WPRI u19 intake for 2016

Western Province has officially made public who their contracted WPRI under-19 recruits for 2016 are:

Full article here: http://wprugby.com/sa-schools-stars-headline-2016-wpri-intake/

# 2016 RU Pos NAME SCHOOL REP No SCH. PROVINCE Y/WK INTL
1 WPRI 1 Bertus Smit Boland Landbou 1/2 WP AW
2 WPRI 1 Wikus Groenewald HJS Paarl BH 1/4 WP CW
3 WPRI 1 Ricky Nwagbara Jeppe 1/1 Lions CW
4 WPRI 1 Ashwyn Adams Rondebosch 1/3 WP CW SA Sch
5 WPRI 2 Etienne van Dyk Lutzville 1/1 Boland CW
6 WPRI 2 Matt Wiseman Michaelhouse 1/3 KZN CW
7 WPRI 2 Shane Farmer Tygerberg 1/1 WP CW
8 WPRI 3 Carlu Sadie Bellville 1/2 WP CW SA Sch
9 WPRI 3 Lee-Marvin Mazibuko Michaelhouse 2/3 KZN AW
10 WPRI 3 Stephan Annandale Paul Roos 1/5 WP
11 WPRI 4 Ruben de Villiers HJS Paarl BH 2/4 WP CW SA Sch
12 WPRI 4 David Meihuizen HJS Paarl BH 3/4 WP
13 WPRI 5 Jordan Sesink-Clee Michaelhouse 3/3 KZN CW
14 WPRI 5 Ernst van Rhyn Paarl Gim 1/3 WP CW SA Sch
15 WPRI 6 Nama Xaba Glenwood 1/1 KZN CW
16 WPRI 6 Johan Visser Paarl Gim 2/3 WP CW SA Sch
17 WPRI 6 Dean van Tonder Paul Roos 2/5 WP
18 WPRI 7 Joel Paarwater Bishops 1/4 WP
19 WPRI 7 Thomas Meyer Monument 1/1 Lions CW
20 WPRI 7 Joa Swart Paul Roos 3/5 WP AW
21 WPRI 7 Imraan Andrews Rondebosch 2/3 WP AW
22 WPRI 7 Zain Davids Rondebosch 3/3 WP CW SA Sch
23 WPRI 7 Juarno Augustus Tigerberg 1/1 WP AW
24 WPRI 7 Cobus Wiese Upington 1/1 Griquas CD CW SA Sch
25 WPRI 9 Brandon Salomo Bishops 2/4 WP CW
26 WPRI 9 Jondré Williams Boland Landbou 2/2 WP CW SA Sch
27 WPRI 9 Matt Dahl Hilton 1/1 KZN CW SA u18 A
28 WPRI 10 Jandre Grobler HJS Paarl BH 4/4 WP
29 WPRI 10 Jordan Chiat SACS 1/2 WP AW
30 WPRI 10 Adriaan vd Bank Worcester Gym 1/1 Boland CW
31 WPRI 11 Ryan Muller Bellville 2/2 WP CW SA u18 A
32 WPRI 11 Troy Payne Paul Roos 4/5 WP
33 WPRI 11 Tumi Magoje SACS 2/2 WP AW
34 WPRI 12 Cornel Smit Bishops 3/4 WP CW SA u18 A
35 WPRI 12 Cyprian Nkomo Middelburg 1/1 Pumas CW SA u18 A
36 WPRI 12 George Lourens Paarl Gim 3/3 WP CW
37 WPRI 13 Marco Niemandt EG Jansen 1/1 Valke CW
38 WPRI 13 David Brits Selborne 1/1 Border CW SA Sch
39 WPRI 14 Nico Leonard Paul Roos 5/5 WP CW SA Sch
40 WPRI 14 Munier Hartzenberg Rangers 1/1 WP AW
41 WPRI 14 Xolile Mdlokovana St Andrew’s 1/1 EP CW
42 WPRI 15 Tristan Leyds Bishops 4/4 WP AW
43 WPRI 15 Herman van Dyk Overberg 1/1 Boland

14 Comments

 1. @BrotherBear: Ek weet rerig nie wie op die stadium die uitverkorenes is nie. Hoor net dat daar op n paar posisies kwaai kompetisie gaan wees o.a. die losmanne. Die no.8 van wie jy praat is Francke Horn. Sy pa, Francois, het voorheen vir Boland heelagter gespeel.

  Daar word blykbaar volgende week proewe gehou. Maar soos reeds gese.Kom ons wag en kyk eers voordat mens geraas maak.

  ReplyReply
 2. @Kattes-Strofes: maar dan gaan BH mos ‘n m…se pak forwards he. Kan nie dink dat verlede jaar se o16 agtsteman en GKhomo kaptein nie ook in die mix is nie. Kerrel staan glo 1.93 in sy sokkies.

  ReplyReply
 3. @BoishaaiPa: Stem saam met jou. Het

  egter gehoor dat hulle nie naastenby dieselfde gehalte talent het as verlede

  jaar nie.Hul ster speler , Curvin Bosch, is mos ook Sharks toe soos jy weet.

  Nietemin, jy is reg. Hul Cravenweek span was weer verlede jaar betrokke

  by die eindstryd, en ja, Robbie Kempson doen uitstekende werk

  met die jong manne.

  ReplyReply
 4. @Speartackle: Elester Becker is sy naam. Die seun het n baie ernstige kop besering gehad. Ek weet dat die Leeus ook op een stadium in hom belang gestel het, maar vermoed dat hy nie meer mag speel nie. Die span het hom egter tot aan die einde laat deel voel van hulle en sy gemoed was baie goed. Ek weet hy is vanaf Namibie, maar weet ongelukkig nie of hy terug is soontoe nie. Baie oulike jong man, met sy skalkse glimlag.

  ReplyReply
 5. @Speartackle: Spies! Daar is 6 Boishaai manne Leeus toe, terwyl 4, van wie 2 gereelde 1ste span spelers was, by die WP geteken het. Sommige van die Leeus manne wou ook studeer terwyl hul rugby speel. Dan het Rudolf Straeuli en Bart Schoeman ook uitstekend gewerf onder die jong manne. Een speler is Luiperds toe en die kaptein van laasjaar was reeds onder 19 en is nou n student by Maties. Die res van die span is vanjaar in matriek.

  Daar is dus 5 spelers wat verlede jaar gereeld 1ste. span gespeel het oor in die 2016 Boishaai span. Dit sluit in die SA Skole spelers Khanya Nkusane (no.8), Salmaan Moerat (slot)en Manny Rass (senter). Dan is daar nog n hele paar wat ook heelwat speelkans gekry het verlede jaar.

  Dit klink alles belowend, maar soos ons almal weet, tel name op papier niks tussen die 4 witlyne nie. Was al te veel keer teleurgestel om te vinnig te begin groot bek maak. So ons sal maar eers wag en kyk, voordat ek probeer wintie klink :wink: .

  ReplyReply
 6. Sjoe manne!! Die WP gaan beslis vanjaar n o/19 bulspan in die veld stoot.

  Last night I watched a warm up match between a local Stellenbosch koshuis team and the 2016 WP Institude intake. This excluded the young men from the WP Academy in Tokai. What was clear as daylight, was the fact that Province has an abundance of quality players from which they can select. The competition to make the starting team, and even the reserves, will be fierce.

  A number of players , including quite a few SA Schools players, did not take part due to some niggles. However, the young men on the park did not do their reputations any harm with a clinical performance. The conditioning of the players seems to be 1st. class.

  Players, who according to me, made a strong claim, include the following:
  Ricky Nwagbara [no.1 -Jeppie], David Meihuizen [lock- Paarl Boishaai], Noma Xaba [flank- Glenwood], Thomas Meyer [flank- Monnas],Zain Davids [no.8- Rondebosch],Jordan Chiat[ flyhalf- SACS], Cornel Smit [centre- Bishops] and Nico Leonard [wing- Paul Roos].

  Soos reeds genoem, was verskeie spelers nie gister in aksie nie. Dit sluit in die SA Skole spelers, soos wat ek kon sien ,Carlo Sadie [stut- Bellville], Ruben de Villiers [slot- Paarl Boishaai], Johan Visser [flank- Paarl Gim], Kobus Wiese [ flank- Upington],Jondre Williams[ skrumskakel- Boland Landbou] en miskien nog ander wat ek mis gekyk het.

  Ek verwag dat hierdie WP span n groot aanspraakmaker gaan wees in die o/19 Curriebeker kompetisie. Die Bulle sal volgens my hul sterkste opposisie wees, terwyl die Leeus ook nie te versmaai is nie. Maar soos reeds al bewys is, kan spanne soos die Cheetahs en die Luiperds nooit onderskat word nie, en dit is ook hoog tyd dat die Sharks hul tande wys.

  As ek egter moet geld opsit, is die WP my ‘banker’.

  ReplyReply
 7. Dit is ‘n baie sterk groep. Sal Annandale spesifiek dophou. Het sy rugby gevolg van laerskooldae af, maar ek verstaan nie mooi hoe hy die groep maak nie. Het verseker die fisiese attribute, maar het nie hond haaraf gemaak by GCB, Helpies of PRG nie….maar sterkte aan hom om die kop reg te kry.

  ReplyReply
 8. Jip!! I also agree that this is a powerful line-up of players. I also know of other players at the WP Academy in Tokai that will challenge for places in the WP team.
  The Bulls and Lions have also done some exellent recruiting and I know that the Cheetahs, in spite of their budget restraints, will be highly competitive, with some clever contracting.
  The Leopards always manage to fight way above their weight class and the Sharks, who is keeping their cards close to their chests, have secured the services of some quality players from amongst others, Paul Roos and Paarl Gim. The Kings, who deservedly won the title this year, is an unknown factor for me at this stage, although their Craven week team did well to reach the final this year. I am unsure of the players of that team that will be available in 2016, but everyone knows that star flyhalf Kirvin Bosch have joined the Sharks.
  This will ensure that the U/19 tournament will be fiercely competive in 2016.
  I expect that the forward battles will be hotly contested, but do feel that WP,s pace and flair amongst their backs, may proof to be the difference at the end.

  ReplyReply
 9. @Maroon: Stem saam.Daar gaan gesonde kompetisie wees in meeste posisies. Ek sien egter nie n sterk gebalanseerde agsteman nie? Adriaan van der Bank het my baie beindruk tydens Cravenweek. Bitter baie diepte by slotte en flanke. Dan is daar ook nog SA skole spelers nog op skool volgende jaar wat moontlik later in die seisoen ook speelkans gaan kry.

  ReplyReply

Leave a Reply