Bulls’ Trials u18 A & B to play the Lions

Bulls u18 A-team School Bulls u18 B-team School
1 Warren Nkobane Cornwall 1 Brailon Brandt Garsfontein
2 Johan van Zyl Affies 2 Janco Uys Affies
3 Gerrit Visser Waterkloof 3 Wihan Bezuidenhout Affies
4 Orateng Koikanyang St Alban’s 4 Qacha Rebone Southdowns
5 Ruben Kotze Waterkloof 5 Justin Sadie Menlopark
6 Siseko Mvemga St Alban’s 6 Jeremy Samukele VTH
7 Jaco Labuschagne Affies 7 Kanya Jada Pretoria BH
8 Phillip Potgieter Affies 8 Divan Venter Menlopark
9 Johan Muller Affies 9 B van der Linde Menlopark
10 Ulrich Maritz Waterkloof 10 Regardt Roets Affies
11 Tyrique Ferris Wilgers 11 Sihle Sobekwa Southdowns
12 Zack Briel Affies 12 Edmund Ludick Oos-Moot
13 Diego Appollis Garsfontein 13 Lehlonolo Neyelele HTS Pretoria
14 Nu Nkosi Southdowns 14 Mpho Kubekha Pretoria BH
15 Gideon Peters Waterkloof 15 Campwill Willemse Garsfontein
16 Steven Billings Garsfontein 16 E Swart Oos-Moot
17 Robert Moekoena Curro H. 17 Kukas Kloppers Menlopark
18 Michael de Waal Affies 18 Amin Amofola Pretoria BH
19 Kgala Mothomogolo Pretoria BH 19 kagiso Woodbridge Pretoria BH
20 Gustav De Jager Waterkloof 20 Franco van Wyk Eldoraigne
21 Keagen Johannes Garsfontein 21 PJ Krugell Waterkloof
22 Charles Goedhals Affies 22 Bjorden Hendricks Garsfontein
23 Steven Ndaya Overkruin 23 Thabiso Mbatha Pretoria BH
24 Themelo Sekhane Pretoria BH

72 Comments

 1. @beet: Do you what happened to the St Alban’s flyhalf that started for the B team v the Pumas? I hope that he isn’t injured.

  ReplyReply
 2. @beet @buffelcm skole sukkel baie met beserings. Kloof 9, AHS 3 & 13 glo uit vir 3 weke nog. Groot slag vir beide skole.
  Wel opgewonde oor die AHS 7 en Kloof 6 (BB20) kombinasie. Beide was uitblinkers vanaf 0/16 en het die spel gedryf by Klawer. Glo ook Kloof 10 gaan die agterlyn mooi kan wegsit net jammer van spelers soos Kloof 11 wat nie daar kan wees en AHS slot wat vir seisoen glo uit is ook weens besering.

  ReplyReply
 3. Ek sien nie die naam van die bulflank Divhan du Preez nie. Moet sekerlik beseer wees.

  ReplyReply
 4. @Blou Trein: du Preez was vir ‘n week af met mangelontsteking. Op die stadium in BB C span, maar behoort homself vining op te werk.

  ReplyReply
 5. Sien baie uit na AHS vs Kloof oor 2 weke. Jammer CW span word gekies voor dan. Sou graag wou sien watter veranderinge dan plaas sou vind met meerderheid AHS seuns tans in CW span

  ReplyReply
 6. Ook bly om Garsies no. 2 in BB A te sien. Sy werksverrigting, ingooi en scrum werk was stukke beter by laaste proewe. Wil my verstout om te se hy hoort in A se begin span.

  ReplyReply
 7. Pretoria BH moet ‘n yster span he, 7 manne in die twee groepe net Affies het meer spelers in as hulle. So die Affies vs Pretoria BH gaan lekker close game wees?

  ReplyReply
 8. Potgier 8 is 100%. Potgieter senter glo eers terug by Kloof vs AHS saam met James of ten minste so die voeltjie hoor fluit

  ReplyReply
 9. @Brahmaan: Dit is jammer dat Affies nie volsterkte teen HJS kon speel nie, met verwysing na Porgieter. Affies is n ander span as hy speel.

  ReplyReply
 10. @aftrap Het na wedsteyde gekyk. Kloof se 15 beslis man of the match gewees. Moet se ons is baie bevorreg met goeie spelers in GP met sterk kompetisie. Dink steeds 6 Kloof vinneger en sterker op die bal maar AHS 6 goeie bal draer. A span het baie balle gewen met Kloof maar moet ook se ref het spel DOOD geblaas en almal in BB gepenaliseer met swak besluite. Was ooglopend n Puma ref. Soos gese goeie kombinasies en lekker keuses vir keurders.
  Op ander noot: sien KES se agterlyn in Leeus se A span. Gaan dus lekker vinnige spel wees en manne sal moet raak vat. Laas jaar het Leeus groot score opgesit as ek reg onthou. Manne sal moet weet hul moet raak vat. Meerderheid A span ook soos verwag Monnas. Sou gedink het daar sou ook nog n Helpmekaar seun of 2 wees…

  ReplyReply
 11. @Brahmaan: Moelik vir my om te verstaan dat daar nie plek is vir Garsfontein sa 4,12 en 15 in die 2 spanne nie,weet jy van watter skole keurders is,sal iemand soos CJ,nr1 van Garsies nog vir hom plek kan oop speel aan gesien hy heel seisoen uit was met besering?

  ReplyReply
 12. @Smallies: Southdowns are probably at the level of Affies’ 6th team. They are a small school that play against other small schools. However, they source a handful of talented non-white players from the E Cape each year and their coach (or Director of rugby) is a Bulls CW selector (or coach). I think that most of the payers that they source are very good (e.g. Kwezi Mafu), but it must be extremely difficult for those players to switch from playing in a very weak league to CW standard.

  I notice that no-one on this site critisizes Southdowns for their recruiting?!!? :-)

  ReplyReply
 13. @CharlesZA: @Vleis: Dankie,ek verstaan die bulle bele baie by Pta tec high school,hulle fasiliteite top klas,was daar vir Bulls sbr meduim skool 0/18 proewe,hou ook van wat ek sien by Uitsig van Centerion tov ontwikkeling,op die dag 5 wedstryde gesien met omtrent 10 spelers wat makro kan haal,partykeer is die kritiek geregverdig,hier in pta is genoeg talent vir ontwikkeling,dis net my opinie.

  ReplyReply
 14. @Rainier: Uitsig welsprekend,maar dit bly n derde taal vir hulle,ek weet nie van ander nie.As ek moet skat die ander ook so.Skole betrokke,Gerrit Maritz,Akasia,Erasmus,FH,Pta Tech High,Tuine Tek,Uitsig ens.

  ReplyReply
 15. @Hooit
  Jy se by Monnas more maar het jy dalk die presiese tye van die wedstryde ook asb ??

  ReplyReply
 16. @Hooit: Ek voorspel n pak slae vir beide bulle spanne,wat het gebeur 0/16 tusen die 2 spanne?Wat voorspel jy,jou seun is in matriek?Ken jy die seuns by die Bulle?

  ReplyReply
 17. In 2015 the Lions beat the Bulls twice at u16 level and with record scores A and B team. In 2016, last year the Bulls got another hiding from the Lions at CW. So I think the Lions can take them again but it is our 1st game as a team and the Bills have played already.

  ReplyReply
 18. @Vleis: hoekom ek gevra het is omdat hulle eerste span nogal swaar gekry het teen Grey se 4de span tydens die waterkloof naweek, en nou sien ek 4 van hulle spelers in julle proef spanne….

  ReplyReply
 19. @Smallies: Yep, as I said above, Southdowns is at a similar level to the 6th team of Affies/Grey…maybe even 7th. That said, they have a few good players per age group, but those players don’t get much practice v decent quality opposition.

  ReplyReply
 20. @Smallies: Net nr.13,Diego Appolis van Garsies,dis hoekoem ek so op gewonde is oor Garsies volgende jaar,die Grant komo kaptein plus 3 ander was in begin span,dan nog hele paar in B span,Menlo ons egter gewen in Beeld finaal met 3 punte en het ook hele paar ysters in daai span gehad,Kloof self n baie goeie span,daarom sien ek uit na Noord-Suid volgende jaar,ek hoop ons speel Paarl Gim,julle,maar ons het die span volgende jaar om kompeterend te wees teen HJS,dit belowe ek!

  ReplyReply
 21. @Hooit: Ok,maar ek hou by my voorspelling,in my baie beskeie oppinie is dit nie die beste groep wat gekies kan word nie,ek moet egter se dat ek nie al die spelers al sien speel het nie,ek dink Smallies het een keer gevra hoekom Bulle so sukkel op CW.Dit is nie n eenvoudige antwoord nie,maar my kort antwoord is die beste word nie gekies nie.In jou oppinie,is die beste gekies vir julle spanne?Weet iemand op die blog van watter skole Bulle se keurders is?Afrigters?

  ReplyReply
 22. @sewes: Thanks,kom ons kyk hoe gaan dit.Almal betrokke verdien n regverdige kans om hulself te bewys.Die CW eers in Julie dan kan ons reweiw vat.

  ReplyReply
 23. @Grizzly: Dit is moelik om enige kommentaar oor Leeus te gee. Ken nie almal nie en daar is verskeie nuwe kombinasies. Spanne verander gewoonlik die meeste na 1ste proewe game. Glo jul A span is 90% finaal. Ons A span nog nie eers n vol squad nie.

  ReplyReply
 24. @Grizzly die BB spanne lyk nie sleg nie. CJ ook terug vandag en sal bealis n kans kry om homself op te speel. Hy is goed. Jammer om te hoor van AHS se 9 wat sy been gebreek het. Altyd sleg om van sulke beseerings te hoor. Wil beslis probeer om daar n draai te maak. Ek dink Leeus gaan die jaar moet speel om hulself te bewys. Sou steeds wou sien dar B span se 11 n geleentheid moet kry by A. As land se voorste 3 drukker maak dit net sin om die spoedvraat te oorweeg.

  ReplyReply
 25. Ek was linkervleuel vir ons 1976 0/13A spannetjie wat die Wes Transvaal liga teen Baillie Park op Olenpark gewen het. Ek was die voorste driedrukker in die liga met 36 driee

  2 was onderskep
  1 het ek die regtervleuel aan die binnekant geklop
  2 aan sy buitekant
  1 afstorm drie
  4 met n oopdoellyn net buite hul kwartgebied
  26 met n oopdoellyn binne opposisie kwartgebied

  Ek is nie eers proewe toe genooi

  ReplyReply
 26. @Hooit
  Baie dankie vir die inligting.
  Laat weet ons maar met al die tellings asb !
  As jy dit bywoon kan jy maar ook jou menings gee, dit sal waardeer word.

  ReplyReply
 27. @Carl de Kock: Nadat ek die WP A & B spanne vandag onder oë gekry het, verseker. As dit die moontlike CW en Akademie spanne is, het hulle Elmo en Clinton onder die bus gegooi. Sterkte manne

  ReplyReply
 28. @Carl de Kock: Ons het die spelerpoel ou maat, oorvloed sg PD spelers wat op meriete kan speel sonder om te steur aan kwota vereistes daarby, maar van raakvat ken die keurders nie. Wat ek wel hierdie jaar na CW sal doen, is om daai slim manne se name hier op te sit, met so bietjie agtergrond van elk

  ReplyReply
 29. @Carl de Kock: @Ploegskaar: Is die geween en gekners van tande nie bietjie voortydig nie. Sekerlik gaan die CW en Akademie spanne weer grotendeels uit die wynland skole kom, en op enige weergawe kan dit nie swak spanne wees nie.

  ReplyReply
 30. Nou ja so kom die aand toe aan n einde waar al die BB spanne gewen het behalwe A en E. Voel baie jammer CJ wat vannaand goed begin het maar na 15 min af is met n knie besering. Sterkte ou maat!! In CW span het dit sukkel sukkel gegaan met swak hantering en veral swak skrum werk. Kan nie onthou of ons selfs een lynstaan gevat het nie. Daarinteen het ons nie net al ons lynstane gevat by die B span nie, maar ook 80% van die Leeus sin. Moet se die uitblinkers by A was Veral Leeus se 2, 6 en 7 en by BB ons 2,6,8, en 10. Leeus wen A span 7 driee teen 1 waar BB drie gedruk was deur BB stut (3). Telling 1ste helfte 2-1 vir Leeus. Na vervangings het sake sleg verkeerd verloop.
  By B span het dit die teenoorgestelde gegaan. Manne het saam gespeel. Scrums het gewerk, lynstane was gevat en as n bal gesteel was het 3 ander jand bygesit en die bal gered. Sou egter meer bal by die vlueels wou sien kom. Baie goeie wedstryd…
  Hoop die bietjie terugvoer help.

  ReplyReply
 31. @HE: As van die manne in WP snr strukture dieselfde as ek voel, kan ek nie ver verkeerd wees nie. Krake het reeds afgelope 2 jaar met GK seleksies gewys, daai val is naby

  ReplyReply
 32. If the Bulls selectors chose a loosehead at tighthead they are idiots. The two positions are NOT interchangeable and choosing players out of position is coaching hubris.

  ReplyReply
 33. @RnR Soos die artikel van @Hooit se het die games van die B, C en D spanne gevloei. Ek kon nie E kyk noe en het 2 de helfte van D se game daar gekom. Nommer 12 en 14 het agter uitgestaan en ek bly die vraag vra WAT SOEK HULLE by D. Al kom hul van verskillende skole en hul geklick, spasies gemaak en die driee gedruk. By C het Hul 12 briljant spasie gemaak en seker 3 driee gemaak. Hul 7 was lekker besig en CJ was briljant vir die tyd wat hy op was. Weet nie waar hy al daai spoed ewe skielik vandaan kry nie… Hul reserwe 1 het net so goed gedoen met sy beseerde rib. By B het De Beer weer gewys dat hy die beste in PTA is by lynstane. Hy kan n lyn lees soos ou Victor en het al hul en 80% Leeus se lynstane gevat. Die stutte het goed gedoen en dan het hul 20 – loskakel gespeel n briljante game gehad.

  ReplyReply
 34. @Brahmaan: Die #9 van die D span was vir my baie skerp en flink gewees en sy posisionele spel was uitmuntend gewees. Die vraag is of die keurders na die seuns kyk wat in die D span uitgestaan het.

  ReplyReply
 35. @Grizzly: Ek dink, dinge begin by Uitsig Primary. Hulle het ‘n onnie daar wat baie moeite doen met die laerskool rugby as ek reg onthou is sy naam Ben. Ek dink hulle het verlede jaar iets soos vyf o/13 CW seuns gehad. Daai seuns bly almal daar in Centurion en omgewing. Uitsig High sal dan seker wel baie van daai kinders kry. Die taal is maar altyd ‘n probleem. Hier in die Kaap het baie skole een of twee Engelse klasse per graad soos by Boishaai en PRG. Wat ek nie verstaan nie is hoekom PBHS nie hierdie kinders kry nie as hulle nou nie na ‘n Afrikaanse skool wil gaan nie? Weet julle wat daar by PBHS se rugby aangaan?

  Southdowns sit net agter Centurion Golf Estate in John Vorster Weg.

  ReplyReply
 36. @Brahmaan: You mentioned that the standout players for the Bulls A team v the Lions were 2, 6, 8 & 10. Was 6 Siseko Mvemga from St Alban’s? I ask, as I’ve seen him play quite a few games and think that he is very good; however, he hasn’t been selected for the CW, AW or even the C team for the Bulls. Not sure how that happened?

  ReplyReply
 37. @Grizzly: Dit is jammer dat PBHS dit nie doen nie. Die Bulle moet die plaaslike “kwota” talent begin ontwikkel. Daar is hope talent in Pretoria, die meeste “kwota” talent verkies Engels. PBHS is die ideale skool om te gebruik om die manne in die stelsel te kry. Meer laerskole soos Uitsig is ook nodig om daai basis te bou. Ek dink dit sal ‘n groot verskil maak as iemand dit ordentlik begin doen?

  ReplyReply
 38. @Stier: Ja,hier is massive talent,maar nog n probeem is dat die seun op die laaste in gr8 geplaas moet word,vir kultuur en skills doeleindes,skole wat ook geteiken kan word met fin hulp deur die unie is Overkruin,Montana en Gerrit Maritz wat aan die Noorde kant is en dubbel meduim is.Goeie rugby skole met goeie fasaliteite en kultuur.Maar die unie moet dit dryf..

  ReplyReply
 39. @Hooit: Wel ten minste weet ek dat my seun (nr12 in die D span op die dag en nie volgens spanlys nie)sy alle beste gegee en gelewer het.
  Geluk met die seuns wat gekies is

  ReplyReply
 40. @Vleis. Die spelers was 2 Garsies, 6 Whk, 8 Ahs en 10 Whk.
  @ Grizzly stem 100% saam. Ons het puik laerskole soos Menlo, Constantia Park, Tygerpoort, Anton van Wouw, Mayville, ens ens ens BB moet daar begin en meer betrokke raak. Ons het die spelers en die potensiaal hier in GP.

  ReplyReply
 41. @Brahmaan: Daai skole wat ek genoem het en nog ander gee nie sommer beurse nie,so as die bulle so 15 seuns identifiseer in gr7,hulle die fin las vat en hulle uit plaas na skole wat in koop in die hele ding.Kom ons se 4 raak menere en haal Gk op meriet in gr10,hulle word dan uit geplaas Makro skole toe.Soos die program pos resultate lewer so groei die getalle elke jaar.Maar die ding moet deur n rugby man vir die unie gedryf word.Pleks van sugar coat raak ernstig en vat verantwoordelikheid.

  ReplyReply
 42. @Grizzly: so julle dryf nog steeds die beginsel van “kom ons oes en ontwikkel net die room”, “de moer met die res”. Daai onder-rok hang nou darrem ver uit. Skuus, julle se eintlik “kom ons import vir ‘n vale, en de moer met die res”. Eish!?

  ReplyReply
 43. @BrotherBear: Goeie post,so vat mens n debat voretoe.As jy mooi lees sal jy sien ons debateer rondom oplossings.So ons erken daar is probleme.Alles fine daar by Helpies tov ontwikkeling?Ons praat Saterdag na die game,sal jou en Rieme graag ontmoet Saterdag.

  ReplyReply
 44. @Grizzly: Ek dink BB het beste coach in die game (enige plek in wereld) gekry met nuwe aanwins. Alhoewel Ackers die meeste krediet verdien, het John Mitchell die grond voorberei vir Leeus se opgang.
  Hopelik leer almal in julle wereld iets van die moderne game – ingesluit ontwikkeling.

  ReplyReply

Leave a Reply