34 Comments

 1. Beet I always thought you try and be informative and knowledgeable on this blog. I am disappointed now. Why is Helpmekaar’s name not in the semi final and finals column? You are losing credibility.

  ReplyReply
 2. Hierdie is altyd vir my so deurmekaar. Die verloorder van Dinamika Linden is uit en die verloorder van Driehoek DR Malan is uit. Die ander verloorders kry weer n kans.

  Hoe het Transvalia as Valke2 direk in die playoff gekom?

  ReplyReply
 3. @CharlesZA: No. Only winners progress. Bulls winner vs Limpopo winner. Lions winner vs Transvalia. Valke winner vs Helpies. Pumas winner vs Leopards winner

  ReplyReply
 4. @CharlesZA: No I think you have it right.

  4 of the 6 regional winners get automatic passage to the quarterfinals.

  The other 2 regional winners (Limpopo and Leopards) have to play in the qualifying round to get into the QFs

  Helpmekaar – walkover in Lions, therefore only one other Lions team progresses with them
  Transvalia – walkover in Valke, therefore only one other Valke team progresses with them.

  The other 4 second place regional teams get into the qualifying round.

  So only the Lions and Valke regional final losers get knocked out before the qualifying round.

  ReplyReply
 5. Cant you just put in Helpmekaar as the final winner and hand them the trophy? I dont see any of these schools having a hope in hell in beating them..Can prevent travel cost and injuries to other schools beforehand!

  ReplyReply
 6. @BoishaaiPa: Behalwe vir een klein probleempie, waarop die Helpie-ouers jou graag sal wil wys – dit hang af waar die wedstryde gespeel word. Daar is ‘n prioriteitslys, wat ek nie seker is hoe dit hierdie jaar lyk nie, maar die span bo-aan die lys speel al sy wedstryde tuis en die een onder aan speel weer almal weg.

  So, as jy teen ‘n span speel wat laer op die lys is, is die skeidsregter van jou steeek, en hier op Tzaneen het die besoekende span nie ‘n kans nie (dis nou volgens Knowthegame, edm)!

  ReplyReply
 7. @tzavosky:

  I think this is the Large Schools Priority list for 2017

  Pumas ①
  Leeus ②
  Valke ③
  Blou Bulle ④
  Luiperds ⑤
  Limpopo ⑥

  ReplyReply
 8. @BoishaaiPa: Nie ‘n snowballs’ hope nie – Limpopo is die jaar heel onder op die prioriteitslys, so alles is weg. Hulle behoort gemaklik in die eerste uitspeelrondte teen Ermelo/Secunda of Potch Gim/Lichtenburg te verloor.

  Die Leeus is 2de op die lys, so Helpies moet net ‘n Puma ref in die finaal oorkom, wat minder uitdagend is as die 4 refs wat BV moet oorkom. MAAR, enige plaaslike ref kan ‘n afdag hê (dalk hou hy van buffeljag in die Laeveld, of so-iets – ‘n ou doen maar vooraf jou huiswerk)!

  ReplyReply
 9. @beet: Well, rumour is they will move up to macro schools (as they should), which will establish some sort of equilibrity. if not, as
  per my reply to BHP above, but yes, they are in for a few tough years, although I suspect BV will have one or two lean years going forward.

  ReplyReply
 10. @Speartackle: @Speartackle:EK sien die dokter van Tzaneen is nou bekommerd oor die prioriteitslys.Darem snaaks as jy volwasse raak besef jy “denyl”is die langste rivier in Afrika.Maar darem bakgat dat hy nog kon onthou, ai manne wat n gesig.Om n vlagman hoer te sien spring as John Williams op sy hey day,dit nogal snaaks.Dink die refs in Limpopo, word geborg deur die Guptas.Daai man lyk of hy hekkies hardloop soos hy oor hoekvlag gaan vir doelskop.Eintlik moer snaaks as ek nou daaraan dink,maar nie snaaks daai tyd :lol:

  ReplyReply
 11. Dit lyk my dis ‘n geval van Potch Gim en Lichtenburg wat gaan speel vir ‘n verloor, want die wenner kry Helpmekaar in die “play off’s” terwyl die verloorder dalk ‘n ietwat makliker wedstryd teen die verloorder van Frikkie Meyer en Ben Vorster gaan hê. Go Gimmies go! Dit sal beide spanne baat om hul tweede span spelers ‘n kans te gee.

  ReplyReply
 12. @knowthegame: Jy is darem agter die tyd, hoor. “Hoër as John Williams”? As jy nou gesê het hoër as Jan Serfontein sou dit ‘n baie beter eietydse idioom gewees het!

  ReplyReply
 13. @knowthegame: BTW, het jy al die verslag van die voorsitter van die BB Skeidsregtersvereniging oor die video-analise van daai ghym gelees? En wanneer gaan julle Helpie-pêl Sarel verslag doen in Beeld soos hy belowe het?

  Ek het toevallig sy e-pos kommentaar gesien nadat hy die verslag gelees het, maar dit smaak my hy het nie die moed gehad om vir julle te sê wat hy in daai e-pos gesê het nie.

  ReplyReply
 14. @Cappie: Nee, Lichtenburg en Potch Gimmies sal nie vir ‘n verloor speel nie…want die wenner is hul provinsie en unie (Noordwes/Luiperds) kampioen….wat ‘n groot aansporing en eer vir hulle is.
  @Tzavosky: hehe, moet asb nie so swartgallig wees nie….hopelik kan Ben Vorster vir FM klop en hul Limpopo kampioen status behou (het hul darem al 44-8 gewen vanjaar, maar dit se nie soveel nie) …..dit behoort hul in uitspeelstryd teen Ermelo weg te laat speel (wat effens verrassend deurgedring het met 26-25 wen oor Piet Retief) …..Ironies is hul bure, Ligbron na die hoeter deur wendrie van Secunda met 29-32 uit die kompetisie geboender, wat net weer wys hoe dramaties die kompetisie kan wees.
  My probleem is dat my vrou op Ermelo h/s was, en ek haar die laaste paar jaar lekker terg oor haar skool se minder goeie uitslae….en veral omdat Ligbron hul nou 2 of 3 jaar in ‘n ry gewen het…..so ek sal dit nooit oorleef as BV teen Erries verloor nie!

  Ek glo darem hulle behoort te wen, al speel hul weg….maar niks is guaranteed nie

  Ek troos my daaraan dat hul laasjaar Limpopo gewen het, en toe in die ooreenstemmende uitspeelstryd vir Transvalia in Vanderbijl gewen het…..ongelukkig het hul wragties in kwarteind op Ermelo teen Ligbron gaan staan en verloor! Ek was daar die dag, en hul was nie skadu van span wat Jeppe en KES gewen het nie, ondermeer weens beserings en Monnas se werwingsbeleid!

  As BV volgens plan aanhou wen, sal hul in kwarteind vir bulle wenners kry, wat waarskynlik Oos-Moot sal wees…weerens, ons het hul 34-8 gewen vroeg vanjaar, maar nou is dit ‘n wegwedstryd….daarna wag waarskynlik Helpmekaar in JHB, wat ‘n maklike wedstryd behoort te wees…haha…dan die finaal teen ek reken Transvalia…ook weg…no problemo!

  ReplyReply
 15. Lol…amper so erg soos die valke refs! trust me, hulle vat die koek.

  Maar realisties gesproke stuur ons waarskynlik af op ‘n finaal tussen Helpmekaar en Transvalia…..Valia kan nie afgeskryf word nie, hulle blow bietjie hot en cold maar spog met oorwinnings oor ondermeer HTS Middelburg, 2 x oor Rustenburg, 50 punt wen oor Florida, gelyk teen HTS Drostdy…en dan ‘n 1 punt verloor teen Garsfontein

  Boland landbou het met dubbel soveel punte teen garsies verloor, dus Transvalia moet logies genoeg 2 x beter as Landbou wees…hehe…aan die anderkant het helpies Vir Garsies met 1 punt gewen en natuurlik vir Waterkloof met amper 40 punte (miskien is dit hoekom Kloof nie vir Garsies wil speel nie)

  Oh, well, alle grappies op ‘n stokkie…..Helpmekaar sal waarskynlik te sterk wees vir die res, maar ons het al snaakser dinge sien gebeur….interessante wedstryde le voor, soos elke jaar

  ReplyReply
 16. @Vyfster: Ek sal ook geld sit op ‘n Transvalia-Helpmekaar finaal. Maar teen wie het Tvlia na afloop van die Tuksreeks gespeel? Ek het bitter min uitslae van hulle gesien.

  ReplyReply
 17. Dink ook nie Transvalia kan afgeskryf word nie. Hulle junior spanne ook almal goed en gaan moeilik geklop word.
  Ek is baie impress met wat ek gesien het van Transvalia vandat ons hulle in die begin van Tuks-reeks gespeel het. Spanne is goed afgerig en kondisionering baie goed.

  ReplyReply
 18. @Vyfster: Ja, dit maak sin wat jy sê dat Potch Gim en Lichtenburg sal speel om as Noordwes kampioen gekroon te word. Ek het nie so daaraan gedink nie. Hopenlik gee die wenner darem daarna vir Helpmekaar ‘n goeie wedstryd.

  Ek was verlede jaar by die finaal tussen Lichtenburg en Helpmekaar en Helpmekaar het in die eerste paar minute ‘n blitzkrieg van drie drieë gedruk wat die Licktenburgers se moed gebreek het. Hulle het egter nooit gaam lê nie. Die telling was hoog en die wedstryd was baie oop wat Helpmekaar gepas het, derhalwe die groot telling. Ek dink nie Lichtenburg soy Helpmekaar kon wen nie, maar die telling kon dalk laer gewees het as hulle meer vas gespeel het en beter van die wind gebruik gemaak het.

  ReplyReply
 19. @Cappie: Ja, Helpmekaar het ver in finaal gewen weens faktore wat jy noem…maar hulle het nogal bloed gesweet in die halfeind en kwarteind teen Ligbron en Oos-Moot onderskeidelik…beide was die punte verskil 12, maar veral die wedstryd teen Ligbron (27-15)…is die telling ietwat misleidend, wedstryd was lank op mespunt gebalanseer en Helpies moes hard werk om hom deur te trek

  @Tzavosky: goeie punt< Valia dink ek het basies net teen Garsfontein gespeel na Tuks (54-55)…die gebrek aan wedstryde kan hul dalk kniehalter….maar op papier is helpies en Valia definitief die gunstelinge.

  Maar mense sal onthou dat Tuine vir Helpies 3 jaar terug in kwarteind geklop het, wat 'n groot skok was…so enigeiets is moontlik

  ReplyReply
 20. @Vyfster: Weet nie of jy die dag teen Ligbron daar was nie. Die telling was so naby omdat Helpies teen 17 man moes speel. Daardie skeidsregter en een lynregter op die dag was uiters swak. Nee jammer hulle was pateties.
  Die lynregter het hier voor ons elke keer so 10 meter gesteel. Bal hop binneveld dan is dit direk uit.
  O nee my magtig. Dat Helpies daardie game gewen het was n wonderwerk.
  Ja dit was miskien nie met n groot telling nie maar dit was met hulp.
  Hoop veral ons speel Ben Voster. Ons skuld mekaar mos n game hierdie jaar :wink:

  ReplyReply
 21. @Vyfster: Jy maak n paar goeie punte maar ter versagting vir Helpmekaar kan ek net noem dat hulle in daardie jare,sonder n afrigter gespeel het.Daar was n ou wat vreeslik kon skreeu van die kant en rustyd,maar ek nie seker of dit die afrigter was nie

  ReplyReply
 22. @Riempies: was nie daar met semi’s nie, net verslag gelees….was wel vorige Saterdag by Ligbron vir kwarteind teen BV
  die 50:50 calls sal maar meestal na tuisspan neig, maar ek dink daardie dag het ligbron hul wen verdien…al was dit net weens uiters hardnekkige verdediging, en benutting van kanse.

  Bly nogal frustrerend as jou span in teenstanders se kwartgebied boer, en ‘n onderskepdrie afstaan….net om weer heeltyd aan te val, en toe te sien hoe hul skrummie onverwags briljant om die skrum breek en 70 meter te nael vir ‘n drie…

  dit sal wonderlik wees as BV vir Helpies kry….ons skuld julle ‘n game vanajaar.

  Ons kan julle eers in halfeind kry as ons Limpopo wen, of eindstryd as ons naaswenners is, sal in JHB wees…so ek sal hoop op ‘n semifinaal! Maar dit sal ‘n wonderwerk verg om jul span vanjaar op hul tuisveld onder te kry….julle moet nou net nie teen Lichtenburg?Potch Gim in playoffs verloor en nie eers kwarteind haal nie….haha…dit sal die appel kar omgooi

  ReplyReply

Leave a Reply