School Rugby fixtures & results – week ending 29 July 2017

DATE SCHOOL SCHOOL INFO INFO
Mon.03Jul Boland Landbou 47 00 Muir Cape Schools Week
Mon.03Jul SACS 20 18 Grey HS Cape Schools Week
Mon.03Jul Rondebosch 19 22 Queen’s Cape Schools Week
Mon.03Jul Stellenberg 22 07 Dale Cape Schools Week
Mon.03Jul Wynberg 20 19 Selborne Cape Schools Week
Tue.18Jul Groenberg 28 27 Strand
Thu.20Jul Swartland 34 08 UCS Hampstead (Eng)
Thu.20Jul Bellville 31 12 Campbell (N.Ire)
Thu.20Jul Tygerberg 14 19 Charlie Hofmeyr
Thu.20Jul Durbanville 24 07 Piketberg
Sat.22Jul Oos-Moot 19 24 Zwartkop
Sat.22Jul Bellville 31 12 Sullivan Upper (Eng)
Sat.22Jul Tygerberg 38 14 Vredenburg
Sat.22Jul Swartland 29 17 Stewarts Melville (Sco)
Sat.22Jul Kingswood 00 44 Woodridge
Tue.25Jul Hugenote 33 07 Klein Nederburg
Wed.26Jul Swartland 30 26 John Fischer (Eng)
Sat.29Jul Oos-Moot 29 12 Tuine Virseker: Big Schools – Bulls
Sat.29Jul Ben Vorster 17 19 Frikkie Meyer Virseker: Big Schools – Limpopo
Sat.29Jul Linden 23 25 Dinamika Virseker: Big Schools – Lions
Sat.29Jul Driehoek 18 22 Dr Malan Virseker: Big Schools – Valke
Sat.29Jul Ermelo 13 41 Secunda Virseker: Big Schools – Pumas
Sat.29Jul Potch Gim 22 25 Lichtenburg Virseker: Big Schools – Leopards
Sat.29Jul Marais Viljoen 42 19 Florida Virseker: Macro Schools – Playoff
Sat.29Jul Kempton Park 48 08 Noordheuwel Virseker: Macro Schools – Playoff
Sat.29Jul Marlow 29 37 St Andrew’s
Sat.29Jul Selborne 27 28 Hudson Park
Sat.29Jul Port Rex Daniel Pienaar
Sat.29Jul Queen’s 32 23 Kingswood
Sat.29Jul Brandwag 41 13 Despatch
Sat.29Jul Graeme 24 15 Pearson
Sat.29Jul Framesby 09 13 Grey HS
Sat.29Jul Muir 10 17 Woodridge
Sat.29Jul Cambridge 31 17 Westering
Sat.29Jul Diamantveld X X Fichardtpark Cancelled by Fichardtpark
Sat.29Jul HTS Sasolburg 07 73 Witteberg
Sat.29Jul Wilgerivier 35 19 Hentie Cilliers
Sat.29Jul Goudveld 10 44 Voortrekker (Beth)
Sat.29Jul AHS Kroonstad 63 03 HTS Welkom
Sat.29Jul Welkom Gim 22 27 Tranvalia
Sat.29Jul Parktown 12 41 Helpmekaar
Sat.29Jul Affies 40 25 Maritzburg College SS Ch 210 at 13h00
Sat.29Jul KES 38 24 Pretoria BH
Sat.29Jul Jeppe 10 44 Waterkloof
Sat.29Jul Zwartkop 23 12 Menlopark
Sat.29Jul HJS Paarl BH 37 17 SACS SSL youtube link
Sat.29Jul Paarl Gim 103 12 Wynberg
Sat.29Jul Swartland 27 07 Strand
Sat.29Jul Bellville 13 21 Stellenberg
Sat.29Jul Outeniqua X X Punt Cancelled
Sat.29Jul De Kuilen 22 05 Monument Park
Sat.29Jul HTS Bellville 06 08 Milnerton
Sat.29Jul Oakdale 78 00 Langenhoven Gim
Sat.29Jul Worcester Gim 31 24 Durbanville
Sat.29Jul Oudtshoorn 18 19 DF Malan
Sat.29Jul Hugenote 27 07 Charlie Hofmeyr
Sat.29Jul Hermanus 21 28 Brackenfell
Sat.29Jul Rondebosch 14 29 Boland Landbou
Sat.29Jul Drostdy 47 24 Tygerberg
Sat.29Jul Paul Roos 32 30 Bishops SSL youtube link

201 Comments

 1. Dankie daar is weer SBR. Die Blou Trein teen SACS is seker die game van die naweek met die Marlow vs St Andrew’s game wat ook groot gaan wees. Gaan Grey nie weer hierdie jaar rugby speel nie?

  ReplyReply
 2. HJS 37 – 17 SACS
  Landbou 29 – 14 Rondebosch
  PRG 32 – 30 Bishops
  Stellenberg 21 – 13 Bellville
  Gim 103 – 12 Wynberg
  HTS Drostdy 47 – 24 Tygerberg

  Paar van die uitlsae van die kaap. Was by Stellenberg se game en dit was regtig n gemors die 2de helfte. Sal maar nie veel oor die ref en sy assistente se nie. Gim lyk in perfekte vorm voor interskole volgende week.

  ReplyReply
 3. Gim teen Wynberg was maar woes. Gim al 17 games gewen met n combined score van 1003-21.

  ReplyReply
 4. Dankie SACS vir ‘n lekker dag van rugby. Dit was nou nie Boishaai se beste wedstryd nie maar hulle het tog redelik gemaklik gewen. SACS speel lekker hardloop rugby, hulle het my ook beindruk met hulle never say die attitude. Sonder Horne, Roos en Vian het die span darem steeds goed vertoon al was daar maar bietjie roes na die vakansie. Dalk sou WP ook by CW beter verdedig het met ‘n paar van die manne in die span. Die Boishaai verdediging was weer baie goed onder druk. By die laerspanne was dit makliker. o/14 A 54-5; o/15 25-12; o/16 60-0.

  @CharlesZA: Ja Wynberg se rugby sukkel die jaar en Gim is duidelik reg vir interskole. Interskole gaan duidelik die moeilikste wedstryd van die jaar wees.

  ReplyReply
 5. @Smallies: Ek sien meeste skole in die Vrystaat speel minder wedstryde as die ander streke. Die afstande en kompetisie in die Vrystaat maak dit seker moeilik. Julle het amper twee seisoene met die lang breek. Hoekom speel julle nie die groot feeste in die begin van die jaar om so bietjie ekstra goeie wedstryde te kry nie.

  Tel julle daai laaste twee liga games of sal julle seccies daai games kan wen?

  ReplyReply
 6. @Stier: nee ek weet nie hoekom die feeste nie gejol word nie , oor die liga games dink ek dis vol spanne minus sa skole en beserings, ek is nie seker nie

  ReplyReply
 7. Is that Kingswood v Woodridge score correct?Must be right up there with the biggest shocks of this season. 8))

  ReplyReply
 8. @Stier:

  Ek glo in die toekoms behoort Grey College dalk St.Johns as ‘n opsie te oorweeg indien die fixtures nie Grey College benadeel nie. (Bedoelend dat jy een swaker span speel, dan medium en dan sterk)

  Die laaste twee wedstryde as ek dit nie verkeert het nie is die Kovsies Semi-Finaal en Finaal, Grey gaan nie meer deel neem in die liga nie. Dit sou getel het want dit behoort teen Diamantveld/Noord-Kaap wees en dan Welkom Gim.

  ReplyReply
 9. @Stier:

  Waar Boishaai Oakdale en Boland Landbou speel, neem Grey se seuns deel in die Bondedae teen Griquas en Griffons. Wynberg VS Boishaai was Vrystaat Proewe, so daar is nie eintlik geen breek nie.

  ReplyReply
 10. Die Boishaai Blou Trein het beslis nie vandag op al sy silinders geloop teen SACS nie. Volgens my was daar twee groot redes voor. Eerstens is dit n goeie, en goed afgerigte SACS span. Dan het die vakansie breek duidelik gesorg vir n bietjie roes, en daarmee ongedwonge foute. Nietemin ! Ek was nooit rerig bekommerd dat ons sal vasval nie. Boshaai het net daai ietsie ekstra gehad waneer die “chips down was “. Baie geluk aan SACS met hul puik seisoen vanjaar.

  Die nommer een posisie, vir die 3de agtereenvolgende jaar,op al die ranglyste, is nou verseker deur die Boishaai span. Hul grootste uitdaging lê egter nou voor, en dit is om weer plaaslik onoorwonne te eindig, teen n Gimmies span wat nou behoorlik stert in die lug is na hul hondertal teen Wynberg. Ek verwag weer dat dit soos oudergewoonte n reuse stryd gaan wees op Faure straat !

  Ook baie geluk aan die Seccies met jul sege. Jul onoorwonne rekord is selfs meer indrukwekkend as die 1ste span.

  Wat ek ook nou al kon bevestig, is dat Boishaai weer volgende seisoen n moewiese goeie span in die veld behoort te kan stoot, inagnemend die talent van die Seccies en die o/16 span.

  ReplyReply
 11. @Playa: Yip that score is correct just remember there were 5 Kingswood players not there either because of Craven Week and Academy weeks. They pitched in Uitenhage yesterday as well and beat Muir who were also short a few main line players like the centre but Woodridge were really surprising big mobile pack of forwards. But well worth there win.

  ReplyReply
 12. @Kattes-Strofes: Oom Katte,ptobeer volgende jaar Garsies,Menlo en Monnas speel.Julle het nog tyd om dit te probeer reel.Enige oonoorwonne rekord volgende jaar sonder om onder andere die drie spanne te speel gaan jul nie die beste maak nie.Ek weet PRG gaan jul sterk uitdaag,dis net my opinie maar Affies en Grey Bloem nie so strerk volgende jaar.Julle sal moet n manier kry om die beste van Noordvaal te speel,Hoekom nie Noord Suid nie?Dis nie New Zealand nie!Ek weet Paarl Gim ook sterk volgende jaar.Dan sien ek uit na Stellies wat baie goed behoort te wees asook die res van Suid spanne.Verder hier by ons dink ek Nelspruit lyk baie goed en dan sal Helpies,Eg en selfs Kempton ook goeie spanne in die veld stoot.Ek weet julle wil die beste speel so reel dit betyds,geen verskonings :mrgreen: die 2000 babas gaan die Bulle se naam in ere herstel,n baie omgekrapte groep seuns :evil: !

  ReplyReply
 13. @Grizzly: Ek hoor wat jy sê, Brombeer !Die Noord/Suid storie sal nie werk nie, indien dit weer, soos in die verlede “clash” met St. Johns nie. Boishaai is e3n van die oorspronklike skole wat jaarliks aan St. Johns deelneem, en die die skole het dus oor baie jare n uitstekende verhouding opgebou. Ek is dus bykans seker dat Boishaai nie sommer uit daardie fees sal ontrek nie. Hopelik kan van jou genoemde skole ook weer by St. Johns speel, wat n kragmeting beslis moontlik sal maak. Die ander opsie is natuurlik Wildeklawer.
  Ek moet egter byvoeg, dat Boishaai geen invloed het op die spelrooster van beide feeste nie.Ons, soos ek wil glo ander skole ook, moet maar berus by die reëlings van die organiseerders. Maar indien jy reg is oor die skole se krag aanstaande jaar, hoop ek ook dat sulke wedstryde errens ingepas kan word.

  Jy is ook reg oor Paaul Roos en Gimmies aanstaande jaar. Ek weet nog nie te veel van die ander plaaslike skole nie, maar Boland Landbou het ook n baie sterk o/16 groep. Daarbenewens is daar blykbaar ook 7 van SACS se pak voorspelers vanjaar nog in graad 11.

  My stelling oor Boishaai se krag aanstaande jaar moet asb. nie as arrogansie beskou word nie. Al wat ek probeer sê is dat inagnemend die vertonings van vanjaar se Seccies, wat meestal graad 11 is, en dan nog n paar talentvolle o/16 manne, behoort ons weer kompeterend te wees.Dit beteken geensins dat ek n onoorwonne seisoen verwag nie. Die uitdaging , en druk van so n rekord, is volgens my nie noodwendig altyd so goed vir jong manne nie.Daarmee saam is dit ook n feit dat die meeste skole rugby ondersteuners hoop dat Boishaai n slag moet pak vat.Dit is ook te verstane, want almal het tog maar iewers n eie belang, en sal graag hul skole wil “boost”. Ek weet ander (selfs van my Boishaai vrinne) gaan van my verskil, maar rugby bly steeds net n spel om te geniet. Moet darem byvoeg ! Mens geniet dit meer as jou span aan die wenkant eindig.

  ReplyReply
 14. @Queenian: Great wins for them.Also wonderful to see it’s business as usual despite the tragic fire at the school.

  @Veg: Another surprise.Apparently Selborne missed a conversion infront of poles which would have won the game for them.

  ReplyReply
 15. @Kattes-Strofes: Nee dieselfde die kant.Ek dink net daai skole staan goeie kans maar mens weet nooit hoe dit op die veld gaan uitwerk nie.Dis my laaste jaar as ouer by Garsies en ek is bietjie gulsig,wil almal en alles speel volgende jaar.Noord Suid is die eerste week en daar is genoeg tyd vir herstel vir St Johns.Dit sal fantasties wees,ek glo vas dis die toernooi wat vorentoe gaan groei.Wat dit uniek maak is die blootstelling wat die seccies kry wat fantasties is.Hoe ook al sterkte vir julle grote,ek voorspel n wen vir julle met 10 punte.

  ReplyReply
 16. @Playa: You read correct! As Queenian mentioned, 5 ep players along with 3 BYs were out. The last time woodridge have beaten us was in 2000! I believe we had a good showing across the teams against Queens yesterday though.

  ReplyReply
 17. @Grizzly: grey is altyd sterk Cherries het nog net een game verloor die jaar en o16s is giftig peaches en playboys ook net een verloor, cherries peaches en playboys meestal gr 11 spelers

  ReplyReply
 18. @Smallies: Dis goeie nuus.Die span behoort rerig sterk te wees op papier,excuse the punt!Maar soos ek vir Oom Katte se,ons sal moet wag om te sien hoe hulle as n span gel.Jy weet daar is baie faktore,beserings ens.Die wynland skole saam met Monnas die groot gevaar in my opinie.

  ReplyReply
 19. @Grizzly: ja daai vietjies in die boland tak van die WP is taai toffies om te kou,Monnas altyd sterk party jaar net meer as ander, Kzn altyd dark horses, so ook die oos kaap

  ReplyReply
 20. @Grizzly:

  Monnas het definitief ‘n sterk groep volgende jaar, die O16 (volgende jaar O17) is wel nie so ‘n sterk span soos ek gedink het nie.

  is Garsfontein en Menlo nou so sterk volgende jaar dat jy sommer Grey en Affies afskryf?

  ReplyReply
 21. @Wyvern:That you guys did, you should be really proud. From the sounds of it everyone was expecting Kingswood to get a hiding, they played exceptionally well and could even have won the game if one or two things went their way. Your u14 side is very good, it’s basically the Dale u13 side from last year,with one or two queenians. Qc U16s and 2nds did very well to lose their Game. Kingswood sides all seem very well coached and play some great rugby.

  On a slightly disappointing note regarding Kingswood the coaching staff wanted uncontested scrums at u15 level and got it at 3rds. The QC staff said no ways at u15 level and Kingswood more than held their own. They were actually the better side for portions of the game,they eventually had uncontested scrums during the second half when someone got injured. 3 queenians had to play for the Kingswood 3rd team. I know it’s a small school but surely three teams can be made up. U16bs and 15bs were both cancelled on Friday,and the 3rd hockey team did not even pitch to the bus. I think what disappointed the Queens staff was that most of the sides needed a good run out for Selborne this weekend. It’s a very small fixture with only 6 rugby games, from the sounds of it I’m not sure it will be a fixture next season.

  I think qc are going to battle against Selborne, especially from Saturday’s performance and Selbornes surprising loss to Hudson

  ReplyReply
 22. @QC2000: I think a slight exaggeration on the composition of the u14s. Our u13s from last year also only lost 1 game.

  With regards to the fixture, I think against a school like Queens it needs to be played in the early part of the season. The teams are always depleted by injuries etc by the last weekend of fixtures.

  ReplyReply
 23. @CharlesZA: Charles ! Brakkies het beslis gewen 28-21. Moet darem ook byvoeg dat Hermanus het verseker hul sterkste span in baie jare, met 4 Boland Craven week spelers, asook 4 Akademie week spelers in hul geledere.

  Terloops , ek het het jare terug ook teen jou pa, Frank, gespeel. Hy het ook mos Cravenweek gekry vir Bellville Hoërskool op no.8. Goeie, klipharde werker. Ek het toevallig vir Servaas Hofmeyer verlede Sondag by n restaurant in Gordonsbaai raak geloop. Ons het lekker oor die ou dae gesels, o.a. ook oor jou pa.

  ReplyReply
 24. @CharlesZA: Charles ! Brakkies het beslis gewen 28-21. Moet darem ook byvoeg dat Hermanus het verseker hul sterkste span in baie jare, met 4 Boland Craven week spelers, asook 4 Akademie week spelers in hul geledere.

  Terloops , ek het het jare terug ook teen jou pa, Frank, gespeel. Hy het ook mos Cravenweek gekry vir Bellville Hoërskool op no.8. Goeie, klipharde werker. Ek het toevallig vir Servaas Hofmeyer verlede Sondag by n restaurant in Gordonsbaai raak geloop. Ons het lekker oor die ou dae gesels, o.a. ook oor jou pa.

  ReplyReply
 25. @Kattes-Strofes: My pa het nie CW gespeel in die kaap. Hy het vir Noordwes-Kaap. Was in Upington op skool. Het gehoor hy was klipharde man, wens ek kon daai geerf het.

  Servaas sou veral my ma se kant van die familie goed geken het, my oupa en ouma het elke Saterdag Bellville klub se games gaan kyk.

  Sal by my pa hoor of hy vir jou nog onthou, ek weet hy het my altyd vertel dat my oupa van mening was dat Sevaas die enigste loskakel was wat deur n gaping kon stap wens sy tekort aan spoed.

  ReplyReply
 26. @Wyvern: I could very well be wrong and I apologise if I am but that’s what we were told by a local parent whose son goes to Kingswood. Regardless it’s still a very good side

  ReplyReply
 27. @chief: Ek dink Grey en PRG gaan volgende jaar baie sterk wees en Boishaai sal ook daar wees. Maar ek dink die eers genoemde twee skole gaan die spanne wees om te klop. Gelukkig speel ons Grey oo Brugstraat maar ons moet Markkoter toe vir PRG. Dit klink of die manne in Gauteng ook uitsien na sterk spanne volgende jaar.

  ReplyReply
 28. @Stier: interrsant is die feit dat Klein Franco en klein Braam tien teen een sake gaan uit spook vir die Grey nr 10 trui en al twee is twee goeie spelers wat losskakel spel verstaan

  ReplyReply
 29. @chief: Monnas se u16 was nr1,volgende jaar se matrieks.Ek is onder koreksie maar ek dink hulle het net teen ons verloor.Menlo het ons in die final geklop van Beeld.Garsies se span gaan egter baie verskil van daai span,baie versterkings.Ek sien Affies nie as top contenders volgende jaar nie.Julle sal altyd sterk wees.Dis net opinies en ek kan 100% verkeerd wees.Ek eet dan humble pie…

  ReplyReply
 30. paarl will need to manage their workload compared to gym – no point in playing only the top schools in such a tough schedule and then going into interschools with so many injuries – they ended the match against sacs with more than 50% of players that started the season in the first team. testament to the squad system and depth that they still managed to pull that one through.

  ReplyReply
 31. @CharlesZA: Ja nee daardie storie van Servaas het menige man al vertel! Hy was ‘n stoere Bellville rugbyman. Op my dag as jong laatie het ek sand aangedra vir die skoppers toe die ooms gespeel het….vir Servaas onder andere. Later jare het ons maar saam “iets gevat” na wedstryde daar onder in Bellville se klub.
  Ek het self saam met Frank gespeel. Dit was weliswaar toe Frank nie meer so jonk was nie en verby sy beste was. Hy was egter klip flippen hard soos Kattes tereg sê maar sout van die aarde as mens!!
  Sy jonger broer het saam met my op skool gespeel toe hy in Standerd 9 en ek in Matriek was. Dit is baie erg wat met sy vrou (ek het haar ook redelik goed geken) ‘n paar jaar gelede gebeur het in Uitenhage. Klein wêreldjie om die cliché te gebruik….

  ReplyReply
 32. @apple: Yes if interschools is early in the year it might be a different game than at the end of the season. I geuss that is what makes it so even and unpredictable every year. Boishaai will just have to make the best of the situation but we will have our best available team on the park and hopefully that will be good enough.

  @Smallies: Dit is ‘n lekker probleem om te he. Is hulle volgende jaar graad 11 of 12?

  ReplyReply
 33. Zwartkop 23-Menlopark 12. What a surprise! Was this a friendly match or a Virseker qualifier knock out match? If so would this mean Menlo is out of the race? Kempton park also looking strong against Noordheuwel in qualifier. Kempies always look stronger towards the end of the season.

  ReplyReply
 34. @Smallies: Zander du Plessis, top Akademieweek puntemaker en driedrukker sal sekerlik bo beide Braam en Franco speel vir Grey volgende jaar. Hy was die uitstaande Akademiespeler op die week. Sal vir Schreuder instaan in Grey se laaste twee interskole. Objektiewe opinie van buitestaander.

  ReplyReply
 35. @Grizzly: Verlede jaar het Monnas se o/16’s teen Boishaai veloor. Boishaai het net teen PRG op Markotter veloor met twee of drie punte maar Boishaai was sonder een of twee groot manne as ek reg onthou. Hiedie jaar se o/16’s het Boishaai teen PRG en Grey verloor en Grey en PRG het nog nie ‘n wedstryd verloor nie. Boishaai het hierdie jaar ook vir Monnas gewen by wildeklawer. Ek dink PRG en Grey het verlede jaar ook elk net een wedstryd verloor maar ek mag verkeerd wees, dalk kan iemand help.

  ReplyReply
 36. @apple: It’s not as if Gym haven’t played against top opposition themselves. I know we haven’t toured overseas but we have only played Premier A sides locally apart from Stellenberg, which has proven that they are very competitive.

  ReplyReply
 37. @Smallies: Franco se jongste het verlede jaar o/13 CW vir Vrystaat gespeel ook op losskakel so die seuns kom mooi aan. Louis Koen se seun was die jaar o/13 loskakel vir klein Gim. Lyk my die loskakels is besig. Julle is gelukkig met al daai diepte kan net goed wees vir volgende jaar.

  ReplyReply
 38. @BuffelsCM: Ja ons speel maar dieselfde manne as julle elke jaar. Ek dink net die toer was die jaar anders vir ons. Hoe ‘n groot invloed dit gehad het weet nugter maar dit het seker. Julle manne lyk reg vir Saterdag, is julle nou die gunstellinge?

  ReplyReply
 39. @Stier: Die O/16 spanne van 2017 het Grey College teen Menlopark verloor.Boishaai het teen PRG en Grey College verloor.PRG is onoorwonne die jaar en laasjaar maar moet nog Grey College in Stellenbosch speel. Stellenberg is ook nog onoorwonne maar het gelykop gespeel teen Gim. Hulle speel ongelukkig nie PRG,Grey College of Boishaai die jaar nie.

  ReplyReply
 40. @Stier: Nee wat jy weet Boishaai is die gunsteling! 3 Jaar onoorwonne plaaslik en steeds die nommer 1 skool in die land….. Gim die “underdog by a country mile ”
  Ek moet egter byvoeg: dit is darem ook nie net vir “kom haal” soos die ou Oom op sy sterfbed gesê het nie :wink:

  ReplyReply
 41. @Couchmavin: Soos ek dit het, het Boishaai se o/16’s verlede jaar vir Grey op Brugstraat gewen. Roos het nog sy arm in daai wedstryd gebreek as ek reg onthou. Hy was toe een van die manne wat nie teen PRG kon speel nie.

  @BuffelsCM: Ja hier kom nog ‘n groot wedstryd ek dink GIM is stil die jaar maar met al julle CW/AW manne moet julle gunsteling wees. Jy weet goed rankings beteken niks as dit by interskole kom nie. :lol:

  ReplyReply
 42. @Smallies:

  Ek is amper seker Zander gaan volgende jaar die 10 wees, 12 dalk Wycliff en Richard in bring op 13, Braam op 15.

  ReplyReply
 43. @Couchmavin: Sorry ek sien jy praat van die jaar. Ja Stellenberg se o/16’s lyk ook goed. Dit is snaaks hoe hulle o/14’s hierdie jaar so sukkel terwyl Durbanville ‘n yster o/14 span het. Gim sal altyd goed wees ons praat net nie baie van hulle nie. :lol:

  ReplyReply
 44. @Stier: Ek en jy praat in sirkels by mekaar verby.Jy praat van laasjaar 2016 se O/16 span wat nou O/17 seuns is. Ek praat van die huidige 2017 O/16 rugbyspanne wat laasjaar O/15 was. Ja,laasjaar 2016 se O/16 spanne was almal baie gelyk met Boishaai wat Grey gewen het en teen PRG verloor het. PRG het weer teen Grey verloor. Monument se 2016 O/16 span het ook laasjaar slegs een wedstryd verloor,maw 4 topspanne met n verloor elk.Gaan n baie interessante 2018 jaar wees.

  ReplyReply
 45. @BuffelsCM: Vermoed ons praat dalk van verskillende Franks. My van is Greeff en my pa het in vroee 70s by Bellville gespeel. Tensy jy en Kattes ouer is as wat ek gedink het.

  ReplyReply
 46. @Couchmavin: Sorry my fout. Al die skole raak meer kompeteerend en die toekoms gaan baie onvoorspelbaar wees. Ek dink die dae van ‘n paar skole wat SBR oorheers is verby.

  ReplyReply
 47. @CharlesZA: Ek is redelik seker ek en Kattes praat van dieselfde Frank Greeff. Kattes is ouer as ek maar darem ook nie so oud nie :wink:
  Die Frank waarvan ek praat, moes in die vroeë sewentigs Matriek geskryf het as my somme korrek is. Hy was egter in Bellville Hoër. Dalk familie van mekaar?? Die Frank waarvan ek praat se broer was in DF Malan op skool. Hy was in 1980 in Matriek….heelwat jonger as die Frank waarvan ek praat

  ReplyReply
 48. @Smallies:

  Albei is goeie spelers ek wonder of Willem nie 11 of 14 gaan speel nie, MJ het nie vir my genoeg gedoen by Akademie Week of deur die jaar om te sê hy behoort definitief in die eerste span te wees nie. Onthou dis maar net my opinie, maar ons Graad 12 seuns praat klaar van Zander 10, Wycliff 12 en Richard op 13.

  ReplyReply
 49. @chief: ok thanks….no Vian was rested. He was down to play but think 11th hour decision to not risk him getting injured.

  ReplyReply
 50. @BuffelsCM: there has only been 1 year that I walked to Faure str and known the result and that is 2008…. I just didn’t know the score. To say you an under dog is halarious!

  ReplyReply
 51. Die tyd het aangebreek vir die grootste interskole ter wereld.

  Sterkte aan beide spanne – solank rugby op die ou einde wen.

  Boishaai!!

  ReplyReply
 52. @Carl de Kock: Gaan mooi wees. Anybody you meet there the week who says they know me are most probably lying as they will put my name through association with them in a bad light.
  My question is how will the injury risk for SAS influence the selected players in all games being played this week. Luckily Monnas only playing English touring side and seems the 2 SAS players will be resting.

  ReplyReply
 53. I will not be attending so anybody claiming that they are Hooit or Who-it is lying. I am 2m tall, 125kg, 2.5% bodyfat and a short beard.

  ReplyReply
 54. @odie15: is belangrik vir my en vir alle grey ondersteuners in Bloemfontein en PE in teendeel ek gaan in Bloemfontein wees vir die game so sal seker maar die Paarl game mis…. Hoop ma daar is hoogtepunte…. En as daar nie is nie is dit ook nie vir my die einde van die wereld nie

  ReplyReply
 55. @Hooit: The honour to play in the Paarl Interschools far outweigh SAS. Ask anyone that has played in one.

  ReplyReply
 56. @Carl de Kock: ek below jou diep in daai laaitys se harte bid hulle ook maar kliphard dat hulle nie seer kry nie…. Granted dat die game groot is maar vir party seuns sal sa skole die naaste wees wat hulle ooit aan springbok rugby sal kom.

  ReplyReply
 57. @Smallies: Jammer om jou ‘bubble’ te bars – almal wil nie vir SA uitdraf nie, menigde mooi stories gehoor van n gros manne wat ander lande verteenwoordig.

  Vra vir n Boishaai seun wat eerstes jol of hy n SA ‘cap’ sal kies bo n interskole oorwinning….

  Jy is welkom om n weddenskap met my aan te gaan.

  ReplyReply
 58. @Carl de Kock: Nee wat ou Carl baie respek vir jou comments oor die algemeen maar ek dink jy is van die pad af met jou comment nou.

  Dink dit spreek van neerhalendheid op seuns wat nie so n derby kan speel nie maar wel SAS speel en ek glo ook vir baie PBH seuns.

  En net so vir interresantehid gaan kyk gerus na m St Michaels vs Blackrock derby in Ierland voor jy aanneem dit is die grootste derby in die wereld.

  ReplyReply
 59. @Carl de Kock: het geen bubble om te bars nie my ou…. Al wat ek se is dat daai laaitys ook maar hoop hulle kry nie seer nie… Vir party van hulle sal dit die enigste proe van internasionale rygby wees…. Nee wat hulle hoop ook maar hulle kom ok deur saterdag… Jy kan geld op dit sit

  ReplyReply
 60. @Smallies: hehehe hehehe hehehe….definitely be highlights as last year is a reference I think you will see full match at least 10 times

  ReplyReply
 61. @odie15: laat ek dit nou maar vir jou mooi uit spel chom…. Die game is glad nie soo belangrik soos julle dink nie vir ander mense is daar baie belangrikriker goed, soos Hugh Bladen laas jaar so mooi gese het die paarl game is dalk die grootste maar die PRG, Grey een is beslis die premier een in die land…. Om jou die waarheid te se ek het nie eens laas jaar sin gekyk nie….

  ReplyReply
 62. @Smallies: smallies I understand your challenge in life….for decades now yourself, Paul Roos, Grey High and others attempt to get the same attraction. But you will never get it will you! It’s impossible to have the same rivalry, the same intensity. Cos you have tried I give that to you. But schools that are 100s and maybe 1000 km apart cannot recreate this. But instead you insist on punting Grey to take focus away and we all know come 1st Saturday Aug where the focus is. I even see PRG and plenty other school kids coming into the gate to watch this Event…yes boys from all over Capetown regardless of school come here. Superrugby will even discuss it tonight…

  ReplyReply
 63. Dis vir my baie vreemd dat ‘n klomp volwasse mans so kan baklei oor strooi. Die interskole is die grootste in die land en sal definitief soos altyd weer ‘n lekker game wees om te kyk.

  Vir Grey College en Grey High ondersteuners sal die hoogte punt van die naweek wees om te kyk wie regtig die “bragging” rights het om Grey genoem te word.

  Is daar al enige inligting van beserings? Wie die skeidsregter gaan wees? (Paarl Interskole)

  ReplyReply
 64. @Carl de Kock: Glo hier bo n JHB is die Superrugby game van baie meer belang. Seuns stel ook meer belang om op die Park te wees Saterdag as om die skole game te kyk. Ek glo ook elke dorp of streek se interskole is vir die betrokke gemeenskappe ewe belangrik. Die Paarl een word net beter bemark.

  ReplyReply
 65. Ek wil nie hier betrokke raak in n debat oor wat die belangrikste is vir die Boishaai of Gim seuns, wat ook SA Skole span gehaal het. My gevoel is dat beide baie gewig dra by die jong manne. Mens moet onthou dat verreweg die meeste seuns gewoonlik net een kans kry om in die hoofwedstryd op Faure straat te speel. Dan is daar ook die feit dat daar gewoonlik 20,000 plus toeskouers ook betrokke is, nog n bydraende faktor. Die SA Skole wedstryde kry nie naastenby dieselfde aftrek by die gewone publiek nie, en die manne speel maar voor karige skares, gemeet aan inter skole. Beide word ook gebeeldsend.

  Ja! Ek stem saam dat die SA manne ,en hul families sal hoop en bid dat daar geen beserings plaas vind nie. Ek is egter ook seker dat sodra die fluitjie geblaas het, is daar geen sprake meer van terughou nie. Ek kan ook verstaan dat buitestaanders dit moeilik sal vind om te besef hoe belangrik inter skole vir die skole en hul ondersteuners is. Dit kom al meer as 100 jaar aan, en die onderskeie ondersteuners is geweldig passievol in die week se bedrywighede.Groot geeste, o.a. legendariese oud Bokke, stoot baie van hul gewone verpligtinge agter in die tou, om by inter skole te wees.
  So ja! Ek dink nie ons moet die een hoër as die ander ag nie. Beide is groot geleenthede vir die betrokkenes.

  Ek hoop en vertrou dat die inter skole weer n spog geleentheid vir die dorp sal wees, en glo dat al die betrokkenes die geleentheid sal geniet, wen of verloor. En vir ander skole rugby ondersteuners, julle wedstryde is ook net so belangrik vir julle. So geniet dit, en indien jy die Paarl derby op TV volg, hoop ek ook dat dit goeie vermaak sal verskaf.

  Laat daai Blou Trein loop !!!!

  ReplyReply
 66. @Kattes-Strofes: Al wat op die spel is, is die titel van die beste span innie Paarl Liga. As Gim met meer as 2 en minder as 14 punte wen, is Landbou die top span in die Paarl 2017 op punteverskil ??

  ReplyReply
 67. @Kattes-Strofes: dis preseies wat party mense nie wil of kan verstaan nie… Ja dis groot ja dis belangrik vir die twee skole wat speel… Maar daar is n paar DUISEND skole wat saterdag speel wie se games vir hulle net so belangrik en groot, is Aliwal Noord en Burgersdorp speel 19 Aug in hulle 104 de interskole, vir daai twee klein Karoo skooltjies is daai game net so groot en net so belangrik, jinne vir pary van hulle sal dit die grootste game van hulle lewe wees en vir daardie drie of vier duisend gaan daar niks belangriker wees as daai 70 min nie

  ReplyReply
 68. @Smallies: Is daar ook old boys wat van oorkant die waters kom om te kom kyk?

  ….en ek praat nou nie van die oranje, vaal, modder of krokodil nie…

  ReplyReply
 69. unfortunately interschools in paarl carries sometimes too much weight – those that lose feel they have let down far more than their team and it is sometimes tough to forget that it is only a game. hence the reason why there is never a favourite as such – pressure makes you do strange things. the amount of players that went back to redo matric in the “old days” just to play in interschools again is evidence of such muddled thinking. we had 5 first team interschools in our family – two wins and three losses. the losses hurt much more than the joy of the wins.

  ReplyReply
 70. @Carl de Kock: johan goosen het al n slag of wat sy ou skool kom ondersteun jan harm van Wyk was ook al hier, die punt is nie wie kom kyk die game nie, die punt is daai game is vir die spelers net so belangrik in dien nie belangriker nie want vir meeste van hulle is dit hulle laaste game ooit

  ReplyReply
 71. @Hooit: people underestimate us NVaal kabouters.
  I am 185cm, 168 kg, 8.3478% bodyfat. Centre of gravity below the belt.

  ReplyReply
 72. Wie die beste interskole het sal almal maar sy gunsteling he. Wat ek wel verstaan is wat ‘n ou bok kaptein gese het oor die Paarl interskole. Hy meen hy was meer op sy senuwees voor sy twee interskole wedstryde as wat hy ooit voor ‘n all black toets was. Of dit goed is of nie weet ek nie maar die druk op die seuns is geweldig. Saterdag na die o/14 wedstryd teen SACS seg ‘n omie vir die o/14 skopper dat hy mooi pale toe geskop het maar hy moet onthou volgende week is elke skop baie belangrik. Ek dink dit wys net hoe baie verwag word van interskole.

  ReplyReply
 73. @Stier: After this year Paarl Bois will be more nervous playing a New Zealand team than at interschools.????????????

  ReplyReply
 74. @Smallies:

  Klink die Cherries het skade gemaak teen hulle en dat die Peaches ‘n half eerste span half tweede span Diamantveld gewen het.

  ReplyReply
 75. @chief: Results of the day. Congratulations to our boys.
  Cherries won John Fisher 1st team 60-8
  14A won Diamantveld 74 – 0
  15A won Diamantveld 41-32
  14C won Diamantveld B 58-0
  15E lost Diamantveld C 17-22
  16 B/C won Diamantveld 19-17
  Peaches won John Fischer 79-0
  Grey 18/E won John Fischer 18C 59-10
  Playboys won Diamantveld 2nd (filled with 1st team players) 38-10
  Gholf:
  Grey 15/C won Diamantveld 15/B 20-7

  ReplyReply
 76. @Smallies: Jip ! Alle skole voel dat hul wedstryde belangrik is, veral hul inter skole.

  Ek is van mening dat die Paarl derby het sy aansien baie te danke aan die feit dat beide twee spog skole is , binne n paar kilos van mekaar, wat oor donkie jare al kan pronk met n uitgelese klomp oud leerders, en natuurlik hoë profiel rugby spelers.Die twee word dan ook al van toeka se tyd beskou as van die beste rugby skole in die land.
  Ek dink ook Paul Roos teen Grey Bloem se derby is n groot geleentheid. Die feit dat die Gimmies/Boishaai kragmetings egter in dieselfde dorp plaasvind, en die dorp behoorlik in twee skeur vir so 10 dae, maak ook die geleentheid meer uniek. Voeg dan by die ongelooflike belangstelling van ondersteuners van reg oor die wereld, wat bereid is om ondanks groot uitgawes, steeds die geleentheid by te woon, en mens kan begin sien waaroor al die “hype” gaan.

  Ek glo dat die meeste van ons was maar ook die een of ander tyd betrokke by ons eie inter skole. Ek onthou myne (JJDu Preez teen Tygerberg) nog baie goed. Ek was ook destyds passievol, maar moet erken dat dit nie naby kom aan die Paarl derby nie. Ek wil ook glo dat selfs n stoere Boland man soos Ploegie, sal erken dat daar net n ander atmosfeer heers in die dorp,die week met inter skole.

  ReplyReply
 77. @Hooit: Reg so ! Onthou net om te ROM ! ROM ! ROM ! Onthou ook die Gimmies Guts storie ! :wink:

  Ek hoor al klaar die stories oor wie nou eintlik die gunsteling is. Gimmies sê Boishaai, oor hul no.1 en onoorwonne posisie. Boishaai sê weer aikona ! Gim het meer Cravenweek spelers.

  Let the games begin !!

  Naskrif:Dit is net baie jammer dat die Super rugby eindstryd dieselfde tyd as die Paarl derby afskop.
  Die eindstryd op hul tuisveld (asook die kwart en semi-finale) is natuurlik vir die Leeus , buiten die prestasie om dit te haal, n geweldige finansiele inspuiting, met die stadion wat reeds uitverkoop is. Nou kan hulle mos seker maak om hul spelers te behou, en nog ander kontrakteer waar leemtes bestaan.
  Die Engelse spreekwoord sê mos “Success breeds success !!

  ReplyReply
 78. @Hooit: If only it was that easy….

  As for the Lions since the franchise system started no team has ever won a final outside their own country so lets hope history repeats itself.

  ReplyReply
 79. Boishaai die gholf gewen. So ook 0/7 en 0/8 rugby, 0/9 was gelykop.

  Goeie begin.

  ReplyReply
 80. @Smallies:

  Baie goed, ek hoop hulle word reg ontwikkel. Paarl Gim en Monument behoort nie baie werk te hê vir volgende jaar se O14’s nie. Kenmare in Krugersdorp het self ‘n bul O13 span.

  @Rainier:
  Hulle het Grey gewen 35-21 nuus versprei nie goed deur na Jeffreys toe nie.

  ReplyReply
 81. Out of interest.. is it normal for the learners to pay for their own trips for school fixtures? Like Glenwood going to Bloemfontein

  ReplyReply
 82. @warriors7: By ons is alle geskeduleerde wedstryde, (waar al die skole se spanne teen mekaar speel) ingsluit by die skoolgeld. Alle fees- en Paas toernooie is vir die ouers se rekening.

  ReplyReply
 83. @Smallies: I was watching Superrugby last night but they didn’t mention Grey vs Grey! But I know Marlow is playing Oakdale at 2…. did SS get your memo?

  ReplyReply
 84. @Smallies: maybe Grey isn’t that greyt anymore and we don’t follow them as much as Monnas, Helpies, Gim, SACS and other top 10…

  ReplyReply
 85. @Hooit: well last you beat Grey was what 2015 in WK…..I don’t think they played you since then!!! So can I go for 2014 for 500 please?

  ReplyReply
 86. @odie15: jy moet nice wees met Marlow netnou speel hulle weer teen bh, en ons almal weet wat gebeur as Marlow teen bh speel, of is dit met bh speel

  ReplyReply
 87. @Smallies: Moenie worry oor Odie15 nie, hy wonner hoe is hulle nog 10 wenne agter teen ‘n gemengde skool met die helfte van hulle seuns se getalle.

  :lol:

  ReplyReply
 88. @Rainier: jinne hoe kon ek daai een vergeet 10 van hulle, jinne en dit teen n skool met amper die helfte minder, en Marlow het 2014 net soveel seuns as hulle gr 8 klas gehad

  ReplyReply
 89. @odie15: ek hoop jy gaan dan nog hier wees en nie soos jou chommie boerboel bos in hol nadat wp teen Vrystaat verloor het nie… Gaan jy die cojones he om hier te wees?

  ReplyReply
 90. @Smallies:

  SA Schools by Schools 1974-2017:

  Grey College – 97 (2017)
  Paarl Gimnasium – 36 (2017)
  Paarl Boys High – 31 (2017)
  Afrikaanse Hoër Seunskool Pta – 27 (2016)
  Paul Roos Gymnasium – 25 (2016)
  Hoërskool Monument – 23 (2017)
  Maritzburg College – 22 (2017)

  ReplyReply
 91. @Smallies: boerboel!!!! Yes I will be on blog after game. But I can’t comment on match I cannot watch. Hmmm I knew WP stood no chance against Free State I mean Greyt. But WP didn’t have the 4 Boishaai had that beat Greyt. But I am willing to accept a loss unlike yourself. We have had plenty years that we lost 20% of our matches. Winning doesn’t define Boishaai we are defined be never giving up or competing. We will lose whenever the time comes….O wait we lost in March! But we got your # and I know you hate that….

  ReplyReply
 92. @Smallies: I don’t recall giving a prediction… even in our game vs Grey. I believe I said it will be a good competitive game. But I suppose when you throw it out there then its ok. Saturday will be hard game. Think it will be very close.

  ReplyReply
 93. @Smallies: 45 Boks thats AWESOME man! We just have a few and the only SA schools captain that Captained the Boks…

  ReplyReply
 94. Nou wat is dit nou weer met die paar Boishaai en Grey manne ? Kerels ! Dit is skole rugby. Ja ! Natuurlik is ons almal passievol en trots op ons skole wat ons ondersteun.
  Die jare het my egter klein bietjie wyser gemaak (al glo my vroulief nie dit nie), en ek besef nou dat mens steeds jou eie span/skool kan ondersteun, sonder om neerhalend oor die opponente te praat. Dit is slegs n opsie om afbrekende goed van ander te sê, indien hul optrede, op, of vanaf die speelveld, dit regverdig. Anders is dit beslis beter vir die gesondheid en bloeddruk, om maar te hou by kommentaar oor jou eie span, indien jy niks goed te sê het van die opponente nie, veral op n openbare forum soos sosiale media.

  Terloops ! Ek dink Grey Bloem is steeds die voorste rugby skool in die land, alhoewel Boishaai die laaste paar jaar behoorlik n aanspraak begin maak het op hierdie nie-amptelike titel. Tyd sal leer hoe hierdie stryd vorentoe sal verloop, inagnemend dat daar al meer skole ook besig is om n profesionele benadering te volg.

  ReplyReply
 95. @Kattes-Strofes: Die dae van een skool wat SBR oorheers is verby. Meeste top skole het vandag baie goeie geriewe, rugby programme en afrigting, dit is eintlik ongelooflik om te dink ‘n skool span sit met ‘n afrigter wat al twee super rugby titels gewen het. Hel in my dae het baie min skole ‘n gym gehad. @Kattes-Strofes: Daar is maar ‘n bietjie jaloesie ook. Paarl interskole is nou maar net uniek en mense wat dit nog nie beleef het nie verstaan nie altyd hoe groot dit is nie. Dit is letterlik ‘n week se fees van sport en kultuur. Totdat mense nie self die ding ervaar het, en nie net die hoof wedstryd Saterdag nie, besef mens nie wat Paarl interskole is nie. Ek sien more aand word die old boys game gelive stream op SSL.

  ReplyReply
 96. @odie15: So the excuse of 4 – FOUR – VIER – 4 Boishaai injuries are already mentioned. It is a bit premature starting with excuses already. Can we agree that no Boishaai supporter will mention it?

  ReplyReply
 97. @Stier: Jaloers op wat??? Ek was al daar en snaaks genoeg het ek BH ondersteun daardie dag, maar hierdie odie laaity is vinnig besig om my opinie van BH te verander…..

  ReplyReply
 98. @Hooit: 4-four-vier-4 is that 16? I wouldn’t count Boeta as he was injured against Affies begining April already…maybe 3-three-drie-3 more appropriate! Roos, Francke Wilhelm….once again Wilhelm withdrawn quite a while back or was on/off few games. Evan and Francke huge loss but we lost Evan at Oakdale as he broke his leg….then Francke during CW buildup….so its 7 weeks since they last played for us. Casualties of war and there have been a few this year and hasn’t it been great! Cullen and Horn the new 1 must step up and be the 1st team players they dreamed of being in grade 8 the rest was a re-shuffle to give the Bloutrein an overhaul! The backline is still unchanged since Greyt crashing in bloem…. ALLEZ LES BLEUS…let the bloutrein loop!

  ReplyReply
 99. @Kattes-Strofes: Ek kyk gisteraand daai NZ rugbyprogram met Jeff Wilson…hulle lewer toe kommentaar oor die Canes se kaptein wat na die Lions game gese het hy sal maar vir die Lions skree in die eindstryd…Tereg merk hulle toe op dat die Crusaders altyd baie teenstand kry van anders spanne se ondersteuners in NZ self en die feit van die saak is dat mense is afgunstig op sukses..en sal altyd afbrekend wees teenoor spanne wat suksesvol is en fout soek by hulle en hulle ondersteuners…Dit is maar dieselfde in SA…ek onthou gedurende die tydperk 2007 tot 2011 moes Grey manne op die blogs ook maar heeltyd keer vir hulle wickets…so erg geraak op n tyd dat baie manne die blogs verlaat het..manne het vir Grey gehamer oor enige iets en alles…dit alles oor hulle suksevol is. Dis nou maar net BH se beurt…Ons ry die kruin laaste 3 jaar en moet maar vat wat ons kant toe kom..Net nogal jammer dit kom meestal van manne wie se span al self daar was vir n lang tyd!..binnekort is dit maar weer iemand anders se beurt…Die wiel draai altyd!

  ReplyReply
 100. @Smallies: Jy moet darem ook nou nie so be-indvloedbaar wees en te redeneer dat een of twee of 10 bloggers n skool van amper 150 jaar oud se waardes en etos verteenwoordig nie..net so kan ek nie jou of Smallies of Rainer gebruik as n voorbeeld van Grey nie..dit sal darem baie kortsigtig wees of hoe?…Gelukkig het ek al baie lank en genoeg daarbuite met baie verskillende mense te doen gekry om te weet waaroor dit gaan.

  ReplyReply
 101. @BoishaaiPa: pel ek gun BH al die glorie wat hulle toekom, ek het hulle al baie ondersteun teen Gimmies toe hulle gunstelinge was en toe hulle underdogs was, maar as jy dink ek moet stil bly as n laaity te groot vir sy skoene is….. Sorry gaan nie gebeur nie

  ReplyReply
 102. @Smallies: a laaitie are you in your 70s to call me a laaitie….Hehehe hehehe hehehe cheers for the compliment! If you speak to chief I am quite impartial. Last couple of days have been enjoyable with the banter. I don’t think I have been called a virleentheid to my school on the blog yet like yourself or been baited to vloek in open as yourself previously but you have the high ground maybe cos you 1000m above sea only!

  ReplyReply
 103. @odie15: ou bul ek dra my hart op my mou ek word nie gebait om te vloek nie, ek vloek oor die algemeen niemand wat my ken sal my beskryf as n hangkas vloeker nie ek vloek toughshit, en wat die verleentheid besigheid aan betref, net omdat dit nie gese is nie beteken nie dat dit nie die geval met jou is nie…. Seun

  ReplyReply
 104. @odie15: Laaity to seun? Jou are growing fast or not?

  @Smallies: Moet nou nie dat Rainier se gebrek aan logika jou beinvloed nie. Soos BoihaaiPa seg ‘n paar bloggers maak nie ‘n skool nie. Kom nou man julle was die top rugby skool in ons land en nou is daar ander skole wat julle in gehaal het. Julle bly egter ‘n bo gemiddelde rugby skool en Boishaai bly gemiddeld of hoe?

  Dalk moet jy weer kom en saam die regte manne beweeg. Want daar is geen manier dat die Grey vs PRG interskole naby kom nie.

  @Hooit: The guys that are injured are not an excuse it’s a fact. If we lose on Saterday it is what it is. We will cry blame the ref, the wind, the bad pitch even Suzie. But next year we will be back at Faure Street and try again.

  ReplyReply
 105. @Smallies: well there’s one common thread here I am seen as a negative but your heart is on your sleeve!!!! I have enjoyed the Boishaai success over the last few years…but as Boishaaipa says the animosity is focussed at finding negative in the institution’s makeup. It’s like we may not enjoy result of hard work. Years of competing with Grey we took it on the chin and said we will try harder. But suppose we may not say anything….

  @Stier: yip so quick my daughter completing 4th year uni and youngest matriculated last year!

  ReplyReply
 106. @BoishaaiPa: Hey, los my hier uit.

  Ek het al in die Paarl gebly en die hele week beleef en dis great en uniek in SA en seker die wereld, maar as mense begin om dit as feite uit te gee dat dit baie belangriker is as SA Skole en Superrugby en Springbok rugby dan wil ek maar net Sak Sarel uiter.

  Dis miskien belangriker vir ‘n paar duisend mense, maar in die groot geheel is dit maar net ‘n “local derby”.

  Soos Glenwood DHS of Selborne Queens of Diamantveld Noord Kaap.

  Ek sien gereeld 50 000 wat vir Zuma juig, maak dit nie ‘n ander klas nie.

  ReplyReply
 107. @Rainier: Wie het gese dit is meer belangrik as Springbok rugby?

  Jy is reg dit is op die ou ent net nog ‘n local derby….heel waarskynlik die grootste SBR local derby in die wereld. :wink:

  Moenie worry oor Affies en Waterkloof wat nie in Pretoria wil speel nie dit sou ook maar net local derby’s gewees het? :lol:

  ReplyReply
 108. @BoishaaiPa: Dit is wat so hartseer is – wanneer ‘n span sukses behaal word die span gekritiseer. Pleks van om die span te bewonder en self iets te doen om mededingend te raak met daardie span.
  Maar dit is makliker om te kritiseer en fout te vind met ‘n suksesvolle span as om self te werk aan sukses.
  En daarom steur ek my nie aan kritiek teen sukses nie – behalwe om die jaloerses op hul jaloesie te wys – en dat dit nie ‘n karaktertrek is om op trots te wees nie.
  So, hou net aan wat julle doen en doen dit goed!
  Ek is seker Grey sal een of ander tyd opvang, want ek verstaan daar word na ‘n tyd van “konsolidasie” weer hard gewerk aan die rugby.
  Sterkte aan julle en Paarl Gim!

  ReplyReply
 109. @Djou: Ek dink nie die kritiek is teen die span, die skool of die span se sukses nie.

  Dis meer die kokkejolle wat bietjie sukses in hulle lewe vind deur hul alma mater of hulle kinders se alma mater en dan nie weet hoe om dit te hanteer.

  Maar ek ignoreer nou die kokkejolle en besef dat mense soos Boishaai Pa ware verteenwoordiging van HJS se ondersteuners uitbeeld.

  ReplyReply
 110. @odie15:@Smallies: the fact that you needed to highlight that shows its importance wie het die geskry dude ek of jy dus waar dit begin het….. En jy kan ma engels skryf hoor ek kan lees….

  ReplyReply
 111. @Rainier: Dis moeilik vir sommige as hulle nog niks anders beleef het om die breer prentjie te sien nie!..Van hulle is nog jonk..hulle weet nie van beter nie en die verwysingsraamwerk is beperk. Dis baie belangrik vir die betrokkenes by die skole en daar is baie van hulle… oud-skoliere, ouers, onderwysers, kinders, ondersteuners etc etc…Dit is groot as jy dit direk vergelyk met ander Interskole as rugby derby, maar nie groot in die sin van “almal stel belang nie”…dis net iets groots vir mens wat betrokke is by die skole en dis verstaanbaar…

  ReplyReply
 112. @Carl de Kock:Dankie vir die uitnodiging. Ons /9’s speel Saterdag oggend. Dis heeltemal op ‘n ander vlak…

  Ek het ‘n paar uitnodigings Paarl toe gehad vir die naweek, maar ek moet my honde strand toe vat Saterdag middag.

  ReplyReply
 113. @Rainier: Dit gaan maar knor. Wedstryde is altyd senutergend en daar is nooit n gunsteling nie.

  Solank rugby op die ou einde wen is ek meer as gelukkig.

  ReplyReply
 114. @Rainier: Jy is reg – ek het ook meer in die algemeen gepraat. Kyk maar ook hoe word Garsies afgekraak – ironies meestal deur skole in die omgewing – en Stier, En so een of 2 oningeligtes.
  En toe die Bulle die sukses beleef, was almal teen hulle. En toe WP hul goue jare beleef, is hulle deur andere afgekraak.
  Dit is die “gun mekaar niks” houding!

  ReplyReply
 115. @Smallies: jy kan maar Afrikaans skryf ek kan ook maar dankie vir jou toestemming Oom!!! Dit het maar voor daai begin met jou aanhoudende greyt skimpe…

  ReplyReply
 116. @Hooit: Pasop die vel verkoop voor die Grizzly geskiet is :mrgreen: Excuse the punt!Waar word die semi gespeel tussen ons as dit so gebeur,ons of julle?Ek verstaan sas spelers gaan nie speel nie,gaan jy dan daar wees?

  ReplyReply
 117. @Grizzly: By julle. Julle het 1 SAS en ons 2. Dit hang af wanneer en hoe laat die game is of ek daar sal wees.

  ReplyReply

Leave a Reply