u18 Golden Lions preliminary teams

Pos u18 A School Pos u18 B School
1 Ruan Oosthuizen Florida 1 Juandre vd Merwe Florida
2 Morne Brandon Monnas 2 Dameon Venter Helpmekaar
3 Keegan Glade KES 3 Ntlbakanye Asanathi St Stithians
4 Cristen van Niekerk Monnas 4 Humphries Du Randt Monnas
5 Stephan Le Roux Monnas 5 Anton Gerber Monnas
6 Mark Snyman Helpmekaar 6 Mpho Tjamela Jeppe
7 PJ Jacobs Monnas 7 Franco Schutte Monnas
8 Travis Gordon KES 8 Tawanda Mutuma St Stithians
9 Tinus Combrinck Monnas 9 Justin Lambert Noordheuwel
10 Marc Morrison KES 10 Tristan Oosthuizen Helpmekaar
11 T Swanepoel Florida 11 James Msimanga Jeppe
12 Yanga Hlalu KES 12 Luke Rossouw Monnas
13 Leon Mpeku KES 13 Juandre Breytenbach Monnas
14 David Cary Helpmekaar 14 Muzi Manyike Jeppe
15 Kennedy K Mpeku KES 15 Llewellyn Ellis Carltonville
16 16 Bandile Lekhuleni KES
17 17 Nkosikhonga Masuku Parktown
18 18 Dandre Degenaar Monnas
19 19 Simao Dionisi Parktown
20 20 Tristan Dullisear Monnas
21 21 Kegan Litchfield Jeppe
22 22 Junaid Slaffa Northcliff
23 23 Boitumelo Tstsane Jeppe
SB Adolf Ellis SB Hannes Maartens
Pos u18 C School Pos u18 D School
1 Dylan Cutter Jeppe 1 Jason J Cloete KES
2 Duncan McCleod Fochville 2 Nicholas Brimacomee St Stithians
3 Eben Brand Monnas 3 Kyle Visser Noordheuwel
4 Keegan Munro KES 4 Labuschagne Linden
5 James J Parsons KES 5 Darian Landsberg (u19) Northcliff
6 Thomas T Berman KES 6 Brendon Grobler Bekker
7 Ziyanda Z Mspiha KES 7 Liaan Du Toit Helpmekaar
8 Ben Clarke Helpmekaar 8 De Bruin Linden
9 Ruhan Viviers Helpmekaar 9 Luke L Bramhall KES
10 Christiaan Humphreys Trinity 10 Thorne O’Connell Jeppe
11 Tokolo Molotsi KES 11 Zach Boonzaaier Helpmekaar
12 Francois JV Vuuren Helpmekaar 12 C Stadler Florida
13 Tyler T Hayward KES 13 Armand Steyn (u19) Dinamika
14 Mohau Mohlahlgedi Jeppe 14 Tommy van Tonder Helpmekaar
15 Dandre Prinsloo Monnas 15 Wian de Lange (u19) Linden
16 AJ Meyer Marais Viljoen 16 Darnell Osuagwu Parktown
17 Everton KES 17 Tumi Mononoyane Monnas
18 D Calitz Florida 18 Petrus Lekalakala Northcliff
19 Jordan Mbyunba St Benedicts 19 Sibanda Marks Randpark
20 Nqaba Jeppe 20 Zian Coetzee Monnas
21 Regan Willemse Florida 21 Tshepo Phogole St Benedicts
22 Aron Visser St Benedicts 22 Kallie Grung (u19) Alberton
23 Wonga Matubatuba Parktown 23 Brendan Buitendag Monnas
SB Glen Ngema
SB Yalden Vickery
u18 E
Pos Name School
1 Brendan Pawson Monnas
2 Mostert Florida
3 Craig Bristow Jeppe
4 Dean Potgieter Helpmekaar
5 T Muller Marais Viljoen
6 Paul Cilliers Fochville
7 Emmanuel Tshituka Northcliff
8 Tyron Loods Alberton
9 Q Marais Marais Viljoen
10 Jonathan Viljoen Monnas
11 Dian Oosthuizen Monnas
12 Martin Senk Parktown
13 Jeremy Randall Helpmekaar
14 Shane Lindsay St Stithians
15 Sino Tshontyi Allen Glen
16 Sizwe Nkosi Jeppe
17 Ayuk Ebot Fourways
18 Quintusz Geyser Helpmekaar
19 Kamohele Chabana Jeppe
20 Dale Harris Trinity
21 Kieran Houlstan St Johns
22 Peter Kasonga (u19) Parktown
23 Cha Deiker Dinamika
Liam vd Berg Helpmekaar
SB Morne Hanekom
SB Markus Pretoruis

175 Comments

 1. Number of players
  20 – Monnas (5 in A team)
  16 – Kes (6 in A team)
  14 – Helpmekaar (2 in A team)
  12 – Jeppe (0 in A team)
  7 – Florida (2 in A team)
  6 – Parktown

  ReplyReply
 2. @Hooit: Jeppe slegs 2 minder as Helpies na Helpies hul met in die 60 punte klop. Monnas se hele groep.

  ReplyReply
 3. @Hooit: Glo my die lui manne is bly. Maar dit sit ook n totale ander prentjie op die uitkoms van die proewe.

  ReplyReply
 4. @Blou Trein: Ek is seker hulle sal wees ja. Weereens dit gaan nie oor Helpie spelers nie maar eerder oor die regte spelers in die regte posisie met die regte coaching. Behoort nooit oor een skool bo die ander te gaan nie. Slegs oor die spelers.

  ReplyReply
 5. Blou trein…”underdog” – kaart bietjie vroeg getrek?
  Gunsteling vir wat kan seker ook gevra word ?
  …maar hoekom kies jy hulle as gunsteling?

  ReplyReply
 6. Ek’s baie bly om my swaerie se lat in die B-span te sien. Ek weet hierdie is nie finaal nie, maar nogsteeds, die mannetjie werk hard. Tweedens, daar is ‘n paar manne in die C-span wat defnitief nog gaan opskuif.

  ReplyReply
 7. @Die Ken: Al bly als soos dit is, is daar 8 seuns van al die spanne wat moet opskuif. En wat van jou swaerie se beste vriend op die blog se laaitie???????

  ReplyReply
 8. @Skopgraaf243: jong, klomp van my seuns trek maar weer aan kortste ent.
  1. Ignus Meyer glad nie in groep. Hy speel twee jaar gelede nog Grant Khomo en verlede jaar uit a.g.v. Knie. Hierdie jaar speel hy baie goeie rugby. Scrum uitstekend en werk hard in los. Baie hartseer.
  2. Dameon daar maar verdien A-span. Hy is ‘n droom tradisionele haker mat ongelooflike los spel. Staan ook nie heeldag op vleuel om shine te vang.
  3. Quintusz Geyser in E-span. Sterke derduiwel vir so min vleis. Gaan nog baie ontwikkel.
  5. Michael Amiras nog O/17 en baie ongelukkig om nie in groep te wees. Regte hart en impak speler.
  7. Liaan du Toit in D-span. Groot sterk kerel met baie spoed. Hy sal homself opwerk.
  Lyk my Liam van den Berg nog beseer – geen gelyke op 7
  8. Ben Clark is regte “Skinstead tipe” speler in C-span. Hy sal homself opwerk.
  9. Hoe Ruhan Viviers nie in A-span is gaan verstand te bowe. Tough kompetisie, maar Hy is goed afgerond. Werk hard Boeta.
  10. Tristan kan wedstryd mooi lees en speel baie strategies. Hy sal homself opwerk.
  11. Zack Boonzaier (D) is nog O/17 maar is die complete agterspeler en kan enige posisie speel. Sy potensiaal nog nie deur keurders raak gesien of ontgin.
  12 en 13: beide Francois (C) en Jeremy (E) verdien meer. Albei sal hulself opwerk.
  14. Tommy (D) het hart van 5 leeus. Wys hulle wat in jou steek ou maat.
  Brandon Keevy en Frederic van Deventer baie ongelukkig om nie in groepe te wees. Dink Frederic het iets soos 5 driee by St. John’s toernooi gedruk.
  Al wat ek kan se is dat die manne hulle kanse moet gebruik en hard werk. Daar is nog tyd.

  ReplyReply
 9. @BrotherBear: Ek antwoord nie veel nie masr hier is my inset op Helpies. Lees dit en vergeet van n oomblik van wie dit af kom. Gee dut n paar minute en antwoord dan terug. Helpie se probleem is blootstelling. Vanaf Wildeklawer tot nou was Helpies vergete. Julle speel te min en jul spelers word nie raak gesien nie. Spanne word slegs 20% op proewe gekies. Die ander 80% op ander vertonings en dit is hier waar Helpies hulself in die voet skiet. Neem aan jy is n Leeu supporter, so die volgende voorbeeld. Jy ken amper die hele Leeus super rugby span want hul kry blootstelling en slegs 3-5 Leeus in Supersport challenge span. Almal ken slegs vir Mark en David want hulle het blootstelling gekry. Ek sê nie ander spelers is nie goed nie. Helpies moet nou al volgende jaar se skedule vasmaak. Meer makro skole meer gereeld speel en ook Beeld makro speel. Keurders en afrigters praat onder mekaar en kyk ander skool wedstryde. Het gesien met Monnas vs Waterkloof was daar senior Leeus en Bulle besluit nemers daar. Twyfel of hulle Helpies vs Linden gaan bywoon. As jy al 30 keer van Pietie in die koerant gelees het en 6 keer op die tv gesien het en hy speel proewe teen Jannie en Jannie dalk net net beter gaan jy vir Pietie kies agv beter blootstelling.

  ReplyReply
 10. So the A team is made up from 4 schools – KES, Monnas, Florida & Helpmekaar. There must be over 100 schools in the mix. So how only 4 can get a look in is not right. 3 of these teams have strong teams this year – Florida not in this bracket. What is the quota? 50%? 4 of the 6 KES players are “quota ” players but are all VERY good. But if you’re a brilliant player playing in a weak Jeppe team, it looks like the selectors are not interested in you.
  I just think the whole selection process is a farce!

  ReplyReply
 11. I worry about the influence of Unions in u18 youth week selections. I would love to see them being forced to take a step back and honour the process for which its true intentions which is to honour the school players for their school achievements and current form. It’s not meant to serve as some sort of recruitment tool or threat to those good players who have varied plans for when their school days are over.

  Two things I would love for SARU to implement is no Union can sign an u18 player until after Craven Week and no Union is allowed to in any way influence youth week selections.

  I think the end of July still leaves enough time for both parties (Unions and players) to make arrangements for the next year. Also it would have a beneficial offset because then Unions could approach and sign 17 y.o. boys who are yet to turn 18 that year, provided the deal is signed after CW if over.

  ReplyReply
 12. Laaste 10% vat 90% van effort!!!
  Sterkte aan al spelers and use every oppertunity you can get to the full!

  ReplyReply
 13. @Hooit: kyk, jy het ‘n punt beet met die blootstelling storie, maar ek kan ook vir jou se dat heelwat van die keurders en afrigters by ‘n hele paar Helpmekaar wedstryde was. So as een van hulle twee van ons wedstryde sien en hy sien vier van julle s’n, kan dit nie werklik so groot verskil maak. Miskien indien een speler in altwee wedstryde swak speel – ja. Maar dit sal uitsondering wees.
  Hulle hou die mannetjies ook al van lankal in onder ouderdomme dop, so kan nie werklik se daar is nie kans om spelers raak te sien. Met deesdae se live streaming en so baie wedstryde op web kan niemand se daar is nie genoeg “footage”.
  Ek dink werklik dit gaan oor persoonlike voorkeure en wie in die gange en kamers “groot-gepraat” word deur die manne wat hulself opdring en persoonlike agendas het. Se nie dit gebeur in alle gevalle. Maar dit is ‘n baie sterk drywer vir besluitneming.
  Ek het ook al verskillende scoresheets gesien waar dieselfde speler “gerate” is en die het hemelsbreed verskil. Hoe kan dit gebeur?
  Geluk in alle geval met jou klong – hoop hy trek die seisoen deur.

  ReplyReply
 14. @KES Oldboy: A bit harsh dont you think? If you look at the starting 15 of B team there are maybe 2 Jeppe players who could move into starting 15 in A. Think Muzi was injured and did not play on Monday but should also be in CW squad. Trials still not over. I know if a player who was not selected in any team last year but due to 2 injuries in the same position got asked to help out in the E team, I think. He ended up on the bench for CW team. Few players out of position in all teams. Think comments can be made after the Bulls trial games.

  ReplyReply
 15. @BrotherBear: Ek verskil nie van jou nie. Daar kan verskeie redes wees. Glo net Helpies moet meer speel en meer makro skole speel. Daar is ook voorkeure vir afrigters. Gaan interressant wees om te sien hoe doen 11, 14 en 15 aangesien al drie 15 verkies en dan nog n top 15 in C span. Glo ook van die spelers gaan beter vertoon in al die spanne aangesien daar nou meer struktuur in spanne gaan wees. Ook n paar kombinasies wat getoets sal word en regte kombinasies is belangrik. So ek sal my opinie hou tot na die Bulle game. Enigste punt van kommer is dat van die spelers in die spanne in 2 proewe nie reggekom het nie. As hul nou teen Bulle ook nie regkom nie wat dan?

  ReplyReply
 16. It looks like most of the correct choices will make it through to the CW squad. That said, there are nevertheless some strange decisions overall:
  1. For starters, there are not enough Helpies players in the A and B teams.
  2. Also, as much as I like Jeppe, they have way too many players in the mix.
  3. Why is Kieran Houlstan a reserve for the E team? 8-O He should definitely have been given a chance to play in the main game to see how he would’ve coped. He was a huge factor why SJC beat Parktown, Florida, Jeppe and Saints. Does anybody who is better informed know why he is so low – e.g. did he have a poor trial?
  4. Why are there so few SJC boys in the squad – Jeppe, Florida and Parktown have 25 players and SJC have one (reserve for the bottom team) and yet SJC beat all those teams.
  5. From the bits I’ve seen of Monnas play, I think that their fullback should be higher up than the C team.

  ReplyReply
 17. @beet: That SARU rule you are asking for. You go beet you go!!!!
  That my friends or not is the problem with this whole system. How can selectors for CW proof unions wrong. I know that unions is already in discussions with some kids!!!
  No matter how good the next kid perform they can not now say oh we made the wrong choice.
  Went through this exact scenario last year. DIT IS HOEKOM EK MA EERDER LAG.

  ReplyReply
 18. @Blou Trein:
  Dear Blou Trein
  I can understand the frustrations associated with not understanding so many things, but that is why one requires someone close that has the patience and time to address all your questions.
  It is quite clear that the world out there seems a bit confusing to you. Whilst the BLOG may address some of your black holes, I believe you may require some more professional assistance elsewhere.
  Hope the advice provides you with some positive guidance and does not open up more questions.

  ReplyReply
 19. @Vleis: I think a few of the answers to your questions are in the compulsory youth week quota system.

  I’m sure the GLRU is extremely grateful to Jeppe for being able to satisfy these needs.

  It’s a great pity that Helpies don’t have matches against Monnas or KES this year. Games against those teams might have had a massive psychological effect on selectors even if they were future events at the time of selections. In every other region in SA, the top schools are playing against each other, the Lions region should be no different.

  Agree with you regarding the SJC no.10. I also thought their no.8 has had his moments this season.

  The GLRU system has traditionally favoured Monnas. I think it’s a region is a particularly difficult place to prove yourself if you are not a PDI come from a private school or one of the smaller schools. So perhaps looking at things Helpies have done extremely well so have others from the likes of Noordheuwel, Trinityhouse and Marais Viljoen etc that have made it this far.

  ReplyReply
 20. @Vleis: As a Jeppe old boy who has seen a couple of games this season, I fully agree with you. Even I am surprised to see so many Jeppe Boys in the mix. I do think that perhaps the number 13, 14 and 6 flank are good enough to be in the squads.

  I stand to be corrected, but is the Jeppe coach not the Craven Week coach. I do know that this team is very young and almost all the boys in this squad will be be back next year, perhaps they just want to give some of them some exposure leading into next year – despite the results this year I think we only see the majority of their talent next year.

  I would have thought Jeppe and St Benedicts would have had the same represestation though – they are about of equal strength

  ReplyReply
 21. @beet: This year KES have the most players in the A team so far so no Monnas favour yet. The Monnas vs Kes game is going to be a cracker next weekend.

  ReplyReply
 22. @Hooit: As mentioned above, 4 of the KES players are quota players. Now they are all excellent but the decision to pick them was made easier. Yes, I agree the KES Monnas clash is shaping up to be a cracker. I think Helpies would also be a great fixture for those 2.

  ReplyReply
 23. @KES Oldboy: Helpies, KES, Monnas, Jeppe should all play each other every year. Maybe a set ‘series’ between them in one month.

  ReplyReply
 24. Continuous reference is made to quota players. How must David Cary and Swanepoel feel by being selected as wings despite them being the best fullbacks on display at the trials. The same applies to Asanathi, the prop from Saints, who had a better trial than Keegan Glade. To top it off he was in the 2016 CW team that lost in the final.

  Travis was outplayed by the Monnas 8, who was in turn moved to flank. How must the flanks, white and non-white, who were at the trials feel.

  The non-white players are there on merit and if there is any doubt please watch the game against the Bulls on Tuesday.

  BTW may son is in the B team and I’ve made peace with it.

  ReplyReply
 25. @Tux: the point I was trying to make about the quota players is this: at trials where there are over 150 boys playing and let’s assume 80 of those are real quality players. Then of these 80 there are probably 20 quota players. It just makes it easier for the quota players to be selected. But I agree that they are there on merit & in fact I think a couple of them are potential SA schools players.
  Asanathi is very good but tends to play in fits & starts. Wasn’t Glade also in the CW final?

  ReplyReply
 26. @Tux: I dont mind if they picks fullbacks as wings, NZ has shown it’s the way to go with Ben Smith, Israel Dagg, Cory Jane. I bet you the boys don’t mind either, they’d rather play in the team as a wing, than not play at all

  ReplyReply
 27. @beet: Beet, be honest, for most of past 20 years Monnas has dominated GL rugby. I can only think of 2002, 2007 and 2012 where they struggled in their region. Bias? Would you not want to pick the players from the best team in the region, especially considering combinations?

  Daai ou storie is holrug gery en word nogsteeds holrug gery deur Pappas wat ongelukkig is.

  ReplyReply
 28. @Hooit: Stem, skep ‘n Premierliga soos hier innie Kaap, en voeg die Valke top 3 by – EGJ, Valia en Kempton, saam met Florida en MV. Dit kan net Leeurugby versterk.

  ReplyReply
 29. @Die Ken: En baie van daardie pappas het n punt beet. Maar Monnas pappas sal nie weet nie want hulle kry die voordeel. Daat geen manier in hel dat jy my gaan oortuig dat Monnas twee keer sterker as ander spanne is nie. Behalwe vir wedstyd teen n swak EG span teen wie het Monnas hul mag gewys?

  ReplyReply
 30. @Riempies: Hulle het moontlik n punt beet, maar jy weet ook elke Pa glo sy seun is die beste, en dit hoort ook so. Jy kan ook redeneer dat Monnas Pa’s ‘n weldeurdagte besluit gemaak het deur hul seuns in ‘n skool te sit waar hul kanse soveel beter is, omdat hulle mededing teen ander topskole en kompetisie vir plekke in die 1e span soveel sterker is? En dus dat ander Pa’s nie so ‘n weldeurdagte besluit gemaak het nie?

  Ek neem aan jy bedoel 2 keer sterker as Helpies, want KES het meer spelers in die A-span as Monnas? En ek het gese Monnas was die dominante span die afgelope 20 jaar, nie vanjaar nie, ter verwysing na Beet se punt. Ek het al vele kere gese Monnas is nie vanjaar so sterk as wat almal dink hulle is nie.

  Ek dink wel die 5 spelers wat tans in die A-span is, verdien dit om CW toe te gaan – nie dat CW die Alfa en die Omega is nie.

  ReplyReply
 31. @Tux: Why mention u16 achievements? Keegan was the best prop on trials and played SA schools last year. Asenathi the best prop in general play at the trials. The A team 11, 14 and 15 are all 3 very good players but IMO at trials the C team 15 was the best player. The B team 15 had n few nice runs but not really tested in defence. The trials against the Bulle should expose problem areas. Untill then I am not commenting. Please come and say Hi on Tuesday. I am easy yo find at Monnas. Ask for Kwagga’s father. If ask for Quagga you will be directed to a good person but not to me?

  ReplyReply
 32. @Die Ken: Behoort in watter skool jy is n veskil te maak in aan keurder keuses? Ek dink nie so nie. Tog doen dit. Hoekom?
  Dan wat betref die vyf spelers in die A span. Stem met jou saam dat van hulle wel da moet wees. In enige persoon se boekies. Op mariete! Al vyf van hulle. Nee nie op mariete nie. En ook nie op hul vertoning tydens proewe nie.
  Mens kan ook se hoe spanne opgestel word dan ook sekere spelers bevoordeel.
  Al die opmerkings sleg my opinie. Gelukkig kan mens verskil anders was hierdie n baie boring lewe.
  Stem hier saam @Hooit die games Dinsdag sal wel te kortkominge uitwys. Of miskien nie. :mrgreen:

  ReplyReply
 33. @Rainier: Simple answer. The other Monnas lock is u19 and played SA schools last year so he did not play trials otherwise he would have been in C team.

  ReplyReply
 34. @Riempies: Ek wil net weer my persoonlike stelling maak. Selfde as laasjaar. As ek n span kies kies ek die persoon op n 40/60 call wat al meer groot games en groot skole gespeel het. Glo my stelling sal bewys word teen die Bulle versal in B en C spanne. Dit is makliker om goed te lyk in proewe as in wedstryde teen ander unies. Om elke week teen ouens van 90kg te speel en skielik klas ouens van 110/120 kg te moet stop is nie vir almal nie.

  ReplyReply
 35. @Hooit: Dit hoekom ek met jou saamstem en gese het kom ons wag vir Dinsdag.
  Persoonlik dink ek die Lions keurders in vir n eye opener.

  ReplyReply
 36. @Riempies: @BrotherBear:

  Daar word deur Helpie-bloggers gereeld ‘n punt gemaak dat Helpmekaar se spanne net 45-60 minute per dag kan oefen agv busse ens. Dit beteken 3-4 ure se gestruktureerde oefening per week, en ook geen formele voorseisoen program volg nie agv atletiek ens.

  Ek het gou my navorsing gedoen:
  KES het 3 – 4 gymsessies (Totaal 2h15) en 3 – 4 veldsessies (totaal so 4h30). Hul het in Oktober begin met voorseisoen
  Monnas het 2 – 3 Gymsessies (Totaal 2h00) en 4 Veld Sessies (totaal so 5h00, hul het in Oktober begin met voorseisoen.
  Sover ek kan vasstel het Jeppe 3 oggend gymsessies (Totaal 3h00) en 4 Veldsessies (Totaal 4h30). Hul het in Januarie begin met voorseisoen.

  Voel julle dat ‘n seun wat 3 – 4 ure per week vaste oefening het en geen formele voorseisoen het nie, werklik kan kompeteer met seuns wat tussen 6h45 en 7h30 ure per week oefen en sedert Oktober verlede jaar werk aan kondisionering en vaardighede?

  Ek is seker die Helpie seuns werk op hul eie ook, maar so ook die Jeppe, Monnas en KES seuns. Ek is redelik seker julle sal saam met my stem dat geen afrigter of afrigtingspan in 3 of 4 ure per week kan behoorlik aandag gee aan Vaardighede, Unit-skills, spelpatroon, posisie-vaardighede, kondisionering op die veld en in die gym en herstel/recovery nie.

  ReplyReply
 37. @VaskopVleuel: Welkom. Bietjie van n groot vinnige man sien ek.
  Ek hoor al jou punte hierbo. Ja latte werk hard op hul eie.
  My vraag antwoord aan jou is dan as volg. As hierdie seuns van Helpmekaar so goed kan presteer met die minimale tyd van oefening en skills en gameplan en en. Dink jy nie hulle is n moerse klomp talentvolle manne nie?

  ReplyReply
 38. @Riempies: Dankie vir die verwelkoming, ek is al ‘n redelike tyd hier op die blog en het verlede jaar so paar kommentare gelos, maar is maar ‘n stil ou oor die algemeen.

  Ek stem saam dat die Helpies manne hope talent het. Het hulle verlede jaar so paar keer sien speel en hierdie jaar al twee keer op streaming gesien. Sal hulle weer oor twee weke sien speel.

  Talent is daar nie ‘n tekort aan nie, maar ongelukkig, op die hoër vlak, word die klein gebrekke in individuele skills wat dalk nog nie aandag gekry het nie baie vinnig uitgevind en uitgebyt. Gebruik daai groot senter van Monnas as goeie voorbeeld.

  ReplyReply
 39. @Hooit: Die 12 van verlede jaar wat op verdediging deur Garsies uitgevang is. Dink hy was dalk 13 in die Semi by julle.

  ReplyReply
 40. @Riempies: Talenvol is hulle beslis, maar my vraag is hoekom sak hulle so uit in 2de helfte in groter games?. Ek het nog net 3 games van hulle gekyk, maar by al drie het hulle 2de helfte nie opgedaag nie en daardeur twee van daai 3 games verloor. Kan dit dalk wees agv die tekort aan kondisionering en oefentyd? Dalk is die keurders bekommerd oor daai aspek van die Helpie spelers.

  ReplyReply
 41. @VaskopVleuel: Helpies is n akademiese atletiek skool wat ook rugby speel. Monnas is n rugby skool wat aan atketiek deelneem en ook akademies aanbied.?????. Rieme sal verstaan.

  ReplyReply
 42. @BoishaaiPa: Ek glo nie daar is n tekort aan kondisionering nie. Ek het veral die game op WIldeklawer teen Selbourne n paar keer gaan kyk omdat ek nie kon verstaan waarom jy met 28 punte voorloop en dan in 2de helfde geen punte aanteken nie. Ek het veral na manne gesoek wat rondstaan. Laat by losgemmal aankom. Drentel na volgende skrum ens ens. Met uitsondering van een een of twee gevalle was dit nie die rede nie.
  Dit ook met my seun bespreek wie se spel baie beinvloed word deur die klas van optrede op 9.
  Die probleem blyk meer te wees van balle wat op n kritieke oomblik nie hande vind nie. Of nie uigegee word nie of of of. Nie noodwendig nie fiks genoeg nie. As dit as coaching tyd/skill gesien kan word is miskien debateerbaar. Wens ek het al die antwoorde.
  Al wat ek weet is dat daar baie meer potensiaal is as die slegs twee in A Span.

  ReplyReply
 43. @Die Ken: No disagreement there. Monnas have been the flagship team of the Lions region for quite a while. They do produce quality players that combine to form quality teams.

  With selection in any province, the real decision making battleground isn’t the core players. The Mark Snymans, Kenny Mpekus and PJ Jacobs very seldom get overlooked. There are however many touch and go decisions. Little to separate players. Sometimes it’s as fine a line as going to Craven Week and missing out altogether IOW not even picked for Academy Week. That’s where the fairness of the system is tested and where the perceived bias or actual bias occurs.

  I think many of the systems around the country are built on insecurity. The unwillingness to trust a fair and equitable process to deliver the right results means schools always seek to control it and with it their own destination or if for no other reason because they believe they can ensure the “right” fair outcomes. There are obviously other benefits like marketing as well. To counter this the high school unions’ trials related constitutions should all seek to build regulations that prevent any one school from having a greater say than others.

  The “pappa” story is right. They are the ones that cry out in public. Schools on the receiving end tend to do it behind closed doors.

  With regards to “pappas” there are two things that I’ve observed.

  1.On average their concerns only last for that one year or period during the year when trials are on (occasionally 3 years if GK Week is factored in). Then like their kids they move on and put the disappointing episode behind them so nothing on the ground ever changes because all that energy is lost and it starts again with a new set of parents the following year. For meaningful change, the info needs to be shared with those parents who might experience the same thing in the years to come. It has to be built into something that puts pressure on their own school officials first and foremost to pursue change.

  2.You just about NEVER EVER find “pappas” from the favoured schools in a region complaining. That in itself tells you something.

  ReplyReply
 44. Something not discussed yet is the A team squad. I think it is n good move on selectors side to leave the squad open. Last year you had to play a player out of the squad which caused some issues. This year you must play to get into the squad which gives more hope and oppertunity to the players. Based on current A team I will go for a 4/4 split. Whole B team front row and #4 du randt. Obviously front row covers the front row. #2 Venter can also play 7 and 6. Du randt from B can play 4,5,6,7. Current A team lock van Niekerk can also play 7 and 8. So that should cover the pack. Not sure if Tawanda B team 8 can play lock. If so it is between him and Du Randt.

  Backline almost all the B team backline players can play in 2-3 positions so options are endless. The big question for me is are they looking for a specialist #9 on the bench or like last year will they use one of the current A team players like Cary as a 9 reserwe?

  ReplyReply
 45. @beet: Yep, agreed re Jeppe…and perhaps Houlstan, the Monnas 15 and some Helpies players will move up to higher teams after the next round of games. However, that still doesn’t explain the dearth of SJC players. Could the coach be the issue, as I’ve heard that he is a great coach but can be quite a prickly character and that he headed north with higher rugby aspirations. Perhaps a bit of politics is at play? If so, it’s a shame for the players…but it won’t make major news as I doubt that SJC would get involved in a rugby squabble and only a few players would’ve been in contention for the final CW squad anyway.

  ReplyReply
 46. @Vleis: I went to look at the 2 round of trial games where 12 mixed team played. Only 1 SJC player in the 12 teams. Maybe somebody can assist with more clarity.

  ReplyReply
 47. @Hooit: Comment on my squad post. With the B team playing at the same venue is the reserwes as important as in the past? With the whole bench that must play a full game do you pick a reserwe to cover key positions or do you puck a reserwe that is just as good as the current A team player?
  For example: Last year Lions had no reserwe 9 on the bench. So when 9 got injured he was replaced by 12 who had some experience playing 9 but not a specialist. So in current setup if the squad is picked the same and 9 gets injured with 5 minutes left Cary can most probable handle the 9 position but if 9 gets injured 5 minutes into the game you will need a specialist on the bench to replace him. I personally think you must have a 9, 10 and 15 specialist back up in the squad. The same as 1,2 and 3.

  ReplyReply
 48. @Hooit: Very strange, but I suppose that it won’t make much of a difference to the CW team. That said, from the three games that I’ve seen, I’d have expected the following to have been in the B or C teams: no 6 (Mparutsa); 8th man (Zille), 10 (Houlston) and 12 …plus a few more could have added depth re quotas.

  ReplyReply
 49. @Vleis:
  What say does the school have in deciding which of its boys go to the next round? I ask because if I was a coach I wouldn’t want my players to waste their time or risk injury if I don’t think they’ve got a realistic chance.

  ReplyReply
 50. @Hooit: OK thanks. Good luck to your son.

  @KES Oldboy: Yep, that’s a fair point. I’ve heard that the St John’s coach is gunning for higher honours up here. One way would be to ensure that your school team gets a few big scalps as they’re fresher, less injured, etc, However, the coaches also get recognition when their players are coached/conditioned/etc to a level to make the CW team.

  ReplyReply
 51. @beet: Just to show the ‘importance’ of Monnas in Lions rugby: Monnas beat Kempies 50 – 13. Lions Superrugby squad so impressed and motivated by Monnas that they try and achieve the same results against the Bulls winning 51 – 14. Same margin but 1 point out. Go Monnas.????

  ReplyReply
 52. @Hooit: Bwhahahaha todat hulle teen die werklike ysters van NZ speel..

  Hou op rondploeter in SA en AUS, gaan speel teen die bestes in NZ, dan praat ons weer.

  Het Monument al teen n Top 5 span gespeel??

  ReplyReply
 53. @Hooit: are you not supposed to motivate the blue Bulls, as your name is: “white Bulls”? Of is julle die “geskropte bulle”? Hehehe
  Julle rugby baie ver verwyderd van Leeus rugby. Helpies, KES en Jeppe speel wel Leeus rugby (onder andere).

  ReplyReply
 54. @BrotherBear: enigste rugby is wen rugby. Wat die regte Wit Bulle doen is speel wen rugby! Sien bitter min Helpies spelers in di topspanne in SUPER RUGBY!

  ReplyReply
 55. @Murrayfield: vroee dae vir Helpmekaar, en jy weet dit baie goed. Die manne sal mettertyd deurkom.
  Beter antwoord as die “wen rugby” gebrabbel, sou wees dat Tjaart baie hard daaraan werk om die Monnas brand van rugby meer soos die “Leeus” s’n te kry. DIT is wel waar.

  ReplyReply
 56. I know very little about Lions schoolboy rugby but, having watched the St Johns festival via Youtube, if the St Johns 10 (Houlstan) can only bench for the ‘E’ team – this must be the strongest group of schoolboy players the country has ever seen.

  Well either that or something more sinister…

  ReplyReply
 57. @SJ: He was injured with the last trials. Let’s wait and see where he is selected after the Bulls game on Tuesday.

  ReplyReply
 58. @SJ: I do not know the A team flyhalf but will watch him tomorrow night. The B and C team flyhalfs are also very highly rated with good CV’s. Do not know D team flyhalf and E team flyhalf also very good and played AW (Limpopo)last year. So I guess the Lions are blessed with good flyhalves this year. Last year’s Lions AW flyhalf is currently centre in Lions B team.

  ReplyReply
 59. @Blou Trein: Hang af wie is top 5? Ek glo almal weet wie is 1 en 2. Vandaar af is dit persoonlike opinie wie 3-5 is. Ek glo enige span in top 10 kan in top 5 wees. Kan selfs argumenteer dat Selborne n top 5 span is. Volgende vraag is hoe kom top 5 in die gesprek in? As jy al n ruk lees soos jy sê sal jy weet rankings is slegs braaivleis gespreks punte. In die Noordvaal is die silverware in die kas belangriker as rankings (tensy iemand die rankings raam en ophang) en net so belangrik is n goeie CW vertoning.

  ReplyReply
 60. @BrotherBear: Ek verstaan nie mooi nie,is daar mooier rugby as wen rugby,Garsies kry baie komplimente oor tipe rugby wat hul probeer speel,maar hul doen dit omdat hul glo hul gaan die game wen,nie om populer te wees nie,as daar more n meer doeltrefende patroon by hul tipe spelers pas wat minder mooier op die oog is glo ek sal hul dit jol,Monnas nog steeds die bench in Noordvaal never mind die leeus.

  ReplyReply
 61. @Grizzly: jy moet ‘n vreeslike lang asem he om een sin in ‘n paragraaf in te pas. Jou antwoord maak dan ook nie vreeslik sin :-( nie.
  Natuurlik is daar mooier rugby as wen rugby. Ek dog julle by Garsies probeer mooi speel en wen. Probleem is dat @Rugbyman nog nie daai geheim lekker kon bemeester nie.
  Monnas lank nie meer die benchmark. Ouens praat baie meer oor ander spanne en spelers. Spanne wil ook nie soos Monnas speel nie. Ander drie top SPANNE in Jhb speel baie meer soos Leeus en twee is baie suksesvol (Helpmekaar en KES). Jeppe sukkel hierdie jaar, maar hulle coaches is ook die Leeus skole coaches. Dit wys jou waar heen ouens beweeg.
  Monnas speel nog te veel “bashing” rugby omdat dit die spelers wat vroeer “ingekoop” is, pas.

  ReplyReply
 62. @BrotherBear: Jou sinsbou en spelling pragtig.Ek sal daarop let as ek jou antwoord.So dis n baie eenvoudige vraag,n vraag wat baie aan Naas Botha ook gevra is.Ek dink mens kan die vraag aan die hele blog vra.Wil jy wen of wil jy mooi verloor?Natuurlik sal almal mooi wil wen maar dis nie die vraag nie.Ek dink die onderwerp het ook op gekom na die uitslag tussen Grey Bloem en HJS Paarl.Persoonlik voel ek soos Naas oor die onderwerp.Ek vat n lelike wen bo n mooi verloor!

  ReplyReply
 63. @Grizzly: Hoe Monnas speel en wen en wat ander daarvan dink is van geen belang. Wat van belang is, is dat ons wel speel en gereeld speel. Ek glo net soos vir Garsies is die Beeld wedstryde nou van belang en enige ander wedstryd gaan ons nog steeds op die veld om te wen en rugby te speel. Met Monnas wat ‘nie meer die maatstaf’ is nie is ons darem baie op ander se lippe en in hul gedagtes. Sien baie uit na die KES wedstryd Saterdag. Wen of verloor dit gaan mooi harde rugby wees en ek sien baie uit na die wedstryd. Om KES te wen die jaar gaan n grote wees vir Monnas. Hoop almal kom veilig deur die proewe more aand. Dit is jammer dat Johan Mulder#9 van Affies ernstig beseer was die naweek. Alle voorspoed vir sy herstel. Affies en die Bulle gaan hom mis vir die res van die jaar.

  ReplyReply
 64. @Grizzly: jou geheue maar redelik kort. Dis jy wat mooi rugby met wen rugby probeer gelyk stel. My argument gaan rondom @Hooit wat Leeus rugby met Monnas rugby probeer vergelyk.

  @Hooit: ek neem aan jou vergelyking hier bo is dan net met betrekking tot punte verskil.

  ReplyReply
 65. @BrotherBear: Gewoonlik reageer ek nie op jou comments nie. Gaan lees maar weer daai comment van my en kyk na die gesiggies aan die einde en maak dan maar jou gevolgtrekking sooa dit jou pas.

  ReplyReply
 66. @BrotherBear: Ouers moet maar ingelig word…as jou kindjie van rugby hou stuur hom dan Monnas of KES toe anders gaan jy elke jaar traantjies pik solank hy op skool is. Jy het nou jou les geleer soos baie voor jou en soos baie na jou nog gaan.

  Maak Vrede of Vreet wors

  ReplyReply
 67. Iemand het nou die KES vs Monnas game Saterdag genoem. Wen Monnas 8-O Wen KES 8-O
  Dink Monnas behoort te wen. KES nog nie teen n goeie span gespeel nie. Ek dink hul sukses word bietjie oor geskat.
  Maar as Monnas wen. O my liewe.
  @ Hooit ja ek weet Monnas speel en waarop dit sinspeel. Onthou my ou Mater dit is nie Helpies wat kanseleer nie.

  ReplyReply
 68. @Speartackle: Welkom terug nou jou golf toer saam jou seun. Sien jy spring sommer oral weer kop eerste in.
  Ja nee kyk ons weet dat hier in Leeu land jy net in Monnas moet wees om geken te word. Nie eers nodig om te kan rugby speel nie. Jy moet net in Monnas of o ja soos jy se in KES te wees.

  ReplyReply
 69. @Riempies: Ou Rieme jy sien ons is slim mense…..ons het golf gekies…..daar kan jy nie wegkruip of weggesteek word……

  As jy elke rondte 68 skiet….word jy gekies….of jy nou in Helpies of John Orr is

  ReplyReply
 70. @Speartackle: Ek hoor jou. My dogter was n swemmer. Selfde situasie. Jy raak eerste jy wen. Baie geluk. ..

  Ag nee regtig almal soek net regverdigheid…. Is dit te veel gevra?? :evil:

  ReplyReply
 71. @Riempies: Hoe werk regverdigheid?

  Is daar n formule wat gebruik kan word wat bv sê PJ Jacobs is n beter 8 as Travis Gordon

  Ek en 20 ander ouens dink so maar daar is 20 ander ouens wat dink dis andersom en n keurder/afrigter moet besluit maak

  Kom ons vergelyk Helpies 10 met Monnas 10…….wie is beter as wie? Hoe word dit bewys? Net 1 kan gekies word……

  So is dit en so sal dit wees

  Ek weet hoe jy voel….ek was al baie daar in my lewe

  Het altyd vir my kind gesê as jy nie n grensgeval wil wees moet jy……harder, langer, meer oefen tot jy kop en skouers uitstaan…….oefen selfs op Kersdag….want jou opponent rus

  ReplyReply
 72. @Speartackle: Ok kom ons gebruik dan n hudige voorbeeld sonder om name te noem. Kind A speel nie proewe nie vir welke rede ook al maar eindig op in die A span.
  Is dit regverdig?
  Dit waarvan ek praat.
  … Ek en jy albei weet dat jy bogenoemde voorbeeld oor skole tong in kies gese het maar weet tog dat daar waarheid in steek. Dit nou te se as jy eerlik met jouself wil wees.
  Eendag as ek en jy n wors saam braai en n ietsie kouds drink…dan gee ek jou nog so paar voorbeelde..
  :roll:

  ReplyReply
 73. @Speartackle: jammer om van die k@k en kerm te hoor.Dit is nou al tradisie.As jy wil CW speel is jou kanse 300% beter in Monnas.Ek deur hierdie oefening toe Helpies nie eers vandag se standing geniet het nie.”Dit is soos dit is met Steve”

  ReplyReply
 74. @Riempies: Het nie eers Helpies se naam genoem nie. Jy weer skerp vandag. Goed gerus die naweek? Sal jou sekerlik sien more dan kan jy vir my verduidelik waarvan jy praat want ek het geen idee nie.

  ReplyReply
 75. @Riempies: Proewe is nog al die jare n klug….die enigste speler wat voordeel het met proewe is die kind wat geen blootstelling kry deur die jaar en n blinder het met proewe

  Kom ek sê jou volgende jaar se Lions CW span ( met dalk 2 of 3 uitsonderings ) is al klaar gekies

  Julle Helpies ouens het n nadeel, ek stem, maar as jullle vir Affies, Paul Roos en Nelspruit gewen het, en dalk vir KES in die proewe met 20 punte gewen het, was daar baie meer in die span……sad but true

  Ongelukkig moet n ou in sekere skole wees waar jou paadjie makliker is, kyk maar na Affies, al baie games verloor maar hul spelers kry span

  ReplyReply
 76. @Speartackle: Jy my n vraag gevra oor regverdigheid. Ek hom net geantwoord. En da bewys jy my punt…. 8-O
  Geluk aan almal wat wel da is. Kom ons kyk more na meriete.

  ReplyReply
 77. @Riempies: Ek glo daar gaan heelwat veranderings na more wees maar baie min daarna. So more seuns se beste kans om beter span te haal of plek te behou.

  ReplyReply
 78. KOm ons kyk na nog n senario

  Ons almal weet dat n span maklik gekelder kan word as daar 2 of 3 werklike swak skakels in sy span is…….is julle by?????

  Span A met 3 werklike swak skakels verloor 16-30 teen Span B a.g.v 3 foute wat absoluut uitgebuit word deur Span B na Span A se swak skakels foute.

  Spanne word gekies met 10 van Span A en 5 van Span B….dit klink onregverdig…maar in werklikwaar is dit nou een moerse span want man vir man was Span A beter as Span B behalwe vir sy 3 passasiers

  Kom ek maak dit makliker……haal vir Beauden Barrett, Kieran Read en Dane Coles uit die All Black span en vervang hulle met Morne Steyn, Hanru Liebenberg en Owen Nkumane….hulle speel teen Engeland en verloor……..n Wereldspan word gekies……All Blacks het 9 in die span en Engeland net 2

  Het Engeland rede om te moan?

  ReplyReply
 79. @Speartackle: Moet nooit probeer verduidelik of verdedig aan n persoon wat aggrieved voel nie.

  Soos jy tereg verwys het almal was al daar in hulle lewe en nog vele meer gaan daar wees.

  Moet egter by se as ek so lees is daar maar n lekker klomp gat kruipery by die Leeus aan die gang of sal ons dit posisionering noem.

  ReplyReply
 80. @Incognito: Nee hier is n tekort aan wors….wors sal my vote swing maar na ek by Kearsney Helpies wors moes eet sal hul met iets beters moet kom om my vote te kry

  ReplyReply
 81. @Speartackle: Daai was nooit Helpmekaar wors. @Hooit het dit glo langs pad gebraai, alles opgetree, en was vir res van die land naweek op ‘n high. Hy koop toe sommer paar stukkies wors by spaza shop en dis die toe voor.

  ReplyReply
 82. ek weet ek dit al voorgeen gese maar wil net weer refresh in julle geheue.In 2012 speel 28 seuns van Monnas in 3 lions spanne.Vatso.Op die wors front niemanD klop Rembrandt in Linden nie,enigste probleem …R75 n kilo,dink dit bietjie hoog,wat dink julle wors kenners

  ReplyReply
 83. @BrotherBear: Toegemaak? Het laas in die 90’s daar gekoop

  Okay dan is die lekkerste wors te koop by Butcher Shop & Grill se deli in Sandton Square

  Iemand het my eendag daar gevra of ek Radovan Krejcir is toe sê ek nee…..Mike Bolhuis

  ReplyReply
 84. @Speartackle: hulle eers geskuif en verlede jaar toegemaak. Jy hou meer van Helpies as wat jy dink, of weet. Komati was besit deur Helpmekaar ouers (Berkenbosch). Ma het self in slaghuis gewerk (CA kwalifikasie en al).
  Dit is nou ‘n curve ball, of hoe?

  ReplyReply
 85. @Die Ken: kakstorie?Jy droom.Wynand Moolman was CW afrigter.AS ook deur monna afgerig so ook puk span.Ek dink daar was meer as wat ek genoem soos gaan praat jou kak met iemand anders.As die skoen pas….vat hom wit bul

  ReplyReply
 86. Oorspronklik 22 met beserings ens 28…en jy dink dit is reg so.Julle het die 2\3 hoofafrigters gehad en finale keuses berus by hulle.NEPOTISME MY MATER NEPOTISME, maar dit is aanvaarbaar as jy deel is

  ReplyReply
 87. Oorspronklik 22 met beserings ens 28…en jy dink dit is reg so.Julle het die 3 hoofafrigters gehad en finale keuses berus by hulle.NEPOTISME MY MATER NEPOTISME, maar dit is aanvaarbaar as jy deel is

  ReplyReply
 88. Monnas het darem al rugbyspelers opgelewer soos Jacque Fourie, Brendan Venter, Jaco Taute, Julian Redelinghuis en Willem Alberts.

  Helpies het darem al vir Mimi Coertze en Dan Roodt opgelewer.

  ReplyReply
 89. https://m.facebook.com/lionsrugbyunion/…/354914907907109?…a Kry nou vir jou n telraam.Maak a spanne wit,b spanne geel en welpie rooi=22.Dan was daar beserings ens meestal was dit monnas 2 span spelers miskien 3 span,wat opgetrek is,jy weet nooit,Pa mag dalk n groot kat wees erens ,sponsor so iets en boetie was darem baie goed soms vir die seccies..Nepotisme

  ReplyReply
 90. @knowthegame: @Die Ken: I’m happy if Monnas get more players than any other school into the Lions school teams nearly every year, because Monnas are mostly the best team in the region, plus they always play against the best opposition. That said, 2012 was a debacle because Monnas had one of their few weak teams – indeed, the KES 1st team, 2nd team and 3rd teams beat Monnas away from home. If memory serves, KES had much less players than Monnas in the various Lions school teams. Things seem to have improved since then though.

  ReplyReply
 91. @Rainier: Sorry,my post missing,die Lions daai jaar die final gemaak maar hul vas geloop teen een van beste Bulls CW spanne en n sekere nr12.Hoop ons kan weer so iets sien,wat dink jy is ons kanse?

  ReplyReply
 92. @Vleis: you are correct.I dont have a gripe if Monnas have more representation in the CW team due to reasons you mentioned.But to play 2 team players in the AW and Welpie week is bullshit.

  ReplyReply
 93. @Hooit: That’s definitely possible in many years…but it was extremely unlikely in 2012, as Monnas got thumped at home by all of the KES open teams. Monnas were weak in 2012 – they were ranked about 40.

  ReplyReply
 94. @Vleis: I hear you. My comment no specifically related ti 2012 but any year any team. Helpies has 2 #7 flankers still in the mix which is fair. No problem from my side if a school have more than 1 good player in a position.

  ReplyReply
 95. @Speartackle: hoe is die beserings? :lol: Ek hoor daar was blykbaar Chaos op San Lameer vertel n pel my.Ouens klaarblyklik onder die prop het n golf kar gerol.Jy weet nie wie dit was nie.Geluk sien jou seun,het sy ma se ball sense geerf.Baia goed gespeel in Toernooi.

  ReplyReply
 96. wat dink julle kenners van die Bokspan?Duane en Whitley?Ruan Combrink in A span,hy is class.Jessie Kriel op senter,geen Lionel Mapoe of Francois Venter.Frans Steyn?Lood de Jager is nie n skaduwee van 2 jaar terug nie.Rudy Paige?Surely Faf n beter opsie

  ReplyReply
 97. @Vleis@knowthegame: : I can go on for hours about the 2012 team – I had the privileged of being very close to that team. As juniors, they were really good, however mishaps (primarily injuries) ruined their 2012 season. But hey, cowboys don’t cry. By the way, yes they were “thumped” 15-11 by a very good KES side, and at the end of the season when most injuries started to heal, they played in the Beeld final against Kempton, after beating a very good Kloof side (RohanJVR’ s team) in a midweek game to win the semis. I will leave it there

  ReplyReply
 98. Die proef games gisteraand behoort n paar van die Leeu manne baie gelukkig te maak. n Baie goeie oorwinning vir die A span. Wat my veral opgeval het was die pak van die Leeus. Die 8 manne het my regtig beindruk en mens kon sien hulle het iewers al saam gespeel. Agterlangs was ek nie so beindruk nie met miskien een of twee uitsonderings. As die Leeu keurders veranderinge gaan maak sal dit in die agterlyn wees waar ek dink hulle baie versterk kan word. Moet se dat ek gehoor het dat daar baie eerste keuses van die Bulle nie beskikbaar was nie. Dus moet daar miskien nie te veel gelees word in die telling nie.
  B,C en D spanne was presies weer die teenoorgestelde. Voorste agt met uitsondering van paar spelers weer gesukkel. Agterlangs moes baie van die puik agterspelers ma die beste doen van agteruitgaan bal. In die wedstryde vlei die tellings miskien die Bulle.
  Dink hier behoort sommer baie veranderinge in die spanne plaas te vind.
  E span gewen teen n baie swak E span van die Bulle. Maar tog het die Leeu seuns goed gedoen.

  Sal nou baie interesant wees om te sien wie die keurders dink hul hande opgesteek het. :mrgreen:

  ReplyReply
 99. I would assume with the absence of comments on yesterdays Lions vs Bulls game that there are not much to say on the A team. I think all 15 players should stay in A team squad. Selectors gave a few reserwes n run last night which indicates possible inclusion for those reserwes in the squad. What was most noticable to me that after only 1 training session together the Lions seemed like a team that has spent the past few months together on a training camp. Well done to all A team players. Will be nice to see what happens in the B to D team this week.

  ReplyReply
 100. Attended the trials last night as a totally independent observer. Re Lions : Pack dominated the Bulls, not used to this ! Front row very good, no 2 & 6 dead certs for SAS. No 8 good (very loose) 1st half. Under backs 9, 15 and finishers 11 & 14, looked good.
  No 10 and midfield very average. Monnas 12(LR) a better option at 10.
  Re Bulls : The B team pack looked very good, especially tight 5, so questions asked ? Understand some players missing in A side pack ? Starting 10 & 15 questionable decision making, ran when closed down and kicked when in space, CG looked more organised at 10, but did not get quality ball.
  In summary, if Lions pick a good/better flyhalf and get midfield sorted, going to be difficult to beat at CW, even for Province !

  ReplyReply
 101. @Snoek: Now that is a much more accurate reflection of the A team match! No 2 and 8 of Lions may be a bit too “loose” to really be effective. Running ability of no 2 hides a lot of other work not done at all. Stuff he can learn obviously.
  Will be interesting to know what your affiliations are.

  ReplyReply
 102. @BrotherBear: No affiliation with any of the sides or players, nor coach, scout or parent, just an honest keen follower of SBR. If the tight five is very good, then you may afford the luxury of a true loosie ala Uli or Bobby, but maybe not both. The no 7 plays fairly tight, so in all pack looks well balanced.

  ReplyReply
 103. @Smallies: lyk my jy vat al vroeg of afrikaans jou derde taal.Watter grappe verwys jy na-Ek is jammer asjy nie baie travel of kan golf speel nie,dit nogal n lekker game.Jy obvious nie goeie sin vir humor of ney n kak dag.Maar genoeg van jou.

  ReplyReply
 104. @Snoek: I choose not to mention players as my son is part of the team and I am known to most. It is nice to read that most people are in agreement on the team and that all agree that they did well last night.

  ReplyReply
 105. @Hooit: Yes they did ok, BUT there are better players out there AND better combinations (in Lions).
  No resting on laurels because of one flicker of hope – or what?

  ReplyReply
 106. From what was on display today at Woodburn. WP beware ons kom vir julle, forget the rest. 2 3 House

  ReplyReply
 107. @Bush: KZN is going to pick one mean team,

  Well done there to Maruis Jonker for blowing the main game, what a spectacular game it was

  My Player of the Day was the B team tight head, Rocky Knox with Pepsi Buthelezi and Hendrickz, the Glenwood 9 not far behind him

  Glad to see Dylan Richardson back in the mix

  Laubscher from GW should also be in A team

  In fact, KZN have some good locks for a change, the Hilton 4 and House 5 will not let any team down and then there are some players with massive reputations who will have to start getting involved in the game

  ReplyReply
 108. Lions 23 man squad to play the Leopards was annouced.
  1 Ruan Oosthuizen – Florida
  2. Morne Brandon – Monnas
  3. Keegan Glade – Kes
  4. Kwagga van Niekerk -Monnas
  5. Stephan le Roux – Monnas
  6. Mark Snyman – Helpmekaar
  7. Pot Jacobs – Monnas
  8. Travis Gordon – Kes
  9. Tinus Combrinck – Monnas
  10. Marc Morrison – Kes
  11. T Swanepoel – Florida
  12. Yanga Hlalu – Kes
  13. Leon Mpeku – Kes
  14. David Gary -Helpmekaar
  15. Kennedy Mpeku – Kes
  16. Dameon Venter – Helpmekaar
  17. Nkosihonga Masuku – Parktown
  18. Ntlabakanye Asanathi – St Stithians
  19. Kegan Litchfield – Jeppe
  20. Franco Schutte – Monnas
  21. Luke Rossouw – Monnas
  22. Tyler Hayward – Kes
  23. Muzi Manyike -Jeppe

  ReplyReply
 109. @Hooit: Dont want to be funny but that pack doesn’t look representative enough. You wont be able to play with that full pack on CW or am I missing something?..What is the quota balance in the team?

  ReplyReply

Leave a Reply