. Carl, nadat hy weg is uit die OP, was hy by Boland, en toe Klein Gim Beide is skitterende mense.

  ReplyReply
 25. Elmo was in my opinie Baie ongelukkig om verskeie interskole te verloor. Behalwe 2013 was 2010, 2011 en 2012 Baie close…Boishaai kon net so wel Paar van daai games gewen het…net soos Pieter Rossouw en Helmut ook met bietjie geluk afgelope 2 jaar kon wen…maar dit is interskole tussen 2 ongelooflike skole..en dis hoekom daar soveel passie in om die games…

  ReplyReply
 26. @Gimmie: Elmo se rol was veel meer as een span. Die man het n struktuur geskep eat baie sukses gebring het.

  ReplyReply
 27. Het Boishaai al iets gewen die week, want as ek na Gim se tweets kyk dan wen hul nog als. #ofpostgimnetwenne

  ReplyReply
 28. @David: U9A, U10A and U11A rugby yesterday all won by Klein Boishaai, U13A won by Gim. Fantastic day of barefoot school boy rugby.

  ReplyReply
 29. Ek het op Superbru die Lions geroep om more te wen. My superbru is elk geval in sy m88r, so as ek verkeerd is maak dit nie regtig saak nie. As ek dalk reg is, is ek een van min wat reg is en vorder ek dalk so bietjie.

  Wat interskole in die Paarl betref gaan ek eerder gaan op wat ek sover die jaar gesien het. Ek ken OB’s van albei skole maar het nie by enige van die 2 belange nie.

  Gim met 10+ 8-O

  ReplyReply
 30. gim nog nie n rugby game gewen

  019 g -22-0
  h 22-7
  016e 55-0
  015 e 44 -0
  014 e 5-0

  ReplyReply
 31. @boerboel: you make the mistake to look at the actual scores on the board – you must look at what the scores should have been

  ReplyReply
 32. Ook maar goed die derby val op dieselfde dag as die Super Rugby final. Nou het Stormer manne darem ook iets om te doen. :wink: :wink: :wink:

  ReplyReply
 33. Ek sien dat Griquas n pos as head coach adverteer, ek neem aan dit beteken seker dat Engelow BH se joppie gekry het, hoe weird as n Senior privinsiale afrigter dut as n step up beskou om na skole rugby toe te beweeg…

  ReplyReply
 34. @Smallies: sy vrou bly in die Kaap.Hy net daar om te coach.Daar is noe 1 speler wat vir Griekwas speel en daar bly nie.PE is briljant

  ReplyReply
 35. Well done Boishaai ! Pack very good.
  What an absolute disgrace that Gim’s Kellerman overlooked for SA Schools, the best u/18 centre in SA by a mile, 12 or 13 !

  ReplyReply
 36. BH wys weereens waarom hulle vie drie jaar die top skole span in die land WAS, baie geluk, gimmies julle het hard gewerk maar julle 15 min na half tyd was julle ondergang

  ReplyReply
 37. @boerboel: referring to pieter’s comments last year that the best team on the field did not win etc. but have to admit that gym’s rugby is very healthy given the b, c and d team matches they won through the age groups (and the u14 and u 16 a’s) – in the past that was not the case, but then again, in the past they always won the first team match.

  ReplyReply
 38. What a great advertisement for school boy rugby. Both Paarl schools take a bow for producing an Awesome match. Sean Erasmus you are destined for higher honors!

  ReplyReply
 39. Well done Boishaai!

  Interesting the HJS avg score vs opponents in common with Gim this year was 23-21

  ReplyReply
 40. @Grizzly: dis ook net omdat 4 van dieselfde mense 10000 keer kak praat.. Bly nog net 4 mense.. Maar julle daar noord sukkel maar met wiskunde so ons verstaan.. As jy nou n sbr thread as maatstaf gebruik het jy al klaar lankal die komplot verloor :mrgreen:

  ReplyReply
 41. @BoishaaiPa: Baie geluk!!!Julle moet in die wolke wees…Sien Gimmies maar stil..Maar so ook BH :lol: Moet se ek voel jammer vir Gimmies..was hul beste kans in jare..Hierdie wen maak julle seisoen baie meet betekenisvol met julle 150 ens?

  ReplyReply
 42. @beet: Boishaai in the last decade don’t thrash teams by 50 points regardless of their perceived strength or weakness on average. Their game plan for the season as a team usually will reflect that. There is the odd big score but the norm is a structured result. The Blitzkrieg in the 2nd half was exactly the same as vs Grey 2017. A team that’s been scrutinized & under pressure the whole year came out determined to put the season’s doubters to bed! Roos, Alberts, Neogh & Farmer were out there to playing as if it was their last game of their lives….as did the team but for me they stood out! Roos was a MONSTER awakened…

  ReplyReply
 43. @odie15: vir die eerste keer die jaar het ek die boishaai gesien wat almal in die land benoud gemaak het… Hulle was hulle ou self en ek skat geen skool in die land sou staande bly teen hulle gister nie…

  ReplyReply
 44. Sou na 43 interskoles dink dat dit makliker word om die spanning te hanteer…..
  BH het vriend en vyand verras. Uiteindelik was die “iets” daar wat die hele seisoen ontbreek het.

  Verblydend om te sien dat in die laer jaargroepe daar weer tot E-spanne gespeel word. Gim het hier die meerderheid wedstryde gewen en dit voorspel ‘n goeie paar jaar vir hulle. So draai die wiel.

  Baie geluk ook aan die hokkiespanne van BH wat baie goed gedoen het.

  As ek reg verstaan het BH vir die 1ste keer in die geskiedenis daarin geslaag om alle interskolesporte te wen deur die jaar. Blykbaar net die skaak wat ‘n draw was.

  Voorwaar iets om op trots te wees teen formidabele opponente.

  Hoogtepunte vir my was hoofseun se saalboodskap Vrydag en die krymekaar gisteraand waar bitter min rugby gepraat is, maar die BH etos sterk deurgekom het.

  Nou tyd vir akademie en eindeksamens.

  Tot volgende jaar.

  ReplyReply
 45. Baie geluk aan HJS!! Sal nog graag eendag DIE interskole wil bywoon.

  ReplyReply
 46. @Losbal: neeeeeeeeeee ou die is glad nie moeilikheid soek nie, hulle was dodelik gewees gister, soos verlede jaar teen Grey…. Geen nastiness nie net my eerlike opinie oor die game

  ReplyReply
 47. Sjoe Manne ! Hierdie was weer soos altyd n riller en n “Tiekie Aardbol” besigheid ! Nou moet ek erken dat hierdie jong maane van Boishaai gister vir vriend en vyand (insluitend die uwe) verras het met hul toegewyde, inklim vertoning. Dit was n vertoning waarop ons ondersteuners nou al gewoond begin raak het die afgelope aantal jare, maar wat tot dusver vanjaar nog ontbreek het. Wat n gepaste enwelverdiende afskeids geskenk aan ons wondelike coach, Sean Erasmus. Dan ook is die 150 ste verjaarsdag darem ook op n hoogtepunt afgesluit, wat rugby betref.

  Ek is gewoonlik nie n persoon wat my verlekker in ander persone/skole se teleurstellings nie. Hierdie onverwagte uitslag het my egter laat terugdink aan 2012, toe Boishaai no.1 in die land was, en toe interskole verloor het. Na die tyd was daar n hele paar Gimmies wat gespog het dat Boishaai no.1 in die land was, maar no.2 in die Paarl. Vir daai manne (en net vir hulle) ! KRY VIR JULLE!!!

  ReplyReply
 48. Congratulations to Sean and his team. We are really going to miss Sean not just for his coaching but more importantly for his ability to help jong men to grow and develop as humans. What a game, both teams were incredible, it was one of the best interschools I have seen. Like always it’s a pity somebody had to lose. Congratulations should go to both schools, every game Saturday was close and really special, it’s a privelage to watch two top schools compete in such a historical event with so much tradition. To the u/16 Gim boy that made that reducilous video where he claims the Gim u/16’s will win by 50, you should learn the history of interschools and I guess you were the biggest motivator for Boishaai. :lol:

  @AbsolutMenlo: You won’t be sorry, Paarl is the biggest party in South Africa during interschools week. This morning we were talking about the week and one of my friends mentioned that he attended six braais this past week. It doesn’t matter who’s side your on the poeple are friendly and the “gees” is awesome.

  The rugby year is done and I can’t wait for next year.

  ReplyReply
 49. @Kattes-Strofes: Naand Kattes.Hoe lekker lag ek nou. Ek dink nou weer aan die jaar(2015?) toe PRG die Sanix toernooi gewen het en teen aldrie die Wynlandskole verloor het…hulle was eerste in die wereld maar laaste in die Wynlande :mrgreen: :mrgreen: Ek moet se die Paarl het hierdie naweek baie moeite gedoen,net om te bepaal wie gaan tweede eindig in die Wynlande. :mrgreen: :lol:

  ReplyReply
 50. @Couchmavin: Ek sien op van die Boishaai spanfotos na die interskole dat n paar van hul spelers aandui dat hulle nr1 in die Paarl is.

  ReplyReply
 51. HJS vs PRG:

  Vanaf 1976 van waar daar rekords beskikbaar is:

  Gespeel 44,
  HJS wen 25, verloor 17, 2 gelykop.

  Vanaf post millennium:
  Gespeel 19,
  HJS wen 11, verloor 7, 1 gelykop.

  Voor 1976 sal iemand in die jaarblaaie moet gaan loer – ek sien uit na die info..

  ReplyReply
 52. Dit is veilig om te sê dat Boishaai Saterdag die wedstryd van hulle jaar gespeel het. (Perfekte tydsberekening om dit te besluit!) Hulle was waarlik skitterend en verdien die wen 100%.

  Ek wil egter by die Gim ondersteuners wat dalk naby aan die span (en afrigtingspan) is wil hoor hoekom hulle nie pale toe skop indien die geleentheid hom voordoen nie. Hulle het die afgelope 4 jaar se interskole wedstryde telkemale kans gekry om pale toe te skop, en wys dit dan van die hand, net om die bal in die hoek uit te skop, en verseker in die afgelope 4 jaar het daai besluit vir hulle glad nie vrugte afgewerp nie en ek dink nie hulle het al 1 drie gedruk van daai daaropvolgende lynstaan nie. Interskole is vir my meer tense as toetswedstryde, en hierdie spreek bietjie van hetsy of arrogansie deur nie jou punte te neem nie, of oor-selfvertroue deur te glo jy gaan die drie druk. Hierdie moet asb nie as kritiek gesien word nie, maar ek sal net agter die kap van die byl wil kom oor hierdie besluite, veral met die punteverskil wat die laaste 4 jaar almal 5 punte en minder was. (Om Saterdag as voorbeeld te gebruik, beide spanne het 3 driee gedruk asook oorgeskop, met die enigste verskil Boishaai wat ‘n ekstra strafskop behaal het).

  Ek luister wat die manne te sê het, maar ek glo daar is menigte Gimmie ondersteuner wat ook sal wil weet waarom hierdie besluite geneem word.

  ReplyReply
 53. @Smallies: Stem saam met jou. Ek het jammer gevoel vir Gim se haker, want ek dink hy moes later so op sy senuwees gewees het. (Ek dink dit is hoe menigte haker gevoel het toe Matfield in sy prime was.) Boishaai het die afgelope 4 interskoles werklik uitsonderlike slotte op die veld gehad wat almal SA skole slotte was: Reuben de Villiers 2015, Moerat 2015 en 2016, Alberts 2017 en 2018 asook Van Heerden 2018. Daarom maak dit seker my vraag nog meer relevant van hoekom hulle kies om kantlyn toe te skop, in plaas van om ‘n maklike 3 punte te neem.

  PS: Emile van Heerden is inderdaad Fritz se seun nie, en nie sy neef nie.

  ReplyReply
 54. @Paarlbok.Ek is bly jy sê tong in die kies dat die groot telling van PRG vanjaar seker ‘n vorige jaar of 2 se verlore van PRG teen HJS sal uitwis want Boishaai se Wiskunde is baie goed en hulle wen baie awards daarvoor en ons hou van slim supporters by HJS waarvan jy ook mos een was verlede week !!😀

  ReplyReply
 55. Paarlbok word op n varia v blogs beskou as ou wat nie deur NASA gebel gaan word nie-so verskoon hom maar 8-O :-D :-D :-D :-D :mrgreen: :mrgreen:

  ReplyReply
 56. @Scrum5: Geluk my mater. Boishaai het mooi en slim gespeel saterdag. Die draai het gekom toe jul senter die bal uit Kellerman se hand rip en pass na sy sentermaat.

  Julle hokkiespan was self baie goed.

  ReplyReply
 57. Just my final comments on inter schools. It was once again a great event, that was enjoyed by everyone that was part of the occasion, whether you are an old boy, family member, or just a supporter.

  The week injects a huge financial boost to local bussiness, and there was, as usual, a fantastic vibe in the town. Many congrats to both schools for delivering such a spectacle.

  Wat rugby betref, wil ek nou al voorspel dat die volgende paar jare maar weer naelbyt geleenthede sal wees. Wat A spanne betref, was die Gimmies baas in die o/14 (24-7) en o/16 (22-15) groepe. Boishaai se o/15 span (20-13), en hul 1ste span (24-21) het weer op hul beurt seges behaal. Gimmies se Seccies het ook geseëvier (21-19), terwyl Boishaai se Chiefs (C span) met 36-17 koning gekraai het. Al die wedstryde was egter baie taai.

  Mag hierdie pragtige tradisie van krag tot krag voortduur !!

  ReplyReply
 58. @Playa: I was referring to the Paarl/Roos annual derby. We as Boishaaiers regard this as our second biggest game of the year. Always a very special day for us too.

  ReplyReply
 59. Well done Sean and team. Just rewards for your successful tenure at HJS and your positive contribution to schoolboy rugby at both Glenwood and HJS. From a neutral perspective it was pleasing to see the HJS team executing their pre-match targets to nullify opposition strengths so accurately, but on the flip side the naivety of Gim in critical match situations and field areas will leave their coaching staff with some soul searching during the off-season.

  Anyway, sien uit na die volgende 51 weke van rus en vrede voor die volgende infestasie en sal waardeer as julle manne (en dames van HMS) spoedig julle baniere van die pale, bome en heinings verwyder, die dorp het maar septies gelyk gister.

  ReplyReply
 60. @Carl de Kock: Do not dissagree with your comment about the second biggest local match, although I think that it is a toss up between Paul Roos and Grey Bloem regarding all round importance. The latter has also become a huge event!

  ReplyReply
 61. @Ploegskaar: in my opinion, Boishaai played well in the following three areas that ended up being the difference in a game of small margins, firstly in the battle for the ball on the ground, they neutralized the potent Paarl Gim No6 fetcher, secondly they managed to dismantle the Gim maul from the line out which they had shown was their major weapon a few weeks earlier when Gim beat Outeniqua and thirdly the Boishaai 10 played a Very decent kicking game.

  On another note, Boland Landbou played a blinder of a game against Paul Roos away from home. This is the closest any side has got to PRS this season in points difference. Well done to PRS for pulling through the win, but also to a game BL for running them close.

  ReplyReply
 62. @Human Piranha: Good observations. If I was the HJS coach I would definitely have earmarked competing on the Gim lineouts (most important set-piece in schoolboy rugby) to counter clean ball off the top to 12 and the maul, flooding the rucks to counter the effective Nieuwoudt and employed an effective kick-chase on the back three, who generally prefer running the ball back.

  With regards to the PRG/Landbou game, the Boere did their school proud by all accounts, as they have done in all bar 2 matches this season, but sadly yet another season with 5 close losses with a 5 point margin or less. Hopefully the injuries that have plagued the age groups and opens this year will not be repeated next year and we can only pray that we get the bounce of the ball in a few games for a change as well.

  ReplyReply
 63. Kon nou eers reageer op Interskole – was na die wedstryd Weskus toe saam met ‘n klomp Boishaaiers -eina. Veels geluk Boishaai – wys net weer hoe onvoorspelbaar Interskole is. Boishaai was vanjaar ‘n onvoorspelbare span – net op die regte oomblik bymekaargekom. Gim ietwat ongelukkig, maar jy speel soos wat jy toegelaat word. Lyk goed vir volgende jaar met 7 opdrafspelers wat Saterdag begin het. Ek dink Gim moet hul wedstrydplan ondersoek voor volgende seisoen. Dank die Vader die seisoen is verby. Nou vir die Sevens.

  ReplyReply
 64. Interskole tellings (Gim eerste)

  Onder 19A 21-24
  19B 22-15
  19C 17-36
  19D 22-33
  19E 16-21
  19F 21-18
  19G 7-22
  19H 0-18
  Onder 16A 22-15
  16B 20-6
  16C 10-7
  16D 27-5
  16E 0-55
  Onder 15A 13-20
  15B 11-20
  15C 34-19
  15D 0-37
  15E 0-43
  Onder 14A 24-7
  14B 46-0
  14C 45-0
  14D 36-0
  14E 0-5

  Wedstryde : 23
  HJS 12
  GIM 11

  ReplyReply
 65. Geluk Adrian Alberts. SA Skole kaptein. #houbydieblou👌🏻🏉🔵⚪️

  ReplyReply
 66. @dammetjie: Baie close ,soos altyd ! Duidelik van die uitslae dat Boishaai die sterker o/19 en o/15 groepe het, terwyl Gimmies weer die kitaar slaan by die o/16 en o/14 groepe.

  Dit voorspel mos sommer nog baie jare se lekker taai wedstryde, opwinding en naelskou wanneer hierdie junior groepe as o/19 manne bymekaar kom, of hoe ?

  ReplyReply
 67. Nou vir die laaste groot een! Verblyf is geboek im Bloem, die kar is gediens, gereed om vlg donderdag vroeg in die pad te val! Hoop om n rondte golf in te key vrydag terwyl gesin Mimosa mall besoek etc. Sien uit na die hokkie Vrydagaand, die gesellige samesyn daarna op die dek en dan saterdag vroeg op vir die Grote! #maroonmachine!

  ReplyReply
 68. @kokkie: Jy moet dit geniet Kokkie. Interskole tussen Grey en PRG gaan massief wees die jaar. PRG gaan vir Mossie op 10 mis. Hy doen 4 spelers se werk.

  Grey is vir die eerste keer in jare die gunsteling met die hokkie, maar ek weet dat PRG se 1st team altyd hul beste game speel teen Grey. Dis PRG hokkie se show piece.

  Ek gaan daai bus trip mis en die vrydagaand steak braai saam met die Grey mense.

  ReplyReply
 69. @PaarlBok: Het jy nog nie n hokkie blog gekry nie. :evil: :evil: :evil:

  Hartseer om te se maar PRG kan heel moontlik die naweek nie een rugby game wen nie.laer spanne is baie gemmiddeld.

  ReplyReply
 70. @odie15: Been there , done that, got the Paarl Interschools TShirt.

  Die PRG vs Grey interschools is totaal iets anders.

  Die jaar is dit die stryd wat sal bepaal wie die top rugby skool in SA is, nie wie nr een in die Paarl nie. PRG het klaar die Wes Kaap titel in die sakkie.

  Seker die Galpille gaan ons ondersteun!

  ReplyReply
 71. @Kattes-Strofes: Jy is baie diplomaties en beskeie. Oom Johnny slaap nie. Skud sy vere reg om aanvullings te maak op 0/16 en 0/14 vlak. Jy weet mos van al die besluite.

  ReplyReply
 72. @PaarlBok: I am afraid not! Most of my co Boishaai supporters circle aren’t too impressed by Roos & their antics this last couple of years. Refused to recipricate our support for your 150, Stolen our Festival & continuous disrespect toward our ethos!

  ReplyReply
 73. @kokkie: Sien uit om julle volgende naweek in Bloem te ontvang. Hoop net nie 2016 herhaal homself nie :wink: Intussen het my alma mater die naweek hulle interskole in Upington. Hoërskool Upington teen Duineveld en ons het 30 jaar reunie. Hoop ek maak dit na volgende naweek toe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  ReplyReply
 74. @2021: Jy is reg ! Maar Jean Stemmet is self hard aan die woel om Gimmies se leemtes aan te vul. :wink:

  ReplyReply
 75. @odie15: there is an irony that the school that did not attend the festival (and whose supporters appear to have been not too supportive of the festival whilst it was held), will host it now. but suspect that overseas teams would rather want to come to the cape and stellenbosch with its infrastructure (and deep pockets even after steinhoff) can deal with the tournament provided of course kayamandi does not claim some of the rugby fields for its expansion plans.

  ReplyReply
 76. @OudUppie: daar is n trein oppad vol prg supporters, 16 busse, baie old boys, baie ondersteuners van stellenbosch, s wes, stran g baai en noordelime voorstede, Bloem is Maroon vlg naweek, Hier kom n ding, sien weer uit na die Bloem gasvryheid en verversings!!!

  ReplyReply
 77. @PaarlBok: ons gaan dwfnitief vir mossie mis, maar ook ons kaptein JJ, Bunny, ook Brendon, mawr dit is wat dit is. Grey moes baie keer in die verlede sonder sterre klaarkom, ons speel met wat ons het, ons het dalk nie nie die diepte wat Grey het nie, but we will put up a brave fight :mrgreen: :mrgreen:

  ReplyReply
 78. @PaarlBok: sorry not me! Your reference to Maties I was never there…my daughter applied but she wasn’t a regular beach goer so her pigmentation wasn’t acceptable to study there. So we had to apply to KOVSIES where results meant more than her tan.

  ReplyReply
 79. @odie15: beste varsity in die wereld, met die mooist girls en die lekkerste mense…. Dis op kovsies waar ek regtig lief geraak het vir die vrystaat

  ReplyReply
 80. Beet please open a Grey vs PRG interschools thread. Die Paarl interskole lei nou aan babelaas.

  ReplyReply
 81. @PaarlBok: Ek is seker dames soos @dammetjie, @knowthegame en @Maroon en kinders soos @Wonder, @AbsoluutMenlo en @MikeSt sal my verskoon

  ReplyReply
 82. Die ‘thread’ kry nou eers lekker momentum…
  @ploegskaar Hoe lyk julle kanse teen die bulle van Riversdal?

  ReplyReply
 83. @Carl de Kock: Oakdale oorweldigende gunstelinge, soos hulle uitslae aandui. Boland weer ‘n seisoen van verbroude kanse, naby verlore en kritiese beserings, so manne in Swart sal moet uithaal die 18de

  ReplyReply
 84. @Ploegskaar: Ai, selfde naweek as daardie wedstryd in Bloemfontein.
  Ek hoop regtig nie die tye oorvleuel nie, anders sal ek n keuse moet maak…

  ReplyReply
 85. Na aanleiding van vandag se berig in Die Burger : Is dit moontlik dat sekere Interskole(s) te groot/belangrik kan word en eintlik nadelig is vir rugby/rugbyspelers ? Maak ons te veel van SBR ?

  ReplyReply
 86. @dammetjie: Dit gebeur maar as jy iemand toelaat om te berig en nie die konteks van n 100jaar+ interskole verstaan nie. Daar het weinig iets verander oor die jare.

  Hy moes seker spasie vul in die koerant maar kon nie…

  Die man hap ‘bubbles’.

  Miskien was dit sy eerste keer daar, dit sou meer sin maak as enige woord in sy berig.

  ReplyReply

Leave a Reply