u18 Elite Player Development Squad 2018

Camp to be held at the Stellenbosch Sports Academy (SAS) from 18-21 March 2018.


 


59 Comments

 1. @Die Ken: :wink:
  The youngster from PRG that plays 10 is grade 11 right? Is he assured of 1st team spot with flyhalf from last year also back.

  ReplyReply
 2. So wp het 15 spelers in die groep en vrystaat 4 maar wp het op die laaste dag van cravenweek 54 33 verloor teen die vrystaat……. Maar hulle het 15 spelers in die groep en vrystaat 4

  ReplyReply
 3. @Smallies: Kom ons kyk maar hoe die jaar uitspeel. Vermoed hulle het kaap spanne voorkeur gegee omdat dit in Stellenbosch gehou word.

  ReplyReply
 4. @Smallies: Behalwe vir ALberts, het hierdie latte het nie CW gespeel nie. En almal weet WP se keurders het nie raakgevat in 2017 nie. Moenie worry nie, WP sal hierdie jaar skoonskip maak.

  ReplyReply
 5. @Die Ken: ek dink ook so, vir die eenvoudige rede dat die organiseerders die vrystaat soos die pes vermy, hulle is nie eens in die selfde groep nie…..😂😂😂

  ReplyReply
 6. @CharlesZA:Charles ! Met sewe voorspelers in die groep, waarvan ek weet nie almal “certainties” is vir Boishaai se begin span nie,is dit n gegewe !Dit is darem n voorreg vir enige skool om soveel talent en diepte te kan hê !

  ReplyReply
 7. I see that in Lions region only one school can play rugby. Loads of talent not in this group?!
  Same old same old..
  Then we have all this questions at senior level regarding results??? :idea:

  ReplyReply
 8. My hele punt is net dit ne…. Hoe kan n profinsie 15 spelers in n nasionale oefengroep he as daai spelers hulle self nog nie eens op saru se prmier jeugweek bewys het nie… Ja ok baie van hulle was na hulle GK weke in die onderskeidelike green squads gewees maar daar is n reuse verskil tussen O16 en O 18, dit lyk vir my ma net asof hier so n bietjie baised gekies word…

  ReplyReply
 9. @boerboel: kom ek se jou nou as dit saru se manier van kies is gaan hulle sa skole spannetjie die selfde padjie stap as laas jaar…. En laat die jaar maar eers verby gaan voor jy praat van baie talent, ek vermoed wp gaan dalk net n skok of twee kry op die craven week

  ReplyReply
 10. @CharlesZA: Charles! Die kwessie van verloor is beslis n gegewe ! Selfs n skool soos Grey, wat ongetwyfeld die sterkste rugby skool in ons land se geskiedenis is, kry ook so nou en dan sy aftye ! Die feit dat Boishaai plaaslik vir 3 jaar onoorwonne was, is n wonderwerk in die kleine, inagnemwend faktore soos die sterk kompeterende opponente, beserings, skeidsregters en weg wedstryde.

  Die skool beleef tans n goue tydperk, maar almal is bewus daarvan dat dit ook tot n einde sal kom. Die hoop is net dat Boishaai altyd kompeterend sal bly, en met eer uit die onderskeie stryde kan tree.

  ReplyReply
 11. @Smallies: stry nie oor swak seleksies by wp en sa skole nie

  c/week al lank al nie meer die barometer nie-skole rankings(met hul flaws) n beter aanduiding v rugbykrag-en die wp domineer dit al vir jare-en dit gaan nie anders wees die jaar nie

  ReplyReply
 12. @boerboel: ons praat oor individual spelers hier nie skole verband nie, as die sa skole span uit die groep gekies gaan word gaan hulle WEER bloei mark my words

  ReplyReply
 13. @Smallies: Hier is n paar baie goeie spelers. Vir n groep wat gekies word sonder dat n game gespeel is, is dit seker nie te bad nie.

  ReplyReply
 14. Verlede jaar se SA Skolespan was 80% uit hierdie groep
  So …ja……maak julle maar reg vir baie van DIE manne wat gaan bloei in Augustus

  ReplyReply
 15. @Speartackle: jy sien darem my punt in, ek kan somer vinnig twee of drie spelers hier by voeg, wat toevallig nie in die vrystaat speel nie, dis my punt, saru gaan op hulle vorige greensquads en dit kan nie so werk nie, hierdie groep moet eers einlik na die april vakansie aangekondig word

  ReplyReply
 16. @Smallies: Ek stem saam ou Smallies….maar jy weet mos dis rugby administrateurs…….n brein is nie n kriteria vir hul aanstellings……..dis wel hoe diep hul erens in n ander breinlose se hol kan inkruip

  ReplyReply
 17. @Smallies: Twee jaar gelede by marlow se o/13 naweek was daar manne van SARU wat al kinders kom kyk het vir die toekoms? Die seuns is maar 13? Wat beter sal wees as SARU by sulke o/13 toernooie sorg dat die talent in goeie rugby skole kom. Hierdie elite groepe is belaglik en baie kinders word benadeel.

  ReplyReply
 18. @CharlesZA: jy is reg maar die is skool kinders wat nog groei, pietie was dalk verlede jaar die grootste gr 11 slot in prg maar pietie het middel laas jaar op 1,93 m op gehou groei terwyl kosie in marlou nou 1.99 m is en 15kg verloor het om nou n gawe 115 kg te weeg, jannie in gauteng was nou weer stout en het hom op gejuice tot by 110kg nou is hy te lomp vir vleul, met kids kan jy eenvoudig nie gaan op laas jaar nie,,, sorry

  ReplyReply
 19. @Smallies: Dink my punt is, as hulle eers in April n squad kies dan moan mense dat ons agter is, as hulle nou kies, is dit die verkeerde ouens. Middle ground is 10 teen 1 n paar klein kampe reg oor die land om ouens uit te kyk.

  ReplyReply
 20. @CharlesZA: hoekom ek se na april is eenvoudig, elke liewe skool wat homself as n rugby skool sien is by due een of ander toernooi of week of fees betrokke daar word gewoonlik n toerspan of top span of span van die toernooi gekies, wholla skielik het saru toegang tot elke toernooi se top spelers, maar nou ja dit us seker te maklik of eenfoudig vir saru

  ReplyReply
 21. Goeie voorbeeld van spelers met potensiaal wat oorgesien is, is Christian Humphries wat nou vir Wits op 10 speel. Glo nie hy is eens by Leeus gekontrakteer. Hy was nog altyd goed, en beter as ouens wat in SAS was.

  ReplyReply
 22. @Stier: Weet jy, ek’s nie seker nie. Miskien moet hul die NZ-ding doen en ‘n 1st en 2nd 5-8 kies.

  ReplyReply
 23. It would be interesting to know what the correlation is between these players and their dream to play only rugby (or to not pursue post school academics). Probably too early to make a decision, but they would have an indication at this stage. I just see so many good scholars and varsity players not having been ID’d here (and historically). Are those players moved to the sideline by SARU?

  ReplyReply
 24. @Die Ken: Wel as Mossie nie eerste keuse is nie moet daai ander seun ‘n yster wees. Dalk moet PRG maar soos Boishaai maak en probeer dat die seccies altyd saam met die eerste span by feeste speel al is dit net friendlies.

  Ek dink die Boishaai/PRG game op Markotter gaan awesome wees, ek hoop net albei spanne is nog op vol sterkte teen daai tyd.

  ReplyReply
 25. Talking about conversion rates, I looked at 2017 and saw that of 28 who represented SA Schools, 7 were not at the 2017 EPD camp earlier that year. So 75% of the SA Schools team were invited to the camp.

  Non-EPD camp
  1 Jordan Clarke
  2 Banele Mthenjane
  3 Ruhann Greyling
  4 Fezokuhle Mbatha
  5 Vian Fourie
  6 Henco Martins
  7 Conan Le Fleur
  EDP CAMP
  1 Nkosikhona Masuku
  2 Keagan Glade
  3 Asenathi Ntlabakanye
  4 Morne Brandon
  5 Adrian Alberts
  6 Celimpilo Gumede
  7 JJ van der Mescht
  8 Christen van Niekerk
  9 Mark Snyman
  10 Dylan Richardson
  11 Pepsi Buthelezi
  12 Travis Gordon

  13 Jaden Hendrikse
  14 Sanele Nohamba
  15 Christopher Schreuder
  16 Yanga Hlalu
  17 Rikus Pretorius
  18 Diego Appollis
  19 Andrew Kota
  20 Muller Du Plessis
  21 Kennedy Mpeku

  ReplyReply
 26. @Stier: PRG speel n oefen wedstryd teen Drostdy op die oomblik.Spelers word geruil in verskillende posisies om kombinasies te toets.Die laerskool Strand kombinasie van 10,12 en 13 lyk baie skerp.

  ReplyReply
 27. @Smallies: It always makes for an interesting debate. Should the SA Schools choice come down to form at CW or should players be looked at over a longer period of time? And within that same framework, do you reward current form or do you pick players based on their potential to succeed in rugby after high school?

  ReplyReply
 28. @beet: if the spirit of sa schools is to reward the best players at cw then pure form at cw should be the only yardstick, but what saru is doing is picking players at u 16 lever and then they assume that they will be very good at u 18 level, wich is not always the case

  ReplyReply
 29. @Couchmavin: Bedoel jy Lochnerhof? Dankie dit is lekker om te hoor die Helderberg klonge doen so goed. Daai drie was deel van laerskool Lochnerhof se backline in 2013. Die 3 en 8 van PRG was ook in daai Lochie 2013 span, goeie conversion rate vir Jan en Koos.

  ReplyReply
 30. @Stier: Jammer,ja,ek bedoel Lochnerhof seuns wat in die Strand bly. 3 en 8 uit met beserings en het nie vandag gespeel nie.

  ReplyReply
 31. @Smallies: I see the SAS team as mostly a reward for a good CW. The purpose of the team is also then to showcase the SA u/18 players in a series against 3 other test playing nations. So it should be picked based on CW but also as a team that can take the game to the other international teams. So pick for example 40 kids based on CW. Then go look at current form outside CW and then go look for the ones with BMT. Also look at consistent weekly performance against other top schools and then only announce the group of 25 or something that will be SAS.

  ReplyReply
 32. @Couchmavin: @Maroon: Ek hoop die twee sal gou reg wees, hulle werk nog altyd hard, hulle was baie naweke by die rugby klub besig om te oefen. Die 3 van PRG en Boishaai sou my keuses vir SA skole wees as ek nou ‘n span moes kies.

  ReplyReply
 33. @boerboel: @Maroon: Ek dink net julle moet vir nr 2 van Monnas vra of dit reg is met hom.Garsies se 2 sal ook iets oor die saak wil se.Sienende dat SA rugby op alle vlakke nou weer van Stellenbosch bestuur word hoekom kies julle nie sommer die SAS uit die wynlandskole nie dan spaar julle die ander unies n klomp geld??

  ReplyReply
 34. @Grizzly: Gelukkig kies hulle gewoonlik 3 hakers. Dit behoort dus nie ‘n probleem te wees nie :wink:
  Die Monnas- en Paul Roos-hakers is ysters. Moet sê Boshaai se haker (die een wat nie genooi is nie,is ook redelik goed).

  Dit is IMO voortydig (baie bloggers het dit reeds genoem) om nou reeds so ‘n groep saam te stel. Dit maak eenvoudig meer sin om minstens te wag tot na die eerste reeks wedstryde.

  Ek sou as speler ook nie baie gelukkig gewees het as iemand in my posisie gekies word wat verlede jaar geen rugby gespeel het nie. Veral as genoemde speler nog nooit voorheen (dus bv op O/16-vlak) die wêreld aan die brand gespeel het nie.

  ReplyReply
 35. @beet: It would be nice if players could be selected over a longer period of time than CW only. In order to do that the selectors need to get around the country to watch as much rugby as possible! We know that many good players are not picked for CW (for various reasons)

  ReplyReply
 36. @BuffelsCM: It would be nice, and even makes sense but the selectors are stationed where? This is where individuals marketing campaign and reputation, word of mouth and references from a select view plays a big role. I dont see a weigthed choice towards certain unions changing allot, at least until the wine dries up. Agree, wait and at least see them play (even once) and then decide.

  ReplyReply
 37. @Hooit: Lochnerhof, Gene Louw en Durbanville? Nee maat daar is nog Klein Boys, Klein Gim, Eikestad, Mikro, Eversdal, Bastion, Kenridge, De Hoop, Brakkies en nog meer.

  ReplyReply
 38. @Smallies: Almal kan rustig slaap oor die uiteindelike span wat gekies sal word. As dieselfde keurders en afrigters betrokke is as laasjaar, kan ons weer al drie wedstryde wen. Of was dit nou al 3 verloor?? Op tuisbodem nogal.

  ReplyReply
 39. Kan ongelukkig net saamstem met opmerking dat niks behoort te verander in 2018 nie. Een vraag: weet die mense wie is die spelers in die top 50 skole in die land en dus n rangorde van spelers per posisie? Wat van baie ander seuns wat nie genooi word nie? Word hul n regverdige kans gegun by CW of werk die keurders en SARU op die paar bevoorregte genooides wat nou in Skelmbos vergader?

  ReplyReply
 40. Sal baie graag wil sien wie die bogenoemde spelers haal hierdie jaar die o/18 SA Span.

  ReplyReply

Leave a Reply