Official BHP Top 30 Ranking for the period ending 17/04/2017

Rank Team Avg
1 Paul Roos 4.85
2 Paarl Gim 4.85
3 Monument 4.17
4 Affies 4.08
5 KES 4.00
6 Grey College 3.98
7 Grey PE 3.93
8 Glenwood 3.85
9 HTS Drostdy 3.31
10 Kearsney 3.31
11 SACS 3.30
12 Noord-Kaap 3.29
13 Waterkloof 3.23
14 Nelspruit 3.21
15 St Johns 3.17
16 Ben Vorster 3.08
17 Helpmekaar 3.00
18 HTS Louis Botha 3.00
19 Selborne 2.88
20 Dale College 2.88
21 HTS Middelburg 2.88
22 Transvalia 2.86
23 Eldoraigne 2.79
24 Durbanville 2.75
25 Tygerberg 2.73
26 DHS 2.69
27 Nico Malan 2.68
28 Menlopark 2.67
29 Framesby 2.60
30 Brackenfell 2.50

Based on more than 3 games played (in SA), thus Paarl Boys will not yet appear on rankings

107 Comments

 1. Good to see Waterkloof, KES and Nelspruit up there in top 20. Watched them over the easter festivals. Played very good rugby.

  ReplyReply
 2. Interesting, the early rankings….Oakdale,Boland and HJS will probably appear in top 10, depending on weekends results…..Surely Selborne will improve on the table…..i know that the quality of opposition differed, but I still find it hard to fathom that the unbeaten Grey College is ranked below a team who already lost twice this year, for that matter even SACS probably deserve a top 10 ranking at this point in time …..will Stellenberg appear on the list next time, what about Garsies and Hilton?

  Very interesting season, with teams like St John’s, Hilton, KES, SACS and Selborne looking good, time will tell if they can keep it up. Good to see some surprising teams like Durbanville and Tygerberg currently in the top 30, makes things interesting, but i suppose they will start dropping out as the season progresses

  ReplyReply
 3. Bit baffling currently. Teams like Tygerberg,Brackenfell,Nico Malan and Transvalia in the top 30 but no Stellenberg or Boland Landbou (despite some very good performances). Guess the easier your games the higher your potential ranking.

  ReplyReply
 4. Also can’t recall a top 30 without Eg and/or Outeniqua in it….wonder when it last happened?

  ReplyReply
 5. @He..I think teams like Boland landbou, and Oakdale doesn’t yet qualify for inclusion…BL played IN Sa against Windhoek, so i suppose that doesn’t count, same with Oakdale against France….Stellenberg will be back,must be hovering just outside top 30, still early days

  ReplyReply
 6. @Vyfster: Probably right, slipped my mind that Bolands first game was against Windhoek. Will get a more accurate idea in a month or so. Think the rankings will change significantly.

  ReplyReply
 7. Hierdie is die laagste wat hierdie groep Helpies nog ooit gerank was. Dit is n goeie wakeup call vir hulle en net wat hulle nodig het.
  Sterkte aan die spanne wat hulle volgende speel. 8-O

  ReplyReply
 8. @Riempies: Ek hoor wat jy sê(tik :lol: ) maar realisties gesien is hierdie ‘rankings’ nie van veel waarde nie. Dis hoogstens net iets om na te kyk maar dis sonder tande. Jy weet so goed soos ek weet, dat as ons nie almal teen mekaar speel nie kan hierdie ‘ranking’ sisteem nie werk nie.

  Julle het ‘n goeie span, en hulle sal weer presteer. Die seuns is goed afgerig en doelgerig. Dis nie span wat gewoond is aan verloor nie, so die dinge sal draai. By die Wildeklawer oor ‘n week of wat gaan julle die dinge weer mooi roer.

  ReplyReply
 9. My gut feel is that once everything settles into regular season rhythm:

  Paarl Boys’ High
  Selborne
  Garsfontein
  Boland Landbou

  will all be Top 10 contenders.

  Based on what they are capable of delivering on the field of play, Helpmekaar should also strong challengers but they have to make their matches vs Selborne, Klofies and Garsies count big time because the way the BHP works, the predicted streak of victories in the Virseker big schools playoffs in the third term are unlikely to provide the necessary points to overtake log rivals.

  ReplyReply
 10. I reckon a 3.15 average for the season might be enough for top 10 finish this year.

  ReplyReply
 11. @Valkie: Nee wat ek stem saam met jou dit is wat dit is. Ook nie een dieselfde nie. Ek weet die manne sal opstaan daarom my sterkte aan die res van die spanne wat hul die jaar speel. Hulle het ten minste twee games die jaar verloor wat hulle moes gewen het.
  Sien uit na Wildeklawer.

  ReplyReply
 12. Dinge sal in die maand wat kom baie vir Grey verander speel Paarl gim Boland landbou Affies HJS Paarl en Selborne binne n maand

  ReplyReply
 13. @CharlesZA: Formula changed along the way but looking back its seems to be upward of 3.15 and been as high as about 3.50 which is pretty hard to get to.

  A good season would be say playing 16 games and only losing 2. If in those 2, the team does not collect any points, it means they have to average 4 points per game to ensure a 3.50 average which is fairly steep.

  ReplyReply
 14. Daar word geen gewig toegeken aan die verhoogde risiko van beserings agv meer hoeveelheid wedstryde gespeel nie…

  ReplyReply
 15. @beet: Voor ek my coment post,wie se ranking is die?Wie is BHP?Hoekom word n span nie juis bonuspunte gegee om daai laaste been van verseker onoorwone af te sluit,en bonuspunte vir die trofee?

  ReplyReply
 16. @Grizzly: BHP = BoishaaiPa

  He has been using more or less this same formula since 2009, so closing in on 9 seasons.

  ReplyReply
 17. @Smallies: By ons as jy Noord Vaal wen(transvaal voor 1994)da kry jy die versekerbeker,die ander provisies moet seer sekerlik soort gelyke kompetisie he?Wie was laas jaar Vrystaat kampioen?Noord kaap?Kaap?KZN ens,die selfde punte stelsel of bonus puunte stelsel geld vir elke prov kampioen,ek kan nie sien hoe ek dieselfde punte kry om Monnas weg te wen in die semmis van die Beeld,of as ek n skool wen wat laas jaar nie top 50 gehaal het,en wen hom in n fees toernooi in April 8-O @Carl de Kock: Is jy happy met die rankings?Weet jy wat is kriteria,ek weet nie hoe werk punte nie meskien as jy my kan in lig sal ek beter verstaan,wie weet,dalk verander die wind half tyd..

  ReplyReply
 18. @Grizzly: Ek het geen idee nie, ek weet net daar is sekere punte wat nie aangeraak word nie, soos ek hierbo al genoem het.

  ReplyReply
 19. @Grizzly: Watter skool wat buite top 50 geeindig het verwys jy na? Jy sal bv selfde punte kry om vir Monnas weg te wen in Semis as om vir Paarl Gim weg te wen. Klink fair vir my.

  ReplyReply
 20. @Grizzly: Howzit Grizzly, the easiest thing to do is for you to write your algorythme and forward it to BranderwynHansaPinotage and ask him to update his XL. We should then see more accurate results that we would all agree with.

  ReplyReply
 21. @Carl de Kock @ CharlesZA – Klink of julle manne die back 9 op Milnerton Golf Club speel !! :lol:

  ReplyReply
 22. @Atlantic: Hoe meen jy nou, ek het al daar n ‘hybrid’ met 70m in geslaan ……2de laaste gat…ongelooflik!!

  ReplyReply
 23. @Grizzly: baie van die top skole in die land speel nie liga rugby nie in die noord oos kaap waar ek bly is daar geen trofee rugby nie, en tog val marlow in ons streek ek dink dis die selfde in die grens en op ook ek weet die vrystaat het n kovsie beker maar weet glad nie van die wp en kzn nie

  ReplyReply
 24. Hooit, the start of this list except KES was the same as what you mentioned at the party we gate crashed. I still don’t understand why that oke got pissed off with you. The thing is you are a lover not a fighter. So I heard from Spear. Spear welcome back, where were you hiding????

  ReplyReply
 25. @BoishaaiPa: …..n span wat bv 13 wedstryde speel het mos n baie kleiner kans op beserings as n span wat bv 20 wedstryde speel, beserings het n invloed op resultate en n direk invloed op jou slim sommetjies?

  ReplyReply
 26. @Carl de Kock: Dit is irrelevant..Jou beserings kan in die eerste 3 wedstryde gebeur en daarna niks. Jy word beloon in n mate vir meer wedstryde deurdat jy meer bonuspunte kan verdien. Jy val nou in die katergorie van belaglikheid as jy tot sulke kriteria in ag wil neem.

  ReplyReply
 27. @BoishaaiPa: Alle ‘rankings’ wat gebruik word het maar sy gate…sal maar altyd moeilik wees, want die beste spanne in SA speel nie jaar in en jaar uit noodwendig almal teen mekaar nie.

  Almal in Spanje het gedink Barcelona is tops tops tops….voordat hulle teen die span van Massimiliano Allegri te staan gekom het…en ons almal weet wat daar gebeur het..

  ReplyReply
 28. @Carl de Kock: Your view might seem rational and reasonable, but is it? Only empirical evidence will prove or refute it. How many injuries take place at CW trials or at CW itself? How many injuries take place when the players are not match fit at the start of a season? I’m not sure it has any relevance nor that you could counter it with a risk premium in the formula.

  ReplyReply
 29. Early days for KES but they are 5 from 5 and playing fantastic rugby at the moment. Tough game this w/end against Waterkloof will give us all a better idea of where they are at – good luck to them – they are a joy to watch this season!

  ReplyReply
 30. @Carl de Kock: Einsteins relativity theory consists of a set of 10 equations or formulas..I would say that formulas is pretty perfect. It is how you apply formulas that would get different results. Rather stick to soccer stats my friend.

  ReplyReply
 31. @BoishaaiPa: Meer wedstryde = vergroot jou kans op beserings, dit is medies bewys…pas jou ‘rankings’ aan, ek is seker daarvan dit is nie moeilik vir n slim man soos jy nie.

  ReplyReply
 32. I once attended a golf clinic presented by the late Simon Hobday…….one oke asked him how do you stop a 3 iron?

  Hobday then asked him how far does he hit his 3 iron…..the oke replied……160m

  Hobday answered…….why do you want to stop it then?

  ReplyReply
 33. @Carl de Kock: Al wat ek kan sê is dat die top 2 spanne in SA mekaar Saterdag op Markotter pak en ek wat wou sou gee om dit by te woon.

  Rugby puris se droom

  ReplyReply
 34. @Speartackle: Ek is bly ek en jy kan ten minste daaroor saamstem….ek neem aan jy gaan dit ten minste op TV kyk?

  Daar is twee wedstryde wat ongelukkig op dieselfde tyd vertoon word.

  PRG vs Gim (Supersport)
  HJS vs Kwaggas (SSL)

  ReplyReply
 35. @Carl de Kock: Daar was al 101 verskillende kriteria bespreek wat in ag geneem kan word. Volgens my bly hierdie ranking die naaste aan die waarheid. As jy ‘n beter idee het kom met die oplossing. ‘n Span met min diepte kry een sleutel speler wat seerkry (kom ons gebruik EG Jansen as voorbeeld) en dit het ‘n groter invloed op die span as bv Grey wat 3/4 beserings kan hê maar die diepte het om daarvoor op te maak. Moet diepte en hoeveelheid seuns in die skool ook nou ‘n kreteria wees. Ek sal net graag aan die begin van elke seisoen die lys van al die skole met hul kategorie punte wil sien, maar verder kan ek maar net aan BHP sê. Well done met ‘n goeie stelsel

  ReplyReply
 36. @Carl de Kock: Dit bly tog lekker om met dieselfde stelsel in plek te sien hoe jou span van jaar tot jaar presteer al dan nie. Use it, Don’t use it, jou keuse.

  ReplyReply
 37. @Oakdale supporter: Dit is wel waar, ek trek sommer net bietjie julle been.

  BoishaaiPa se stelsel is beslis die beste uit al die ‘rankings’/formules ens wat gebruik word, ek dink nie enige iemand kan daarteen stry nie.

  ReplyReply
 38. @Carl de Kock: Ha ha…. weet presies waarvan jy praat ! Al wat dit klop is Humewood se 6 de gat – die Par3……staan ook bekend as die korTste Par 5 in SA !! :lol:

  ReplyReply
 39. @Carl de Kock: Nee, die 1ste is n par 4, 2de n kort par 5 met bosse voor green regs, dan daai 3de reguit see toe, 4de kort par 4 wat mens met n 5 hout kan dryf as wind reg waai

  Tensy hul die neges omgeruil het nou

  ReplyReply
 40. @Carl de Kock: Het baie ure in daai pub wat so na die Helderberg uitkyk, gekuier en baie geld op daai pool tafel verloor, veral in die vroeê oggendure

  ReplyReply
 41. @Speartackle: Was baie lank n Boland Nomad en voorreg gehad om op al die topbane daar te speel

  Herm Anus was my gunsteling, Atlantic Beach my nagmerrie

  ReplyReply
 42. Kuilsrivier se rof is net sand

  Kleinmond lekker baan

  Met n golfkarretjie in Erinvale se 11de greenside bunker ingeval

  Aan die slaap geraak in Stellenbosch se klubhuis en volgende oggend deur manager wakker gemaak

  Het eendag n moerse maagwerking op Langebaan gekry en moes noodgedwonge n gaatjie in bunker grou……..iemand moes daarna defnitief n k@k hou daaruit geslaan het

  ReplyReply
 43. ek onthou die dag toe jy op Wild Coast 68 gemaak het in die wind…dit nadat hulle jou van die tafels gaan haal het om af te slaan
  Talent het jy baie

  ReplyReply
 44. @Speartackle: nee jy was wit warm…daai birdie op 3,par 5.Drywer 8yster.Nee ek hhok by day en fade by night op die oomblik.Gelukkig om op River Club 90 te breek

  ReplyReply
 45. @BoishaaiPa: Ok,nou dat hy verduidelik is moet ek toe gee dit lyk heel bilik(Beet op die ander post).Dis jou baba so jy ken hom die beste,wat volgens jou pla nog,dalk kan die bloggers met voorstelle kom,daar moet iewers n perfekte system wees.Ek het net een vraag,as ek die Beeld wen,hoe kan n ander skool van Noordvaal bo my gerank word?Se ons nie dan daar is fout met die kompetisie nie?

  ReplyReply
 46. @Grizzly: Kom ek verduidelik dit so: Kom ons se die Stormers wen die Super 18. Gaan dit beteken hulle is beter as die Leeus?… Nie alles gaan oor bekers nie. Jy moet konstant goed kan vertoon.

  ReplyReply
 47. @Bush: Mine was with no formula and after a few cold ones late at night. BHP also not listing them as top 20.

  ReplyReply
 48. @AntonT: Geldige argument,maar ja ek se dit,ek dink lank terug was mense presies waar ons nou is en het toe bekers en kompetisie in gebring om die argument te settle,maar ek verstaan jou argument,ek hoef nie een toernooi in n jaar te wen nie maar kan nog stees nr 1 afsluit op Sony se lys in Gholf,maar die teen argument is weer ek kry baie meer ranking points as ek n Major wen(beker) as jy wat 2de kom in n gewone PGA tournament(bekerloos)Dis moeilik maar ek vind hierdie een is baie naby die oplossing.Net vir intresantheid,laas jaar 0/16 skakel garsfontein vir Monnas by Monnas uit in die semis van die Beeld,garsies eindig 50 en Monnas 1 op saschoolsport se rankings 8-O

  ReplyReply
 49. @McCulleys Workshop: :lol: Good one,but its frustrating to know out there somewhere must be a wareproof system trustworthy and believeble to most of us,ek soek nie n ranking system wat Garsies plaas waar hy nie hoort nie,hetsy 1 of 50,but I think here is at least one we can work on and maybe make it in time perfect.

  ReplyReply
 50. @CharlesZA: die 12de tot 16 de, die gate word ingepas tussen bestaande gate, maar vir volgend jaar is ons n 9 gate baan, al die gate om die klubhuis, duskant spoorlyn.

  ReplyReply
 51. @kokkie: Hulle het my lekker onkant gevang laasweek. Daag daar op vir n potjie, en niemand het my voor die tyd gewaarsky dat dit nou net n 9-putjie baan is nie. Klomp bliksems

  ReplyReply
 52. @Speartackle: Ek het Saterdag Hermanus gespeel saam Marco se Pa..Wat n f-op…Behalwe my swakste rondte golf ooit, was dit n geval van slaan die bal..wag 10 minute..daai klomp ou toppies speel hopeloos te stadig na my sin!..

  ReplyReply
 53. @BoishaaiPa: stem, op so n besige baan moet daar n Marshall op die baan wees wat nie skrik vir die toppies nie, dis erg frustrerend, Strand is n goeie opsie op oomblik, greens is great. Ook gesien Boschenmeer het nou ook lekker special aan!

  ReplyReply
 54. @Andre T: jy.s reg n par 5, nie te moeilik nie as jy die hook reg kry nie, anders n 4 yster en so 200m uit met elevated green, par dan op kaarte

  ReplyReply
 55. @BoishaaiPa: Die vele male wat ek op Hermanus gespeel het, het ek nog nooit gevoel die spel is te stadig nie.

  Selfs Desember maande speel ek altyd op tyd…indien jy agter is, hoor jy dit by die halfweghuis….kyk, daardie ou toppies is nie jou maat nie!!

  Ek het 01/01/2017 lekker 07:20 gaan speel….HEERLIK!

  ReplyReply
 56. @BoishaaiPa: Daar moet ek met jou saamstem, soos n swerm bye sak die manne en vrouens toe, hier van 12:00 af…kan omtrent nie eers op die oefen setperke kom nie..

  ReplyReply
 57. @BoishaaiPa: Bellville het n class set up, met Werner daar loop alles mooi, ek het laas jaar in die mid ams verloor teen kevin hitch by julle, was nog all square op 15de, daarna twee bogeys en verloor op 17de, n paar groot geeste daar by julle!

  ReplyReply
 58. @BoishaaiPa: Ken self n paar manne wat liga gespeel het daar. Manne soos James Wade, Charl Coetzee en dink Jacobus Roos was ook daar.

  ReplyReply
 59. @BoishaaiPa: When we started playing Bellville, it was still only 9 holes. Wonder how long it will last before it becomes 9 holes again given property prices there. Brothers used to carry for Ryk van Schoor and his friends. He convinced my parents to send us to PBHS – old Springbok that always remained loyal to the school.

  ReplyReply
 60. I’m hoping as the season progresses, Rondebosch will climb up the ladder. We have a decent team so hopefully we can click. One can only hope!

  ReplyReply

Leave a Reply