School Rugby fixtures & results – week ending 22 April 2017

DATE SCHOOL SCHOOL EVENT
Sat.22Apr Grens 00 76 Selborne
Fri.21Apr Grey College 61 07 Louis Botha @ Jim Fouche
Fri.21Apr Grey Cherries 55 00 Sentraal @ Jim Fouche
Fri.21Apr Jim Fouche 27 17 Fichardtpark
Sat.22Apr Paul Roos 19 20 Paarl Gim On TV
Sat.22Apr Driehoek 14 18 Middelburg Puk Prestige QF @ Lichtenburg
Sat.22Apr Potch Gim 14 17 Lichtenburg Puk Prestige QF @ Lichtenburg
Sat.22Apr Montana 50 10 Oosterlig Puk Prestige QF @ Lichtenburg
Sat.22Apr Die Anker 27 21 Wesvalia Puk Prestige QF @ Lichtenburg
Sat.22Apr Marais Viljoen 40 18 Potch Volkskool Puk Prestige QF @ Zwartkop
Sat.22Apr Noordheuwel 18 20 Zwartkop Puk Prestige QF @ Zwartkop
Sat.22Apr Jeugland 17 35 HTS Witbank Puk Prestige QF @ Zwartkop
Sat.22Apr Hugenote (Springs) 56 03 Randburg Puk Prestige QF @ Zwartkop
Sat.22Apr Centurion 24 22 Ben Vorster PUK-Reeks
Sat.22Apr Wonderboom 19 18 Frikkie Meyer PUK-Reeks
Sat.22Apr Menlopark 46 37 HTS Middelburg Tuks-Reeks 5th Place
Fri.21Apr Kempton Park 23 41 Eldoraigne Tuks-Reeks 5th Place
Sat.22Apr Garsfontein 21 45 Monument Tuks-Reeks S/Final
Sat.22Apr Rustenburg 54 12 Pietersburg
Sat.22Apr Transvalia 50 03 Florida
Sat.22Apr EG Jansen 69 24 Nelspruit Tuks-Reeks S/Final
Sat.22Apr DHS 29 24 Michaelhouse
Sat.22Apr Glenwood 38 12 Westville
Sat.22Apr Kearsney 13 10 Hilton
Sat.22Apr St Charles 47 16 Voortrekker (Pmb)
Sat.22Apr Nico Malan 27 19 Langenhoven Gim
Sat.22Apr Queen’s 25 24 Dale
Sat.22Apr Cambridge 17 38 Hudson Park
Sat.22Apr Daniel Pienaar 19 26 Framesby
Sat.22Apr Marlow 20 22 Brandwag
Sat.22Apr Union 21 20 Muir
Sat.22Apr Graeme 70 07 Gill
Sat.22Apr St Andrew’s School X X Clifton SAS cancelled
Sat.22Apr Voortrekker (Beth) 69 03 HTS Welkom
Sat.22Apr Hentie Cilliers 22 38 Witteberg
Sat.22Apr HTS Sasolburg 05 72 Welkom Gim
Sat.22Apr AHS Kroonstad 38 32 Goudveld
Sat.22Apr Pretoria BH 24 36 Maritzburg College
Sat.22Apr Jeppe 41 14 Northwood
Sat.22Apr Waterkloof 25 28 KES
Sat.22Apr Oos-Moot 41 11 John Vorster
Sat.22Apr HJS Paarl BH 47 16 Outeniqua
Sat.22Apr Swartland 15 10 Worcester Gim
Sat.22Apr Bellville 23 14 Strand
Sat.22Apr Wynberg 13 34 Rondebosch
Sat.22Apr Oudtshoorn 28 13 Pearson
Sat.22Apr Oakdale 13 24 Drostdy
Sat.22Apr De Kuilen 22 20 HTS Bellville
Sat.22Apr Tygerberg 53 19 Hamlet
Sat.22Apr Monument Park 17 39 Durbanville
Sat.22Apr Parel Vallei 11 18 DF Malan
Sat.22Apr SACS 22 18 Boland Landbou
Sat.22Apr Bishops 29 28 Stellenberg

327 Comments

 1. @Speartackle: Whahahahaha, Spearwors game about to start. I heard you in bed,sick with love❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  ReplyReply
 2. @Speartackle: wonderlike blootstelling vir varsity cup spelers (dreamteam). Die universiteit kompetisie lewer elke jaar al hoe meer spelers wat verder vorder. Lekker vir hulle om ook erkenning te kry vir ‘n goeie seisoen.
  Dream on boys – this is just the first step of many.

  ReplyReply
 3. @Crusader: @Hooit: @pietretief: Ek dink baie goeie punte gemaak.Net n vraag en n voorstel,hoe rate jy n span van gister?Op die blog word baie gepraat van daai span en die span van die verlede,vat Grey bloem se ’87 span,dan vat ons die argument van X-faktor spelers huidiglik waarmee ek volkome saam stem.Kom ons se n SA skole speler is XXX,akademie speler XX en n Craven week speler X,daar was nie altyd akademiese spanne nie maar kom ons werk nogtans Grey Bloem se Faktor op die som,5 x 3=15,11×1=11,15+11=26,Grey Bloem se ’87 span was n 26,werk Garsfontein van laasjaar,kom ons se Bees op xx en Papier op xxx,beide was 0/19,5×3=15,3×2=6,3×1=3,15+6+3=24,Garsfontein van 2016 se faktor was 24,beide spanne is net skatting omdat ek nie 100% die inligting reg het nie,dis net ter ilistrasie,vat nou HJS met hul skole spelers van laas jaar?Die probleem met huidige jaar is dat ons eers gaan weet na Aug wie is in daai spanne,maar ek skat bv Garsfontein hoogstens n faktor 5 span die jaar,ek dink dis wat Crusader ens bedoel,natuurlik weet ek baie spelers wat daar moet wees is nie daar nie oor wat se redes ook al en visa versa,maar ons kan op die blog dit aanpas as daar konsensus is,maw as speler x nie Craven week haal nie maar die blog rate hom xx,dan is dit so en natuurlik visa versa,iets in daai lyn,net n voorstel..

  ReplyReply
 4. @Hooit: mense kan maar nie verhelp om die goeie raak te sien nie – maak nie saak in watter vorms. Dankie

  ReplyReply
 5. Die kommentators op 201 kan nie genoeg praat van die Dreamteam nie. Hulle is beroemd. Is dit Helpies se 1ste TV game?

  ReplyReply
 6. @Speartackle: What’s so funny. Polony is the only thing for a braai. I couldn’t care a less what anybody else says about wors. Polony is the stuff. Its great between twee broodjes with Mrs Balls then braaied over lekker hot wood from the garage. Followed by 1/2l melk tart

  ReplyReply
 7. @Speartackle: As jy nou nie weer soos n spook wegraak of nooit opdaag in die Paarl soos laas nie sal ons vir julle n mooi braai aanmekaar pak by die Old Boys kuier tente gedurende Augustus..Ek sal nie aanbeveel om Paarl Rugbyklub toe te gaan nie..daar kan dit dalk te rof raak vir julle sagte KZN mannetjies..Galpil bring gewoonlik so paar kreefsterte daar uit die Weskus, ek maak sosaties (regte sosaties, met varkspek en uie en appelkosies..nie kebabs nie) en die res kan die wors bring..

  ReplyReply
 8. @CharlesZA: Lol…..nee weet jy ek het gedink die Woesranders is erg maar hierdie Toti Silver Spooners het geen gelyke

  ReplyReply
 9. @Playa: @Queenian: That win should give QC a boost maybe put some fire back in the oven. :mrgreen: What was sad was seening the two stars from under13’s last year( Under14 this year.) not there this year and QC actually lost this match. Great pity but I suppose Kingswood’s gain. :oops:

  ReplyReply
 10. @Speartackle: Ja Spear, ek is maar skrikkerig vir hom,het so ‘n hele tyd terug,laataand, op die blog gesien hoe kwaad hy kan raak. Sal maar drie soorte kry dat hy dit eers rou kan proe.

  ReplyReply
 11. @Speartackle: Ek en Bush soek 2 collapsebles vir n game op Boschenmeer ook asb….ons maak sommer n 6 bal….dan speel ons teen 2 Galpille en 2 Bloedworse

  ReplyReply
 12. @Crusader: Die groter prentjie op die blog is dat alhoewel net n paar mense gesels op die blog is daar menigte wat dit lees. So enige persoonlike opmerkings teenoor persone, spelers,afrigters ens kan n baie groter effek hê en verkeerde persepsies veroorsaak by buitestaanders wat heeltemal onnodig en ongevraagd is. Maar dit nou daar gelos. Ek beweeg aan.

  ReplyReply
 13. @Rainier: Ag renier van jbay vanoggend was eintlik in ligter luim bedoel. Ontspan jou boudjies renier. Ek het nie geweet jy is kort van ‘n sin vir humor nie. Na jy my berispe het, het ek niks weer gesê oor die aangeleentheid nie. Ek beskou dit nou as water on die brug. Ek dog julle ouens by die kus is ontspanne? Duidelik nie.

  ReplyReply
 14. @Crusader: Jy weet jy tree nou soos ‘n kind op. Niemand het dit goedgepraat dat daar so na kinders verwys word nie, maar om aan te hou teem op die blog was vir almal vermoeiend.

  En nou gaan jy aan en aan en aan….

  En jy kan na my verwys as Rainier van JBay, ek kruip nie agter skuilnaampies weg nie

  ReplyReply
 15. @Speartackle: Hy was in 99 in matriek. Hy mos stut gespeel toe. Onder 13 was hy belaglik gewees op vleuel. Gevoel of hy groter as my pa was.

  ReplyReply
 16. @Riempies: Die magnificent 7 se moderner weergawe was sondag aand op die betaal kanaal! Enige verbintenis met helpies? of speel mark 6?

  ReplyReply
 17. @Hooit: Nee, ek ken die coach. Hy het my seuns afgerig many moons ago by centurion. Ek het geen verbintenis met enige skool nie, behalwe as jy morsjorsies kleuterkool intel waar my kleinkinders is. Ek geniet skole rugby geweldig baie! Die passie en hart is vir my mooi om te sien! Die kwaliteit is ook nogal aanskoulik! Garsfontein se “brand” rugby hou ek van – waaghalsig en avontuurlustig. Omdat ek die coachie ken volg ek hulle so bietjie meer as ander, maar ek het geen alliansie met hulle nie. My ou skool het so bietjie van die map af verdwyn, maar ek het hulle gevolg so paar jaar terug toe centurion lekker kon saamgessels met die groot honde. Hopelik kom daai dae weer terug.

  ReplyReply
 18. @Hooit: Julle het mos al n naam. ” Die SARU Vyf” Om nou met Monnas te reim amper onmoontlik. Dan moes dit iets soos Premadonas gewees het of Die Vyf Mollas.
  En waar is jy? Wou kom groet by jou werks plek toe is jy nie hier nie :-x

  ReplyReply
 19. @Hooit: Just blame it all on me! Ek like jou en ek like monnas! Meer as dit mag ek nie sê nie, want dan is ou jeffreys op my soos ‘n koshuis rash.

  ReplyReply
 20. Elke gesprek waar Crusader deesdae betroke is word ek betrek by. Ek werk aan my ‘image’ op die blok dat meer Queens en Helpie ondersteuners my kan like. Monnas het egter nie 1 kardinaal belangrike speler nie so daai gaan nie werk nie.

  ReplyReply
 21. @pietretief: Absoluut waar! Goeie spelers maak ‘n afrigter en ‘n goeie afrigter maak goeie spelers. Bietjie chicken and egg dink ek.

  Ek onthou in 1996 het affies heel moontlik hul beste span ooit gehad. Daar was egter ‘n vleuel met die naam Nicholaas Alberts in daai span. Hy was baie, baie goed. Ek vermoed sonder hom sou die span so bietjie minder goed gewees het. Hulle het ander spelers ook gehad wat goed was, maar as die chips op die tafel is het ‘n man soos Alberts die wen drie gaan druk. Jy kan coach tot jy blou is en die beste gameplan hê, jy kan Kitch Christie of Graham Henry wees – sonder July perde gaan jy nie wen nie.

  ReplyReply
 22. @Speartackle: Ek bly ongelukkig nie meer in centurion nie. Bly nou in die Ooste. Ek geniet Boma se wors, asook Groenkloof sin! Kings het ook puik vleis!

  ReplyReply
 23. @pietretief: Ook maar goed Hooit het nie verlede jaar geweet Garsfontein bestaan net uit Papier anders het hy hul Papierfontein genoem

  ReplyReply
 24. @Crusader: Paar spanne het ‘n paar goeie spelers en dit maak n verskil, rondom Papier, Garsies sou paar wedstryde verloor het was dit nie vir hom nie, maar dis indiv briljantheid, geen plan nie. Hy steek die span aan en dan is almal goed. Menlo speel mooi rugby, maar soos ek genoem het dink ek hulle kan verder wen, maar wen is wen.
  Affies se wedstryd teen Florida, as jy affies se 2de span teen florida laat speel het sou hulle gemaklik gewen het, probleem op enige toer wanneer jy die reserwes laat speel, die manne oef nie saam soos ‘n span nie en dus gewoonlik ‘n ontwrigting.
  Sterre maak ‘n verskil, party keer word ‘n ster ontwikkel deur ‘n goeie span en afrigter se planne.

  ReplyReply
 25. @Crusader: Daar naby jou is Toit’s slaghuis…..oorkant die Spar oorkant Centurion Golf Estate….beste wors in Verwoerdburg

  Anders ry Groenkloof Spar rigting en koop by Groenkloof slaghuis

  Ek dink Boma is bietjie overrated

  ReplyReply
 26. @Speartackle: he he he

  Ek is vasgevat deur die edele met die jeffreys trui so ek mag nie meer daaroor praat nie! :wink:

  Ek sien julle is behep met wors, of is dit nou worsies? Paar top slaghuise in Pretoria ook met wors. Dalk nooi julle my eendag ook vir worsbraai. Dan kan ek ook sien hoe lyk julle kundiges (hopelik nie julle wors nie). Ek kan self nogal kundig raak na so paar koues.

  ReplyReply
 27. @Crusader: Ag nee man ek het gehoop jy sou weer verby die tegniese areas loop en luister wie wil wie se wors inspuit

  ReplyReply
 28. @pietretief: Goeie more. Ek dink nogal Menlo speel aantreklike rugby die jaar. Ja, die binnesenter klou so bietjie aan die bal, maar hulle intensie is baie duidelik – Hulle wil mooi hardloop rugby speel.

  In terme van jou opmerking rondom individuele talent – ek dink sonder individuele sterre is enige span maar planloos. Kom ons neem die volgende voorbeelde: Monnas sonder hulle sterre verloor (met baie respek) teen eldoraigne. Met hulle sterre is hulle ‘n ander span. EG sonder hulle sterre kry groot pak by noord/suid en oor die paasnaweek – EG met hulle ster(re) Beytel en kie is ‘n total ander prentjie. Affies speel met hulle bench (dus sonder sterre) teen Florida en wen die game eers in die laaste minuut toe hulle subs maak. My punt is, dat sonder individuele talent gaan jy nie groot games wen nie. Jy kan sekerlik heelwat games wen, maar in die werklike groot games kort jy so paar spelers met “x-factor”. Monnas het ‘n baie goeie span! Haal egter die 2, 5, 8, 10 en 15 uit en dan is hulle average. Hel, haal net 2, 5 en 8 uit dan is hulle nie naastenby so goed nie. Nelspruit is nou tipies ‘n span die jaar wat nie die “x-factor” het wat hulle vorige jare gehad het nie. Groot game gewees Saterdag en hulle kon net nie deurkom nie. In my ondervinding kort jy nou maar eenmaal net so paar spelers in jou span met “x-factor”. Kom ons vat nou maar laasjaar se Beeld trofee finaal. Ek het die game gaan kyk. 1 Speler genaamd Embrose Papier was verantwoordelik vir Garsfontein se wen teen EG. Ek sê nie dat hy als is nie, sy pan moet ook hul kant bring, maar die twee drieë wat hy gedruk het was verseker die verskil op die dag. Wie weet wat sou sonder hom gebeur het. As die chips op die tafel is benodig ‘n span sulke spelers en dis nie net op skole vlak die geval nie.

  Ek dink soms vergeet ons dat dit net skoolseuns is wat speel en nie masjiene nie. Skolerugby het nogal baie groot geword die laaste paar jaar, Ek dink jy moet in ag neem dat Garsfontein nie naastenby die span het van laasjaar of selfs die laaste 4 jaar nie – jammer maar dis hoe ek dit sien. Hulle seuns het egter alles en nog bietjie meer gegee, maar monnas was net te goed op die dag. Dit was nogal fisies en monnas het daai battle gewen.

  Ek gaan ongelukkig nie na die wildeklawer kan gaan kyk nie, maar ek gaan maandag vir Mams winkels toe stuur sodat ek heeldag skole rugby op my plat skerm kan dophou met ‘n koue verfrissing in die hand!

  ReplyReply
 29. @pietretief: Hukom sê jy as Menlo die bal verby hul binne senter kry sal hul verder wen. Wil die binne senter nie pass nie? Try hy die heeltyd breek?

  ReplyReply
 30. @Grizzly: Menlo wen, maar dink as hulle die bal verby hulle binne senter kan kry gaan hulle baie verder wen. EGJ het my verras, miskien was Nellies ook verras maar as span het egj baie goed gedoen. Garsies is planloos,maak baie staat op indiv talent en sonder julle senter is daar moeilikheid agter, maar moet niks weg vat van monnas af nie, dink hulle afrigter het die dag baie beter beplan. OP saterdag se spel, Monnas gaan final wen, Garsies bo teen Nelspruit en Menlo wen teen Eldoraign.

  ReplyReply
 31. @Speartackle: Never!!Crusader is te lief vir pta SBR spanne!!@pietretief: Sorry man,maar bly jy was daar,wat het jy van die rugby gemaak,uitslae ens.@Die Ken: Net dat hulle aan geskakel was vir die game,op gedaag het,n figure of speech…ons weet die game word tussen die 4 lyne gewen,geluk,julle was goed Saterdag.

  ReplyReply
 32. @Die Ken: At the mention of his sister, you’ve got Bushy lathering up to remove his beard ready to “tree aan” in his Sunday best.

  ReplyReply
 33. @pietretief: Laas toe ek hom by LC gesien het met sy uitbarstings het mense gereeld omgekyk om te sien wie so bohaai opskop….totdat hy naderhand vir hulle ook gebulder het…..”Wat de f&k kyk julle so om, die rugby is daar voor julle”

  ReplyReply
 34. @Speartackle: @Valkie: na daai blitzkrieg van egj kon daai man nie meer stil sit nie, ek het maar net rugby gekyk en nie te hard geklap nie, hy het so paar groot ou spelers ook daar by hom gehad. Laas n man so kwaad gesien toe valke teen bulle verloor het so paar jaar terug op bonde dag

  ReplyReply
 35. @BoishaaiPa: En na Maroon se onvaanpaste tantrums op twitter op die heilige Sondag, wonder ek of daai man ooit losgelaat moet word met ‘n ongesensorde mikrofoon voor hom!

  ReplyReply
 36. @BoishaaiPa: As jy dinge interessant wil hou, trek vir Ploeg en BOG in. Die gevloekery en radikale uitgangspunte sal luisteraars/kykers op die punte van hul stoele he.

  ReplyReply
 37. @pietretief: Daai man was na die game erg omgekrap. Hy het nie teruggehou nie, maar dit was van die pawiljoen af waar ander nie kon sien nie. Ons beter die res van die jaar wen….. :lol:

  ReplyReply
 38. @Speartackle: Ons kan jou en Bush en Beet daar van KZN vastrek en myself en Kattes en dalk seker nog n ou wat nie n Boishaai truitjie aanhet nie..dalk ou BuffelCM of Maroon of Ploegie (Maar hy is n los kanon…hy kan ons dalk in die moeilikheid drop as hy iemand se P- vloek op youtube!. :mrgreen: )..En dan nak ons paar Noordvaal manne kry wat insette kan lewer…Tegnologie van deesdae kan sekerlik so storie laat staanmaak.

  ReplyReply
 39. @Grizzly: Ek het tot my Spies geborgde SBR T hemp gedra. Kyk net uit vir die Monnas ondersteuner met die grootste baard. Bush is my hero.

  ReplyReply
 40. @Speartackle: Ek was nogal op n staduim naby die Monnas se tegniese boks en Crusader het ook gepraat van Kwagga so die bewyse is sekerlik dan vir jou opmerking.

  ReplyReply
 41. @Speartackle: Spiesie..nou wanneer begin ek en jy daai youtube channel oor SBR van ons?..Jy is mos nou skatryk van al die huise verkoop daar aan die Suidkus en kan so eenkeer n week af vlieg Kaap toe dan maak ons die program in Boishaai se klubhuis..ek het klaar toestemming daarvoor! :mrgreen:

  ReplyReply
 42. @Hooit: Jy en Piet Retief gaan seker lag maar my batery was al pap by LC,sekere games word in die kleedkamers gewen(kop),Monnas het die een in die sakkkie gehad voor hulle op gedraf het,was daar ooit n missed tackle aan Monnas se kant?

  ReplyReply
 43. @Grizzly: Ja maar jy het nie kom groet nie. Ek self her die Monnas span nog nie sien speel soos Saterdag nie. Ek het eerlikwaar geen opinie oor die ref nie. Van waar ek kyk, vanaf agter die pale, verloor ek n goed genoeg uitkyk om kommentaar te lewer. Sal graag die game weer iewers wil sien net om na die tackles te kyk. 8 het weer n paar monsters ingesit en 19 het n volle game se tackles in 20 min probeer inpas. Groot respek vir julle nr 3. Hy het n paar groot hits gevat maar aanhou bal dra op die crash balls.

  ReplyReply
 44. @4×4: Ek wil ook net gewys het dat swak calls net dit is en nie noodwendig ‘n conspiracy nie. Mens moet ook in ‘n wedstyd kyk na die calls waar jou span voordeel trek nie net die calls teen jou nie.

  Persoonlik dink ek die kaarte moet werk soos in soccer. Op skool vlak is dit egter moeilik want jy kan ‘n ou skors vir ‘n week maar wie en hoe gaan jy dit monitor en baie skole sal dit ook omseil met slim tricks.

  ReplyReply
 45. @Hooit: Ek het belowe ek se jou ongeag die uitslag,net voor dit,my eerste prediction was genuine,na die nuus oor die krankes het ek hom aan gepas soos jy weet,ek het toe met hart predict want watter supporter predict n lost vir sy span.My verduideliking:ek het gedink julle gaan ooreis wees na Fees en ons lekker uitgerus,die teenoor gestelde het gebeur,julle lekker wedstryd skerp ons geroes,maar baie geluk,julle was impresive op alle gebeid,dankie tog vir die ref,wat het jy gedink van hom?

  ReplyReply
 46. @sewes: 1ste keer in Tuks reeks dat al 4 Monnas A spanne in die finale speel. Groot dag wat voorle, maar soos iemand vir my genoem het gaan net die 1stes saak maak.

  ReplyReply
 47. @Jakes:@Hooit:Daai egj o\15 is n hengse span saam met Menlo en outeniqua seker die top driee huidiglik.

  ReplyReply
 48. @Hooit: Ja Monnas en EGJ het ‘n goeie spormanskap en goeie kompetisie wat heers tussen die 2 skole. Die 0/15 wedstryd saterdag was ook kliphard met goeie gees gespeel en hande geskud na die tyd sonder enige voorvalle.

  ReplyReply
 49. @jakes: Sal ook graag wil weet. 3/4 jaar terug het ons hul oortuigend gewen en sedertdien nooit weer gespeel nie. 2 jaar terug vir Grey gewen en ook nie weer teen hulle gespeel nie. Dalk iets met die Kaapse skole begin reel.
  Ek hoor Monnas en EG het baie lekker saam n koshuis gedeel by Kearsney. EG manne tot by die Monnas tonnel ingeval Saterdag. Moet nou net die ouers kry om van mekaar te hou.

  ReplyReply
 50. @Stier: Rugby is rugby. In sekere games gaan jy goeie calls en slegte calls kry. Deel van die game. Wat ek net wou demonstreer is dat daar ‘n verskil is tussen vuil spel en ongeoorloofde spel. Ek is egter ‘n voorstander van geen rooi en geel kaarte nie. Gee ‘n geel en rooie op die veld maak die game klaar en doen die sanksies van die oortreders na die game…skors hulle vir een of twee games. So bly dit kompeterend die hele wedstryd maar tog word die speler gestraf.

  ReplyReply
 51. @David: David for some or other reason I do not know why,the Pretoria Wit Bulle avoids the Krugersdorp Wit Bulle at all costs the last few seasons. As I can recall Affies got a hiding against Monnas in their last encounter. They never played each other again. Monnas team has the ability to be nr 1 this year. They have a very strong team.

  ReplyReply
 52. @boerboel:ek hoop die kometerend. Laas jaar was daar 20 punt verskil. Julle sal hom vir oom Gielie moet gee om te blaas, as julle wil wen :wink:

  ReplyReply
 53. @Maroon: ek voorspel hulle 2 nederlaag die jaar weer teen hjs

  sal n baie kompeterende wedstryd wees-boishaai bietje nuwe ammunisie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  ReplyReply
 54. @CharlesZA: Op facebook en titter en maxit…,oral kla hulle. Die ergste is by die laaste ruck voor die “drie” le die Affie cleaner op sy rug in die ruck en speel die bal deur sy bene terug vir die scrummie? Dit voor die ref, hoekom hy nie vir Affies gestraf het nie weet net die ref.

  ReplyReply
 55. @4×4: Nee dit maak nie van die Boishaai manne vuil spelers nie maar net so is elke ref nie teen ons as ‘n beslissing nie ons kant toe gaan nie. Baie meer van die 50/50 calls het Affies toe gegaan as Boishaai toe. Julle kerm oor een call maar kyk al die ander calls wat julle gekry het mis. En nee dit moes nie twee geelkarte gewees het nie een geel en een rooi miskien, maar daai tackles was nie eers op die skouer en dan op nek toe nie, altwee was reguit om die nek. Twee rooi sou die regte call volgens die reels gewees het maar dan was die game oor. Daai tackles was nie bloot instinktief nie ook nie die no arms tackle (skouer) nie. Dalk het die ou vergeet om sy arms te gebruik? Ek dink ook nie Affies het uitgegaan om vuil te speel nie maar om die man te speel in plaas van die bal, verseker. Net so glo ek ook nie die refs het of probeer julle boor nie. Julle het twee bad calls gekry in twee games maar in die Boishaai game moes julle nooit met vyftien man klaar gemaak het nie.

  ReplyReply
 56. Is it the first time ever that Boishaai, Paarl Gim, Paul Roos, Grey College and Affies are all playing each other in the same year? And they all have good teams. Pity that Monnas are not playing any of them.

  ReplyReply
 57. Geluk aan Gim met hul wen. Die wedstryd het heeltyd n 2016 Grey gevoel gehad van iets wat kan verkeerd gaan. Seker die spelers en afrigter het baie geleer uit die wedstryd. As ons die hokkie telling bysit Dan wen PRG soos die laaste drie Jaar. Nou kyk ons net vorentoe. Sterkte Gim vir die res van die seisoen.

  ReplyReply
 58. @4×4: Ek dink net affies het baie hard gespeel teen boishaai! Enige ou wat rugby so bietjie gespeel het sal weet daar gebeur maar dinge op die veld wat refleks is. Moet jou nie te veel steur aan die storie nie. Affies was nog nooit bekend as ‘n klomp vuilgatte nie en ek glo ook nie sal ooit wees nie.

  ReplyReply
 59. @Stier: Vuil of ongeoorloofde spel? Sien volgens my is daar ‘n wesenlike verskil tussen die 2 termes. Vuilspel is wanneer ‘n speler doelbewus op die veld draf met die oogmerk om onder andere die teenstanders met die kop te slaan, tokse te trap, oë te krp of te byt.

  En dan kry jy ongeoorloofde spel: dit is wanneer ‘n speler uit reaksie uit ‘n persoon hoog vat. Geen oogmerk of bedoeling om seer te maak. Gaan loer dan gerus na die twee insidente waar die een seun ‘n geelkaart ontvang het en die ander een gelukkig was om nie ook ‘n geelkaart te kry nie, en gee dan asb terugvoer oor watter een die vuilgat is asb.

  Het daar enige van julle spelers die afgelope 2 jaar al rooi en of geelkaarte gekry? Ek kan my herhinner aan ‘n paar geelkaarte wat selfs julle spelers al ontvang het….maak dit hulle dan ook vuilgatte?

  ReplyReply
 60. Just a small correction. I was trying to say I do think monnas belong in the top 5. My auto correct os stuffing around.

  ReplyReply
 61. @Crusader: Now we are talking rugby. I told n few people about our 10’s kicking ability. He had a off weekend at Kearsney but what a game he had with the boot against Garsies. I think 19 made about 15 tackles in the 20 minutes he played.
  Please come introduce yourself at the finals.

  ReplyReply
 62. A weekend during which the southern suburb schools showed their undeniable character and strength. Bishops totally bamboozled Stellenberg with their run everything attitude in the second half, turing a 28/3 deficit at half time into a 29/28 victory. I still cannot make sense of Stellenberg’s capitulation after a superb first half. All credit to Bishops though, they showed that a victory at Piley Rees can never be taken for granted. The Bishops game against KES at the Wynberg festival will be a thriller. Clearly both Sacs and Rondebosch also pose a significant threat to any opponent. Hopefully the losses by Stellenberg and Boland will proof to be be just the medicine they needed for some serious challenges at Wildeklawer.

  ReplyReply
 63. @McCulleys Workshop: It was a great game of rugby! I thought the monnas 8 was very good. Also the flyhalf impressed me and the 6. Then the lock they brought on in the second half (no. 19) was a busy young man. On the garsies side the 2, 3 and 12 was very good.

  On the whole monnas defended exceptionally well and used their opportunities better.

  My boys left school many years ago. They went to centurion. I do not support any particular school but do favour schools from pretoria due to the fact that I live here. I trust that answers your question.

  I rate monnas very highly and donthink they belong in the top 5 this year.

  ReplyReply
 64. @Crusader: What school is Crusader, never heard of it? There is a club in Durban called Crusaders, is the Club linked to the school?
  What did you think of the overall Monnas Garsies game, who stood out for you?

  ReplyReply
 65. @Hooit: Pla my nie veel wie spuit wie in nie. Ek support geen skool nie. Dit pla my wel as ‘n onderwyser kinders “f@kken goed” noem. Ek stap nou af van die punt af maar as dit aanvaarbaar is vir jou en die res vd monnas manne het ons volkie ‘n sad case geword.

  ReplyReply
 66. @Crusader: Daar word baie goed gese langs die veld. As ek my moet steur aan hoe en wat mense sê langs die veld gaan ek nie my rugby geniet nie. Ek weet ook nie hoe oordeel jy n ander persoon sonder om hul te ken nie. Storm in n teacup. Monnas goed gespeel. Garsies goed gespeel. Halftyd nog senutergend. Monnas sou enige span op die dag seer gemaak het met daai tipe verdediging. Ten spyte van al die duikslae het Garsies aanhou speel. Garsies 3 is menigmale hard geduik maar het aanhou probeer en nooit opgegee nie. Toekoms ontmoeting tussen die 2 spanne gaan mooi wees. Ons sal dan maar moet sien wie spuit vir wie in. Kan n mooi, lelike ding wees.

  ReplyReply
 67. @Rugbymal: nee ou maat. Ek het 2 seuns en hulle het al kinders. Eks al om die blok. Nee eks jammer, reg is reg en verkeerd is verkeerd

  ReplyReply
 68. @Crusader: as jy dink so n stelling is erg gaan luister bietjie na die taal op die veld. En as jy dink dis erg en ek hoopnie jy het n seun wat na skool gaan rugby speel nie want dan moet jy dit hoor.

  So relax maar die boude.

  ReplyReply
 69. @Speartackle: relax dit is nou dieselfde crusader wat die Boishaai coaches se Christelike waardes bevraagteken het oor ‘n skeidsregter se beslissing, hy like visvang, dit is al.

  ReplyReply
 70. @Crusader: As jy reggehoor het is dit beslis onaanvaarbaar….ek het vir Tjaart by Kearsney ontmoet en volgens my n moerse nice ou…..ek sê nie jy lieg nie msar ek kan dit amper nie glo

  ReplyReply
 71. @Hooit: Julle defense was puik! Ek sien jy omseil die stukkie inligting wat ek vroeer gepost het. Keur jy dit dus goed? Sal jy daarvan hou as jou seun so genoem word?

  ReplyReply
 72. @4×4: Het jy hom ook gevra dat hulle die vuilspel los? Seker nie want die refs straf hulle gelukig nie daarvoor nie?

  ReplyReply
 73. @knowthegame: nee ek nie n bul…..is mos nou n haai

  Gisteraand se game was een van die grootste haailights van my naweek…..fantastiese game gewees…..lanklaas tyd gehad om so lank met Andre Es te gesels gedurende n game

  ReplyReply
 74. Ek sien jou bulle maak weer n move vir bossie?hoekom gee hulle tinus de beer nie n kans.Wat her geword van Johny Kotze?Verdwyn…hulle moet daai Clown wat kontraktering doen op loftus die pad wys..regtig.

  ReplyReply
 75. @Speartackle: Ek weet KZN is mooi,die kaap is mooi maar vok spear na n goeie reen seisoen klop niks Herfs in JHB nie.Die fairways gras groen,bome wat verkleur,dit nie warm nie,nie die hoeveld mooi op die oomblik.
  Ek voel of ek weer die fiets wil veruil vir boots.Sani to sea om die draai maar ek wil weer rugby begin speel op 54 as ek kyk na my beloved Sharks.Ek is seker hulle kan my erens gebruik

  ReplyReply
 76. @Speartackle: Spiesie ! Rom! Rom ! Rom ! Gimmies Guts kom! Maar wees gewaarsku ! Daar is ook n Blou Trein wat besig is om te brom !!

  ReplyReply
 77. @Valkie: Dankie. Recovery is n lang pad maar dit lyk goed vir Kwagga sover. Ek is seker ek het Mullet man gesien daar voor die hoofpaviljoen. 8 het van voor gelei. Hul kyk moontlik om hom op 7 te speel. Kan ook werk. Ek het lanklaas n game gesien waar n span so dood getackle is soos Garsies.

  ReplyReply
 78. @Speartackle: @2021: Spies hy sê mos hy lees al lank, dan behoort hy te weet dat hier baie min geheime is. Geen geheim is te groot nie, ons los hom op en sommer gou….. :mrgreen:

  ReplyReply
 79. @2021:

  Never Fear when Spear is Near

  Ja ek hoor groot dinge van daai span

  Sal fyn dophou en sterkte

  ReplyReply
 80. @kokkie: Die O/16-groep van Paul Roos is regtig baie sterk. Ek kon ongelukkig niks daarvan sien nie. Aangesien daar heelwat graad 11’s in julle O/19-spanne is, glo ek dat Paul Roos volgende jaar aansienlik sterk(er) gaan wees. Daar het selfs gister ‘n Grant Khomo-stut van verlede jaar in jul C-span gespeel. Daar is dus steeds redelike diepte…dalk nie noodwendig in alle posisies nie.

  Dankie ook vir die gelukwense. Mens speel met jou sterk punte en op die dag was Paul Roos se agterlyn vol ondernemingsgees. Daarom sou dit dwaas wees vir Gim om nie die pak te gebruik nie. Ons het egter al baie mooi drieë gedruk in vorige wedstryde. Gim is beslis nie net ‘n “truck & trailer” span soos ‘n ander blogger beweer nie.

  Ten slotte moet ek vir Coila Louis komplimenteer. Na afloop van die wedstryd…skoolliedere is reeds gesing ens.,kom hy na Gim se 4-slot en wens hom geluk met sy toekenning as speler van die wedstryd en sê “baie geluk, jy het baie goed gespeel”. Sulke dinge kan geen afrigter “coach” nie maar sê vir my baie van sy opvoeding!! Welgedaan jong man!

  ReplyReply
 81. EG maar weereens gewys as daar n beker op die spel is skakel vorm oor na n ander rat

  ReplyReply
 82. @Valkie: Julle moenie te sleg voel nie. Die top skole rugby werk so. As jy die dag nie heeltemal op jou stukke is nie kry jy groot pakslae. EG was baie goed gister en het uitstekend afgerond!

  ReplyReply
 83. More manne, jammer is hier Dames ook. Ek is ook soos Koning nuut in die game. Ek lees ook al n geruime tyd die blog en hier is n paar manne met giftige vingers so ek sal my woorde kies. Ek moet my belange verklaar: Ek werk dan na 2021 toe, dan is my seun Matriek. Hy is n Turk by die Blou Lorrie met Rooi wiele. Ek sal maar julle n tydjie gee (al die CIA agente) om te snuffel waar my belegging is. Leidraad ek kan nie wag vir die nuwe Rankings nie. Verskoon ek is al oor 50 so sommige van my comments gaan baie gewig dra en sekere sal seker deurspek wees van Alzheimers. Lekker tik.

  ReplyReply
 84. @Hooit: Ja kyk ons het net nie opgedaag nie. EG se strategie was duidelik, sodra die bal in hulle gebied gekom het was dit terug geskop na ons kwartgebied toe en ons kon net nie aanpas nie. Niks wou werk nie, amper net soos die game teen Paul Roos. Dis regtig baie hartseer maar beslis nie die einde van die wêreld nie. Dis maar hoe dit gaan, leer daaruit en beweeg aan.

  Julle Monnas span het goed gedoen, en ek sien Kwagga is baie vinnig besig om weer sy eie monster vorm te vind. Moet sê daardie 8 is self ń riller om teen te speel.

  Wil net by sê dat die mullet man gister daar was maar hy was blykbaar rof na die game.

  ReplyReply
 85. Die telling vir Boishaai teen die Kwaggas is n bietjie misleidend volgens my. Outeniqua het baie goed gespeel in die eerste helfde, en heelwat druk toegepas,wat tot foute van die Blou Trein gely het. Laasgenoemde se hande het hulle ook n hele paar keer in die steek gelaat. Die Paarl was bloedig warm, en die besoekers het gaandeweg stoom begin verloor. Boishaai se kondisionering is puik en dit het beslis bygedra tot die weghol telling.Dan nog n bydraende faktor is die ongelooflike diepte waaaroor Boishaai beskik. Die plaasvervangers het almal n impak gemaak, wat gesorg het dat die druk al meer toegeneem het op die Kwaggas, wat toe reeds moeg was in die kwaai hitte. Ek verstout my om te sê, dat indien daar nie n groot aantal beserings intree nie, gaan Boishaai se Seccies n derde jaar agtereenvolgens onoorwonne eindig.

  Uitblinkers vir my was Outeniqua se skakelpaar van Sylvester Hasien(no.9) en James Mollentze (no.10) asook die heelagter Darren Fortuin.

  Aan Boishaai kant het beide slotte Adrian Alberts en Armandt Conradie goeie werk in algemene spel gelewer, Vian Fourie (flank) was oudergewoonte dodelik op die grond, terwyl kaptein en no.8 Francke Horn se ondersteunende kragspel vir 3 driee gesorg het. Agterlangs was ek aangenaam verras met die koelkop slim spel van loskakel Seon Mouton. Hy moet mos nou Boeta Chamberlain se groot skoene volstaan, en na n senuagtige begin teen Affies, het hy gister getoon dat die coaches met volle vertroue hom kan gebruik. Ongelukkig is hy ook af met n besering, en ek hoop net met die oog op Wildeklawer dat dit nie te ernstig is nie.Aanwins Abner van Reenen (no.15) was ook goud werd en is n klas speler, wat ook baie veelsydig is.

  Welgedaan aan die Kwaggas se ondersteuners. Julle het julle span baie mooi ondersteun tot die bitter einde.

  Die uitslag tussen Sacs en Boland kan beskou word as n verrasing. Ek het egter vir Sacs in aksie gesien by die Tony Stoops fees, en toe reeds gedink dat hulle gaan vanjaar behoorlik stem dikmaak. Beskik oor n gedugte agttal, wat goed gedril word deur die oud haker Andrew Patterson, en dan ook heelwat skietgoed agterlangs.

  Geluk ook aan ons bure Gim met nog n senutergende oorwinning oor die Rose. Soos dit n goeie span betaam, speel julle tot die bitter einde, en goeie spanne het n manier om die uitklophou te plant, wanneer die tyd amper verby is.

  ReplyReply
 86. Grey College is stil stil besig om groot momentum op te bou na die wk en die drie interskole daarna Boland en Gimmies gaan in wees vir harde games

  ReplyReply
 87. @4×4: @sewes: Alhoewel die skeidsregter ‘n rol gespeel het is hy nie alleen verantwoordelik vir ons verloor. Die span speel met rukke en stote. Hulle speel baie goed, net om alles weer weg te gooi ‘n paar oomblikke later. KES se blitzkrieg eerste 15 min. het die game vir hulle gewen. Soos deur @4X4 genoem het ons gevaar manne nie genoeg bal gekry nie. Ek hoop ons verras ons teenstanders by Wildeklawer 8-O

  ReplyReply
 88. @Hooit: Julle het “die f@kken goed ingespuit”! Monnas was baie goed gister en jys reg oor die defense. Net jammer julle coach skree sulke frases van die kant af. Dis ‘n hartseer dag. In my opinie is julle ‘n top 5 span die jaar want julle het al die attributes. Sy en die mede coach se optrede gaan julle nog egter duur te staan kom in die toekoms. Ons moet onthou daar word met kinders gewerk.

  ReplyReply
 89. I must say congrats to Queens. Very good result.
  Nelspruit wat het gebeur? Nellies moes baie hard werk vir elke meter op die veld wanneer hul bal gehad het en EG het maklik hulle meters gemaak. Waar EG gesukkel het on die voordeel lyn te breek die laaste paar weke het hulle dit gister met gemak gedoen. Goed gespeel EG. Sien uit na ons game oor 2 weke.
  Kan iemand van Garsies asb laat weet of Diego ok is. Hoop nie die besering is so ernstig as wat dit lyk nie.
  Monnas se verdediging het hulle die game gewen. Gewoonlik is daar 3-4 groot hits in n game maar Monnas het groot hits ingesit sonder ophou. Garsie spelers is sekerlik seer vandag. Die stryd teen EG gaan baie fisies wees.

  ReplyReply
 90. Het nou weer na die PRG game gekyk, nee wat, ons kan nie moan oor die ref nie. In elk geval baie calls het gekom vanaf die assistente, ons soek graag verskonings maar daar is nie, dit was egter n great game, dankie en baie gelu Gim

  ReplyReply
 91. @4×4:Stem 100% saam met jou.Ons sit met n probleem op slot en die obsessie met hoe groot n slot nou moet wees het hier toe by gedra ek kry net die kind jammer wat in die diep kant in gegooi is.Wat die agterlyn betref jy speel maar wat jou toe gelaat word op die dag die agterlyn is vier keer terug geroep vir [volgens die beamptes] voorentoe aangee, die skrums is telke maal drie tot vierkeer oor gevorm omdat Kes glo gly die skrums is telke maal geswaai sodat kloof swak bal kry vir die backs, die reel oor oorval ,body weight en van agter inkom het op die dag nie bestaan nie kyk maar na die video.Ek dink Kes se afrigter het hulle huis werk gedoen en baie negatief gespeel om ons spel patroon te ontwrig en met hulp het hulle dit goed reg gekry.

  ReplyReply
 92. @Vyfster: Affies se beleid is dat alle spelers in die groep moet ‘n volle wedstryd op toer speel. Hulle het mey die Florida game met al hulle reserwes begin en eers met 10-15 minute oor die veranderings begim maak. By gesê daardie Florida span het hulle game gelig en het gewys waartoe hulle in staat is as hulle aangeskakel is.

  ReplyReply
 93. @kokkie: Ek het ‘n versoek skrywe aan die Coach van Affies se 1ste span gestuur dat hulle asb moet poog om met 8 punte voor te wees in die laaste minuut, want geskiedenis wys mos maar dat die 50/50 calls 100% teen Affies gaan :twisted: :twisted:

  Julle was ongelukkig om nie die knoop te oon deur trek gister nie maar sien ons uit om darem by Wildeklawer teen ‘n skool uit die Provinsie van Stellenbosch te speel….dalk sal die 50/50 calls die keer in Affies se guns wees.

  ReplyReply
 94. @sewes: @Leelu: Ek het so bietjie die Kloof gaan ondersteun gister, en was baie teleurgesteld met wat ek gesien het. Hulle het glad nie dieselfde “brand rugby” gespeel as in die Noord-Suid Toernooi nie. Julle gevaarlikste aanval wapens in 11, 14 en 15 en hoe hulle nie meer in die game in gebring word nie weet die vader alleen. Jevon Snyman ken ek al van sy CP dae af, speel baie goeie rugga die jaar heel waarskynlik is die CW kompetisie om die 9 tussen hom en Johan Mulder. Hy moes gaan druk het met die vinnige tikkie en nie agter toe gekyk het nie, het sy spoed gebreek.

  Dan net ‘n opmerking van my, daar is ‘n rede waarom julle Nr 4 by Affies se 8ste span gespeel het…julle het effektief gister met 14 man rugby gespeel.

  Ek dink gister was maar net ‘n afdag vir Kloof, dit gebeur ook sterkte met Wildeklawer sal julle ondersteun!!!

  ReplyReply
 95. Vyfster- EG Jansen were going through some changes, different coaching staff and few injuries. If you look at their results in Tuks league matches early in the year, they looked strong, even beating Garsfontein. Then the festivals start during holidays. They do not have the depth so after their losses against Paarl gym and Boland landbou, I think they used most of their depth for the Kearsney matches to get their team on course again. They have a heavy schedule this year. One could see today that this is a different team than who played the last two weeks over the holiday period. The motivation levels for Beeld and Tuks just on another level than friendly games at festivals. Has always beenbthe case with EGJ I think. Todays team were brilliant, but no one expected this performance and big score against Nelspruit. One thing for sure. EGJ is back and the Tuks final against Monument is going to be very hard. Two outstansing teams by todays performance.

  ReplyReply
 96. Just a correction, previous post I was referring to score of Boland against SACS, not Bishops…my mistake…..although Bishops also did very well beating Stellenberg

  ReplyReply
 97. Other interesting observation…..Marlow lost narrowly to Brandwag, BV same to Centurion, and Florida heavily against Transvalia
  A common denominator was that both 3 losing schools was each playing 3 very tough easter festival games…Florida lost all 3 their games narrowly, Marlow lost 2 narrowly and beat Eldo’s in a hard one…BV had 2 closish wins over Jeppe and Kingswood, and fairly close loss against Waterkloof…..Thus no easy games like some of the bigger schools had…..I wonder what part did that play in outcome, given that Marlow and BV are quite small school without the depth of the big schools, Florida is much bigger, but their depth is also not that great…anyway, just an idle thought, congrats to all the winning teams, it seems to have bee very close matches

  ReplyReply
 98. @Beet….is the score for Boland and Bishops not the other way round. Elsewhere it is reported as a Bishops win.
  Incredibly close games today and a few astounding results to boot.
  How did Eg manage to bounce back from some heavy losses and demolished Nellies today?
  How on earth did Florida almost beat Affies but lost by 50 to Transvalia today?
  @ Playa: sorry, history was surprisingly not made, must have been gut wrenching, but congrats to Queens
  KES continue to impress as does Drostdy
  Lastly well done to Tygerberg but Shakespeare afficianado’s won’t be impressed…..i have never heard of a school named Hamlet, where is that?

  ReplyReply
 99. Nee wat eks nie gebou vir die senuwee tergende naelbyter too close to call games nie, gaan maar eerder gholf speel saterdae, dan ek net myself blameer, nou le Affies en waterkloof vir ons voor op wildeklawer, eish, welgedaan gim, hard luck prg, ons harte is seer, maar dis hoe dit is!

  ReplyReply
 100. @Playa: Same here bro i thought we had it, QC tactically, they got it spot on, used their heavy forwards to great effect. For me, forget about that first dump, remember that gal who led you on and on for weeks and never gave it up.

  ReplyReply
 101. @DC ARMY: It feels like I’ve been dumped for the first time all over again.Queens well worth the victory.An awesome game of rugby to watch.The score is a very fair reflection of the game. I am depressed.

  ReplyReply
 102. @Koning: Die telling was Boishaai 47-16 Outeniqua. Net Boishaai se o/15 A span het verloor 18-19. Met minder as tein minute oor was hulle nog 15-5 voor. Daai Outeniqua span gee net nie op nie.

  Boishaai se o/14 A span het 21-19 gewen maar hulle kon verder gewen het as hulle nie so baie foute gemaak het nie. Daar kom ook nog twee slotte by een was beseer en een vandag sy eerste game vir die B span gespeel. Hy was by SA atletiek tydens kwagga week maar hy speel nou, die klong is 1,92 meter en weeg 93kg. Hopenlik sal die span uit gesort word by wildeklawer sodat hulle reg is vir die groot game teen Grey.

  ReplyReply
 103. Ouch that one stings, not my favourite way to lose a rugby game, but well done to the Kudu,

  ReplyReply
 104. Ten minste is ons prg u 16 ouens nog steeds op die wenpad, dalk is daar hoop vir ons n wen teen gim in die toekoms haha

  ReplyReply
 105. @Sideliner: ek is platgeslaan met ons verloor teen gim, maar ek dink nie so erg soos n paar Boland landbou supporters nie, so die nuweland wen vir SACS aan begin van seisoen was inderdaad nie misleidend nie :mrgreen:

  ReplyReply
 106. @Sideliner: SA Rugby..’going nowhere slowly’. NZ het nie hulle gelyke in rugby nie. Ruk n Stormer gerespekteerde verdediging in flarde, net vir ons hier in SA om te dink dat ons moontlik met NZ kan saam gesels…in watter droomwereld lewe ons….

  Nee wat kerels, soos genoem…ons rugby sterf n stille dood…

  Swak basiese vaardighede gaan aanhou sorg vir leë stadions in n sport wat nog so klein in wereld perspektief is, en eintlik n manier moet vind om die sport te groei en kykers lok….maar wat baie mooi die teenoorgestelde regkry…

  PRG julle het knap gespeel vandag.

  Die Blou Trein het mooi deurgekom in die tweede helfte..

  SA rugby….truck and trailer maar voort….en kyk waar eindig julle op……

  ReplyReply
 107. Paul Roos was die underdogs maar het baie goed verdedig en die mooiste rugby gespeel met die minste balbesit teen ‘n oorwegend truck and trailer Paarl Gimnasium. Die 9-1 voorsprong in strafskoppe (waarvan ‘n paar twyfelagtig was) die eerste helfte het beslis die truck and trailers gehelp. ‘n Geelkaart vir Paul Roos na nog ‘n Paarl Gimnasium truck and trailer was die keerpunt. Dit het gelei tot ‘n pragtige dubbel truck and trailer drie uit hul eie helfte deur die truckers van die Paarl. 4 minute in ekstra tyd na 4 strafskoppe uit truck and trailers en 4 great truck and trailers later word die wendrie gestoomroller. Alles seker wettig maar mense dit was lelik en dit is wat besig is om ons rugby dood te maak. Nou het hierdie siekte van truck and trailer ook ons skoolrugby besmet. Daar moet verseker ‘n toeter blaas by skoolwedstryde anders gaan sekere spanne met 20 minute ekstra tyd na 20 strafskoppe dalk met ‘n truck and trailer drie wen.

  ReplyReply
 108. Outeniqua het aanvanklik baie goed vertoon teen Boishaai, maar toe uit stoom uitgehardloop. 45-16 vir die manne in Blou nadat dit nog rustyd 1 point game was.

  ReplyReply
 109. Week 3 of proper season fixtures….race to top pushing limits for imaginations already!!!!

  ReplyReply
 110. Net nie goed genoeg nie PRG, geluk Gim julle verdien dit, 20-19 vir gim ft. Dis hartseer maar feite is feite!

  ReplyReply
 111. Die span van die vlaktes lyk absoluut onstuitbaar. Kwessie van tyd voordat hulle die nr1 plek beklee.

  ReplyReply
 112. Ek sien Marlow speel Menlo en Oudtshoorn by K2 toernooi vlg naweek. Menlo lyk goed?

  ReplyReply
 113. Hallo manne. My 1ste post ooit! (Ek lees al die blog vir meer as n jaar). Lekker warm dag in die Paarl vir Boishaai teen Kwaggas. Sien uit na n lekker dag van rugby op Brugstraat.

  ReplyReply
 114. @rugbyfan: @Queenian: @DC ARMY: @QC86: A Kudu is most dangerous when it’s wounded…we may be quietly optimistic, but we know better than to see this as a sure case. I always say that a win for any side visiting The Rec is an upset. And QC did indeed look a lot better against Kearsney on Monday.

  Here’s to a great game of rugby…and Dale upsetting QC at their reunion :mrgreen:

  ReplyReply
 115. QC looked a lot better on Monday,if they play to their strengths,there could be an upset coming

  ReplyReply
 116. Well after a slow start in their first 2 games against Grens and Brandwag, Dale certainly came alive in Durban, where they should have came away with 2 wins, Fassi did not need to go for that second drop with 1 minute remaining against Drostdy, as it gave away possession and from that the Donkeys went on to snatch it.

  QC started with 2 wins and have lost 4 in a row and did not look good at all at Bothas Hill. However history does show that the Kudu are something else when it comes to playing at the Rec and as Playa pointed out, it is the their Reunion.

  With any derby the form book is well and truly thrown out of the window. Just hoping for a good game, like last year at the Rec and a repeat Dale win.

  ReplyReply
 117. @Blue: @Playa: All says Dale should beat Queens if you look at the matches so far this season. Although this age group Dale have never beaten QC 2 years ago at under16 Dale were on receiving end both times.

  The difference here is Griffy he puts a believe into the Dale boys were with QC at present I am not sure what is going on there.

  I firmly believe QC needs to win this game otherwise there season will spiral into a mess.

  ReplyReply
 118. @Blue: Blue, if you measure verbal victory in terms of “rambling chit-chat” then I suppose the golden crown goes to Monnas. When I really cannot sleep, I just read few lines scribed by either @Hooit, @AndreT or his alter-ego @Speartackle. It is not long before lady boredom tucks me in and wishes me sweet dreams.
  They realy enjoy blowing smoke up their own, and each other’s arses. Even went as far to create a few makeshift braai-fires with gas nogal. Problem is the gas was turned on but fire not lit.

  ReplyReply
 119. Hooit. What I would give to see Queens take up their traditional place in the Top 20, but it starts with baby steps. Umtata and Playa have also really made it as clear as read between the lines goes that Queens are massive underdogs. Maybe the biggest underdogs of the millennium. A win on the Rec would qualify for miracle classification status.

  To make the dream of a Top 20 finish a reality I would go so far as to pledge a Helpmekaar verbal victory over Monument in 2017. So whenever the topic comes up, Helpmekaar would be deemed to be the better team simply because they have secured the all important verbal victory. :mrgreen: Your support of the verbal victory will be thumbs upped.

  ReplyReply
 120. @Blue: Do you think Queens will be in the top 20 this year? Answer carefully. It is a loaded question.

  ReplyReply
 121. @Blue: :lol: :lol: :lol: I wouldn’t say “overwhelming” :lol: :lol: :lol: …it’s their reunion after all. They may just use Dale as a stepping stone to rehabilitating their season.
  As for your other big calls…the only one I cannot see happenning is Paul Roos beating Gim. But hey, this a game played with an oval ball after all :mrgreen:

  ReplyReply
 122. Here are the big calls for this weekend:

  Dale to beat Queens
  Stellenberg to beat Bishops
  Rondebosch to beat Wynberg
  Garsfontein to beat Monument
  Paul Roos to beat Paarl Gym
  KES to beat Waterkloof
  and
  Grens to contest and win back at least 3 of their own 12 kickoffs against Selborne.

  ReplyReply
 123. @kokkie: Bier! Op Markotter!> Sak Sarel, die manne daar is te hooi pelooi vir drank. Behalwe as jy een van daai manne in die royal suite is!?

  ReplyReply
 124. Soos ek vroeer genoem het, die Sacs v Landbou game gaan ook n cracker wees, dink nie Sacs is n push over die jaar nie. En dan is hulle ook bekend as die Giant Slayers! Hulle is no doubt die beste in die Suidelike voorstede die jaar!

  ReplyReply
 125. @Carl de Kock: Tussen die rugby, hokkie en netbal is daar 59 wedstryde wat plaasvind. Iewers sal daar ‘n game wees om jou aandag te hou. Wat van Vrydagmiddag al van die hokkie gaan kyk?

  Ek moet saam stem ons eerstes sukkel. Ek het ‘n vermoede dit gaan vir die volgende twee jaar so wees. Maar die afrigters het hulle self al oor die jare bewys en die seuns sal nie ophou speel tot die laaste fluitjie geblaas het nie…..
  Go Kwaggas!!!!!

  ReplyReply
 126. @Carl de Kock: Nou begin jy met jou sokker stront hier ook…Jy moet hol..die Paul Roos klere shop maak 16h00 toe en jy moet nog vir jou n truitjie kry vir Saterdag..of dan ten minste n kepsie..

  ReplyReply
 127. @Carl de Kock: Nee Callie man, selfs met die 2007 Wereldbekerfinaal het ek na die Vrede koor in die Warden Ouditorium gaan luister tydens die Suidoos Vrystaat Cum on feel the Noise kompetisie

  ReplyReply
 128. @Kattes-Strofes: Soos vroeer genoem, ek ‘stream’ terwyl ek in Stellies is. Beste van beide werelde, maar n wedstryd teen nr 1 en 2 in SA…sjoe, n man kan darem nie dit n ‘pass’ gee nie….sal n dom besluit wees…

  ReplyReply
 129. @Kattes-Strofes: Weereens, glo nie iemand hoef fisies teenwoordig te wees om te prioritiseer nie….dan moet al die manne wat by die huis bly en die wedstryd oor die internet kyk, ook aanpraat :)

  ReplyReply
 130. @Carl de Kock:Jammer Carl ! Ek stem met die ander manne saam ! Ek kon n paar sente verdien het om die Rose/Gim wedstryd te doen vir die koerante, maar verkies om liewer die Blou Trein te ondersteun. Prioriteite is n bliksem !!

  ReplyReply
 131. @Speartackle: Ek gaan Markotter toe, want dit is twee bulspanne wat mekaar die stryd aanse, nr 1 en 2 in SA tans..Hoekom sal enige iemand dit nie wil bywoon as dit op jou voorstoep is nie.

  ReplyReply
 132. @bokbal: As jy nie langs die veld staan nie, tel dit nie as ondersteuning nie….of so se BoishaaiPa…

  ReplyReply
 133. @Carl de Kock: Ek praat meer van Makro in sterkte…..jy het genoem jy gaan Makro kyk…..en ek het gedog HJS is ook Makro in sterkte maar jy wil nie gaan kyk

  ReplyReply
 134. @Carl de Kock: haha, geldige punt Carl, maar onthou ek was altyd daar in die dae toe Boishaai nie SO goed gedoen het soos die laaste 2 jaar nie…so ek is nie ‘n fair weather ondersteuner nie. Deesdae net so bietjie moeilik met al die berge wat daar is om uit te hol oor naweke :-) Maar ook, die games word nou al meer op TV uitgesaai vir my om te PVR of te Youtube.

  ReplyReply
 135. @Carl de Kock: julle gaan die kwaggas vir middagete eet. Hulle het nie beïndruk sovêr vanjaar nie. Ek verstaan na gelang daarvan jou keuse?

  ReplyReply
 136. @BoishaaiPa: Is dit nie moontlik om altwee hoofwedstryde te kyk nie? (nou wat ek daaraan dink – ek het nie die tye voor my nie….)

  ReplyReply
 137. @bokbal: Ek wag nou nog om jou langs die veld te sien ondersteun (alhoewel ek weet dat jy meer in die buiteland is om al wat berg is uit te hardloop..so ek het begrip vir jou situasie), volgens BoishaaiPa tel niks anders nie :)

  ReplyReply
 138. @kokkie: Atmosfeer is great as jy belang het by n span..andersins wil ek net die beste angles sien! :mrgreen: ..Moenie worry nie..ek is genooi..Vra vir Maroon..sonder my kan hy nie met n kar in sy eie sportgronde inkom nie! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  Ek oorweeg nog die uitnodiging want ek wil in Paarl ook wees en ek moet ook nog in Rawsonville kom vir n 50’ste…

  ReplyReply
 139. @BoishaaiPa: Stem met jou saam Boishaai Pa…dink Carl is beslis ‘n closet PRG ondersteuner :-) Kan nie anders dink as ek so na sy comments kyk nie..shame man. Dalk canvas hy solank vir plek vir sy kinders eendag (wil dalk nie Paarl toe ry met kinners nie!) en ‘n plekkie in daai clubhuis. haha! PS. Sover ek weet speel Gim en PRG mekaar elke jaar as ‘n standaard liga game…niks buitengewoon unieks hier nie. Sal wel ‘n titaniese stryd wees!

  ReplyReply
 140. @Maroon: Dankie, ek weet ek is altyd welkom daar op die Markotter. Ek sien uit na goeie ruggas! Hardlopprugby!! Puik weer word ook voorspel.

  ReplyReply
 141. @Carl de Kock: n koue bier voor en na die game op die deck, met goeie geselsskap, eish, ek stem, die tv doen nie dieselfde vir n ou nie! Haha, kom BoishaiPa, join us, die eerste bier is op my! Goeie warm weer vir saterdag voorspel, groen baie lang gras, soos gewoonlik, kan net lekker wees! :mrgreen:

  ReplyReply
 142. @Hooit: Wildeklawer sal reg wees. Wat sal dit help om te kla oor die skeidregter. Ek dink hy was een van die beter ouens op die toernooi. Monnas het hulle kanse gebruik en Selb nie. Dink dit was n goeie wedstryd. Monnas het n paar game breakers in die span en ek is bly om te sien dat die manne wat beserings gehad het, deur die toernooi gekom het. Ek kry vir EG jammer en teen die tempo gaan hulle die jaar met hulle 3de span afeindig met al die besering wat hulle het. Die naweek Nelspruit vir hulle en dan Wildeklawer. Eina

  ReplyReply
 143. @BoishaaiPa: Gelukkig tel fisiese teenwoordigheid nie as enigste manier van lojaliteit en ondersteuning nie.

  My PVR is klaar vol sokkerwedstryde :)

  Ek wil die wedstryd van die naweek gaan kyk, kan dit nie misloop nie…hel, hier is dan selfs a paar PRG manne wat my uitnooi na die klubhuis toe…

  ReplyReply
 144. @Carl de Kock: I believe so. Do not know if it was the pressure applied by Monnas but they never seemed to get the backline going against us. Selborne vs Helpies should be n good game. Two very good backlines against one another. Also think that with the easter results Helpies have a point to make now before Lions trials start.

  ReplyReply
 145. @Carl de Kock: Ek stem 100% saam. Seon op Heelagter. Dalk vir Keegan Whitten nader trek, hy het 10 vir o/16s in 2015 gespeel toe Boeta beseer wat. Hy het ook laas jaar 2des en 3des gespeel en kan 13 en 15 speel. Ek sien hy was nie saam NZ toe nie. Wonder hoekom.

  ReplyReply
 146. @BoishaaiPa: Blou Trein/Kwaggas sal nie n slegte wedstryd wees nie, vir die skole rugby puris – beslis Gimmies/Roos die wedstryd van die naweek, vra maar vir die ander puriste hier op die ‘blog’…kom Stellies toe Saterdag, jy sal dan dalk beter verstaan.

  ReplyReply
 147. @Carl de Kock:Waar kom jy nou weer aan die terme “Makro”…is jy nou onder Noordvaal invloed?…Die twee skole speel elke jaar teen mekaar en al vir baie jare en elke Saterdag is daar Premier liga games. Boishaai teen Outeniqua is net so groot…hoekom ondersteun jy nie jou Alma Mater nie?..Die PR vs Gim game is op TV en jy kan dit tape…

  ReplyReply
 148. For personal reasons the Queens vs Dale game of some interest to me. Think Dale will take it but lets wait and see.
  Selborne I think it is only fair if you give me a cap the next time we meet. Goodluck with youre game. You should win it.

  ReplyReply
 149. @BoishaaiPa: Nie aldag wat jy twee makro skole teen mekaar kan sien speel nie.

  Regstreeks nogal!!

  Hierdie is beslis n geleentheid wat geen gesoute skolerugby liefhebber sal durf laat verbygaan nie!!

  ReplyReply
 150. Ai , voel jammer vir Boeta Chamberlain …… twee jaar in n ry nou wat die beserings hom kniehalter . Seun met soveel talent ….Dalk n geleentheid nou vir Oud Stellie , Trent Sivertsen om die step-up te maak ….

  ReplyReply
 151. @Carl de Kock: Dit is ongelukkig so volgens sy pa. Hy sal uit wees vir 3 maande volgens dokter, voordat hy weer kan begin oefen.Dit is n gatslag vir Boishaai want daar is bitter min spelers in die land wat n wedstryd so kan beheer soos Boeta. Hy is bitter ongelukkig en ek voel saam met hom en sy ouers hartseer.

  ReplyReply
 152. Nog onbevestig, Boeta Chamberlain heel moontlik uit vir die seisoen met n besering. Gatslag vir die Blou Trein van die Paarl.(indien dit waar is)

  ReplyReply
 153. @BoishaaiPa: Want ek is op die Markotter….(sien laaste ‘post’).

  Sien uit na n titaniese, massiewe stryd op die Stellies!! Ek is so opgewonde soos n kind, Saterdag kan nie gou genoeg kom nie!!

  Ek besluit nog vir wie ek gaan skree :)

  N geleentheid om n wedstryd van die gehalte te sien kom nie elke dag by n man verby nie!!

  Viva Rugby!!

  ReplyReply
 154. KES play Waterkloof on the 22nd at Waterkloof – should be a cracker. KES 5/5 so far and Klofsies lost just the one game I believe.

  ReplyReply
 155. Beet: Groot derby die week in die Moot. Oos-Moot speel teen HTS John Vorster.

  ReplyReply
 156. Sal op ons geliefde Markotter wees vir die Gim game die naweek :-D nog n game om dop te hou is SACS vs Landbou, seker Landbou sal graag die Nuweland nederlaag wil omdraai

  ReplyReply

Leave a Reply