Noord vs Suid – 2018 results to date

Results restricted to regular top-tier competing schools from Noordvaal and the Western Cape.

NOORD WINNER
Date Team Opp Result For Against Count
17/03/2018 Garsfontein Boland Landbou Win 24 20 1
28/03/2018 Waterkloof Durbanville Win 22 17 1
28/03/2018 Garsfontein Outeniqua Win 50 22 1
28/03/2018 Monument Boland Landbou Win 26 25 1
28/03/2018 Menlopark Stellenberg Win 42 10 1
31/03/2018 EG Jansen Durbanville Win 43 28 1
31/03/2018 Monument Stellenberg Win 41 19 1
31/03/2018 Menlopark Outeniqua Win 20 19 1
27/04/2018 Affies Boland Landbou Win 38 14 1
9
SUID WINNER
Date Team Opp Result For Against Count
06/03/2018 Boland Landbou Menlopark Win 45 10 1
28/03/2018 Paarl Gim EG Jansen Win 56 32 1
31/03/2018 Wynberg BHS KES Win 23 17 1
31/03/2018 Paarl Gim Waterkloof Win 57 20 1
02/04/2018 Paul Roos Nelspruit Win 68 0 1
09/04/2018 HTS Drostdy Transvalia Win 30 21 1
14/04/2018 Paarl Gim Affies Win 41 21 1
28/04/2018 HJS Paarl Waterkloof Win 53 10 1
28/04/2018 Outeniqua EG Jansen Win 34 31 1
28/04/2018 Paul Roos Menlopark Win 68 25 1
28/04/2018 Paarl Gim Monument Win 34 31 1
30/04/2018 Oakdale EG Jansen Win 46 22 1
30/04/2018 Paul Roos Waterkloof Win 63 12 1
30/04/2018 HJS Paarl Affies Win 19 14 1
30/04/2018 Boland Landbou Helpmekaar Win 35 21 1
30/04/2018 HTS Drostdy Menlopark Win 22 16 1
16

46 Comments

 1. @kokkie: Jy hoef nie so beskeie te wees nie :wink:
  Almal weet Paul Roos is die groot gunsteling. Die meeste kenners stem ook daarmee saam. Ons sal darem ook ons beste gee.

  ReplyReply
 2. @kokkie: Ek is ernstig as ek sê dat ek vermoed dat die toeskouers getalle Saterdag in die Paarl sal goed vergelyk met die op Nuweland. Twee reuse kragmetings, en die lekkerte daarvan dat mens beide kan bywoon. Paarl Gim / Paul Roos om 14h00 en dan vinnig Brugstraat toe vir Boishaai/Grey om 15h30. Enige skole rugby liefhebber se droom!

  ReplyReply
 3. @BuffelsCM: ons sal ook probeer om saterdag ons kant te bring om julle n goeie game te gee, dit gaan moeilik wees teen julle manne, maar wat ons sal ons beste gee, die Paarl is die plek om te wees saterdag! :mrgreen: 8))

  ReplyReply
 4. @Stier: I tend to agree with those comments. There were some real big hits and it was an extremely tough encounter. It’s a real pity that the games on the Saturday weren’t streamed.

  ReplyReply
 5. @BuffelsCM: I didn’t see the Gim/Monnas game but from what I hear it was a brutal game with big hits. Everybody I spoke to say it was the best and hardest game of the festival.

  ReplyReply
 6. @David: Ek dink daardie ekstra rusdag het Grey baie gehelp. Die Monnas vs Gim wedstryd was een van die hardste skolewedstryde wat ek al beleef het. Ek glo nie dit het enige iets met Monnas se fiksheid te doen nie.

  ReplyReply
 7. @Djou: Die skole se rugbyprogram is reeds so vol: mens kan seker aanvaar dat heelwat SA-Skolespelers in 2 sulke spanne opgeneem sal word. Ons weet ook dat daardie spelers ook ongeveer 2 weke se skoolbywoning verloor. Nog ‘n wedstryd in September is dalk net te veel gevra

  ReplyReply
 8. @Grizzly: Vergeet boerboel.
  Ons weet nou wie hy, Beast en BrotherBear is. Ouens met ander avatar wat net reaksie wil uitlok.

  ReplyReply
 9. @Speartackle: As ek na 2016 en 2017 se uitslae kyk, sukkel Monnas maar met die 2de game al speel hul teen “swakker” spanne. Dalk meer fiksheid as organiseerders se skuld.

  ReplyReply
 10. @Grizzly: 1ste reel om te deel met internet trolls: Ignoreer hulle, die aandag wat hulle nie in die regte lewe kry en regverdig nie kom soek hulle hier. En as hy ‘n groot hond op die forum is is hy verseker ‘n stoepkakkertjie in die regte lewe…

  ReplyReply
 11. @BoishaaiPa: @BuffelsCM: Voor hy deur die TV-aanbieder kortgeknip is het hy gese dit is voorwedstryd vir Bulle vs WP. So, kan dalk ‘n Curriebeker of Supersportwedstryd wees.

  ReplyReply
 12. @boerboel: Ek maak jou n deal met die blog as my getuie.Volgende jaar as alles volgens plan verloop gaan ek en n paar NV manne af om te kyk wat is die bohaai rondom interskole.Wil graag dan n paar wynlandskole bloggers ontmoet.Ek sal jou vroegtydig laat weet waar ons kan ontmoet,ek wil graag he jy moet dan voor my,my n Garswannabee noem.Tot dan gaan speel op n treinspoor …

  ReplyReply
 13. @Djou: Hy blaf teen die verkeerde boom op as hy dink enige van die top skole gaan hulle spelers op n naweek vrystel vir so nikseggende stryd gedurende n seisoen. Miskien en dalk in September nadat alle skole rugby klaar is..sal defnitief nie gebeur gedurende n seisoen nie.

  ReplyReply
 14. Ek het al my belangstelling in WK verloor
  Vir my amper so erg soos skuurpapier in n broeksak

  En asb dit is my mening ……nie Monnas s’n……Cowboys dont cry…….but we know what sandpaper looks like

  ReplyReply
 15. Affies is die enigeste span wat Vrydagaand gespeel het en nie hulle game Maandag gewen het.

  ReplyReply
 16. Ek moet net noem dat ek so bietjie teleurgesteld was in die Monnas vertoning teen Grey

  Ek sal maar skuil agter die feit dat hul Saterdag n moerse game teen Gim gehad het en Grey baie onverstaanbaar vir die eerste keer in die geskiedenis van WK op n Vrydagaand n veel sagter game gehad het

  Sommige spanne word erg bevoordeel en ander spanne moet maar seker net tevrede wees om genooi te word.

  ReplyReply
 17. @Cappie:
  @Djou: @BoishaaiPa:
  Tydens die spanbestuurders se vergadering Vrydagmiddag 27 April is dit genoem dat daar ‘n Noord- en Suidspan gekies gaan word wat dalk voor ‘n groot derby tussen die senior Noord- en Suidspanne (Bulls vs WP) gedurende September sal speel, maar verkieslik as voorwedstryd vir ‘n toets. Ek weet nie of laasgenoemde enigsins sal kan realiseer nie. Ek het aanvaar hulle praat van ‘n voorwedstryd van ‘n Curriebeker-wedstryd

  ReplyReply
 18. @BoishaaiPa: Jy is reg. Maar onthou ook dat die Garsiespan teen Grey ‘n baie sterker span was as die een wat teen Monnas gespeel het. Dus, dit is nie vergelykbaar nie – en puteverskil is nie ‘n goeie barometer nie.

  ReplyReply
 19. @BoishaaiPa: @Cappie: Louis de Kock van Wildeklawer het dit op TV gese. Hulle wil ‘n Wildeklawer Noord en Wildeklawer Suid kies wat dan ‘n voorwedstryd speel. Weet egter nie of skole hul spelers gan laat deelneem nie.

  ReplyReply
 20. @Grizzly: Kompeterend is een konsep… Konstante prestasies oor n lang tydperk word slegs dmv volhoubaarheid bereik. Dit is omtrent net Grey wat laaste 20/30 jaar konstant in Top 10 was…die res het almal een of ander tyd n afseisoen beleef en nie Top 10 gehaal nie..maar was nog steeds kompeterend. So jou resep vir sukses lê in volhoubaarheid van jou strategiee rondom aantrekking van talent en afrigting.

  ReplyReply
 21. @Grizzly: Nee wat..hoe verduidelik jy dan nou die punteverskil tussen julle en Monnas en julle vs Grey.. En Grey vs Monnas.. Op jou redenasie moes Monnas dan vir Grey net ten minste 20 punte geklop het. Elke game het ander invloede en kriteria..

  ReplyReply
 22. Is die Noord en Suid spanne al bekend gemaak wat Saterdag ‘n voorwedstryd vir die Bulle-WP wedstryd gaan opdraf of is dit van die baan? Dit sal die groot derbies mos erg beinvloed tussen tradisionele skole wat geskeduleer is om teen mekaar te speel.

  ReplyReply
 23. @BoishaaiPa: Se my op n ernstige noot,as ek daai een wen en hy wen jou,of as punte verskil nie n maatstaf is nie,en ons speel nie teen mekaar nie,wat is.Jys net bang my maatband gaan dat Garsies vir Boishaai wen die jaar.. :mrgreen: :lol:

  ReplyReply
 24. @BoishaaiPa: Nee man,ek dink dit was andersom..Grey het gespook die eerste helfte,ons uit stoom 2 de helfte :mrgreen: Garsies gaan kompeterend bly,Menlo gaan van volgende jaar n ander cup of tea wees.Monnas is Monnas maar die groot gevaar imo gaan van Kloof en Affies kom,die rede,hulle geld.Dan lyk Helpies gerat en Transvalia doen goeie werk..Ek is van mening ons kan kompeterend bly vir die afsienbare toekoms…

  ReplyReply
 25. @Grizzly: Jy wil dan seker weer julle punteverskil vergelyk.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ..Wanneer gaan jy eendag leer dat dit geen maatstaf is nie…Grey was nog in 3rde rat teen julle en het nooit eers gelyk of hulle sweet nie..Net gedoen wat nodig is om die game te wen.

  ReplyReply
 26. @AbsolutMenlo: Die punt wat ek wil maak is net dat daar nie so groot gap tussen die beste skole in die Kaap en NV is nie.Die probleem met van die NV skole is dat hulle dink hulle kan bokant hulle gewig boks.Ek kon die punt anders gestel het en julle en Affies se jnrs ook gebruik het as vb,jammer,Menlo jnrs die trots van die hele NV! :mrgreen: My finale punt,as die beste 5 van die Kaap teen die beste 5 van NV speel sal die finale gesamentlike telling nie meer as 15 wees nie,imo.Ek het nou net n lang comment delete wat ek sal plaas as die groot 3,PRG,Boishaai en Paarl Gym klaar teen Grey gespeel het.Ons tyd kom al hoe nader,sterkte vir Sat met al jul spanne in die final,baie geluk.

  ReplyReply
 27. @AbsolutMenlo: I don’t want to cause controversy but where do many of the Garsie skillful ball handlers learn their primary school rugby? It’s been my point all along the primary school system in Gauteng isn’t producing the right skills and there has to be a reason?

  If the Menlo u/15 team for instance had the skills of most Cape kids they would be unbeatable. I also believe that is a big reason your u/19 teams struggle. They grow up beating teams with their size, speed and power but at u/19 they lose that advantage and then skills become much more of a advantage, something they never had to rely on to win.

  ReplyReply
 28. @Grizzly: Jy is korrek..hulle is enige dag op par met Kaapse skole..maar dit is waar die probleem le…daar is net konstant miskien net 3 of 4 terwyl daar omtrent 10 hier onder is en jy dis elke nawwek moeilike kompetisie het.

  ReplyReply
 29. @BoishaaiPa: Ek glo daar is 3 spanne,Affies,Garsies en Monnas wat enige dag kompeterend kan wees met enige skool in die Kaap.Die tellings wat sommige NV-skole teen Kaapse spanne daar gekry het gaan hulle ook teen die spanne kry en meer.Wag vir Virseker dan sal dit duideliker wees.

  ReplyReply
 30. @AbsolutMenlo: I said this before, it starts at primary school level. My son played in Pretoria and here in the Cape at primary school level. Up to under nine with rip rugby my son was a scoring machine but that stopped at under nine. In Pretoria there was a strict game plan from u/9. The game plan was also not to run the ball. Under nine with the start of fifteen aside he only scored once because he was told he is not allowed to run with the ball? Funny thing is he was substituted when he scored his only try for that season because he was not allowed to run with the ball? His first year in the Cape was under ten, he was once again his teams top scorer and he played flank in both regions. In the Cape kids from under six to at least under eleven don’t do much game plan just running and passing. Ask yourself why would the coaching be so different in the Cape to Gauteng, I have my theory but many don’t want to believe it but till today non of them have given a logical explanation for the difference in skills.

  @BoishaaiPa: Good point but coaches in Gauteng and the WP will know the same things surely. There must be another reason for the difference in skill levels.

  ReplyReply
 31. @AbsolutMenlo: Not any that I know of.. I do know you need to coach to visualize the gaps and not the defenders. Same principle I used in coaching cricket. When batsmen comes in he needs to visualize where that gaps in the field are and not focus on the fielders..hence he will be hitting the ball to the gap and not the fielder.. When you visualize the fielder or defender.. Inherently you hit the ball straight there or run for him instead of the open space.. Cheryl Calder also mentions this in her visualization theories.

  ReplyReply
 32. From watching all the games at Noord/Suid and WK the difference for me is backline play. South more skilled and confident in a way that it seems that they have more time on the ball to make better decisions.

  Question … do the top south backline players have individual couching for specific positions during off-season?

  ReplyReply
 33. In all the South scored 868 points and the North 609. I am not to sure in which leagues all the North teams play but four of the South loses was schools that don’t play “A” league in their regional/provincial league. Good job South.

  ReplyReply

Leave a Reply