Waterkloof want back into the Virsekerbeker

Update: Waterkloof have been accepted back into the Virsekerbeker Cup for 2019.

Following hot on the heels of the official announcement that Ben Vorster headmaster Chris Denysschen would take over as new Waterkloof  headmaster on 01 December 2018, comes an information brief from the Virsekerbeker organisers that Klofies have sort permission to join the competition in 2019.

The circular basically asks the principle role players in Noordvaal to make a decision on whether or not to include Waterkloof in the Cup competition in 2019. No other school will be relegated, the league will just be increased from eight to nine teams. The decision makers must respond by Friday 23 November 2018.

 

 


126 Comments

 1. Dit is uitstekende nuus!!

  Waterkloof se rugbygeskiedenis is gebou op beker rugby!

  ‘Let the games begin!’

  ReplyReply
 2. Fantastic news, a condition should be that Kloof must play all the teams. If they want to be selective, the answer must be no.

  ReplyReply
 3. Klink tog of daar positiewe verandering by WK plaasvind. Wonder net of hul gesien het wie al die skole is wat deelneem.

  ReplyReply
 4. Nuwe hoof = nuwe besem… dit maak die virseker beker net nog sterker… Dis gesond vir skole rugby in Noordvaal… So dan sal die local derby tussen Garsies en Kloof hervat word… Lekker man, lekker… wys jou net watse swak besluit die destydse slimjan geneem het…

  @Wonder: Hulle sal teen almal speel, die bron vd kwaad is weg…

  @Tussen die lyne: Ek voorsien dat affies ook binne die volgende paar jaar sal virseker beker speel… al die travelling oor die land heen kos BAIE geld…

  ReplyReply
 5. Is dit 2019 of 2020?Ek is veskriklik bly gedog my jongste gaan uitmis op virseker.Nou moet hulle net hulle werwing weer in plek kry.

  ReplyReply
 6. @sewes: Ek verstaan van my vriend/en joune :lol: dat dit reeds in pkek is…sal seker eers volgende Jaar agresief werf Vir 2020@Cappie,4×4…nou Moet die Dok se aftrede net kom Dan is die Kaap weer Hollands of PTA weer persblou!

  ReplyReply
 7. @Grizzly: Grizzly, Ek kan nie sien dat daar plek is vir Affies in die Virsekerbekerreeks nie. Netso vir Jeppe, Kes en Pretoria Boys High. Dit sal beteken dat hulle van hulle ander gevestigde derbies moet prysgee. Hulle kan maksimum vyf wedstryde teen skole speel wat 20 of minder spanne het. Vir daardie vyf wedstyde speel die laer spanne vullerwedstryde, maar 10 van die soort sal te veel wees. Dis maar net my persoonlike opinie en ek kan verkeerd wees. Daar kan dalk ‘n plan gemaak word, maar ek weet nie.

  Ek sal wel wil sien dat hulle twee of drie ekstra derbies per jaar sal bysit wat onder andere Monnas en Garsies moet insluit. Ek is oortuig beide die twee skole kan 15 plus spanne in die veld stoot, netsoos Waterkloof wat 17 in stoot.

  Dit gesê, ten minste speel hulle al teen twee van die Virekerbekerspanne, HTS Middelburg en Helpmekaar. As waterkloof bykom is dit drie. Met Monnas en Garsies derbies by kan dit soveel as vyf word.

  Ek kan nie sien dat hulle enige van die ander derbies kan prysgee om plek te maak vir nog vyf wedstryde nie. Wie drop jy?

  Diamandveld – Baie goeie verhouding tussen die twee skole op die oomblik.
  Paarl Gimnasium – Nuwe baie interessante verwikkeling waar Affies seuns en meisies deelneem.
  KES – Altyd hard op A-vlak vir Kes in rugby. Hokkie verhang Kes die bordjies weer.
  Westville – Die seuns wil een keer ‘n jaar Durban toe.
  Grey – Enough said!
  Jeppe – Soos Kes, baie hard op A-vlak en hokkie baie moeilik om hulle te wen.
  Maritzburg – Een jaar af Maritzburg toe en die volgende jaar Durbs.
  PBHS – Tradisie wat nie gebreek sal word nie.

  @Rugbyman: Hoe sal jy dinge sien om plek te maak vie Affies, KES, Jeppe en PBHS in Virseker?

  ReplyReply
 8. @Grizzly: @Rugbyman: Nou dat ek daaraan dink! Miskien kan daar dalk plek wees vir Affies, Kes, Jeppe en PBHS om deel te wees van die bekerreeks. Hierdie vier speel in elk geval elke jaar teen mekaar. Hulle kan in ‘n rondtomtalie basis dus punte hou en die wenner kry ‘n spot in die semifinale vir die Virsekerbeker. Drie van die agt (of nege as Waterkloof inkom) wat in die Virsekerondomtalie deelneem neem die ander drie semifinal-spots op.

  Net ‘n gedagte! Wat is julle opinies?

  ReplyReply
 9. @Cappie: Jou voorstel kom neer op ‘n vrypas vir Affies na die semis. Jy wil jou brood aan albei kante gebotter hê. Julle eie kompetisie in die groter kompetisie. Nee wat, speel dan maar lekker teen mekaar en kry julle eie beker.

  ReplyReply
 10. @Cappie: Soos ek laas gese het gaan dit moeilik wees maar betrokke partye Moet om n tafel gaan sit.Net een ding…PTA was lank voor enige derby daar…dit Moet prioriteit geniet bo enige derby..Meeste van Derbys Kan op feeste gespeel word,en Grey Kan julle altyd voor tyd maak.Ek sien nie hoe Jeppe en Kes voorkeur Bo Menlo en Garsies,julle PTA Bure kan kry nie.

  ReplyReply
 11. @Wonder: stem volkome saam. Sal nie werk.

  @Grizzly: grootste rede is dat geen van die spanne in Virseker enige kompetisei kan bied vir 5de tot 10de spanne nie asook nie vir d, e en f’s in onderoudersdomgroepe nie, terwyl Kes, Jeppe en PBHS dit wel bied. So kan dus nie werk. Ek kan dus nie sien dat enige van die vier seunsskole in die Virsekerformaat wat fokus op A spanne sal inpas nie.

  ReplyReply
 12. @Wonder: Wil ook maar net sê dat indien reën nie verlede jaar die wedstryd tussen Kes en Affies moes laat aflas na 15 min in die wedstryd wat Kes 16-7 voor was nie, sou hulle deurgedring het. Dus glad nie so vrypas as jy dink nie. Die wedstrydtellings tussen Kes, Jeppe en Affies is deesdae baie nader as in verlede. PBHS val bietjie weg. Gaan kyk maar gerus die tellings tussen mekaar.

  ReplyReply
 13. @Cappie: Ek hou van die idee! Affies was tradisioneel deel van bekerrugby so ook PBH. Dit sal fantasties wees om hulle te kan akkommodeer so ook rugby kragte soos KES en Jeppe.
  Ek stem ook saam met jou t.o.v Affies en die ander seunsskole se spesifieke situasie. Ek het die laaste paar jaar van die Affies bepalings gaan bywoon en wat getalle en kwaliteit van laer spanne aanbetref is dit net op ‘n ander vlak.
  My voorstel sal wees dat die groep wenner (Affies,KES,Jeppe,PBH) teen Virseker nommer 4 uitspeel om te kwalifiseer vir Virsker semi finaal. Dit kan die kompetisie net nog groter en meer status gee.

  ReplyReply
 14. @AbsolutMenlo: Miskien ‘n ander voorstel: Maak die beker in twee afdelings.

  Afdeling 1:
  Kes
  Jeppe
  PBHS
  Affies
  Helpmekaar
  Waterkloof
  Monnas

  Afdeling 2:
  Garsies
  Menlo
  Transvalia
  HTS Middelburg
  EG Jansen
  Noordheuwel
  Nelspruit

  In Afdeling 1 speel meeste spanne eintlik alreeds teen mekaar in derbies. Afdeling 2 uit die aard van die saak ook geskeduleer om elke jaar teen mekaar te speel. Top twee in elke afdeling speel semis.

  Die formaat behoort glad nie aan die jaarlikse vol spanne teen mekaar/derbie beginsel te karring nie.

  Semi-finaal en finaal is dan vir die A-spanne en ook ander laer spanne wedstryde wat tussen deelnemende skole gereël kan word vir die betrokke dag.

  Op so manier kan mens dalk die stubborn seunskole betrokke kry by bekerrugby en dit behoort ‘n baie strawwe beker te wees om te wen.

  ReplyReply
 15. @Cappie: Hou van jou idee uit bloot ‘n rugby oogpunt. PBHS speel klaar 2 keer ‘n jaar (home and away) teen KES en Maritzburg College, so daar is 2 naweke wat moontlik “geclear” kan word , maar die probleem is steeds dat hierdie vol “exchanges” is met al die sportsoorte wat deelneem, veral die Maritzburg een, so kan dalk moeilik wees…

  ReplyReply
 16. @The O: PBHS speel ‘n paar wedstryde teen ander skole wat nie noodwendig meer geleenthede in terme van vol “exchanges” en meer deelnemende spanne as wat Waterkloof, Helpmekaar en Monnas kan bied nie. Ek dink bv aan Zwartkop, St Albans, St Benedict en Parktown.

  Die double header wat julle met KES en Maritzburg het kan dus steeds voortgaan. Ek weet PBHS het ‘n baie goeie verhouding met hierdie twee skole.

  ReplyReply
 17. Net in die algemeen en om oplossings te vind:

  Daar is al menigte male gevra, versoek, gespekuleer rondom Affies se deelname in Noordvaalbekerrugby. Dieselfde geld eintlik ook vir KES, Jeppe en PBHS. Die feit dat die vier skole se klem lê op vol “exchanges” soos The O dit noem en dat die huidige bekerreeks meer gefokus is op rugby (vir gemiddeld 10 spanne), lui daartoe dat daar geen voordeel is om genoemde vier se huidige vriendskaplike derbies sinvol te kan verander om deel te wees van die bekersisteem soos dit nou daar uitsien nie.

  Die enigste manier hoe Affies sinvol betrokke kan raak in die kompetisie is as die ander drie seunskole ook inkoop in die stelsel, sonder om inbraak te maak aan hulle huidige derbies. Dit word net deel van ‘n kompetiese op die ou end.

  Affies, PBHS, Kes en Jeppe se rugbyseisoene eindig normaalweg elke jaar net voor die halfeindstryde van die Virsekerbekerreeks. Indien een van die vier skole se spanne dan sal kwalifiseer vir halfeind of eindstryde sal dit beteken die A-spanne dan nog een of twee naweke se geleentheid kry vir bietjie rugby. Iets wat die seuns baie sal kan geniet.

  En weereens probeer ek maar net antwoorde soek vir vrae wat baie gevra word. Daar is twee sieninge oor die aangeleentheid. Daar is die wat glo dat bekers die dryfveer is vir prestasie en dan is daar die ander groep (Wynand Claasen is nogal ‘n groot voorstaner daarvoor) dat skolesport moet gaan oor deelname en dat alles vriendskaplik moet wees. Dus moet daar eenheid in hierdie verkillende sienswyses moet wees voor ons kan vordering maak. Ek, persoonlik staan baie neutraal teenoor die twee filosofiese perspektiewe.

  ReplyReply
 18. @Cappie: Die Zwartkop game is net ‘n weekday friendly met max 8 spanne, maar die ander games wat jy noem sluit ook weer hokkie in en dis dalk wat dit moeilik maak. St Albans sal nooit wegval nie. Persoonlik sal ek eerder teen bv Menlo, Kloof speel as Parktown/Bennies, maar dit gaan vir die skool nie net oor die rugby nie, maar die verhouding met die ander Engelse skole oor die jare dink ek…..Hou nog steeds van jou idee dat een of meer van die skole kwalifiseer vir kwarteind. Ek dink KES en Jeppe se rugby word baie onderskat en met Paul Anthony terug by PBHS kan dit ook net beter gaan vorentoe. Lekker om te spekuleer en voorstelle te maak, maar of dit werklikheid gaan word weet ek nie

  ReplyReply
 19. @Cappie: Jip, dit het baie verbeter,maar hoeveelheid spanne gaan altyd ‘n probleem bly. PBHS val definitief in by die Wynand Claasen “school of thought” wat jy hierbo noem. Ek het kinders in beide PBHS en Menlo, altwee sieninge het meriete.

  ReplyReply
 20. @The O: Selfde hier, het seun gehad in Affies en meisie nou in Menlo. Die sienswyse van die twee skole verskil baie soos jy tereg opgemerk het. Affies en PBHS het selfde seining van “friendlies” teenoor die gemengde skole se bekersport opsie. En weereens ek is neutraal en kan sien waarom elkeen doen wat hule doen.

  ReplyReply
 21. @Cappie: Terug onder die Virseker Topic het ek voorgestel dat Affies/PBH/Kes/Jeppe se 1-4 en A-D in beker afdeling speel met die res 5-10 E-J in Skild of Plaat.Daar speel julle klaar 4 Derbys(saam Kloof wat Terug is).Die nuwe inter speel julle op Feeste,Gym,HJS ens.Grey Bly vir obvious reasons.Se Westville/Maritzburg word gecansel…Julle kry Monnas,Garsies,Menlo, Helpies,EG, Transvalia by!!Meer in julle klas van sterkte en wat n vooruitsig!Dis nie net moontlik nie dis baie maklik en the right thing to do.Net die regte Kaptein aan boord kry…Dit gaan gebeur in die toekoms en sal Affies baie geld spaar..

  ReplyReply
 22. @Grizzly: Sjoe jy slaan Affies se laer spanne hoog aan. Daar is geen manier dat Affies se 5de span kompeterend kan wees teen Oos-Moot, Lichtenburg en dies meer se eerste spanne nie. Ek is nie eers so seker of die tweede span hulle eerste span sal kan wen nie.

  Terug by twee kante van die muntstuk. Affies glo aan massadeelname en ondersteuning aan mekaar waar die eerste span speler tydens die vroeër wedstryde die kicking T vir die o14F-span speler sal aandra as hy wil aanlê pale toe. Dit lol maar as helfte van die skool Waterkloof toe ry terwyl die res Sutherland to gaan. Daarna moet almal weer terug haas om die eerste span in die finale wedstryd te kom ondersteun.

  Kyk maar gerus watter skool gaan die beste ondersteuning hê tydens die Noord-suidtoernooi daar by julle velde.

  ReplyReply
 23. @Cappie: Ek hoor jou,maar dan moet hulle af gaan in die kategeorie waar dit pas,Virseker is moer Groot..akomedasie vir 5 DE spanne af sal nie n probleem wees nie.Skild/plaat net n verwysingsraam werk.Daar sal sacrifices wees,soos die split…maar dis niks in vergelyking om die vooreg te he om die grootste/oudste skolekompetisie in die rugbywereld deel te neem nie…want dit bly n vooreg.Dit gaan gebeur as die Dok eendag uitree.Met rugbymanne Nou weer aan die stuur by Bulle,baie vroer as later,Willem Straus gaan die probleem van egos/ekskliwiteit eens en vir altyd uitsort,mark my words en die post.Op jou vorige post se jy Affies will Durban toe gaan met verwysing na die Westville game.Dit is nie so nie,hulle wil teen hulle Pelle speel by Menlo en Garsies…vra hulle as hulle Vir een keer in n besluit geken word.

  ReplyReply
 24. @Cappie: @Grizzly: @The O: enige liga / toernooi wat daar nie n volledige round robin plaasvind laat altyd vrae oor of die beste spanne kans kry om die knock our fase van die reeks mee te ding. Die voorstelle laat my aan SuperRugby dink waar ons heeltyd met swak Ausie spanne sit wat nie hulle plek verdien in die Quarters nie. Sal nice wees as Kes Jeppe Affies sal wil deelneem. Maar van ons skole met groot aansien sal dan in B Afdelimg moet speel as ons strength vs strength wil doen. Of daar kan meer spanne in liga wees wat beteken skole moet ander ontmoeting kanselleer( wat nie sal gebeur nie agv tradisies). Dink mens moet maar hoop die 3 of 4 skole wat buite die toernooi staan kom een-een terug om die aien wie kan bly en wie moet afsak

  ReplyReply
 25. As Waterkloof ingesit word in Beker Afd, hoe gaan die promosie relegasie die jaar werk. Sak 2 spanne uit?

  ReplyReply
 26. @BlouLou: Wat dink jy van die twee afdeling voorstel?

  @BlouLou: Ek dink dit kan net werk indien al vier seunskole inkoop in die die gedagte van trofeerugby. Die seuns bou baie goeie verhoudinge op in die vyf jaar wat hulle tradisionele derbies speel. Ek onthou hoe het my seun en ‘n Glenwoodseun vriende geraak en alom die jaar het hulle mekaar gehuisves tydens derbies.

  ReplyReply
 27. @Cappie: ek verkies waar elke deelnemer aan n kompetisie teen elke ander deelnemer speel. Maar dit sal great wees as die ander groot brakke saam met huidige bondel kom blaf. Kan die kompetisie net goed. Dalk maar werk daaraan dat een van die uitstaande 4 skole per jaar join?

  @Cappie: wat sal n sinlike promosie relegasie wees aan die einde van 2019 ? Moet 2 spanne afskuif of bly die getalle op onewe skole in die bekerafdeling ?

  ReplyReply
 28. Gerugte doen die rondte dat Menlo weer volgende jaar die pas sal aangee by die Onder 14’s en die res vir tweede plek sal moet kompeteer.

  ReplyReply
 29. @4×4: gehoor daar word hard “gewerf” deur verskeie skole, n paar minder bekende skole het open cheque books gekry vir 2019. Sal interessant wees om te sien hoe die talent versprei word met soveel werwing wat plaasvind en of die nuwe rolspelers nie te laat wakker geword het nie

  ReplyReply
 30. Ek moes n paar jaar terug besluit na watter hoërskool my seun sal gaan in pta. Amper laat ek my vang deur die ou euwel geld. Baie skole om van te kies.By 3-4 skole gewees, met my keuse op n ander, sê my 13 jarige seun vir my pappa kan ons asb na affies se opedag toe gaan( nooit geweet hy is so slim nie) Daar besef ek toe hoe kan n afrikaanse pa in pta sy seun na n ander skool toe stuur. Vir affies en sy bestuur wil ek sê baie dankie, foute wat julle maak hou aan om hulle te maak. Dit maak die plek net nog meer “vol van uitnemendheid” Hou net so aan, julle is van die laaste van julle soort SA. Groete. DANKBARE OUER

  ReplyReply
 31. @Wondermaar: Kan nie sien hoe foute jou uitnemend maak nie,ek praat oor die algemeen.Dan wat erger is as daar n fout gemaak is om in ontkenning te lewe en anderpad te Kyk…weereens praat ek in die ALGEMEEN.Wat n feit Soos n Koei is,is dat almal foute maak,individu,instansies,mpye….you name it.Wat in MY boek baie beteken as iemand erken en die fout probeer reg maak…weereens praat ek oor die algemeen.Stem saam jou dat Affies n great Skool is… :wink:

  ReplyReply
 32. Good day Gents
  I’ve had the honor to be involved with Traditional boys school and some top Combined rugby schools, and let me tell you, there is nothing like a traditional old boy school derby, you have both schools on the stands singing, old boys getting together on that weekend, you talking 15000 plus supporters on the day. You don’t get that in combined schools. Combined schools have the Trofee rugby stuff and that’s great and massive, I’ve been involved with Beeld Trofee finals, and yes that’s special, but not all the schools play finals rugby, and will never experience playing in front of so many people, just saying….. It is very special though if you get to play Virseker finals. Cant see Jeppe, Kes, affies or PBHS play Virseker rugby, never would they split the school to go to different locations. Thats just my opinion.

  ReplyReply
 33. @oldboy123: Each to his own… I really dont care whether affies plays Virseker or not… In my humble opinion the cost of living will force a school like affies to play local schools in the next 5 tot 10 years… parents cant afford the travelling all the time… but that is just my opinion…

  Maybe we should close co-ed schools alltogether… I mean theres no place for them… the traditional school experience is just so much better you just cant compare… :wink:

  ReplyReply
 34. @oldboy123: @Wondermaar: Ja manne, elke ou het maar sy ou storietjie. 1 van my seuns was in ‘n gemengde skool en ‘n ander in ‘n seunskool, i.e. Monnas en PRG en albei het altwee skole geniet vir verskeie redes. Let wel, die gemengde skole in NV speel ook derbies, i.e. Monnas speel teen Kloof, Glenwood, KES ens en dan in die res van die land speel baie gemengde skole soos Gim, derbies, so kom ons gee nie voor dat derbies net vir “tradisionele seunskole” is nie. En behalwe vir miskien die Paarl interskole, is daar geen derbie wat naastenby 15,000 ondersteuners het nie

  ReplyReply
 35. Ek staan altyd verstom hoe seker ouers onder die wanindruk verkeer dat die beste vir hulle seuns noodwendig ‘n enkelgeslag skool is terwyl die seuns se persoonlikheid glad nie in so skool sal aard nie. Nog minder verstaan ek dat ouers wie se kinders nie in so skool is nie ook onder die bona fide wanindruk verkeer dat so ‘n skool die maatstaf van sukses is

  ReplyReply
 36. @4×4: I salute you! Mens moet doen wat die beste vir jou kind is… my seun sal bv. nie in ‘n seunsskool aard nie, dis nie vir hom nie… Ek kry ‘n gatkramp in mense wat dink die wereld draai om n skool, veral n sogenaamde “tradisionele seunsskool”

  Die wereld is groter as n skool…

  Ek dink eintlik jy interpreteer @Wondermaar: verkeerd… ek dink hy bedoel hy is dankbaar teenoor affies en dink dis n puik skool…

  @Die Ken: Stem saam… each to his own… ek stem saam dat net die Paarl interskole lok so baie toeskouers…

  ReplyReply
 37. Ek dink mens het maar altyd te doen met ‘n geval van “confirmation bias” – ek dink seuns skool derbies soos Affies – Grey is awesome. Maar ek dink ook wedstryde in die Virseker Beker is awesome. En mense betrokke by derbies soos Nico Malan – HSS dink dis awesome. Anders, nie beter nie.

  ReplyReply
 38. @Leelu: Daars nog nie sekerheid nie… die manne spook om die fixtures in te pas… ek verneem daar is 1 of 2 skole gekant teen waterkloof se deelname… net vir die rekord Garsfontein steun kloof se terugkoms… Kloof het egter so paar ander “vriende” wat dit nie steun nie… interessant hoe die lewe werk… wat sê hulle? Mak honde…

  ReplyReply
 39. Each to their own, there is enough good schools in the Virseker, no need for the traditional boys schools, the Co-ed schools always play these boys schools over festivals, which is always a great occasion. See you your point with the cost and everything @Rugbyman, just can’t see them changing this anytime soon.

  ReplyReply
 40. @Rugbyman: Hoor mooi dinge wat by Garsies gebeur.

  As ek ander Skole in PTA was het ek bekommerd geraak oor die Graad 8’s van 2020!!

  Sterkte, weet Garsies gaan wild wees in 2019!

  ReplyReply
 41. Said earlier that I can’t see anyone against inclusion but look like I was wrong.The irony that Garsies is fighting for inclusion just go to show.To all stakeholders,here is an opportunity to make things right and better for all involved.Please don’t for the wrong reasons and because of the mistakes of a few let this one slip by.

  ReplyReply
 42. @Leelu: @Rugbyman: Kloof speel reeds teen 5 van die 8 beker afdeling skole 2019 … maak net sin dat hulle so gou as moontlik weer deel word. Glo nie EGJ en of HTS M sal ‘n probleem daarmee he nie.

  ReplyReply
 43. @4×4: Ek dink net nie mense moet kleinlik wees oor die Kloof besluit nie.Virseker met Kloof is net n beter pakket.Ek verstaan as iemand wat klaar gecomit het nou n fixture moet cancel of skuif om Kloof te akkomdeer ongelukkig gaan wees.Maar soos AM genoem het is daar klaar 5 games geboek so dit gaan die minimum wees.Ek skat Garsies gaan moet skedule aanpas soos reeds genoem dink ek persoonlik hulle sal enige kant toe buig om weer die derby teen Kloof te speel.Kloof, Garsies,Menlo en Affies(as dit eendag gaan gebeur)is ons antwoord op PRG,HJS,Gim en Boland interskole.Almal weet hoe skaars so iets is,die enigste verskil is dat al 4 ons skole onder 10km radius dek,merkwaardig ….

  ReplyReply
 44. @Smallies,As dit n groot ontwrigting vir ander spanne en Kloof is,skat ek dis seker die beste opsie.As dit min ontwrigting is en skole is bereid om om dit te werk hoekom nie?Ek dink net hoe langer die aankondiging vat hoe kleiner raak die kanse…

  ReplyReply
 45. Kloof moet eers weer 2020 speel. Die spanne wat huidig deelneem kan nie benadeel word agv ander skole se swak besluite nie. Ek dink dat Affies kan dalk ook in 2020 deel vorm van die kompetisie.

  ReplyReply
 46. Ek dink die grootste issue is met die promosie/relegasie waar skole bang is hulle gaan moet afskuif as Kloof weer Virseker speel. Maw 2 skole moet einde van die jaar gerelegeer word as Kloof net “instap” wat dan weer n knock-on effek het op die laer afdelings tot met die laagste afdelings. Praat van unintended consequences

  ReplyReply
 47. @Grizzly: Plesier-laat weet waar ek nog kreatief kan bydrae.Waar is jou tjommie Djou? Of het Moekie hom nog nie weer toegelaat om hom te post nie? 8-O 8-O 8-O :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  ReplyReply
 48. @boerboel: Ek sal skreeu baie dankie.Lanklaas Vir @Djou gesien,vra Vir Beet sy email dan mail jy hom.Glo hy sal bly wees om van jou te hoor.Ek self mis sy sinvolle,ingeligte,feite korrek comments.Nou nie in jou klas nie maar naby.Geniet die breek daar in kampioen land valley.

  ReplyReply
 49. @Grizzly: Plesier ou grote.

  weet nettie of djou se feitlike observasies syne of Moekie s,n is nie?

  Kan jy meer lig op die onderwerp werp?

  ReplyReply
 50. @boerboel: Dis moontlik,het glad nie die feite nie.Kontak gerus Garsfontein se hoof van werwing op hul website.Dis Garsies of Garsiekoshuis.co.za.Ek weet hulle werf regoor die land maar het n spesiale verhouding met Kaapse skole.Baie van die kinders kom grootoog daar aan maar word n paar jaar later terug gestuur met n Prov en/of SAS baadtjie en n matriek sertifikaat.Dis nou buiten die ander aspekte wat buiten die realm val van die blog.So Kom jy nou op vir N/S of nie? :lol:

  ReplyReply
 51. @BlouLou
  Indien Kloof toe gelaat word om in Virsekerbeker deel te neem. Sal daar steeds net een span na jaar in promo regulasie na 2019 hulle plek verloor. Daar kan altyd agv die Tuksreeks wat tot niet is, kan die Beker afdeling vroeër begin. Al word Affies ook deel sal dieselfde plan nog gemaak word.
  So die Beker afdeling kan wel tot 10 spanne vergroot word. As al die Engelse Seuns skole wil deel word sal daar wel na model gekyk moet word.
  Dalk 2 poele net ‘n kwart, Semi en finaal

  ReplyReply
 52. @Grizzly: mmmm-ja weet nie of kinders se belange bo die van Garswannabees se rugbyprestasies gestel word nie maar daar is geen twyfel dat sekere van die kinders kanse kry wat hulle nie anders sou gekry het nie.

  Hulle kanse op c/week uiteraard ook beter by Blou ossies. En nee ek kom nie Noord/Suid toe nie-wel Wildeklawer

  Dankie vir invite!

  ReplyReply
 53. @boerboel: Ek kan vir jou se dat Garsies in n wen wen venootskap belangstel.Natuurlik is daar verwagting van Garsies se kant.Nie alle rekrute voldoen aan die verwagtinge nie.Daars baie wat dit eenvoudig nie maak nie of wat verloor word agv beserings.Ons monster vleul van laasjaar n goeie vb,amper die hele seisoen gemis agv besering..2017 stut…ens.Maar die seuns word nooit eenkant geskuif agv daarvan nie,sal nie onder Garsie hoof gebeur nie.Goed om te sien dat jy erken van die geleenthede….daars baie seuns wat gevra kan word en in vandag se social media wereld sal geen skool misbruik kan weg steek nie.@Smallies: Nee man,Ek ek en @Boerboel raak nou dik kenoebies,besties om die draai :wink:

  ReplyReply
 54. @Grizzly: jip stem saam oor top 4=dink hjs bo prg bloot ooor die die feit dat hulle by HJS speel.

  ken nie eintlik Glenwood se span volg jaar nie-hulle speel ook in die algemmeen swakker teenstand

  affies?,Menlo en julle?-ken glad nie die 3 spanne ook nie-gim hier by ons is altyd goed-moet hulle nie weggooi nie-wet ook glad nie hoe gaan Boland se span lyk nie-suidelike voorstede raak ook ook al hoe beter hier by ons

  ReplyReply
 55. @boerboel: Dan die really dark horses.Helpies,Kwaggas,Transvalia,Ja Menlo en weet nie so lekker van Affies nie.Wanneer gaan Grey PE weer top 10 wees,volgende Jaar?Persoonlik hoop ek Garsies vir top 20.As ek 2 buiteperde kan kies is dit Kwaggas en Transvalia.

  ReplyReply
 56. @Smallies: Top 10 is bitter moeilik on te maak.Ek dink ons onderskat hoe moeilik dit is.@Bhp as daar enige data of stats is maar as ek dit moet skat,die verskil in punte as rank 1 teen rank 10 speel se bv 15 punte op n glyskaal met rank 2-9 tussen in.Weereens massive skating maar ek glo die punte verskil tussen 11-20 baie groter as bo.Rank 1-5 vs 15-20 kan lelik raak,dink bv aan Menlo wat n top 20 laasjaar was maar groot Pak gevat het by Wildeklawer.Glo Menlo het buite kans vir top 10 maar Garsies sal dit moeilik maak die jaar.

  ReplyReply
 57. Affies sal Top 10 wees volgende jaar. Gaan ‘n bulpak het en redelik spoed agter. Ek verwag 7 Graad 8’s in die span

  ReplyReply
 58. @Grizzly: Dit is vir somiges nie so moeilik nie,dit hang af teen wie jy speel neem nou maar vir Hilton en Selborne die jaar onderskeidelik 5 en 8 maar nie werklik die groot skole gespeel nie.
  Ek dink vlg jaar gaan daar n trop spanne wees wat in aan marking kan kom gaan strawe jaar wees.

  ReplyReply
 59. @sewes: Ja daar is flows in die sisteem.Ek onthou n comment wat ek gemaak het waar Hilton Vir Nelspruit wat seker hul swaktste seisoen ooit gehad het met n punt of 2 gewen het.Ek dink n goeie barometer is BHP se 2012-17 rankings.Enige iets oor tyd gee baie meer akurate weerspieling.Kom ons gebruik hom as verwysingsraamwerk as ons praat van top..

  ReplyReply
 60. @AbsolutMenlo: Stadig oor die klippe ouboet..Dis groot in die Noordvaal en dis goed dat julle opgewonde is oor die kompetisie..maar as jy 85% van n land se top 300 skole nie in n komptisie het nie is dit beslis nie grootste in wereld nie!…Dis n streek kompetisie en dis al. Dis egter goed om te hoor dat die Pta skole darem weer amper almal teen mekaar gaan speel..nou kort julle nog net Affies om die die ding mooi af te rond.

  ReplyReply
 61. @BoishaaiPa: … moenie worry die Paarl interskole is die grootste interskole wedstryd en ook trots Suid-Afrikaans en verseker op my bucket list!

  … noem een ander streek kompetisie wat groter is as Virseker … Ouboet.

  ReplyReply
 62. @BoishaaiPa: Praat jy van die Daily Mail rankings trofee waar die boonste Skool n beker kry?Of praat jy van die NatWest beker voorheen bekend as die Daily Mail Cup wat n uitklop kompetisie Soos Virseker is?@boerboel: Nie jou beste comment nie,seker daar is nog so paar skole wat kan rugby speel.

  ReplyReply
 63. @AbsolutMenlo: as dit nog die direkteurs trofee was waar die hele transvaal om een beker megeding het in een afdeling ja…. Maar nie hierdie a, b, c, d, e, f trofee plaat besigheid van nou nie

  ReplyReply
 64. @Smallies: Virseker baie groter as daai tyd.Eerstens Al die spanne neem Nou deel,tweedens kan enige Skool die beker afdeling wen,jy moet jouself net deur die rankings opwerk on te compete,Soos Ben Vorster wat nou opskuif en Noordheuwel, Nelspruit wat af skuif ens,Affies ook in volgende jaar.Puik sisteem waar jy nie net die vooreg kry om deel te neem oor wat n Skool dekades terug gedoen het nie maar wat jy vandag beteken.So is baie Interskole moerse mismatches vandag omdat dit nog steeds gespeel word oor ou beginsels en nie aan beweeg het met huidige realiteit nie.Virseker het slegs aan gepas om dit fitting te maak met die Jaar 2019,hulle het aan gepas by die tyd en nie andersom nie.

  ReplyReply
 65. @Grizzly: nee swaer ek verskil van jou vandag sal n skool soos Brandwag in Benoni nie sommer hond haar af maak nie, ek het groot geraak met die direkteurs trofee en vir my is die groot verskil dat alle skole oor die selfde kam geskeer is, vandag is dit slegs n handjie vol wat kan se hulle speel n die beker afdeling, vroer kon elke skool dit se en elke streek se liga wenner het n kans gehad

  ReplyReply
 66. @Smallies: Maar dis hoekom die formaat aan gepas is.As Brandwag se sy huis in orde kry en sy afdeling wen,op skuif en weer so maak tot hy beker afdeling speel, keer niks die Skool om te compete waar sy KRAG hom toelaat om te speel nie.Die demografie van skole en waar kinders skool gaan het verander Na 94.Dis hoekom die KRAG teen KRAG beleid gevolg word deur organiseerders,maw hulle het aan gepas saam met veranderings en nie in die verlede vas gehaak saam n uitgediende stelsel wat in 1980 gewerk het maar absoluut is vandag.

  ReplyReply
 67. @Smallies: Nee ek weet wat jy bedoel.So gepraat van vashaak,ek het 10 en 15 meestal gespeel en skopwerk behartig.Die oorgangsfase na die witbal was nag vir my en my skoppe pale toe.Vandag weet ek dis dieselfde bal met n paar gram verskil,net beter geisoleerd teen water.Daai tyd het dit vir my baie ligter en na n swakker kwaliteit bal gevoel.Baie gesukkel met my timing,vernaam pale toe.Vandag se spelers sal natuurlik die teenoorgestelde voel.

  ReplyReply
 68. @Grizzly: as n hakker met klein hande was daai wit balle hemels gewees, toe was daar nie so n ding soos met twee hande ingooi nie, een hand en jy moes hom ten minste 20m kon skiet😂😂

  ReplyReply
 69. @Smallies: :lol: :lol: Ja,gaan Kyk na Naas se skop teen Kaveliers op Nuweland met daai nat bal van die gras af!My klong is nie sleg nie,hulle skop van hierdie Eiffel torings af,maar Kan tot die dood nie verstaan hoe ons dit reg kon kry om so te place nie.Van hantering gaan ek nie eers praat nie…!

  ReplyReply
 70. Wil net se jare teryg kon Brits Ermelo Hugenote liggies en ander platelandse skole saam praat met die koop ding is hulle in hulle moer daarom is die ABC ding noodsaaklik.

  ReplyReply
 71. @sewes: Ek en my Kloof vriende is almal baie bly hulle is terug in die Virseker. Wat ek nie van jou kan verstaan is jou kritiek teen wat jy noem koop. Almal weet Kloof het die koop ding begin. Jy het self op die blog al genoem dat jou 2 seuns beurse van Kloof af gekry het en ons almal op die blog vertel jy betaal self vir die koshuis. Erens het jy iets genoem van 30%. Jy het ook al genoem dat dat jy boer naby Brits.

  Nou, ek het het geen probleem met beurse nie. Maar aangesien jy so aangaan daaroor en jou 2 seuns beurse by Kloof het of gehad het vir die een wat klaar is met skool, wys bietjie ballas man. Betaal die beurs geld terug en sit jou jongste in ‘n skool by Brits. Wagpos is moes ‘n lekker plaas skool op Brits, jy boer moes. As jy nie kans sien om dit dit doen nie vertel dan vir ons hoekom nie. Show some bols man.

  ReplyReply
 72. ….lees Mr Chips maak nou klaar …. hulle moet n monument vir hom bou …. hy het gekeer dat hulle meer as 30 punte in n wedstryd vat deur te onttrek ….. :wink:

  ReplyReply

Leave a Reply