School Rugby fixtures & results – week ending 15 August 2015

TIME DATE SCHOOL SCHOOL EVENT
Mon.10Aug Outeniqua 70 12 Oudtshoorn
13h00 Tue.11Aug SA u18A 8 33 England u18
15h00 Tue.11Aug Wales u18 32 10 Italy u18
17h00 Tue.11Aug SA Schools 12 5 France u18
Sat.15Aug Queen’s 63 19 Cambridge
Sat.15Aug Grey HS 18 22 Selborne
Sat.15Aug Hudson Park 24 17 Dale
Sat.15Aug Pearson 25 27 Nico Malan
Sat.15Aug Muir 26 31 Graeme
Sat.15Aug Grey College 40 10 Glenwood
Sat.15Aug Kynoch Noord-Kaap 10 16 Diamantveld Griquas Shimla Final
Sat.15Aug Sentraal 31 28 Jim Fouche FS Shimla Final
Sat.15Aug Welkom Gim 20 15 AHS Kroonstad Griffons Shimla Final
Sat.15Aug Jeppe 9 5 Pretoria BH
Sat.15Aug Oos-Moot 19 24 Helpmekaar Beeld
Sat.15Aug Ben Vorster 10 21 Potch Gim Beeld
Sat.15Aug SACS 14 7 Bishops
Sat.15Aug Hugenote 13 15 Brackenfell
Sat.15Aug Durbanville 15 12 DF Malan
Sat.15Aug Outeniqua 37 23 Brandwag
Sat.15Aug Drostdy 10 7 Daniel Pienaar
Sat.15Aug Bellville 9 18 Stellenberg
Thu.13Aug De Kuilen 0 26 Tygerberg
Sat.15Aug Bredasdorp 13 38 Worcester Gim
Sat.15Aug Rondebosch 29 12 Wynberg
Sat.15Aug Boland Landbou 24 17 Paul Roos
Sat.15Aug Oakdale 19 25 HJS Paarl BH
11h00 Sat.15Aug SA u18A 20 20 Wales u18
13h00 Sat.15Aug France u18 25 17 Italy u18
15h00 Sat.15Aug SA Schools 23 16 England u18

68 Comments

 1. Beet – could you perhaps put a post up about the KZN 7’s rugby? I see a few fixtures have already occurred.

  The Skonk Nicholson (U18 & U15) tournament will be at Maritzburg college this Sat.

  Would be good to be able to see how the guys are doing in that format too.

  ReplyReply
 2. Taking into consideration the circumstances of today’s game( without 5 SA Schools players and their head coach ), this 2015 Boishaai team has passed the great 2010 Grey Bloem team as the best schoolboy rugby side of my era

  ReplyReply
 3. @BoishaaiPa: Expected Boishaai to win even without the SA Schools stars. Just too much class – even the 2nd team players who had to fill big boots. Just pure class. Congrats.

  ReplyReply
 4. en daar doen Die Plaas dit toe weer…..
  well done buurman
  you punch above your weight year after year
  hats off

  ReplyReply
 5. @Andre T: What about the CW final in 2007? Greytstaat vs WP with several players who later played Super rugby. 53-3, if Im not mistaken? Id go further. That side was the best schoolboy side, EVER. Better than the Grey side of your era, 1967

  ReplyReply
 6. interesting…..3 of top 10 lost today to teams outside top 10, Paul roos vs Boland, Grey PE vs Selborne, Bishops vs Sacs…..add nr 10 Nelspruit loss to Garsies last week and i’m sure we will see some interesting movement in BHP rankings…..Paul Roos must be sick of Paarl schools :twisted:

  ReplyReply
 7. @Vyfster.Paul Roos het n baie goeie span die jaar en dis interessant dat hul net 3 verlore het en al 3 was teen die Paarlse skole.As ek kyk na Grey Bloem se groot wen teen Glenwood gaan dit Saterdag n grote tussen hulle en Paul Roos op Stellenbosch wees.Wie dink jy gaan die een wen?

  ReplyReply
 8. @Bog.Ek dink n mens moet kyk teen wie Grey se 2007 0/19 A span gespeel het en ook HJS se 0/19 A 2015 span met hul puntetellings en dit dalk langs mekaar op die blog sit en dan vergelyk.Jy kan dalk daai inligting van die Grey 2007 span vir Boishaaipa stuur en hy kan dit en HJS span van 2015 se uitslae vir ons op die blog plaas in n post.Anders sal jy nooit appels met appels kan vergelyk nie.Sal n baie interessante oefening wees want dit is 2 great spanne wat hier ter sprake is.

  ReplyReply
 9. Ja dit is 2 great spanne maar ek sal my Pniel trofees op die spel plaas dat HJS daai Grey span met so 9 punte sou verslaan het………net oor hul mental toughness

  ReplyReply
 10. @Andre T: Dink jy nie Vrede se span van 1948 sou beide daai spanne geroer het nie? En wat voorspel Siener T vir komende Saterdag in Stellenbosch? GCB of PRG?

  ReplyReply
 11. Geluk HJS met julle wen teen Oakdale. Skande !!! , Skande!!! ,Skande !!! SWD Skeidsregtervereniging om hierdie skeidsregter wat julle aangewys het, so ‘n hoëprofiel wedtryd te laat blaas. Hierdie meneertjie wat blykbaar’n maand terug van die WP na Mosselbaai verhuis het, het regtig die vreugde van kinders en ouers gesteel, wat regtig ‘n goeie wedtryd en hoogtepunt in Suid Afrikaanse skolerugby kon gewees het. Vir ‘n teksboek weergawe van hoe ‘n skeidsregter fouteer en rammetjie uitnek fout na fout maak beide kante toe, gaan sien die wedtryd op You Tube.

  ReplyReply
 12. @Scrum 5; ja: Paul Roos is baie goed en dis hul 150ste jaar, en hul speel tuis…..maar as ek moet geld waag, sal ek dit op GCB sit….lyk my hulle het nou heelwat momentum….alhoewel hul beslis weg van huis kwesbaar is….wen Glenwood maklik tuis, verloor amper weg teen Maritzburg….mmm….se maar GCB met 3…….Taai gaan dit beslis wees!

  ReplyReply
 13. @Scrum5: Ek dink BHP het al die stats van 2007, maar dit kan ook nie n objektiewe vergelyking wees nie. Ironies genoeg, dink ek, was dit DHS wie die kleinste lelling teen hulle gehad het- 6-21, as ek reg onthou. Ek kyk al vir 40 jaar skolerugby, en daar is eenvoudig nie n skolespan wat met hulle vergelykbaar is nie- nie naastenby nie.En dit sluit in alle spanne van hierdie jaar. Miskien die GCB span van 1967- amper. Wat komende naweek betref, hoop ek, is QI, nie naby n rugbyveld nie- nie eers vir die O 14 Fs nie.

  ReplyReply
 14. Kyk dit is nie maklik om dit te erken maar ek gee nie om of iemand al van Barthlomeus Dias se dae skolerugby kyk nie……daar is nie n skolespan wat naby vanjaar se Boishaai span kom nie….en ek het absoluuut geen verbintenis met hulle………net bloot n tribuut aan n ongelooflike span met uitstekende afrigters. Ek dink ook die ouers van hierdie span verdien n spesiale melding…….meeste ‘kenners’ besef nie hoe groot rol die ouers in die kinders se motivering speeel nie, #somsmoetmenserken

  ReplyReply
 15. Bog my aanvanlike bedoeling en staan steeds daarby is om te kyk wie die beste 0/19A skolespan van die laaste dekade te bepaal.Vanaf 2006 tot 2015 is Grey 2007,Gim 2013 ,Affies 2013 en Boishaai 2015 ( as daar aangeneem kan word hulle wen hulle moontlike laaste 2 wedstryde ).Ek praat nie van die laaste 50 of 100 jaar se spanne nie,ek is nie so oud genoeg om daai spanne se rekords te ken nie en dis ook nie relevant om 50 jr terug se span met enige span te vergelyk toe rugby nog in die amateur era was met spanne wat reeds op skolevlak nou in n groot mate as amper professioneel beskou kan word.Sal Boishaaipa se details by Beet kry en hom vra om daai uitslae van die 2007 en 2015 spanne van Grey en Boishaai te plaas.Sal interessant wees om te sien teen watter kwaliteit spanne die Grey 2007 span gespeel het.

  ReplyReply
 16. @Bog.Die Grey 2007,Gim 2013,Affies 2013 en Boishaai 2015 span is volgens my dus die beste spanne die afgelope dekade.

  ReplyReply
 17. No guys. By far the best schoolboy rugby side I’ve seen is the Grey College 2007 side. That side was too intense. Look at the professional players that team produced. The Ebersohn twins, Connie Oosthuizen and Pieter Laubuschagne. Beet also did on article on ranking the best Grey College side ever. http://schoolboyrugby.co.za/?p=6446 that is the link to the article. That side gave the best WP had to offer at CW and won by the biggest margin in the history of the finals until this year….There is no dispute over the superiority of that side. People forget that Robert Ebersohn was one of the best centres ever seen at school boy level. We should discuss the 2nd best team. There is no debate as to best ever school boy rugby side in history. Its the 2007 Grey College side

  ReplyReply
 18. @CapeMan: You just confirmed the point that SACS supporters count amongst the most objective. But watch out for the GCB side of 2016.

  ReplyReply
 19. best school side ever? really impossible to judge and as such totally irrelevant
  (in my humble opinion PRG of 1991 also strong contenders…)
  maybe we should ask mr Ehrenreich?

  uit ‘n Boishaai-perspektief: 2015 die beste ooit? vraag word nie eers gevra in eie geledere nie – regtig nie belangrik vir ons nie weens die subjektiewe aard en onmeetbaarheid van antwoord

  al wat van belang is, is of jy die beste is wat jy kan wees en jou kant gebring het
  2015 se groep het ‘n fantastiese werksetiek en “span is belangriker as individu” karakter gewys
  wat meer kan enige ondersteuner voor vra?

  ReplyReply
 20. @Losbal: it’s not impossible to judge. Look at the team’s you played and look at the points difference you had. The GCB side of 2007 had an average points difference of 46points. Outrageous…Also look at how GCB destroyed us at CW in 2007. Record margin at the time for a final in cravenweek. 53-3. In my humble opinion, the skill level of our schoolboys has dropped…Too much emphasis on being conservative and playing like the Springboks. That GCB side was superb. The interplay between the backs and forwards. It was the definition of TOTAL RUGBY. They were physical, clinical and played beautiful running rugby. Please go and watch that team on YouTube again.

  ReplyReply
 21. Wel, veilig en verlig terug vanaf Riversdal. En ja, Sjoe!! Dit was n riller van n wedstryd. Ek gaan ,en kan myself beslis nie uitlaat oor die beste skoolspan ooit nie. Wat ek wel kan se is dat hierdie Boishaai o/19 groep n besonderse groep jong manne is met heelwat talent, toewyding en n ysere wil om nie hul spanmaats in die steek te laat nie. Ja ,natuurlik ook top afrigters en bestuurspan. Die Seccies is ook nog onoorwonne na 17 wedstryde.
  Terug na Saterdag se ‘game’. Boishaai het met die sterk wind van agter gespeel in die 1ste helfde en van meet af baie druk toegepas,veral met hul dryfspel waar hul senior manne , kaptein Andreas Van Wyk en die grofgeskut van Wikus Groenewald en Leo Kruger, die leiding gevat het. Beide Van Wyk en Kruger het reeds vroeg oorgebars vir driee en saam met skerpskutter en heelagter Jean- Luc Cilliers se geleerde skopvoet, die telling aan die rol gehou. Boishaai se speler van die dag was egter beslis die lenige slot David Meihuizen. Hierdie seun moes vanjaar in die skadu van Boishaai se 2 SA Skole slotte speel, maar boeta, elke keer wat hy kans kry, speel hy skitterend. Hy is heelwat langer as De Villiers en Moerat en indien hy so 5 kg. kan optel met goeie kondisionering en dieet, gaan hy nog groot rugby speel. Hy was onaantasbaar in die lynstane en onder afskoppe en het ook sy lyf op die lyn geplaas met verdediging. Sy slotmaat Dean Swartz verdien ook lof vir sy inklimspel. Rustyd was Boishaai voor met 17-0.

  Oakdale se afrigters Malan du Plessis en Andre Otto het blykbaar rustyd baie hard met hul troepe gepraat ,en ook van taktiek verander om die bal agterlangs meer lug te gee.Dit het onmiddelik vrugte afgewerp en Boishaai se onbeproefde middeveld moes bontstaan om die gate te probeer toestop. Die tuispan se voorries, met die sterke Renaldo Ferreira [no.8] voor aan, het ook lekker veld gewen met kraglopies. Slot Ewan Coetzee was prominent in die vaste-los. Nadat beide flanke Bertie de Bot en WP Van Niekerk gaan druk het,en met n briljante Darren Adonis[heelagter] wat chaos gesaai het in die besoekers se verdediging,was Oakdale se sterte behoorlik in die lug. Boeta Hamman[loskakel] se geleerde skopvoet het gesorg dat die druk nooit verslap word nie met goed geplaasde skoppies.

  Met 10 minute speeltyd oor, was Boishaai slegs met 20-19 voor en Oakdale het behoorlik bloed geruik en hul geesdriftige ondersteuners het hulle met passie aangepor.
  Dit was toe dat mens net weer die verstommende innerlike krag van die Boishaai span kon waarneem. Hulle het soos besetenes verdedig en toe die kans kom ,na n strafskop en lynstaan, het Groenewald oogedryf om die wedstryd te beklink. [25-19]. Groot verligting vir ons, en ja Oakdale, julle het beslis ook n puik span vanjaar. Na Boland Landbou se sege oor Paul Roos verwag ek n taai stryd in jul interskole op 29 Aug. Sterkte vir beide skole.

  ReplyReply
 22. @CapeMan: In my opinion this side is much better than the 2007 side……you have your opinion,,,,,but you mentioned players who went on to play provincial and national rugby. not me

  ReplyReply
 23. @Kattes-Strofes: Niemand kan onken dat die HJS span van 2015, n baie baie goeie span is.
  Wou jou lankal ook geluk se met jou seun se skitterende seisoen. Net so blerrie hard soos sy pa was toe hy vir JJ Du P gejol het.
  Of het ek die kat aan die stert beet?

  ReplyReply
 24. @Andre T: Andre, what are you basing your opinion on? The fact that they’ve produced 4 professional players, 1 being a bok and the other being an uncapped bok speaks volumes of the greatness of that side. How many players make to professional rugby and do well at that level? I’ve brought facts into this debate yet you haven’t? No doubt this Paarl Boys side is awesome but they would have been ripped apart by that Grey 07 side in my humble opinion. Paarl have had right games this and have overcome those struggles and won which speaks volumes to their mental toughness but that Grey side obliterated every side in front of them. They were just that much better than every one else. Andre, that side had an average margin of victory of 46 points. Do you understand that? No guys. I can’t even fathom how this is even a debate.

  ReplyReply
 25. @CapeMan: Just as you said…..it is your opinion….and I have mine……. even if their winning margin was 58 points……Schoolboy rugby has changed dramatically since 2007 and the strength of schools across the board has improved immensely…….and I am not trying to win a debate…..I merely gave my opinion……..if you so much fathom of why this is even a debate…………………don’t debate…….let’s just move on………it is really not going to change my lovely Sunday afternoon toot

  ReplyReply
 26. Grey College 2007 results:

  Grey College 57, Duineveld 6
  Grey College 66, Marais Viljoen 0
  Grey College 21, Durban High 6
  Grey College 52, Dan Pienaar 7
  Grey College 50, Jim Fouché 6
  Grey College 66, Harmony Sportacademy 10
  Grey College 64, Sentraal 9
  Grey College 86, Maritzburg College 3
  Grey College 68, Selborne College 0
  Grey College 48, Paarl Boys’ High 24
  Grey College 47, Affies 10
  Grey College 44, Grey Boys’ High School 26
  Grey College 38, Pretoria Boys’ High 20
  Grey College 81, Glenwood 0
  Grey College 40, Paul Roos 14

  Nothing further needs to be said.

  ReplyReply
 27. And as I stated above, I believe the skill level of school boy rugby has dropped. School boy rugby was run professionally as well in 2007. Most schools had gym programs, sponsors and did video analysis by that stage.

  ReplyReply
 28. In my humble opinion..the 2010 Grey side was better than the 2007 side…the rest of the country just did not have quality opposition in 2007 except Michaelhouse…and they did not play Grey. That 2010 Grey team had some exceptional schoolboy players..Specially in the backline..Goosen,.Jordaan,.Small-Smith, Serfontein, Swanepoel(did not even make the starting line up)..etc…This Boishaai team is special but for other reasons..It is simply stupid to try and compare with any other teams…they are doing well in tough competition and doing well for their year. That is more than any supporter can expect.

  BTW..the youtube video of the Oakdale game is up to shit…no Boishaai tries shown…edited by Oakdale?

  ReplyReply
 29. @Pinotage: Jip! Jy is reg . Drie jaar vir JJ du Preez uitgedraf. En, baie belangrik, ook vir Gimmies in 1974 geklop. Bernard Pienaar was hul kaptein en het toe dieselfde jaar die eerste SA Skolespan se kaptein geword. Ek was gelukkig om 2 driee te druk op flank, maar ons groot held die dag was Pierre Oosthuizen, wat later vir die Maties en WP vleuel gespeel het. Hy het ook 2 keer gedruk en die res met die skopvoet bygevoeg. AI! Nou klink ek soos Bruce Springsteen, in sy liedjie’Glory Days’
  .Ek het my klong baie ge-ghor daaroor, maar nou kan hy saampraat met die outoppie. Waar was jy op skool?

  ReplyReply
 30. @BoishaaiPa: I also believe the 2010 Grey team better than the 2007 team but oh dear…..I can’t bring facts to the table………which is nothing new…..the only fact that I can bring to the table is that I watched several games of all 3 these teams and my vote goes to Boishaai 2015………………they were just pure and simple every time……as The Lightning Seeds used to sing (for those of you that know your music)

  ReplyReply
 31. @BoishaaiPa: Oh dear, I forgot about the 2010 Grey team.
  But yes, it is of no consequence to compare. Boishaai by far the best team in 2015 and will be remembered as such and mentioned in the same breath as the Grey teams under discussion.

  ReplyReply
 32. @Ploegskaar: @Ploegskaar: As dit Tygerberg was, sal hy verseker die interskole van die ou dae kan onthou. Altyd kliphard en baie fisies. Ons Parow laaitjies was maar rof en onbeskof en het destyds nie sommer bollie van kabouters gevat nie. Is sreeds nog pelle met my skoolmaats van destyds en ook n hele paar van Tygerberg se ou ysters.

  Destyds was benewens JJ en Tygerberg, die Tygerberg Handelskool , President , DF Malan en JG Meiring, saam met Bellville baie kompeterend en het gereeld die ‘Big 3’ Bolandse skole aangevat,en partykeer geklop.

  Nou helaas. is dit net Tygerberg en Bellville wat nog kop bo water hou. Dit is ‘sad’, maar seker maar n teken van die tye. Daar woon nie meer so baie jongmense in daardie omgewing nie, en kinders is dus maar skaars.

  ReplyReply
 33. @Kattes-Strofes: Daai man wat in President was, is reg. Was by die Tiere . 2 jaar na jou in matriek. In ’76 teen Gim gewen. Johan Durr in hulle span. Weet jou seun sy pa was so n verskrikking?

  ReplyReply
 34. @Pinotage: Die oorspronklike bokslagters….Taai voor die game, tydens die game, na die game. Op die veld en langs die veld….Hel dit was lekker tye

  ReplyReply
 35. @Pinotage: @Pinotage: Nope! Verskrikking? As hy na hierdie dik pens kyk twyfel hy verseker of ek n bal kon vang. Die jare het mens mos maar ook sagter [en hopelik wyser ]gemaak en synde hy op kosskool is, bly dit maar moeilik vir die ou leeu om te veel te grom wanneer hy n slag by die huis is.

  Het jy ook gejol, en indien wel, watter posisie? Ek het nog n paar jaar na skool vir JJ gaan ondersteun. Fanie Kleynhans se span en daarna Charl Maclachlan se span. Laasgenoemde se seun was verlede jaar nog Tygerberg se puntemasjien.

  ReplyReply
 36. CapeMan you give scores and stats fact is the Grey team of 2007did’t play the same teams as the 2015 HJS. There is no way to compare the quality of their opponents. I have never seen any CW team play the quality of rugby this years WP CW team played. They looked like something from dare I say it New Zealand. The way they offloaded and always looked to attack the space. That team showed that there was some real quality players and coaches in the Cape this year. As for super rugby and springbok players, I think we should wait and see in a few years time. The likes of Ruben, Moerat, Kanya, Manny even injured players like Alister are still going to go far in rugby. The fact is both teams have dominated their year but nobody can claim they they can prove, that one or the other were the best team ever. Personally this HJS team really impressed me. Their style of play and the guts they showed this year was something special. There were some really good teams around this year and they managed to beat them all.

  ReplyReply
 37. @Stier.Ek stem.saam met jou as ek na die eerste 7 wedstryde van die 2007 span kyk ( wat omtrent die helfte van die 15 is in hulle hele seisoen) dat die 2015 Boishaai span se opponente deur die hele seisoen heelwat sterker is as die 2007 Grey span s’n.Die 2007 Vrystaat Cravenweek span was baie goed maar die WP 2015 was net in n ander liga.Ook interessant dat die 2015 span 21 wedstryde sou speel versus slegs 15 van die 2007 span.Ek verstaan ook die groot punteverskil wat die 2007 span het in geheel as ek na die kwaliteit van die opposisie kyk, veral die eerste 7 games.

  ReplyReply
 38. The only thing that surprizes me, is that there is a debate about which team was the best. And the difference was not even marginally.

  ReplyReply
 39. All the teams mentioned here were exceptional. Banter is great, but metrics to compare are purely subjective. Hopefully more recent talent can have a positive influence on the way RSA teams play rugby. Even though Springboks won on Saturday, their style of play was rather unimaginative. I much rather watch a school games on any given day (in any region).

  ReplyReply
 40. @<a href="#comment-119221 I dont even get why we are debating this topic . Who cares ? I am pretty sure if you ask the Grey teams of 2007 or 2010 or the Gym team of 2013 or the current Boishaai team of 2015 if they care about this they will be surprised. The boys only do their best for their schools , team mates and coaches and no team will have unverifiable records like this on their minds . Furthermore the team's mentioned ( Grey 2007 or 2010 ) all finished a season and the Boishaai team still needs to play Drosdy and Outenikwa. To compare them with any other team is not only premature but frankly a unwanted discussion.

  ReplyReply
 41. @Losbal: Dit was n telleurstellende vertoning, Landbou het uit hul velle gespeel en die sterk wind soveel beter gebruik in die 2 helfte.

  ReplyReply
 42. @CapeMan

  I watched the Pretoria Boys High School VS Grey Bloem game in 2007. It was a fantastic advert for school boy rugby.
  In terms of professionalism, it was nowhere close to the levels we are seeing today.
  Schools have tended to become more risk averse and not show quite as much flair (this is my observation).
  With so much emphasis on rankings, schools tend to play things a lot tighter. Coaches naturally have a major influence on this.

  ReplyReply
 43. @beet – The Jeppe VS PBHS final score was 9-5 and not 10-5.
  I would say that this was the worst game of school boy rugby I have ever watched in my life.
  There were too many mistakes, too many penalties and just a very poor level of execution by both teams.
  The two yellow cards dished out to Boys High didn’t make it easy for them.

  The first yellow card was given for alleged stomping against the Jeppe Fly Half. The Boys High player gets the yellow card, is then struck on the head by the Jeppe Fly Half (who receives no sanction). The ref did not see the incident, but the linesman who was so intimidated by the Jeppe coaching staff never had the guts to do the right thing and sanction the Jeppe player.

  The rugby, officiating and behaviour of coaches was appalling. The quicker this match is forgotten the better.

  ReplyReply
 44. @Die Ken: Dit was maar in die weegskaal tot op die laaste, maar soos jy sê, PRG moes dalk in beter areas gespeel het in die 1ste helfte, saam met die wind. Was lekker om saam met jou en Maroon te kyk, hoop jy is nou oor die gebrek aan geweld en gazebos langs die veld :mrgreen:

  ReplyReply
 45. @Tang:

  Was the linesman officially appointed (i.e. he was and AR)? If not, he cannot intervene on foul play.

  This situation is more common than you think in matches where there is only the field referee to watch everything. The referee follows play – he has to – player throws the haymaker behind his back, commotion ensues, referee looks around just in time to see the retaliatory punch. Guess who gets the red?

  ReplyReply
 46. @PaarlBok: Was maar min tussen die 2 spanne, dalk die laaste tuiswedstryd op die Plaas vir die gr.12’s en PRG wat 2003 laas daar kon wen, wat die Boere deurgedra het

  Wat Oakdale betref, dis ‘n sterk span en dis in Riversdal, so sal ‘n upset wees as ons daar kan wen

  ReplyReply
 47. @Tang: Thanks Tang. Sorry to hear that the main match played out like a Bok match in recent weeks. Pity about the off the ball stuff as well.

  ReplyReply
 48. @GreenBlooded: Which reminds me – and I’m sure I have posted this before, of a ref I saw who warned a player, saying “If I see someone hitting you again I’m going to send you to the bin”.

  ReplyReply
 49. @GreenBlooded – He was a union appointment.
  No doubt he should have put his flag out and called out the incident. It was not a red card offense but the Jeppe Fly half should have been sin binned for the strike on the head.

  Second Boys High yellow card was for a deliberate knock down. A few minutes later, in front of the ref, Jeppe 8th man does exactly the same thing and no sanction.

  In a game as tight and scrappy as this was, consistent referee decision making is a must.

  I am not saying PBHS would have won this match but to play with 14 men for an extended time in the second half did not help PBHS at all.

  First time I have ever seen two PBHS yellow cards in a single fixture over 12 years of watching.

  ReplyReply
 50. @Tang:

  A strike to the head is a red card offense without a doubt.

  @Redblack White:

  Nope. The linesman can only be consulted on matters related to his duties on the touchline (i.e. was the ball in touch or not). I must admit to sometimes using the linesman’s opnion about whether a ball was grounded or not when he is in a better position (due to me being old and slow :mrgreen: ) but strictly speaking I shouldn’t.

  ReplyReply
 51. @Rugger fan:

  Believe it or not – there is actually a rugby league here in Ghana. And a referee’s society!! Next time I might bring my kit….. :mrgreen:

  ReplyReply
 52. @GreenBlooded: I’ve seen a number of cases where the society refs have asked schoolboy touch judges to provide decisive assistance. I especially admire it when these kids offer advice that favours the other team.

  I know that logically its not feasible to use schoolboy trainee refs at neutral SBR matches but it is a pity that this can’t be used as a stepping stone where they are able to offer more by way of being assitants in bigger games once they have sufficient training.

  ReplyReply
 53. @beet: Horses for courses. There has been one school boy “trainee” who has graduated beyond this with aplomb this year. As a std 8 boy – he reffed an open side (one of the more higher teams too – 3rd’s I believe) – where the opposition coach congratulated him afterwards for an excellent performance (M College vs Hilton).

  Probably true that this is the exception – but some excellent school boys out there and great to see the likes of WBHS, MC, HC, StCharles, Weston and Kuswag encouraging ounger refs.

  ReplyReply
 54. @GreenBlooded: I’ve seen rugger in Zambia, Zim, Cote d’Ivoire, Kenya and even Egypt on my travels.

  Have a great ref contact up in Ndola if you ever head there.

  ReplyReply

Leave a Reply