Krugersdorp & Pretoria Witbulle plus other Noordvaal teams

Two of the most highly rated teams for 2016 will be in action on Saturday. Affies are expected to have their work cut out for them when they take on a relatively strong Helpmekaar team. Things should be a little easier for Monument who play against Transvalia in the Tuks Reeks.

The pick of  the Tuks Reeks round of matches will see Garsfontein up against EG Jansen in what may still prove to be the group of death as it includes Menlopark. The latter will be looking to bounce back strongly against Marais Viljoen, after a heavy defeat in their round 1 game. Menlo’s junior A-teams were all impressive last weekend and they could be the school to  give Monnas a run for their money as far as the overall rugby title is concerned.

The Nelspuit Rhinos are another team being tipped to perform well in the Tuks this season. They should be too strong for Rustenburg who’s fortunes are expected to change for the better in the years to come, thanks to a new rugby drive which is in its beginning stages.

The HTS Middelburg Rooibulle have been consistent achievers over the last few seasons. Waterkloof produced a respectable result at a trial game in Nelspruit and might still be finding their feet in 2016. They take on Goldveld on the weekend.

NVteams

22 Comments

 1. @Andre T: Ek sien jy roer die pot sommer vroeg die jaar. Dis net die Affie-meisies se embleem-debakel wat meer briewe/sms’e uitlok Beeld toe as knownothing-hulle destyds!

  ReplyReply
 2. Affies Witbul span teen Helpies:

  1e Span:

  15. Tristan Janse Van Vuuren
  14. Carel Koch
  13. Marnus Potgieter
  12. Louritz van der Schyff
  11. Christian Strydom
  10. Ruan de Swardt
  9. Jack Hart
  8. Jaco Labuschagne
  7. Phillip Krause
  6. Regardt du Plessis
  5. Dylan du Preez
  4. Henk Pretorius
  3. Arno van Wyk
  2. Schalk Erasmus (kapt)
  1. Cabous Eloff

  Geluk aan Tristan Jv Vuuren, Marnus Potgieter en Jaco Labuschagne wat Saterdag die 1e keer vir die Witbulle op die veld draf!

  ReplyReply
 3. @Beet…….please give @knowthegame: a Helpmekaar jersey…..for the first time since that Ben Vorster touch judge jumped into the air, he has a team that can win a few games

  ReplyReply
 4. @knowthegame: Ja jong hier oorkant Menlopark….sit sommer op my stoep en kyk hoe hulle oefen…….hoop ek sien jou by St John’s vir die groot een……..Woes Rand vs Hillbrow……tyd dat ons bietjie n RichelieuTjie kap

  ReplyReply
 5. @Die Ken: Xander Kruger en Ula Booysen is albei 1ste keuse maar is uit met beserings. Zander van Den Berg is senter 2de span. Hy het n moeilike begin gehad met die seisoen maar is nou oppad terug

  ReplyReply
 6. Sien uit om MJ met sy Matt Giteau hardloop weer te sien en ja ek hoop Reyno pas vinnig aan.

  ReplyReply
 7. @Speartackle: Ek het so gehoor, en nou sien ek dit ook. Ek is nogsteeds nie seker daaroor nie, maar ekt met die iemand naby die span gepraat en hul glo Potgieter kan die skuif maak – genoeg spoed. Kyk, MJ het mos laasjaar reeds 12 gespeel. Mens kan maar net glo dat hulle n plan het. Kareltjie van Ruggas, het gese dit lyk goed.

  ReplyReply
 8. Dit lyk my ook Ula Booysen het totaal en al uit die bus geval, of is ek verkeerd?

  ReplyReply
 9. Kan iemand my asb se wat het geword van Monnas se Xander Kruger (laasjaar se fly) en Zandre vd Bergh (laasjaar 0 16 senter)?

  ReplyReply

Leave a Reply